10/10
grosz_i 2020 máj. 20. - 17:06:52 10/10
(24/24)

Rosamunde Pilcher - Besetzte Herzen - Foglalt szívek (2013)
Levél Denis-től – „A Letter From Denis” novella nyomán

Steve Hedgeson, fiatal építész álmai nőjének egy álomházat épít és végül csak rémálom lesz a történet folytatása. A gyerekkori barátnője, Cory kikosarazza, aztán meglepetésként „megszállja” az álomházát Jennifer Miller, és vele Steve átvigasztalódik egy éjszakán át Cory miatt.

Jennifer egy „Gyors-Randi” ügynökség inkasszóbehajtója miatt a lakásából menekülni kényszerül és épp Steve lakásába kerül. Stevet meglátogatja az apja, és egy félreértés révén, aminek a nő nem mond ellent -, Steve apja, Albert Jennifert Steve feleségének tartja. Albert szeretettel üdvözli őt a családban és meg is hívja mindkettőjüket az otthonukba.

Raven kastély, ahol Albert a feleségétől, Kate-től történő elválása óta még mindig együtt él, egy egyértelmű válaszvonal osztja két egyenlő részre közöttük a kastélyt. Albert a keleti, Kate a nyugati szárnyban lakik. Mindketten belátják, hogy a válásuk hiba volt, de túl büszkék ahhoz, hogy ezt be is lássák.

Albert nemrég megtudta, hogy parkinsonos, viszont ezt elhallgatja a volt felesége elől, mert nem akar csak részvétet tőle. Helyette -, Jennifer ösztönzésére egy Gyors-Randi Ügynökség révén találnak egy férfit Kate számára, a nő pedig szintén női partnert keres Albert számára, ami jó nagy káoszhoz vezet.

Félreértésekre ad okot az is, hogy az újonnan megszerzett Jennifer és „anyósa-apósa” közötti kapcsolat egyre bensőségesebbé válik, míg Stevennek munkahelyi gondjai támadnak, amelyek őt több napig is az irodához kötik.

Cory távozása miatti frusztrációja miatt Steve úgy dönt, eladja az álomházát. Meglepetésére ott találja Jennifert, akit időközben az egész falu az ő feleségének tart és gratulálnak neki. Hamarosan Steve szívének komoly döntést kell hoznia. És a mások által foglalt szívek a Jennifer által keltett káosz miatt a csúcspontját Steve álomházában egy házavató-partival éri el. Már a szívükben is letisztult a helyzet, tudják, hogy az kiért is dobog. …
10/10
grosz_i 2019 szept. 15. - 07:11:40 10/10
(23/24)
Tisztelt Sadrok, természetesen megértettem a válaszát. Remélem, azzal hogy én is csupán véleményt írtam (és számtalan Pilcher film tartalom leírását, fordítását), azt remélem nem vette sértésnek, hiszen egyáltalán nem annak szántam, csupán panaszkodás volt. A WikiSzótár "fórum" értelmezés beszúrása kicsit felesleges volt. Én is tudom, hogy az agóra, fórum, francául foire=vásár vagy olaszul a fuori (foris latin szó) jövevényszó. Tehát az ...azzal kapcsolatos vitatkozás elmaradt. Tulajdonképpen diskurtózust akartam, de döntését tudomásul veszem, és részemről is a téma tökéletesen, végérvényesen lezárva. Tehát a fórum kvázi Hyde parkot is jelent manapság...
Üdvözlettel, G. I.
sadrok 2019 szept. 14. - 21:43:48 Előzmény grosz_i
(22/24)
Kedves G.I.! Nem értem, miért nekem lett címezve ez a hozzászólás...
De ha már így történt, akkor.... válaszként bemásolom a WikiSzótár.hu meghatározását a fórumról:
"Fórum szó jelentése
Internet: Véleménynyilvánítás helye; olyan honlap, vagy honlapnak az a része, amelyen a látogatók saját véleményüket egy témával, cikkel kapcsolatban szabadon megírhatják, azzal kapcsolatban vitatkozhatnak."

10/10
grosz_i 2019 szept. 13. - 14:01:23 10/10 Előzmény sadrok
(21/24)
Tisztelt Sadrok! Tehát: szumma-szummárum, miért baj az, hogy vannak emberek, akiknek más az ízlésük? Elképzelhetetlen a minimális kompromisszum? Aki a másfélórás kikapcsolódását, szórakozását egy romantikus, szerelmes cselekményt bemutató filmben találja meg, és a világért sem nézne meg, mondjuk egy akció filmet, és az imósn ájkon (emotion icon) létezéséről is alig tud, de az ő világába az már nem is férne bele - miért kell minden egyes Pilcher filmhez odaírni a feltételezhetően nem rendező – vágó – dramaturgiai előképzettség nélkül, hogy bizony aki ezt a nagy nulla filmet választja, az unatkozni fog?
Eddig összesen 154 Pilcher film készült. A német TV Spielfilm oldalon a leghízelgőbb vélemény róluk a giccs, de ott található a nyálas, csöpögő, szirupos megjelölés is. Rendben van, tudomásul veszem, hogy van ilyen ízlés, vélemény is. Viszont a Pilcher rendezők (Dieter Kehler, Rolf von Sydow, Stefan Bartmann), a színészek között a legtöbb szerepelhet angol nyelvű filmben is, és a hazájukban szinte valamennyien elismertek, a többségük színpadi színész is, szinkronizál is – az állításom nem légből kapott, mert a ZDF-en már volt alkalmam megnézni ezeket a filmeket – kivéve a „Raus in den Sturm”-ot, amit a ZDF csak 2019 okt. 5-én ad (idei forgatás). A filmeknek jelentős sikere van Németországon kívül Olaszországban, Spanyolországban, részben Franciaországban – és természetesen Nagy-Britanniában is. Miért kellene, hogy mindenkinek tessen? Viszont, ha nem tetszik 10 Pilcher film, akkor miért kell(ene) valakinek megnéznie a többi 140-et is, és mások kedvét szegni, akik internet tartalmat ugyan olvasni tudnak, de írni nem tudnak, akarnak vagy mernek.
Üdvözlettel, G. I. (férfi 71 éves)
10/10
grosz_i 2019 szept. 13. - 11:57:46 10/10 Előzmény sadrok
(20/24)
Rosamunde Pilcher 1924 – 2019

Valami különösnek kell lennie abban, hogy egy ilyen nevű szerzőnek, mint Rosamunde Pilcher, akinek a regényei, filmjei világszerte ismertek. Valószínű a sikerének titkára egyszerű rájönni: boldogság, pénz és happy end.
Regényei, elbeszélései és filmjei egy olyan világban játszódnak, ahol még mindig látszólag valamilyen rend uralkodik. Olvasók, nézők milliói szenvedélyesen várják, olvassák, vagy éppen nézik valamelyik könyvét, vagy filmjét. Jól megírt, mély érzelmekről szóló novellák, nagyon érdekes, szép családi szágák és romantikus szerelmi történetek beágyazva titokzatos intrikákba és melankolikus szerelmi drámákba.
Mély betekintést nyerhetünk szövevényes családi történetekbe. Szeretettel, meleg szívvel és meghatóan teszi elénk az életről szóló, szinte valósnak hihető újabb és újabb élettörténeteket. Lenyűgöző kalandos utazásokkal visz el bennünket családtörténetekbe. Elbűvölően mesél Cornwall és Skócia meseszép tájairól, kastélyokról, cottage-okról és a bámulatos angol tengerpartról. Felejthetetlen kikapcsolódást biztosít a szépre, harmóniára vágyóknak egy-egy estére.
Az élet közeli történetei továbbgondolásra ösztönöznek, tudunk rajta nevetni, szórakozni, talán olykor-olykor sírni is…

Elhunyt Rosamunde Pilcher bestseller író

Szerelmes idillikus családtörténetek, románcok hozták meg a 63 éves Rosamunde Pilchernek a világsikert, amelyet követően egymás után írta a bestseller regényeit, novelláit. Nos, a sikeres írónő Skóciában, elhunyt.

Rövid betegség után Rosamunde Pilcher, a bestseller író 2019. febr. hatodikáról hetedikére virradó éjszaka elhunyt. Ezt a hírt közölte a BBC Radio Cornwall és a „Guardian". A tulajdonképp világszerte népszerű írónő 94 éves volt.
Az egész világon több mint 60 millió eladott példány jelzi a sikerét, amellyel tulajdonképp a jelenkor legsikeresebb szerzője. Történetei családi idillek, szerelmi bánatok, csalódásokat követően kialakult párkapcsolatok és baráti kapcsolatok körül forognak.

Rosamunde Scott 1924-ben egy tradicionális tiszti családban született Cornwallban és az anyjánál nőtt fel, miközben az apja Burmában teljesített szolgálatot.

Az iskolai évei után a II. Világháború során titkárnőként szolgált önkéntesként az Egyesült Királyság Külügyminisztériumhoz tartozó Women's Royal Naval Service-nél Sri Lankán és Indiában. A világháborút követően feleségül ment Graham Pilcher textilipari vállalkozóhoz és 1947-ben Skóciába költöztek, és ott is élt haláláig. A házasságból négy gyermekük született, közöttük Robin Pilcher, aki szintén sikeres író lett.

Pilcher ifjúkorától írt, először csak rövid történeteket, kisregényeket "Jane Fraser" álnéven. Ezek az írásai alig voltak ismertek. 1987 hozta meg számára az áttörést a Kagylókeresők családregényével - abban az időben Pilcher már 63 éves volt. Penelope szívbemarkoló története, aki visszatér egy szívinfarktus után Cornwallba, ahol megélte ifjúkori és élete nagy szerelmét. A történet többmilliós sikerkönyv lett.

Ezt követően minden Pilcher könyv felkerült a bestseller listára. Az elbűvölő, szenvedélyes angol tájleírások szinte egyedi márkajelévé tették. Az utolsó regényét a Téli napfordulót 2000-ben írta.
A német ZDF több mint száz regényét vagy elbeszélését megfilmesítette és a Herzkino sorozatban a ZDF legközkedveltebb adásai közé kerültek, minden egyes filmjét átlagosan többmilliós nézőszám jellemezte.
sadrok 2019 szept. 12. - 18:33:16 Előzmény grosz_i
(19/24)
Nos... az az egy óra türelmi idő volt... erre írtam, magam is csodálkozom, hogy ennyi türelmem volt :-) Egyébként ezt a filmet nem pontoztam, a 8/ 10 -t egy másik, hasonló című filmre adtam. Már eligazodni sem könnyű közöttük, annyi van belőlük... Ja igen... elolvastam az előzetest, a probléma ott van, hogy hiába érdekel a téma, ha maga a film nem nyújtja azt élményt, amit várok tőle. Nekem pl. túl sok ezekben a filmekben az emberi hülyeség, a bugyutaság, a rosszindulatból fakadó hibás lépések... egy ideig elgyönyörködöm a tájban, aztán .... lépek :-)
10/10
grosz_i 2019 szept. 12. - 15:40:50 10/10 Előzmény sadrok
(18/24)
Amennyiben előzetes tájékozódás nélkül el kezdenék nézni egy thrillert, horrort, krimit vagy akció filmet, akkor a film megkezdése után 1-2 perccel rájönnék, hogy ez nem az én műfajom. Akkor mihez is kell az egy óra? Egyébként a "De gustibus et coloribus non est disputandum." nem mai keletű mondás.
Tehát én nem tudnék 8/10 pontot adni olyan filmre, amit egészen biztos nem néznék meg -, még egyszer sem. Bizonyára nem kötelező, hogy mindenkinek egyforma ízlése legyen...
sadrok 2019 szept. 11. - 22:16:29
(17/24)
Csodálkozom azon az egy órán, amit bírtam belőle nézni...
10/10
grosz_i 2019 aug. 30. - 20:07:50 10/10
(16/24)
Rosamunde Pilcher - A szerelem mindent legyőz (2009)
A Találkozás Párizsban "Meeting in Paris" novella nyomán

Rachel Wilson kétévi távollét után visszatér Kingscove-ba, a kis falujába Cornwallba, amit tulajdonképp örökre el akart hagyni. A nagynénje, Emma, akinél a szülei halála után felnőtt -, balesetet szenvedett és sürgős segítségre van szüksége a romantikus kis vendégházában.

Nemsokára újra találkozik Rachel a falu orvosával, Luke Folderrel, akihez egy mély, őszinte szerelem kötötte, bár Luke akkor házas volt.
Újra felszakadnak a régi sebek, mivel Luke depressziós felesége, Tara annak idején öngyilkos lett és Mary, Luke anyósa mindkettőjüket vádolja a szeretett lánya haláláért, és meg is tesz mindent, hogy pokollá változtassa számukra az életet.

Ugyanekkor egy titokzatos betöréssorozat borzolja a faluban a kedélyeket, és a rendőr eredménytelenül kutat a tettes után. Amikor, Rachel holtan találja a polgármestert, Ripley-t a házában, Mary úgy érzi most elérkezett az ő ideje, és Rachelt állítja be gyilkosnak.

Dr. Folder, aki korábban elismert törvényszéki orvos volt -, szintén bekapcsolódik a nyomozásba. Amikor Luke rájön a halál igazi okára, és Rachel ártatlanságát be akarja bizonyítani, azzal vádolja meg őt Mary, hogy meghamisította a nyomozási eredményt, hogy védje azt a nőt, akit szeret.

Oltalmat Rachel ebben a nehéz időben a nagynénjénél, Emmánál és Michael Brown tiszteletesnél talál. Rachel állandóan vívódik a Luke iránt érzett szerelme, és aközött, hogy ezúttal Kingscove-ot végleg elhagyja, hogy végre megtalálja a maga békéjét.
napraforgó 2019 júl. 16. - 12:04:57
(15/24)
Már megint nem a címben megjelölt filmet adják!
napraforgó 2019 júl. 03. - 14:15:26 Előzmény grosz_i
(14/24)
Ez így van, tökéletesen igaza van.
De azért lenne, ha szegény írónő nevét a filmek főcíménél nem háromféleképp ejtenék....
10/10
grosz_i 2019 júl. 03. - 13:28:51 10/10 Előzmény napraforgó
(13/24)
Hagyományosan az idegen neveket a magyar hangképzés szabályai szerint ejtjük ki - már aki ragaszkodik a konvenciókhoz, ill. a kialakult tradíciókhoz. Manchester = mencseszter ; Pilcher = pilcser. A Pilcher név skót családnév, miért kellene, hogy bármi köze is legyen a német nyelvhez. Az angolban egyébként semmiféle "r" a szó végén nem hangzik (az amerikai angolban igen).

Verne Gyulát gyerekkoromban faltam, bár tudtam, hogy Jules Verne a valós neve, de további példák: Marx Károly - tudtommal ő sem volt uralkodó és nemigen hallottam Karl Marxot mondani - a Mordechai nevet (születési neve!), pedig végképp nem. Apja ugyanis csupán egy évvel a kommunisták üdvöskéjének születése után vette fel (sikeresebb ügyvédi karrier miatt) a Marx nevet.

A YouTube amerikai "csodatalálmány", következésképp a jutub kiejtése megfelelőbb lenne, de hát aki ragaszkodik a jutjubhoz, lelke rajta. Aztán zavar-e valakit, hogy Chicago Amerikában sikágó, de Angliában + nagyvilág csikágó. És aligha hiszem, hogy a Léman-tó mindenki számára ismert lenne, - legalább Európában -, pedig ez a tisztességes neve. És a svájci autópályákon csupán a Genève feliratot látjuk, hiszen Svájcban ez a város egyetlen hivatalos neve...

A németek ezt a kvázi tradiciót követve ejtik a Pilcher nevet német kiejtéssel Pilchernek - mint mi a technika, mechanika, orchidea szavunkban, amit szintén német közvetítéssel vettünk át, mint kemény "h". Szerintem ma már furcsa lenne a sémát szkémának, a sít, szkínek, az isiászt iszkiásznak ejteni, csupán azért mert úgy helyesebb.

Az Egyesült Királyság köznyelvi megjelölése ízlés szerint más-más lehet, de sokan mondanak Angliát (hiszen az angolok kebelezték be az egész Nagy-Britanniát (Grande Bretagne szigetét a hunok elől menekülve!), és valószínű a többi nép érzékenysége hívta életre a brit szavunkat, szinte minden nyelven. Viszont az Amerikai Egyesült Államoknál tudtommal csupán az olaszok használják a statunitense kifejezést melléknévként, ill. az állampolgárai megjelöléseként...
Ergo, helyes a "picher", a "pilchör " kiejtés is, de bizonyára számos magyarajkú számára megfelel a "pilcser" is.
temi3 2019 júl. 03. - 11:44:50
(12/24)
Jegyzeteim szerint:
Foglalt szívek (Besetzte Herzen)
A szerelem mindent legyőz (Liebe gegen den Rest der Welt)

Na most melyik az igazi, amit leadnak???

10/10
grosz_i 2019 júl. 02. - 10:27:08 10/10 Előzmény napraforgó
(11/24)
Elhunyt Rosamunde angol Pilcher bestseller író

Szerelmes idillikus családtörténetek, románcok hozták meg a 63 éves Rosamunde Pilchernek a világsikert, amelyet követően egymás után írta a bestseller regényeit, novelláit. Nos, a sikeres írónő Skóciában, elhunyt.
Rövid betegség után Rosamunde Pilcher, a bestseller író 2019. febr. hatodikáról hetedikére virradó éjszaka elhunyt. Ezt a hírt közölte a BBC Radio Cornwall és a „Guardian". A tulajdonképp világszerte népszerű írónő 94 éves volt.

Az egész világon több mint 60 millió eladott példány jelzi a sikerét, amellyel tulajdonképp a jelenkor legsikeresebb szerzője. Történetei családi idillek, szerelmi bánatok, csalódásokat követően kialakult párkapcsolatok és baráti kapcsolatok körül forognak.

Rosamunde Scott 1924-ben egy tradicionális tiszti családban született Cornwallban és az anyjánál nőtt fel, miközben az apja Burmában teljesített szolgálatot.

Az iskolai évei után a II. Világháború során titkárnőként szolgált önkéntesként az Egyesült Királyság Külügyminisztériumhoz tartozó Women's Royal Naval Service-nél Sri Lankán és Indiában. A világháborút követően feleségül ment Graham Pilcher textilipari vállalkozóhoz és 1947-ben Skóciába költöztek, és ott is élt haláláig. A házasságból négy gyermekük született, közöttük Robin Pilcher, aki szintén sikeres író lett.

Pilcher ifjúkorától írt, először csak rövid történeteket, kisregényeket 'Jane Fraser' álnéven. Ezek az írásai alig voltak ismertek. 1987 hozta meg számára az áttörést a Kagylókeresők családregényével - abban az időben Pilcher már 63 éves volt. Penelope szívbemarkoló története, aki visszatér egy szívinfarktus után Cornwallba, ahol megélte ifjúkori és élete nagy szerelmét. A történet többmilliós sikerkönyv lett.

Ezt követően minden Pilcher könyv felkerült a bestseller listára. Az elbűvölő, szenvedélyes angol tájleírások szinte egyedi márkajelévé tették. Az utolsó regényét a Téli napfordulót 2000-ben írta.
A német ZDF több mint száz regényét vagy elbeszélését megfilmesítette és a Herzkino sorozatban a ZDF legközkedveltebb adásai közé kerültek, minden egyes filmjét átlagosan többmilliós nézőszám jellemezte.
napraforgó 2019 júl. 02. - 09:05:09 Előzmény temi3
(10/24)
Az írónő angol, vagy mondjuk inkább. hogy brit. Rosamunde Scott néven született, a Pilcher a férjezett neve. A férje is brit, nem írják, hogy lett volna német beütés a családban, hogy ezt a németes hangzású nevet viselik. A név kiejtése leginkább a pilcsör-re hasonlít. (ˈɹəʊzəmʊnd ˈpʰɪɫtʃʰə)
Az, hogy a németek kattantak rá a regényeire és filmesítették meg, német szereplőkkel, még nem teszi németté sem az alaptörténeteket, sem a szerzőt.
temi3 2019 júl. 02. - 08:11:00 Előzmény grosz_i
(9/24)
Köszönöm a részletes leírást. Valóban azért szeretem nézni ezeket a filmeket, mert másfél óra könnyed kikapcsolódás, szép tájak (élőben is ismerem, jártam ott) és romantikus happy end.
10/10
grosz_i 2019 júl. 01. - 13:05:53 10/10 Előzmény temi3
(8/24)
Rosamunde Pilcher 1924 – 2019

Valami különösnek kell lennie abban, hogy egy ilyen nevű szerzőnek, mint Rosamunde Pilcher, akinek a regényei, filmjei világszerte ismertek. Valószínű a sikerének titkára egyszerű rájönni: boldogság, pénz és happy end.
Regényei, elbeszélései és filmjei egy olyan világban játszódnak, ahol még mindig látszólag valamilyen rend uralkodik. Olvasók, nézők milliói szenvedélyesen várják, olvassák, vagy éppen nézik valamelyik könyvét, vagy filmjét. Jól megírt, mély érzelmekről szóló novellák, nagyon érdekes, szép családi szágák és romantikus szerelmi történetek beágyazva titokzatos intrikákba és melankolikus szerelmi drámákba.
Mély betekintést nyerhetünk szövevényes családi történetekbe. Szeretettel, meleg szívvel és meghatóan teszi elénk az életről szóló, szinte valósnak hihető újabb és újabb élettörténeteket. Lenyűgöző kalandos utazásokkal visz el bennünket családtörténetekbe. Elbűvölően mesél Cornwall és Skócia meseszép tájairól, kastélyokról, cottage-okról és a bámulatos angol tengerpartról. Felejthetetlen kikapcsolódást biztosít a szépre, harmóniára vágyóknak egy-egy estére.
Az élet közeli történetei továbbgondolásra ösztönöznek, tudunk rajta nevetni, szórakozni, talán olykor-olykor sírni is…

Elhunyt Rosamunde Pilcher bestseller író

Szerelmes idillikus családtörténetek, románcok hozták meg a 63 éves Rosamunde Pilchernek a világsikert, amelyet követően egymás után írta a bestseller regényeit, novelláit. Nos, a sikeres írónő Skóciában, elhunyt.
Rövid betegség után Rosamunde Pilcher, a bestseller író 2019. febr. hatodikéról hetedikére virradó éjszaka elhunyt. Ezt a hírt közölte a BBC Radio Cornwall és a „Guardian". A tulajdonképp világszerte népszerű írónő 94 éves volt.
Az egész világon több mint 60 millió eladott példány jelzi a sikerét, amellyel tulajdonképp a jelenkor legsikeresebb szerzője. Történetei családi idillek, szerelmi bánatok, csalódásokat követően kialakult párkapcsolatok és baráti kapcsolatok körül forognak.
Rosamunde Scott 1924-ben egy tradicionális tiszti családban született Cornwallban és az anyjánál nőtt fel, miközben az apja Burmában teljesített szolgálatot.
Az iskolai évei után a II. Világháború során titkárnőként szolgált önkéntesként az Egyesült Királyság Külügyminisztériumhoz tartozó Women's Royal Naval Service-nél Sri Lankán és Indiában. A világháborút követően feleségül ment Graham Pilcher textilipari vállalkozóhoz és 1947-ben Skóciába költöztek, és ott is élt haláláig. A házasságból négy gyermekük született, közöttük Robin Pilcher, aki szintén sikeres író lett.
Pilcher ifjúkorától írt, először csak rövid történeteket, kisregényeket 'Jane Fraser' álnéven. Ezek az írásai alig voltak ismertek. 1987 hozta meg számára az áttörést a Kagylókeresők családregényével - abban az időben Pilcher már 63 éves volt. Penelope szívbemarkoló története, aki visszatér egy szívinfarktus után Cornwallba, ahol megélte ifjúkori és élete nagy szerelmét. A történet többmilliós sikerkönyv lett.

Ezt követően minden Pilcher könyv felkerült a bestseller listára. Az elbűvölő, szenvedélyes angol tájleírások szinte egyedi márkajelévé tették. Az utolsó regényét a Téli napfordulót 2000-ben írta.
A német ZDF több mint száz regényét vagy elbeszélését megfilmesítette és a Herzkino sorozatban a ZDF legközkedveltebb adásai közé kerültek, minden egyes filmjét átlagosan többmilliós nézőszám jellemezte.
napraforgó 2018 szept. 18. - 13:21:58 Előzmény temi3
(7/24)
Igazad van, kivéve talán Skóciát. Az írónő legtöbb regénye Cornwallban játszódik - ez Anglia legdélebbi csücske. Igaz, néha Skócia, vagy London is előfordul a helyszínek között, de azért mégis Cornwall vezet.
Nem tudom, hogy ki találja ki a magyar címeket, de azok a mexikói sorozatoknál sem stimmelnek.
temi3 2018 szept. 18. - 12:44:20
(6/24)
Most már tényleg bosszantó a sok fordítási kavarodás. Ezt a filmet most a napokban adták le A szerelem mindent legyőz (Liebe gegen den Rest der Welt) címmel. Még jó, hogy a német eredeti címet is jegyzem.
Más. Árulja el nekem a kedves szinkronizáló, ha egy film NÉMET, NÉMET szereplőkkel, NÉMET származású írónővel, akkor miért kell Pilcher helyett "Pilcsör"-ként bemondani??? Mert általában Skóciában játszódik? Tudom, apróság, de valahányszor meghallom, kiver a víz.
napraforgó 2018 szept. 18. - 04:31:48 Előzmény Qksika
(5/24)
Igen, valami mást adtak le, a címét én se tudom, mert csak részlegesen láttam.
Sajnos sem a port, sem a teletext sem tudja, mert ők is a Foglalt szíveket írták, amit a múlt héten már leadtak.
Pedig, amennyit láttam belőle, az kicsit más volt a szokványos Rosemunde Pilcher történetekhez képest.