10/10
grosz_i 2020 jún. 29. - 12:01:29 10/10
(4/4)
Talán még egy szimpatikus kép is növelheti a romantikus filmeket kedvelők szimpátiáját az ilyen filmek iránt: Carin C. Tietze Kate Milhouse szerepében...
10/10
grosz_i 2020 febr. 17. - 11:51:43 10/10
(3/4)

Rosamunde Pilcher - Újrakezdés (2001) - A virágok az esőben novelláskötet „Babaház” elbeszélése nyomán

Kate Milhouse a férje halála után szeretne új életet kezdeni. Gyerekeivel együtt, a tizenkét éves Williammel és a hatéves Mirandával elköltöznek Londonból egy angol tengerparti kisfaluba, Mrs. Prichett kapuházába. Arnold Talbot, férje legjobb barátja és Mrs. Prichett unokaöccse felajánlott neki a szállodájában egy recepciós állást, persze azért nem egészen önzetlenül.

Útban a faluba megállnak egy rövid tengerparti piknikezéssel egybekötött étkezésre és William modellrepülője meghibásodik, lezuhan a parti útépítési előkészületeket végző dolgozók közé. Geoffrey Hynes, a vonzó külsejű mérnök, készségesen visszahozza az összetört repülőt, és megnyugtatja Williamet és Kate-et, nem történt semmi baj. Közben megérkezik a bútorszállítmány Mrs. Prichetthez, Arnold és Vivian nagynénjéhez.

Az új otthonuk, egy romantikus cottage, továbbá a szomszéd nő és egyben a kertes ház bérbeadója, Mrs. Pritchett ugyanúgy szimpatikusnak találja őt, valamint a gyerekeit is. Mrs. Pritchett örömmel fogadja a vendégeket virággal, egy brownie-tortával meg sok-sok szeretettel, beleértve Harrist is, a kutyát. Csupán Humphrey, a komornyik van kevésbé elragadtatva attól, hogy több lett a lakó a kúriában. Neveletlen gyerekek meg ráadásul még egy kutya is, nahát, ez már sok!

Az új kezdet szerencsés csillagzat alatt áll, Kate azonnal munkába áll, mert az előző recepciós távozott a hotelból, és azonnal kezdenie kell. A kastélyszállóban találkozik Arnolddal és a húgával, Viviannel, aki már házas, férje képviselő. A rövid bemutatkozás után a testvérpár távozik a városházára, mert a szállóhoz egy úszómedencét szeretnének, de a projektet előbb jóvá kell hagyatni. A szállodai munkában Kate örömét leli.

A „kapuházban” William megpróbálja a lakás berendezését megkezdeni, de a polc összeszereléséhez facsavarra lesz szüksége és útban a boltba találkozik Geoffreyval, akinek beszámol arról, hogy az apja tavaly autóbalesetben meghalt és most ő a „férfi” a házban, ami nagy felelősséggel jár. Ugyan az összeszereléssel egyedül nem boldogul, de egy telefonhívás, és az új barátja, Geoffrey máris segít. De ott a másik gond: apja megígérte, hogy Mirandának a hatodik születésnapjára elkészíti a babaházat, és azzal egyedül semmiképp sem boldogul…

A recepciónál Kate újra találkozik Geoffreyval, hiszen ott szállt meg a mérnök. Mindketten egyből mágikusan vonzódnak egymáshoz és a gyerekek is azonnal megkedvelik a szimpatikus, együttérző Geoffrey-t. A boldogsághoz vezető út azonban eléggé rögös. Arnold Talbot már régóta szerelmes Kate-be és most úgy látja elérkezett az ő ideje, hogy megnyerje a maga számára a fiatal özvegyet.

Geoffrey viszont egy boldogtalan kapcsolatba bonyolódott Vivian-nel, Arnold húgával. A próbálkozása során, hogy végérvényesen megváljon a szeretőjétől, Vivian elszáguld Geoffrey kocsijával és közben elgázolja Harrist, a kutyát. Mindezek következménye Kate és Geoffrey szerelmét kemény próbatétel elé állítja, vajon lesz-e esélye Kate-nek az élete újrakezdésére…
10/10
grosz_i 2020 jan. 17. - 20:10:36 10/10
(2/4)

Rosamunde Pilcher - Sorsforduló (2001) - A szerelem szemével "The Eye of Love" novella nyomán

Leo Walter többéves amerikai távollét után visszatér az Államokból a fiával, Williammel Cornwallba, és jelenleg a nővérénél, Pamelánál laknak. Leo annak idején, tizenöt éve, elhagyta Angliát és Amerikában sikeres karriert futott be, jelentős szállodalánc tulajdonosa lett Seattle-ben. Két éve, amióta viszont a felesége meghalt újra mágnesként vonzotta ez a varázslatos táj, ahol a nővérével gyermekkorukat töltötték, minden egyes partszakaszt jól ismertek…

Henry makacsul, immár sokadszor megjelenik Caroline-nál egy csokor rózsával, pedig a nő már többször is közölte vele, ami volt közöttük, annak vége. Henry úgy tűnik eredményes üzletembernek bizonyul George és Paul testvérpár szemében, rábízzák a Sörfőzde vezetését. Anne reménytelenül várja, hogy Paul végre merje vállalni a testvére előtt is a hozzáfűződő kapcsolatát, de hiába reménykedik. Amióta George megözvegyült - és a két fivér egy tető alatt él a közös kastélyban -, érzékeny, mint a mimóza és ragaszkodik ahhoz, hogy ne kelljen osztozkodnia senkivel az öccsén. Pedig Anne sürgeti Pault, előbb-utóbb döntenie kell.

A szülei halála után, 15 éve George és Paul nagybácsik magukhoz vették Caroline Page-et és féltő, szerető gondoskodással nevelték fel, nagyszerűbben, mint azt az egyszerű nagybácsiktól elvárható lenne. Tervük sikeresnek tűnik, a Sörfőzde vezetését átadják Henry Duke-nak, aki bizonyára feleségül veszi Caroline-t és így minden a „családban” marad. Megrökönyödésükre a „nevelt lányuk” viszont közli, szó sem lehet arról, hogy feleségül megy Henryhez, és a Sörfőzde átadásának megünneplése helyett, kilovagol a tengerpartra.

És a lovas kirándulása során Caroline találkozik az ifjú Williammel, aki meggondolatlanul kilovagol egy szirtre és Pamelának köszönhetően megelőzik a végzetes balesetet. Fogalma sincs persze arról, hogy William, az ifjúkori szerelme, Leo fia. Caroline és barátnője Anne sikeres gyerekkönyv-szerzők lettek és éppen egy újabb könyvbemutatón újra találkozik Caroline az ifjúkori szerelmével, Leóval. Könyv egy példányát William is megkapja és felismeri a szerzőjét, Miss Page-t és a könyvet dedikáltatják Caroline-nal, aki ekkor szerez tudomást arról, hogy Leónak van egy fia.

Lassan feltárul előttünk Pamela sorsa, és boldogtalansága oka is. Férjével, Harolddal volt egy közös gyerekük, Vincent, akit egy egyszerű vakbél-perforáció miatt elvesztettek. Talán ebből következik, hogy mindenképpen szeretné Williamet „megszerezni”, nehezen tudja elfogadni, hogy a fiú az apjához, Leóhoz tartozik. Céljai megvalósításához igénybe veszi Henry segítségét is…, akitől Caroline véglegesen egy búcsúcsókkal el is köszön, csakhogy ennek Leo is a szemtanúja lesz…

Pamela kegyetlen elképzeléssel áll elő, hogy megszerezze magának Williamet és végképp szétválassza az újra egymásra talált szerelmeseket. De az igaz szerelmet soha nem lehet lekésni, ha sikerül legyőzni a bizalmatlanságunkat és persze Paul is megtalálja boldogságát Anne oldalán.
10/10
grosz_i 2019 máj. 25. - 08:47:46 10/10
(1/4)
Férje halála után Kate Milhouse megpróbál új életet kezdeni. Gyerekeivel, a 12 éves Williammel és a hatéves húgával, Mirandával elköltöznek Londonból egy, az angol tengerparton fekvő kisfaluba. Arnold Talbot, elhunyt férje legjobb barátja recepciós állást ajánl fel neki ott, a szállodájában.
Az új kezdet szerencsés csillagzat alatt állónak tűnik: a szállodai munkában Kate örömét leli, és az új otthona – egy romantikus, kertes családi ház, valamint a szomszédasszonya, a cottage tulajdonosa, Mrs. Pritchett is kedveli őt is, gyermekeit is…
A boldogság tökéletesnek tűnik, míg a vonzó külsejű mérnök, Geoffrey Hynes nem találkozik Kate-el.