9/10
grosz_i aug. 15. 21:33:06 9/10
(1/1)

Rosamunde Pilcher - Akik mindig boldogok (2015)
Egy csendes, nyugodt nap „A nice quiet day” novella nyomán

Betty Hunter egy vígkedélyű fiatal pék, és a nő szenvedélyből választotta ezt a szakmát. Ha pár kilóval kevesebb lenne -, gondolja, akkor meg is találná az álmai férfiját. Éppen egy baleset során találkozik vele. Az elbűvölő férfi egyenesen a hetedik mennyországba repíti.

Betty nem is sejti, a férfi egy csaló. Marc Combe szeretné a hasonlóságát a nagy autóversenyzővel, Johnny Payne-nel kihasználni. Marc alias Johnny éppen úton van a legnagyobb rally-rajongó társasághoz, és vele az egykori hobbypilóta, Richard Parcely, hogy egy oldtimer rallyen pénzt kasszírozhassanak be.

Betty imponálni szeretne Johnnynak, és úgy dönt, minden eszközzel megszabadul a felesleges kilóitól. Simon, Betty gyerekkori barátja árgus szemekkel figyeli, hogyan gyötri magát Betty egy gyors eredmény érdekében ananászdiétával, termo-ruhával meg vibrációs tréninggel.

Az viszont elmarad. Frusztráltan nagy mennyiségű bor elfogyasztása után Betty és Simon végül aztán az ágyban köt ki. A közös éjszaka utáni sokk hatására Betty is csatlakozik a Rallye Szervezethez. Simon a vendéglőjébe menekül, hogy élvezze a gasztronómiai különlegességeket és hogy fényezze a hírnevét. Betty fáradozása Johnnynál eléggé kecsegtetőek: a lány egyre inkább közel kerül a lány szívéhez, ezáltal a nagy álmához is, a szerencséhez.

Ekkor azonban fény derül Marc hamis játékára és Bettynek be kell látnia, hogy talán sokkal közelebb volt hozzá az igazi álomherceg, mint ahogy azt gondolta.