9/10
grosz_i 2022 dec. 24. - 14:02:34 9/10
(2/2)
9/10
grosz_i 2019 nov. 08. - 17:10:48 9/10
(1/2)


Rosamunde Pilcher - Visszatérés a paradicsomba (1998)
A virágok az esőben novelláskötet „Ami véget ért, meg ami most jön” elbeszélés nyomán

Tom és Elaine úton vannak Skóciába: Tom nagynénjének, Mabel néni 75. születésnapja megfelelő indoknak tűnik a két elkötelezett építész számára, hogy rászánják magukat egy egynapos kikapcsolódásra.

Az első, igazán komoly pályázatra való készülődés - egy múzeum újjáépítése -, idegőrlő volt és felemésztette minden szabadidejüket. Tom már alig várja, hogy bemutathassa Elaine-t a nagynénjének, meg várja a vidéki élet kiegyensúlyozott nyugalmát, ellazító hangulatát is. Ez az idilli hangulat egy csapásra véget ér, mert Tom útközben elmeséli, hogy a távollétükben a polgármester Londonban fogadást ad.

Elaine mindig is a szakmai sikert tartotta szem előtt, ezért spontán úgy dönt, hogy visszamegy Londonba. Tom nem tudja titkolni a csalódottságát. Számára ez a látogatás nemcsak Mabel néni születésnapi meglepetés-üdvözlése lett volna, hanem be szerette volna neki mutatni Elaine-t, mint a leendő feleségét.

Tom egészen véletlenül összefut az ifjúkori szerelmével Kittyvel és annak fiával, Crispinnel, aki Tomot rögtön a szívébe zárja. Kitty viszont megpróbálja a fiát, Tomtól távol tartani -, amit Tom is Crispin is teljes értetlenséggel fogad.

Crispin az egyik anyjával folytatott veszekedést követően eltűnik, és egy idős csalódott, elkeseredett idős embernél, Mr. Lowery-nál lel menedéket. Az események során Elaine is felbukkan, meg Ned Goldman is, Mabel néni volt férje, aki éppen azért érkezett, hogy beváltsa ígéretét.

Miközben kétségbeesetten kutatnak Crispin után, Kitty fellebbenti a fátylat egy régóta rejtett titkáról, ami arra készteti Tomot, hogy gondolja újra a jövendő életét.