10/10
grosz_i aug. 21. 13:07:41 10/10
(2/2)

Rosamunde Pilcher: A remény szárnyán (?)

Az ifjú mérnök, Tom Prentiss és mennyasszonya, Sam közösen meglátogatják Tom apját a Wight-szigeten. Az apa hamarosan a születésnapját ünnepli, és már alig várja, hogy Tom húgával, Beckyvel együtt az egész család megünnepelhesse a fia eljegyzését a csinos amerikai lánnyal. Amikor azonban Tom bejelenti az apjának, hogy a családi üzemet, a kis jachtgyártó vállalkozást nem veszi át, helyette vitorlásiskolát nyit az USA-ban, feszültté válik a kapcsolat apu és fiú között.
Az újbóli találkozás Virginia Brody-val, Tom ex-barátnőjével –, aki egy rejtélyes baleset következtében tolókocsiba kényszerült – további feszültséget szül. Virginia bátyja, Matthew és anyjuk Ruth gyűlölettel gondolnak Tomra, mert őt tartják felelősnek Virginia pár évvel ezelőtt bekövetkezett vitorlás balesetéért. A baleset derékba törte Virginia énekes karrierjét. Matthew időközben adóságokat halmozott fel a lemezkiadónál, és bosszút tervel.

Sam úgy érzi, Tom elhanyagolja őt, mert a vőlegénye egyre több időt tölt Virginiával, és magányában vigaszt, támogatást Tom legjobb barátjánál, Mike-nál talál, aki évek óta titokban szerelmes Virginiába. Sam küzd az „ő” Tomjáért, és még egy ökölre menő küzdelem sem tántorítja el Tomot attól, hogy végre valóban megkérje Virginiát, legyen a felesége.

Tom tehát a szigeten marad, átveszi a jachtgyártó műhelyt, és úgy véli, a felelősség vállalásával, és a szerelme elleni döntésével az egyedüli helyes döntést hozta meg.

Sam eközben titokban elhagyja a Prentiss birtokot, hogy visszatérjen az USA-ba. A kis Becky követi őt. Amikor Tom rájön a tévedésére, azonnal egy versenyjachtba pattan, hogy még utolérje Sam-et.
Virginia ragaszkodik ahhoz, hogy ő is vele menjen. Matthew viszont elállított ezt-azt a jachton. És bekövetkezik a baleset. Tom és Virginia éppen hogy csak meg tudnak menekülni, és Virginiát az újból átélt trauma meggyógyítja a bénulásából. Már réges-rég felismerte, hogy számára az igazi, Mike, és tud örülni a pár hét múlva sorra kerülő Tom és Sam esküvőjének.
10/10
grosz_i aug. 21. 13:06:49 10/10
(1/2)
Rosamunde Pilcher 1924 – 2019

Valami különösnek kell lennie abban, hogy egy ilyen nevű szerzőnek, mint Rosamunde Pilcher, akinek a regényei, filmjei világszerte ismertek. Valószínű a sikerének titkára egyszerű rájönni: boldogság, pénz és happy end.
Regényei, elbeszélései és filmjei egy olyan világban játszódnak, ahol még mindig látszólag valamilyen rend uralkodik. Olvasók, nézők milliói szenvedélyesen várják, olvassák, vagy éppen nézik valamelyik könyvét, vagy filmjét. Jól megírt, mély érzelmekről szóló novellák, nagyon érdekes, szép családi szágák és romantikus szerelmi történetek beágyazva titokzatos intrikákba és melankolikus szerelmi drámákba.
Mély betekintést nyerhetünk szövevényes családi történetekbe. Szeretettel, meleg szívvel és meghatóan teszi elénk az életről szóló, szinte valósnak hihető újabb és újabb élettörténeteket. Lenyűgöző kalandos utazásokkal visz el bennünket családtörténetekbe. Elbűvölően mesél Cornwall és Skócia meseszép tájairól, kastélyokról, cottage-okról és a bámulatos angol tengerpartról. Felejthetetlen kikapcsolódást biztosít a szépre, harmóniára vágyóknak egy-egy estére.
Az élet közeli történetei továbbgondolásra ösztönöznek, tudunk rajta nevetni, szórakozni, talán olykor-olykor sírni is…

Elhunyt Rosamunde Pilcher bestseller író

Szerelmes idillikus családtörténetek, románcok hozták meg a 63 éves Rosamunde Pilchernek a világsikert, amelyet követően egymás után írta a bestseller regényeit, novelláit. Nos, a sikeres írónő Skóciában, elhunyt.

Rövid betegség után Rosamunde Pilcher, a bestseller író 2019. febr. hatodikáról hetedikére virradó éjszaka elhunyt. Ezt a hírt közölte a BBC Radio Cornwall és a „Guardian". A tulajdonképp világszerte népszerű írónő 94 éves volt.
Az egész világon több mint 60 millió eladott példány jelzi a sikerét, amellyel tulajdonképp a jelenkor legsikeresebb szerzője. Történetei családi idillek, szerelmi bánatok, csalódásokat követően kialakult párkapcsolatok és baráti kapcsolatok körül forognak.

Rosamunde Scott 1924-ben egy tradicionális tiszti családban született Cornwallban és az anyjánál nőtt fel, miközben az apja Burmában teljesített szolgálatot.

Az iskolai évei után a II. Világháború során titkárnőként szolgált önkéntesként az Egyesült Királyság Külügyminisztériumhoz tartozó Women's Royal Naval Service-nél Sri Lankán és Indiában. A világháborút követően feleségül ment Graham Pilcher textilipari vállalkozóhoz és 1947-ben Skóciába költöztek, és ott is élt haláláig. A házasságból négy gyermekük született, közöttük Robin Pilcher, aki szintén sikeres író lett.

Pilcher ifjúkorától írt, először csak rövid történeteket, kisregényeket "Jane Fraser" álnéven. Ezek az írásai alig voltak ismertek. 1987 hozta meg számára az áttörést a Kagylókeresők családregényével - abban az időben Pilcher már 63 éves volt. Penelope szívbemarkoló története, aki visszatér egy szívinfarktus után Cornwallba, ahol megélte ifjúkori és élete nagy szerelmét. A történet többmilliós sikerkönyv lett.

Ezt követően minden Pilcher könyv felkerült a bestseller listára. Az elbűvölő, szenvedélyes angol tájleírások szinte egyedi márkajelévé tették. Az utolsó regényét a Téli napfordulót 2000-ben írta.
A német ZDF több mint száz regényét vagy elbeszélését megfilmesítette és a Herzkino sorozatban a ZDF legközkedveltebb adásai közé kerültek, minden egyes filmjét átlagosan többmilliós nézőszám jellemezte.
Swing Karácsony Gájer Bálinttal
Swing Karácsony Gájer Bálinttal

Gájer Bálint először ad koncertet a MÜPÁ-ban december 7-én.

Jegyvásárlás