9/10
grosz_i 2019 szept. 15. - 09:52:16 9/10
(1/1)

Rosamunde Pilcher - Evita bosszúja (2013)
Anna egyedül – „Anna Alone” című elbeszélés nyomán

Anna a hajója értékesítése során váratlanul találkozik Peter Morisson-nal, a vonzó külsejű ügyvéddel. Ifjúkorukban volt egy rövid ideig tartó, szenvedélyes viszonyuk Ausztráliában. Azóta ugyan szem elől veszítették egymást, de sosem felejtették el a szerelmüket. Most, hogy újra találkoztak, fellángolnak a régi érzelmek. Anna és Peter úgy dönt, hogy majd újra találkoznak. Ekkor viszont Anna családjában kellemetlen dolgok történnek.

Anna anyjánál, Louisa Holmes-nál egyszer csak felbukkan az ifjú Evita, Louisa férje, Ernest és annak ifjú szeretőjének a lánya. Louisát sokkolja a találkozás, és annak hatása alatt autóbalesetet szenved, majd a bekövetkezett sérülései miatt ápolásra szorul. Fia, Winston, Anna öccse gondoskodnak róla minden szempontból. Annának viszont ott van az anyja is, egyedül él egy nagy birtokon, így csak kevés ideje jut Peterre.

Evita anyja halála után Angliába jött, hogy felkutassa eltűnt apját, Ernest Holmes-ot. A férfi sok évvel ezelőtt elutazott Angliába, hogy a feleségétől, Louisától elváljon és soha többé nem tért vissza. Evita felfogad egy ügyvédet, éppen Peter Morissont, hogy a neki járó gyerekgondozási díjat megkapja. Először a férfi nem is sejti, hogy az ügy kapcsolatban állhat Anna családjával. Peter a kezdetekkor minden tényt tisztázni szeretne, de nem tudja megakadályozni, hogy Evita egyéni akcióba kezdjen és kíméletlen, agresszív módon be ne lépjen Louisa életébe és házába, mert azt hiszi, ott találja majd meg az apját.

Louisa vehemensen kiutasítja Evitát a házából, a lány erre úgy dönt, bosszút áll. És a véletlen éppen a kezére játszik: Louisa kertjében folyó munkák során emberi csontvázakra bukkannak, és az esetbe bekapcsolódik a rendőrség is. Az ügybuzgó felügyelő, Hinchley azt hiszi, ez lesz élete nagy esete. Louisát vádolja a férje meggyilkolásával. Evita is ezt hiszi és gondoskodik is arról, hogy az eset a helyi sajtóban megjelenjen. Amikor már Anna és Winston is kétkedik az anyjuk szavában, akkor Louisa felfedi a sokáig féltve őrzött titkát.

Az események során viszont Anna véletlenül megtudja, hogy Peter Evita ügyvédje -, csalódottan és dühösen azzal vádolja Petert, hogy őt csupán arra használta fel, hogy körbeszimatolja a családját. Peter mélyen megsértve és nehéz szívvel, de távol tartja magát Annától. Az est azonban mégsem hagyja nyugton, egyéni nyomozásba kezd, és egy váratlan felfedezést tesz.