10/10
grosz_i márc. 02. 11:12:24 10/10
(3/3)

Rosamunde Pilcher - Herzenssehnsucht - A szív sóvárgása (2008) - „Love to Nicholas” - Nicholas iránti szerelem novella nyomán

Gregorynak és Clairenek van egy közös kislányuk, Theresa, akit az édesapja még mielőtt meghalna, elhelyezi egy családnál, a saját családjánál, hogy a kislánya megfelelő körülmények között nőhessen fel. Szinte Gregory halálával egy időben hazatér a szintén ügyvéd Nicholas McDermott az ősi családi településre, ahol az apja egyik ügyfele éppen Jonathan, de a családi kúriát apja nem használja, ő inkább városlakó. Nicholas beköltözik a lakatlan kastélyba és emlékei között kutatva rábukkan Kate egyik farsangi partin készült fényképére is…

Ott egy ír szövőműhelyt működtet Jonathan McKenna, ahol lánya, Kate O’Hara, a divattervező éppen átvenni készül apja, Jonathan üzemét és a jól működő családi vállalkozást majd együtt vezetné a férjével, Patrick O’Harával, akit gyermekkora óta ismer, fiatalon összeházasodtak. A látszólag tökéletesen működő házasság csupán látszat, a pár kapcsolata már réges-régóta tartós válságban van. És Kate apja is sötét titkot rejt: Jonathannak van egy unokája, és a kislány sorsát az elhunyt törvénytelen fia őrá bízta. Jonathant az ügyvédje értesíti, hogy a házasságon kívüli fia Martinique szigetén elhunyt. A törvénytelen gyerekéről, Gregory titkáról az ügyvédjén kívül nem tud senki. Számára nincs más lehetőség, mint az unokája örökbefogadása. Mivel Kate és Patrick házasságából nem született gyermek, így a párt meggyőzi, hogy fogadják örökbe az immár fölcseperedett, tízéves Theresát. A lány származásáról viszont Jonathan nem árul el semmit. Nicholas horgászni készül, amikor a tengerparton meglep egy titkos naplót író kislányt, akiről kiderül Kate lánya és a kislány pedig Theresa. Meghívja Kate-et egy kávéra, ahol egyikőjük sem vallja be, hogy tulajdonképp az életük boldogságát nem találták meg. Kate boldogtalan, Nicholas pedig már elvált. Másnap Theresa születésnapja lesz, ahova a férfit is meghívják.

Kate szeretettel magára vállalja az új feladatát, önfeláldozóan gondoskodik a kislányról -, ami parázs vitákhoz vezet közte és Patrick között, akinek apósa sürgetése ellenére sincs ínyére ez az apai szerep. És ezekben a nehéz időkben még itt van Kate ifjúkori szerelme, Nicholas is, ami a nő érzelmeit még inkább összekuszálja. Ami pedig mindent betetőz, felbukkan Claire, Theresa vérszerinti édesanyja. Ugyanis Jonathan nagyszerű születésnapi partit szervez Theresa számára, ahol megjelenik Claire, és látja ugyan a lányát a nevelőanyjával és annak apjával, akiről nem tudhatja, hogy ő Theresa vérszerinti nagyapja. De most szó nélkül eltávozik Claire a helyszínről. Majd végre megérkezik Nicholas is. Jonathan McKenna meglepődik, hogy ő itt van, a veje viszont még mindig nem érkezett meg a partira. Az apja nem tartja szerencsésnek, hogy Nicholas felbukkant Kate közelében, hiszen a lánya ugye Patrick felesége…

Patrick éppen zűrös befektetési ügyéről tárgyal az építésvezetőjével, aki azzal fenyegeti, ha nincs pénz, szélnek ereszti a munkásait és vége a beruházásnak. Otthon pedig hangos veszekedésre kerül sor Patrick és Kate között, amely során Theresa megtudja, hogy ő tulajdonképp nem is igazi gyermeke a „szüleinek”. Kate másnap felhívja Nicholast, elmegy a szokott tengerparti helyükre, ahol a férfi bevallja Kate-nek, már diákkorában szerelmesleveleket írt neki, bár azokat soha fel nem adta, hanem elrejtette. Kate volt és maradt is élete nagy szerelme.

Kate először fájón, mert mindez már túl késő, visszautasítja Nicholas szerelmi közeledését. A férfi optimistán mondja: nézd, hiszen még előttük az élet, boldogok lehetünk együtt - bár ezt annak idején a körülmények, de jobbára az apád mindig megakadályozta, mert nem voltam számodra a megfelelő parti… Kate először hazamegy, majd a szívére hallgatva visszatér Nicholas otthonába és egymás szerelmes karjaiban fejezik be a találkozásukat.

Közben Claire a lánya ügyében ügyvédet keres, de csak az ifjabb McDermott áll rendelkezésére, így Nicholas fogja Theresa ügyét képviselni, bár a férfinak fogalma sincs, hogy milyen lavinát indít el a peres üggyel. Claire belátja, hogy a gyermeke jó kezekben van, önként le is mond róla, de Kate más döntést hoz. Túl sok volt a hazugság a McDermot családban. Vajon a végén boldog lehet-e még mindenki?
10/10
grosz_i 2019 aug. 20. - 11:07:39 10/10
(2/3)
Rosamunde Pilcher – Herzenssehnsucht – A szívek sóvárgása
"Love to Nicholas" novella nyomán

A „Nicholas iránti szerelem” novella nyomán forgatott film helyszíne ezúttal egy ír szövőműhely. Ott Kate, a divattervező átveszi apja, Jonathan üzemét és a jól működő családi vállalkozást együtt vezeti a férjével, Patrickkal.

A látszólag tökéletesen működő házasság csupán látszat, a pár kapcsolata már réges-régóta tartós válságban van. És Kate apja is sötét titkot rejt: Jonathannak van egy unokája, és a kis unokalány sorsát az elhunyt törvénytelen fia őrá bízta. Számára nincs más lehetőség, mint az unokája örökbefogadása. Mivel Kate és Patrick házasságából nem született gyermek, így a párt meggyőzi, hogy adoptálják Theresát, a kislányt. A lány származásáról viszont Jonathan nem árul el semmit.

Kate szeretettel magára vállalja az új feladatát, önfeláldozóan gondoskodik a kislányról –, ami parázs vitákhoz vezet közte és Patrick között. És ezekben a nehéz időkben még az ifjúkori szerelme, Nicholas is előbukkan, ami érzelmeit még inkább összekuszálja. Ami pedig mindent betetőz, felbukkan Claire, Theresa vérszerinti édesanyja, és ez már szinte a család szétesését jelenti.

Két asszony, aki elmegy a végső határig, hogy elnyerje a kislány kegyeit. Az események nyomására Kate egy salamoni döntést hoz, ami az életét mindörökre megváltoztatja.
10/10
grosz_i 2019 aug. 20. - 11:06:12 10/10
(1/3)
Rosamunde Pilcher 1924 – 2019

Valami különösnek kell lennie abban, hogy egy ilyen nevű szerzőnek, mint Rosamunde Pilcher, akinek a regényei, filmjei világszerte ismertek. Valószínű a sikerének titkára egyszerű rájönni: boldogság, pénz és happy end.
Regényei, elbeszélései és filmjei egy olyan világban játszódnak, ahol még mindig látszólag valamilyen rend uralkodik. Olvasók, nézők milliói szenvedélyesen várják, olvassák, vagy éppen nézik valamelyik könyvét, vagy filmjét. Jól megírt, mély érzelmekről szóló novellák, nagyon érdekes, szép családi szágák és romantikus szerelmi történetek beágyazva titokzatos intrikákba és melankolikus szerelmi drámákba.
Mély betekintést nyerhetünk szövevényes családi történetekbe. Szeretettel, meleg szívvel és meghatóan teszi elénk az életről szóló, szinte valósnak hihető újabb és újabb élettörténeteket. Lenyűgöző kalandos utazásokkal visz el bennünket családtörténetekbe. Elbűvölően mesél Cornwall és Skócia meseszép tájairól, kastélyokról, cottage-okról és a bámulatos angol tengerpartról. Felejthetetlen kikapcsolódást biztosít a szépre, harmóniára vágyóknak egy-egy estére.
Az élet közeli történetei továbbgondolásra ösztönöznek, tudunk rajta nevetni, szórakozni, talán olykor-olykor sírni is…

Elhunyt Rosamunde Pilcher bestseller író

Szerelmes idillikus családtörténetek, románcok hozták meg a 63 éves Rosamunde Pilchernek a világsikert, amelyet követően egymás után írta a bestseller regényeit, novelláit. Nos, a sikeres írónő Skóciában, elhunyt.

Rövid betegség után Rosamunde Pilcher, a bestseller író 2019. febr. hatodikáról hetedikére virradó éjszaka elhunyt. Ezt a hírt közölte a BBC Radio Cornwall és a „Guardian". A tulajdonképp világszerte népszerű írónő 94 éves volt.
Az egész világon több mint 60 millió eladott példány jelzi a sikerét, amellyel tulajdonképp a jelenkor legsikeresebb szerzője. Történetei családi idillek, szerelmi bánatok, csalódásokat követően kialakult párkapcsolatok és baráti kapcsolatok körül forognak.

Rosamunde Scott 1924-ben egy tradicionális tiszti családban született Cornwallban és az anyjánál nőtt fel, miközben az apja Burmában teljesített szolgálatot.

Az iskolai évei után a II. Világháború során titkárnőként szolgált önkéntesként az Egyesült Királyság Külügyminisztériumhoz tartozó Women's Royal Naval Service-nél Sri Lankán és Indiában. A világháborút követően feleségül ment Graham Pilcher textilipari vállalkozóhoz és 1947-ben Skóciába költöztek, és ott is élt haláláig. A házasságból négy gyermekük született, közöttük Robin Pilcher, aki szintén sikeres író lett.

Pilcher ifjúkorától írt, először csak rövid történeteket, kisregényeket "Jane Fraser" álnéven. Ezek az írásai alig voltak ismertek. 1987 hozta meg számára az áttörést a Kagylókeresők családregényével - abban az időben Pilcher már 63 éves volt. Penelope szívbemarkoló története, aki visszatér egy szívinfarktus után Cornwallba, ahol megélte ifjúkori és élete nagy szerelmét. A történet többmilliós sikerkönyv lett.

Ezt követően minden Pilcher könyv felkerült a bestseller listára. Az elbűvölő, szenvedélyes angol tájleírások szinte egyedi márkajelévé tették. Az utolsó regényét a Téli napfordulót 2000-ben írta.
A német ZDF több mint száz regényét vagy elbeszélését megfilmesítette és a Herzkino sorozatban a ZDF legközkedveltebb adásai közé kerültek, minden egyes filmjét átlagosan többmilliós nézőszám jellemezte.