10/10
grosz_i 2020 febr. 03. - 13:00:56 10/10
(2/2)

Rosamunde Pilcher - Rózsák a viharban (1998)
A „Virágok az esőben” elbeszélés kötet „Az ismertem egyszer egy lányt” c. novella alapján

Már három éve nem volt otthon az ifjú Sarah Atherton. Túl nagy volt ugyanis anyja halála miatt érzett elkeseredettsége, de ezért apját is éveken keresztül hibáztatta. Amikor azonban megtudja, hogy apja súlyos beteg, nem sokáig habozik. Együtt a barátjával, Roberttel, egy sikeres londoni ügyvéddel elindulnak a Parnham kúriába, ahol az apja ménese is van.

Ott a legrosszabb félelmei is beigazolódnak. Apja a halálán van. Utolsó kívánsága, szeretne a lányával kibékülni és élete nagy művét, a ménest neki átadni. Sarah Londonban együtt Roberttel már saját egzisztenciát épített magának, így a ménes átvétele sehogy sem passzol az elképzeléseibe -, nem beszélve Robert terveiről. Mielőtt azonban Sarah apjának végleges választ tudna adni, az meghal, hátrahagyva neki a döntést: vagy eladja, vagy megtartja az adósságban úszó ménest és Parnham kastélyt. Robert már meg is hozta a döntését és Barbara Harding is, a környék leggazdagabb vállalkozója azt tanácsolja Sarahnak, hogy adják el a ménest. A lótenyésztés nehéz szakma, sok tanulópénzt fizetne - figyelmezteti Barbara Sarah-t.

Sarah, viszont, Barbarát apja egykori szeretőjének tartja, nem tudja csak úgy, egyszerűen elfogadni Barbara tanácsát és könnyedén dönteni. Parnham kastély az ő gyerekkora, anyja azt szerette volna, ha az unokái is itt nőnek fel, és apja számára pedig a ménes volt az élete, mindene. Robert mindent megtesz, hogy Sarah-t lebeszélje a maradási szándékáról, és a nő megelégelve a barátja már-már agresszív rábeszélését, kiszáll a kocsiból, és megjegyzi, ő csak azzal tud boldog lenni, aki megérti őt… És Robert talán nem is az a személy, ugyanis nagyon nem szereti, ha valami nem úgy van, ahogy ő akarja.

Amikor azonban megjelenik Dr. Paul Manleigh, a család egyik régi barátja, Sarah szilárdnak hitt világa egyszerre meginog. Valami különös módon vonzódik a vonzó külsejű, idősebb hajóorvoshoz. Úgy tűnik, Paul mindenkinél jobban megérti a nőt. Közben a férfi nem is sejti, hogy sötét titok övezi Sarah életét.

Barbara vitorlásklubot működtet, aminek egyben tulajdonosa is, annak idején azt mondta Paulnak jobban szereti a tengert, mint az embereket. Most pedig eléggé furcsa módon mindent megtesz, hogy Dr. Paul Manleigh ne lehessen itt a faluban vidéki háziorvos, ill. hogy Sarah is minél előbb eladja a Parnham kastély híres ménesét. Majd kiderül Barbara titka: ő Sarah édesanyja és apja pedig Mr. Atherton, akivel rövid viszonya volt.

Félreértések és téves képzelődések során Sarah úgy érzi, neki Paul mellett a helye, aki őt már bömbölő babaként is meg tudta nyugtatni -, és Sarah barátja kétségbeesetten egyedül hajózik ki a tengerre, amikor ott majdnem végzetes baleset éri… Sarah élete nagy döntése előtt áll, amiben az igazi anyja, Barbara is segíthet neki, adjon esélyt Robertnek, a nagy gyereknek, hogy felnőjön, hogy visszatalálhassanak az igazi boldogságukhoz…
10/10
grosz_i 2019 nov. 27. - 09:48:38 10/10
(1/2)
Rosamunde Pilcher - Rózsák a viharban (1998)
a Virágok az esőben elbeszélés kötet „Az ismertem egyszer egy lányt” c. novella alapján

Már három éve nem volt otthon az ifjú Sarah: túl nagy volt ugyanis anyja halála miatt érzett elkeseredettsége, amiért annyi éven keresztül az apját is hibáztatta. Amikor azonban megtudja, hogy apja súlyos beteg, nem sokáig habozik. Együtt a barátjával, Roberttel, egy sikeres londoni ügyvéddel elindulnak a Parnham kúriába, ahol az apja ménese is van.

Ott a legrosszabb félelmei is beigazolódnak. Apja a halálán van. Utolsó kívánsága, szeretne a lányával kibékülni és élete nagy művét, a ménest átadni neki. Sarah Londonban együtt Roberttel már kiépített magának egy egzisztenciát, a ménes átvétele sehogy sem passzol az elképzeléseibe -, nem beszélve Robert terveiről.

Mielőtt azonban Sarah apjának végleges választ tudna adni, az meghal, hátrahagyva neki a döntést: az adósságban úszó ménest és Parnham kastélyt vagy eladja, vagy megtartja. Robert már meg is hozta a döntését és Barbara Harding is, a környék leggazdagabb vállalkozója azt tanácsolja Sarahnak, hogy adják el a ménest. Sarah, viszont, Barbarát apja egykori szeretőjének tartja, nem tud könnyen dönteni. Parnham kastély az ő gyerekkora, anyja azt szerette volna, ha az unokái is itt nőnek fel.

Amikor azonban megjelenik Dr. Paul Manleigh, a család egyik régi barátja, Sarah szilárdnak hitt világa egyszerre meginog. Valami különös módon vonzódik a vonzó külsejű, idősebb hajóorvoshoz. Úgy tűnik, Paul mindenkinél jobban megérti a nőt. Közben a férfi nem is sejti, hogy sötét titok övezi Sarah életét.