kino21 2020 júl. 25. - 23:26:18 Előzmény napraforgó
(7/7)
Igazad van, a végkifejlet borítékolható, de ne Te döntsd el, hogy a leendő néző mit fog borítékolni. Te nem a végkifejletet árultad el (az egy ilyen filmnél egyértelmű), hanem az alaphelyzetet, ami jelen esetben nem 5 perc múlva derült ki. Egészen másképp néztem a filmet így, hogy a kezdetektől tudtam, hogy valójában ki kicsoda - holott nem kellett volna tudnom a legelejétől.
Engem leginkább az a lecseszés húzott fel, amit temi3-nak írtál: "Hát ez nem eglszen igy van." (Némi helyesírási hibával).
Holott az ő sokkal frappánsabban, spoilerezés nélkül, csak a lényegre szorítkozva írt egy kedvcsinálót a filmről...
napraforgó 2020 júl. 25. - 16:08:06 Előzmény kino21
(6/7)

Ezeknek a rózsaszin romantikus sorozatoknak a végkifejlete az első 5 perc után boritékolható, igy olyan nagy spoiler nincs benne.
kino21 2020 júl. 25. - 12:12:50 Előzmény napraforgó
(5/7)
Szerintem pedig temi3 tökéletesen leírta a film rövid "előzetesét", te viszont spoilereztél egy nagyot! Ezek után lehet, hogy meg sem nézem, ha már az elején tudom, hogy mi fog kiderülni és mi fogja okozni a bonyodalmat... Az ilyen jellegű kérdéseknek, hogy "vajon áthidalhatatlan akadályt jelent ez Frank és Sam között?" pedig nem sok értelme szokott lenni. Ha engem (és az emberek többségét) kérdezel, a válaszunk: HÁT PERSZE, HOGY NEM :)
10/10
grosz_i 2020 jan. 20. - 20:49:36 10/10
(4/7)

Rosamunde Pilcher – Nyári álom (2004) - Az „Az ezüstlakodalom” című novella nyomán

Samantha Westlake férjével, Jasper professzorral, egy pompás birtokon él, amit a nő szüleitől örökölt és nagyon is ragaszkodik ehhez az udvarházhoz. Házasságuk válságba került, amióta Samanthának két vetélése is volt. Ezen a nyáron Jasper kísérletet tesz arra, hogy újabb esélyt adjon a szerelmüknek. Meghívja Samanthát a szokásos vendéglőbe, ahol felkínálja neki, utazzanak el Velencébe, mintegy második nászútra, hiszen ott még boldogok voltak. Majd indítványozza Samanthának, hogy adják el a birtokot és másutt kezdjenek új életet. Samanthát összezavarja ez az ötlet, el is utasítja, de úgy érzi, a férje valóban a házasságuk megmentésére gondol, és a nő számára Jasper egyre idegenebb.

A fakultáson véget ér a második szemeszter és két diák már hiába is keresi Westlake professzort, az távozott. Samantha útban hazafelé majdnem elgázol egy kutyát, Alfrédet és közben találkozik a kutya gazdájával is lord Frank Burtonnel, de a bemutatkozás elmarad. A lord kikapcsolódást keres, és úgy tűnik a Magnolia villa erre alkalmas.

A Művészeti Egyetem nyári kurzusának előkészületei javában zajlanak, amikor kiderül, az egyik előadó professzort helyettesíteni kell, ugyanis eltörte a lábát. Samanthát kérik fel vendégelőadónak. A nő bemegy az egyetemre, hogy Harold kollégájával megbeszéljék a részleteket, és érdekes módon ott találja férjét, aki bizonyos részletkérdéseket beszélt meg a professzorával.

Frank álnéven jelentkezik az egyetem nyári kurzusára, ahol a vendégelőadó Samantha. Itt ismerkedik meg a szimpatikus Frank Millerrel, akit a nő egy munkanélküli életművésznek vél, ugyanis már találkozott vele, mint a rakoncátlan kutya gazdájával. A férfi azonnal beleszeret a vonzó külsejű Samanthába, persze a nő is vonzódik a férfihez.

Közben kiderül, hogy Jasper szenvedélyes kapcsolatot folytat a fiatal Roberta French-csel. Frank és Samantha között őszinte baráti kapcsolat szövődik, ami akkor mélyül el csak igazán, amikor Samantha váratlanul hazatér, és a lakásukban ott találja Robertát. Samantha értelmetlennek tartja, hogy továbbra is a férjével maradjon, elutazik és hogy hova, az nem tartozik a férjére. Kiderül, hogy Roberta azért kereste fel a férfit, mert szereti és gyereket vár tőle. Jasper végül mégis úgy dönt, hogy a további életét Robertával folytatja, és benyújtja a válókeresetet.

A vagyonmegosztáshoz el kell adni a birtokot. Frank, aki már szintén egy válás után áll, és azóta a lányával is elveszítette a kapcsolatát - azt tanácsolja Samanthának, csak hagyja elmenni a férjét, hogy a kíméletlen válással járó harctól megkímélje magát. Egy szenvedélyes éjszaka után Samantha mentegetőzik, még időre van szüksége, amíg ki nem tisztul a feje, de barátként szívesen maradna.

A nő követi a férfi tanácsát és ottmarad nála a cottage-ban, amit Frank kibérelt erre a nyárra. Gyengéd szerelmi románc szövődik kettőjük között - ami egy nyári álom -, míg be nem vallják az egymás iránt érzett szerelmüket. Romantikus, kalandos utazásra mennek - bár Betsyvel, a házvezetőnővel is találkoznak, akit meglátogatnak, mert a lord éppen nyaral. A nő nem is sejti, milyen titkot rejteget Frank, és tulajdonképp nem is az, aminek mondja magát… egyszerre csak döntés előtt áll Samantha, élete nagy döntése előtt.
napraforgó 2019 nov. 10. - 14:43:41 Előzmény temi3
(3/7)
Hát ez nem eglszen igy van.

Az egyetemi oktató Samantha és Jasper házassága válságban van, mivel a férfi megcsalta a feleségét egy diáklánnyal. Samantha a kilátásba helyezett velencei utazás helyett elvállal egy nyári kurzust az egyetemen. Itt találkozik Frankkel, akivel közel kerülnek egymáshoz. Úgy tűnik, hogy mindketten új életet kezdenek új párjukkal, de akad némi bonyodalom. Kiderül ugyanis, hogy Jasper új szerelme épp Frank lánya. vajon áthidalhatatlan akadályt jelent ez Frank és Sam között?
10/10
grosz_i 2019 jún. 11. - 10:58:47 10/10
(2/7)
Rosamunde Pilcher - Traum eines Sommers
"Az ezüstlakodalom " novella nyomán

Samantha Westlake férjével, Jasper professzorral, egy pompás birtokon él, amit a nő szüleitől örökölt és nagyon is ragaszkodik ehhez az udvarházhoz.
Házasságuk válságba került, amióta Samanthának két vetélése is volt. Ezen a nyáron Jasper kísérletet tesz arra, hogy újabb esélyt adjon a szerelmüknek. Indítványozza Samanthának, hogy adják el a birtokot és másutt kezdjenek új életbe.
Samanthát összezavarja ez az ötlet, el is utasítja, de úgy érzi, a férje valóban a házasságuk megmentésére gondol.
Az egyetem egyik nyári kurzusán Samantha megismerkedik a szimpatikus Frank Millerrel, akit a nő egy munkanélküli életművésznek vél. A férfi azonnal beleszeret a vonzó külsejű Samanthába, persze a nő is vonzódik a férfihez.
Közben kiderül, hogy Jasper egy szenvedélyes kapcsolatot folytat a fiatal Roberta French-csel.
Frank és Samantha között őszinte baráti kapcsolat szövődik, ami akkor mélyül el csak igazán, amikor kiderül, hogy Roberta terhes. Ugyanis Jasper úgy dönt, hogy a további életét Robertával folytatja, és benyújtja a válókeresetet.
A vagyonmegosztáshoz el kell adni a birtokot. Frank, aki már szintén egy válás után áll, és azóta a lányával is elveszítette a kapcsolatát – azt tanácsolja Samanthának, csak hagyja elmenni a férjét, hogy a kíméletlen válással járó harctól megkímélje magát.

A nő követi a férfi tanácsát és ottmarad nála a cottage-ban, amit Frank kibérelt erre a nyárra. Gyengéd szerelmi románc szövődik kettőjük között – egy nyári álom -, míg be nem vallják az egymás iránt érzett szerelmüket.
A nő nem sejti, milyen titkot is rejteget Frank, és tulajdonképp nem is az, aminek mondja magát… egyszerre csak döntés előtt áll Samantha, élete nagy döntése előtt.
temi3 2019 jún. 09. - 16:01:58
(1/7)
A férjezett Samantha álmai nyarát éli meg, mikor találkozik egy kurzuson Jasperrel, akivel egymásba szeretnek. Azonban férjét se kell félteni, aki egy diákjával folytat viszonyt, aki azt is megadja neki, amit a felesége sosem tudott. Boldogok lehetnek a felek az új párjaik mellett?