napraforgó 2022 ápr. 18. - 15:07:40
(5/5)
Jenny Peters szenvedélyes tengerbiológus. Együtt a nagymamájával, Emilyvel, aki a lány anyjának a halála után szeretettel gondoskodott róla, egy hatalmas tengerparti kastélyban él. A tengerbiológiai intézettől hathatós támogatást kap Sir Simon révén, akivel együtt egy tengerparti természetvédelmi terület kialakításán szorgoskodnak. Amikor Sir Simon fia, John visszatér, újra fellángol a régi szerelem Jenny és John között. A polgármester, Albert Fine amerikai befektetőkkel ugyanarra a tengerparti helyre terveztet egy nagy hotelt, parkkal, jachtkikötővel meg golfpályával.
10/10
grosz_i 2022 ápr. 08. - 06:27:16 10/10
(4/5)
A'22. ápr. 17-dikén, húsvéthétfőn az IZAURA TV a Pilcher: Wind über der See című filmet "Tengerparti viharok" címmel adja.
10/10
grosz_i 2020 márc. 13. - 16:57:27 10/10
(3/5)

Pilcher - Tengeri szél - Wind über der See (2007)

Jenny Peters szenvedélyes tengerbiológus. Együtt a nagymamájával, Emilyvel, aki a lány anyjának a halála után szeretettel gondoskodott róla, egy hatalmas tengerparti kastélyban él. A tengerbiológiai intézettől hathatós támogatást kap Sir Simon révén, akivel együtt egy tengerparti természetvédelmi terület kialakításán szorgoskodnak. Amikor Sir Simon fia, John visszatér, újra fellángol a régi szerelem Jenny és John között. A polgármester, Albert Fine amerikai befektetőkkel ugyanarra a tengerparti helyre terveztet egy nagy hotelt, parkkal, jachtkikötővel meg golfpályával. John, aki már építészként nagyobb projekteket is kivitelezett Londonban, ezekkel a munkálatokkal is őt bíznák meg. Két évvel ezelőtt, amikor John Londonba ment, volt egy rövid szerelmi románca Jenny féltestvérével, Laurával, aki híres balett táncos volt, és éppen Londonban volt szerződése. Az egyik tréning során összeesik, ezután kihagyásra van szüksége. Azonkívül tartós viszonya volt egy nős karmesterrel, Brian Shipleyvel. Emily nagymama nagyon aggódik érte, és felveszi a kapcsolatot Laura anyjával, Oliviával, Jenny időközben elhunyt édesapja második feleségével.
Olivia évek óta Európa legszebb szállodáiban él, és nemigen törődik a gyermekeivel, azaz idestova már két éve nem is találkoztak. Ezt Laura lánya bizony rossznéven vette és őszinte beszélgetésre nem is került sor közöttük már régebb óta. Ahogy Laura visszaérkezik Londonból a kis településre, Emily citromtortával kedveskedik Laurának, de a lány szeszitalokat kissé titkolva, visszautasítja. Emily, aki Laurát éppen úgy szereti, mint a saját unokáját, gyanítja, hogy Laura terhes. Emily ezt követően váratlanul meghal. A menye, Olivia, sosem szerette az anyósát, most is úgy rendezi, hogy a temetésen ne kelljen részt vennie. Elbúcsúzik ugyan a sírjánál az anyósától, de nem tud tőle őszintén úgy elköszönni, hogy kimondaná, nyugodjon békében. A nagymama a teljes vagyonát két egyenlő részben az unokájára, Jennyre és Olivia lányára, Laurára hagyja.

Olivia több ízben is megpróbálja Johnt és Jennyt szétválasztani, állandóan a lánya, Laura, de elsősorban a saját jólétére gondolva -, mert John a saját, vérszerinti lánya, Laura számára lenne az ideális parti. Amikor Jenny rájön, hogy a polgármester, Albert Fine és a beruházók a leendő természetvédelmi parkba tervezik a luxushotelt, és John mindezekről tud is, hiszen ő tervezi, szakítanak. A szakításuk persze, Olivia nagy-nagy örömére szinte előre jól el volt rendezve, be volt programozva. Csupán Finnegan Whittaker képes az elkerülhetetlent megakadályozni. Eladja a birtokát az önkormányzatnak, ezáltal a jachtkikötőbe vezető út megépítése elől elhárulna az akadály. Sir Simon pedig megkísérli Finnegantól az intézet számára megszerezni a földterületet. Jenny felkeresi Londonban Briant, és megtudja, hogy a férfi benyújtotta a felesége elleni válókeresetet. Teljes szívből szereti Laurát, és megkéri Jennyt, mondja is ezt meg neki. Egy becsvágytól túlfűtött anya és a boldogtalan lánya közti drámai vita során Laura lezuhan a lépcsőn. A kórházban aztán a Londonból odasiető Brian megtudja, amit Emily nagymama már röviddel a halála előtt is sejtett, Laura terhes.

Finnegan Whittaker is megváltoztatta a földeladási szándékát Jenny rábeszélőképességének köszönhetően. Fine engedni kényszerül és a teljes területet átengedi természetvédelmi és ökológiai park kialakítására. A végén minden jóra fordul. Jenny megkapja az intézetvezetői posztot és kimondja Johnnak is az „Igent”. Sir Simon le tudja beszélni a bosszúvágyó Oliviát az elutazásról, mert mindenki megérdemel egy második esélyt.
10/10
grosz_i 2019 okt. 29. - 09:46:23 10/10
(2/5)


Pilcher - Tengeri szél (?) - Wind über der See (2007)

Jenny Peters szenvedélyes tengerbiológus. Együtt a nagymamájával, Emelyvel, aki a lány anyjának a halála után szeretettel gondoskodott róla, egy hatalmas tengerparti udvarházban él. A tengerbiológiai intézettől hathatós támogatást Sir Simon révén kap, akivel együtt egy tengerparti természetvédelmi terület kialakításán szorgoskodnak.

Amikor Sir Simon fia, John visszatér, újra fellángol a régi szerelem Jenny és John között. A polgármester, Albert Fine és John ugyanarra a tengerparti helyre egy nagy hotelt, parkkal, jachtkikötővel és golfpályát terveznek. John, aki már építészként nagyobb projekteket is kivitelezett Londonban, ezekkel a munkálatokkal is őt bíznák meg.

Az egyik tréning során összeesik, ezután kihagyásra van szüksége. Azonkívül viszonyt kezd a nős karmesterrel, Brian Shipleyvel. Emily nagymama nagyon aggódik, és felveszi a kapcsolatot Laura anyjával, Oliviával, Jenny időközben elhunyt édesapja második feleségével. Olivia évek óta Európa legszebb szállodáiban él, és nem éppen önfeláldozó módon törődik a gyermekeivel. Ezt Emily, a második mostohalánya bizony rossznéven vette és őszinte beszélgetésre nem is került sor közöttük. Még mielőtt Olivia a kis településre megérkezne, Emily meghal.

Állandóan a lánya, Laura, de elsősorban a saját jólétére gondolva -, Olivia tőbb ízben is megpróbálja Johnt és Jennyt szétválasztani, mert John a saját, vérszerinti lánya, Laura számára lenne a jó parti. Amikor Jenny rájön, hogy a polgármester, Albert Fine és a beruházók a leendő természetvédelmi parkba tervezik a luxushotelt és John mindezekről tud is. A szakításuk, Olivia nagy-nagy örömére szinte előre be van programozva.

Csupán Finnegan Whittaker képes az elkerülhetetlent megakadályozni: eladja a birtokát az önkormányzatnak, ezáltal a jachtkikötőbe vezető út megépítése elől elhárulna az akadály. Sir Simon pedig megkísérli Finnegantól az intézet számára a megszerezni a földterületet. Jenny felkeresi Londonban Briant, és megtudja, hogy a férfi benyújtotta a felesége elleni válókeresetet. Teljes szívből szereti Laurát, és megkéri Jennyt, mondja is ezt meg neki. Egy becsvágytól túlfűtött anya és a boldogtalan lánya közti drámai vita során Laura lezuhan a lépcsőn. A kórházban aztán a Londonból odasiető Brian megtudja, amit Emily nagymama már röviddel a halála előtt is sejtett: Laura terhes.

Finnegan Whittaker is megváltoztatta a földeladási szándékát Jenny rábeszélőképességének köszönhetően. Fine engedni kényszerül és a teljes területet átengedi természetvédelmi és ökológiai park kialakítására. A végén minden jóra fordul. Jenny megkapja az intézetvezetői posztot és kimondja Johnnak is az „Igent”. Sir Simon le tudja beszélni a bosszúvágyó Oliviát az elutazásról, mert mindenki megérdemel egy második esélyt.
10/10
grosz_i 2019 jún. 16. - 11:36:03 10/10
(1/5)
Tengerparti szél (?) 2007

Jenny Peters szenvedélyes tengerbiológus. Anyja halála óta nagymamájánál, Emilynél él, aki az unokája édesanyja halála óta szeretettel gondoskodik róla él. Az otthona a nagymamájánál egy hangulatos, angol tengerparti kis kúria.
Hathatós támogatást Sir Simon révén a Tengerbiológiai intézettől kap és egyúttal közösen is küzdenek a tengerpart természetvédelmi területté nyilvánításáért.
Ahogy visszatér Sir Simon fia, John, a régi szerelem ismét fellángol Jenny és John között.
Albert Fine polgármester viszont hoteleket, jachtkikötőt kíván létrehozni a klub területén, a tengerparton, és mivel John már nagyobb építkezéseket is kivitelezett Londonban, őt bízná meg ezzel a projekttel
Két évvel ezelőtt, mikor John Londonba ment, rövid ideig tartó románca volt Jenny féltestvérével, Laurával, aki híres balett-táncos és a szerződése Londonba köti.
Laura egyszer csak ott áll az ajtójuk előtt, mivel egyik gyakorlatuk során összeesett, és rövid kihagyásra van szüksége.
Emily nagymama felveszi Laura édesanyjával, Oliviával a kapcsolatot, aki Európa legelegánsabb szállodáiban múlatja az idejét és bizony nem törődik „önfeláldozóan” a lányai sorsával.
Fellángol a három nő igen eltérő temperamentuma és Olivia minden trükköt, hazugságot bevet, hogy megakadályozza mostohalánya és John boldogságát.