Herbst Ferencné 2020 júl. 05. - 10:36:17 Előzmény Csipkebogyika8
(6/6)
Csatlakozom, az előttem szólóhoz, hisz mindig olyan részletességgel írja meg az adott műsor tartalmát, hogy "vetekszik a Port ." huéval.Persze ők valahogy mindig kihagyják az ismertetőt, ez persze semmit nem von le, az Ön érdemeiről., sőt. Köszönöm én is Önnek, hogy "magáévá tette" ezt a feladatot! Köszönettel, Herbst Zsuzsa
10/10
grosz_i 2019 okt. 08. - 15:15:58 10/10 Előzmény Csipkebogyika8
(5/6)
Örülök, hogy a Pilcher filmekhez írt ismertetőim (kb. több mint 100 filmhez), valakinek nem csak tetszik, hanem meg is köszöni. A Fórum résznél Rosamunde Pilcher, ill. Álom és szerelem keresésre kilistázhatók a filmek, ill. a filmismertetők.
Üdvözlettel, G. István
Csipkebogyika8 2019 okt. 06. - 20:41:56 Előzmény grosz_i
(4/6)
Köszönöm ezt részletes ismertetést!????????❤????
napraforgó 2019 okt. 05. - 08:51:32
(3/6)
Dr. David Douglas saját magánklinikáját szándékozik beinditani, és feleségül akarja venni Jane Merchensont, aki épitész. Ekkor David apja meghal, és nagy adósságot hagy rá, mivel egy ingatlancsalásnak esett áldozatául. A jelzáloggal terhelt Oaktree nevű korni családi ingatlan eladása közel sem elég az adósság fedezésére. David lemondja az esküvőt, és a birtokot eladja John Tysonnak, aki Jane apjának, Michaelnek a barátja. Tyson megkezdi a ház felújítását és Davidet alkalmazásba veszi. Később David felfedezi, hogy volt menyasszonyának, Jane-nek fia született tőle, de erről senki nem szólt neki.
10/10
grosz_i 2019 szept. 01. - 12:02:43 10/10
(2/6)
Rosamunde Pilcher - Sirályok a szélben (1999)
A fehér madarak "Die weißen Vögel" A kék hálószoba novelláskötet egyik elbeszélése nyomán

A londoni építész, Jane Murchinson szerfölött boldog: hamarosan feleségül fog menni a nagy szerelméhez, az orvos David Douglas-hoz, aki éppen önállósodni kíván, megnyitja a saját klinikáját. Azonkívül pedig terhes is, de mielőtt közölhetné Daviddel az örvendetes hírt, hazahívják a férfit Cornwallba, a szívbeteg apjához. David még éppen idejében érkezik, el tud búcsúzni tőle.

A végrendelet felnyitásakor tudja meg, hogy az apja csak egy nagy halom adósságot hagyott hátra. Kétségbeesetten küzd az örökségéért, de a hitelezői nem sok jóval bíztatják. Davidnek nem marad más hátra, a szeretett szülői házat, Oak Tree-t (Tölgyfa ház), el kell adnia, és a magánklinika megnyitása is pusztán álom marad.
David, aki mit sem sejt Jane terhességéről és attól is tart, hogy a jövőben nem tudná neki a megszokott nívójú életet nyújtani, szakít az elképedt Jane-nel, és elhagyja Londont. Cornwallban, Walter Gill klinikáján kap állást. Walter párkapcsolatban él Eve Livingstonnal, a festőnővel, aki David és az apjának is jó barátja volt.

Miközben David hónapokon keresztül keményen dolgozik a klinikán, és fájdalmába beletörődve el kell adnia a Tölgyfa-házat John Tyson ingatlanügynöknek. Jane megpróbálja túltenni magát a David által okozott csalódásán, és a közben megszületett kisfiára, Nicolasra koncentrálni. Jane apja örül a helyzetnek, mert mindig is az volt a véleménye, hogy David nem az igazi pár a lánya számára.
John Tyson megkéri Jane apját vállalja el Oak Tree felújítását, és ő pedig továbbadja a megrendelést a lányának, anélkül, hogy közölné vele, ki is volt a ház tulajdonosa. Jane elkíséri Cornwallba John Tysont, aki szenvedélyesen beleszeretett a lányba, és ahogy meglátja a szép régi házat, az is rögtön elbűvöli. Az elkövetkező heteket Jane a kisfiával és a felújítási munkálatok irányításával elfoglalva, Cornwallban tölti.

A lány összebarátkozik Eve Livingstonnal, és gyorsan rájön, ki is Jane, és hogy a fiának, Nicolasnak David az apja. Eve már régóta érzi, hogy David nem boldog, és tudja azt is, hogy Jane-nek vissza kell találnia Davidhez. Jane büszkeségében viszont mélyen megbántott…
Eközben Claire Miller, az egyik ápolónővér beleszeretett Davidbe, és a nő mindent megtesz, hogy a férfit megnyerje a maga számára. Jane egyszer együtt látja őket és félreérti a helyzetet, és úgy dönt, elfogadja John Tyson udvarlását és igent mond a házassági ajánlatára.

Az Oak Tree ház közben elkészült és Jane útban van haza, Londonba, hogy Johnnal és Nicolas-szal egy új életet kezdjen. De a visszaúton balesetet szenved. Jane csak könnyebben sérült, de a kisfia életveszélyes sérülést szenvedett. A sors játéka, hogy mindkettőjüket abba a klinikába szállítják, ahol David teljesít ügyeletet.
10/10
grosz_i 2019 szept. 01. - 12:02:03 10/10
(1/6)
Rosamunde Pilcher 1924 – 2019

Valami különösnek kell lennie abban, hogy egy ilyen nevű szerzőnek, mint Rosamunde Pilcher, akinek a regényei, filmjei világszerte ismertek. Valószínű a sikerének titkára egyszerű rájönni: boldogság, pénz és happy end.
Regényei, elbeszélései és filmjei egy olyan világban játszódnak, ahol még mindig látszólag valamilyen rend uralkodik. Olvasók, nézők milliói szenvedélyesen várják, olvassák, vagy éppen nézik valamelyik könyvét, vagy filmjét. Jól megírt, mély érzelmekről szóló novellák, nagyon érdekes, szép családi szágák és romantikus szerelmi történetek beágyazva titokzatos intrikákba és melankolikus szerelmi drámákba.
Mély betekintést nyerhetünk szövevényes családi történetekbe. Szeretettel, meleg szívvel és meghatóan teszi elénk az életről szóló, szinte valósnak hihető újabb és újabb élettörténeteket. Lenyűgöző kalandos utazásokkal visz el bennünket családtörténetekbe. Elbűvölően mesél Cornwall és Skócia meseszép tájairól, kastélyokról, cottage-okról és a bámulatos angol tengerpartról. Felejthetetlen kikapcsolódást biztosít a szépre, harmóniára vágyóknak egy-egy estére.
Az élet közeli történetei továbbgondolásra ösztönöznek, tudunk rajta nevetni, szórakozni, talán olykor-olykor sírni is…

Elhunyt Rosamunde Pilcher bestseller író

Szerelmes idillikus családtörténetek, románcok hozták meg a 63 éves Rosamunde Pilchernek a világsikert, amelyet követően egymás után írta a bestseller regényeit, novelláit. Nos, a sikeres írónő Skóciában, elhunyt.

Rövid betegség után Rosamunde Pilcher, a bestseller író 2019. febr. hatodikáról hetedikére virradó éjszaka elhunyt. Ezt a hírt közölte a BBC Radio Cornwall és a „Guardian". A tulajdonképp világszerte népszerű írónő 94 éves volt.
Az egész világon több mint 60 millió eladott példány jelzi a sikerét, amellyel tulajdonképp a jelenkor legsikeresebb szerzője. Történetei családi idillek, szerelmi bánatok, csalódásokat követően kialakult párkapcsolatok és baráti kapcsolatok körül forognak.

Rosamunde Scott 1924-ben egy tradicionális tiszti családban született Cornwallban és az anyjánál nőtt fel, miközben az apja Burmában teljesített szolgálatot.

Az iskolai évei után a II. Világháború során titkárnőként szolgált önkéntesként az Egyesült Királyság Külügyminisztériumhoz tartozó Women's Royal Naval Service-nél Sri Lankán és Indiában. A világháborút követően feleségül ment Graham Pilcher textilipari vállalkozóhoz és 1947-ben Skóciába költöztek, és ott is élt haláláig. A házasságból négy gyermekük született, közöttük Robin Pilcher, aki szintén sikeres író lett.

Pilcher ifjúkorától írt, először csak rövid történeteket, kisregényeket "Jane Fraser" álnéven. Ezek az írásai alig voltak ismertek. 1987 hozta meg számára az áttörést a Kagylókeresők családregényével - abban az időben Pilcher már 63 éves volt. Penelope szívbemarkoló története, aki visszatér egy szívinfarktus után Cornwallba, ahol megélte ifjúkori és élete nagy szerelmét. A történet többmilliós sikerkönyv lett.

Ezt követően minden Pilcher könyv felkerült a bestseller listára. Az elbűvölő, szenvedélyes angol tájleírások szinte egyedi márkajelévé tették. Az utolsó regényét a Téli napfordulót 2000-ben írta.
A német ZDF több mint száz regényét vagy elbeszélését megfilmesítette és a Herzkino sorozatban a ZDF legközkedveltebb adásai közé kerültek, minden egyes filmjét átlagosan többmilliós nézőszám jellemezte.