10/10
silicium 2010 jan. 27. - 19:25:31 10/10
(47/67)
Sajnos sok rossz kritikát olvasok a filmrõl pedig nekem nagyon tetszett,akik nagyon lehúzzák azok biztos alien filmeken nõttek fel vagy már nagyon ki vannak égve.Én csak reménykedni tudok hogy minél több jó magyar filmel találkozhatok.
Filmhonlapok 2010 jan. 26. - 15:26:41
(46/67)
A film honlapja részt vesz a port.hu/filmhonlapok oldalon elérhetõ PORT.hu Filmhonlap Versenyen 2010. január 28. - február 8. között.

Szavazzatok és írjatok véleményt ti is!
1/10
Rahar 2010 jan. 25. - 16:16:57 1/10
(45/67)
Nekem egyáltalán nem tetszik a film, a történet egyáltalán nem fogott meg, a karakterek idegesítõek, jaj de szenvedek a jó munkámmal és a gazdasággal és a sok, friss, hamvas nõtõl, ezek után nem tudom átérezni a szenvedésüket. Lehetne már csinálni egy kosztümös filmet a szultánok óriási szenvedésérõl is, hú de sajnálom õket, szinte a zsigereimben érzem a szenvedésüket :) Olyan problémákkal küszködtek, melyet egy pszichológus segített volna megoldani, de akkor persze nem lett volna filmtörténet vagy csak egyszerûen nem telt rá a nõgyógyásznak :) Nekem semmi új, érdekes mondanivalót nem adott, nem volt számomra izgalmas és érdekes sem. 10 pontból 1 pontra értékeltem.
Rodolpho 2010 jan. 23. - 01:31:22 Előzmény ernesztin
(44/67)
sziasztok!

nemtom ti melyik filmet néztétek meg, de lehet h nem egyre gondolunk.
alapvetõen amiben igazat tudok adni, az az h aránytalan volt a film felépítése, hisz akkor kezdett igazán érdekelni a történet, mikor végre elszánta magát, hogy elinduljon.

úgy érzem, ezen felül is vannak benne kisebb bakik, mint pl az apa opszcenitása (bár a mai magyar orvosok között már ilyennel is lehet találkozni), de ne felejtsük el hogy Tóth Barnabásnak ez volt az elsõ saját rendezésû filmje, így nem érzem indokoltnak ezt ez éles kritikát!! ez nem egy csillivilli, puha amcsi porral hintett példaértékû(nek hitt) film, hanem egy köztünk élõ ambíciózus és lelkiismeretes alkotó munkájának az eredménye. sokkal több bíztatást érdemelne, mert tényleg egy üde színfoltot ismertem meg ebben a filmben és Barna hozzáállásában, ami egy ígéretes pálya kezdete, ami talán még minket, magyarokat is kényeztethet a továbbiakban.

csak ugye ha már a magyar mentalitásról beszélünk, kicsit halkítani kellene ezeket a hangokat, mert végülis õ nyitott, és sztem érdemes lenne megvárni, h ez a nyitás merre vezet. nem lehurrogni, csak azért, m vki "nem erre számított".

még kiforratlan. de látok benne lehetõséget :)
offtopic
ernesztin 2010 jan. 13. - 17:55:49
(43/67)
A következõ mûalkotás címe: 'A csokis püspökfalat' lesz.
Tóth Barna ötéves kislányt játszik majd benne, természetesen tökéletesen élethûen és észak-ujgur tájszólással.
Seraphin 2010 jan. 12. - 10:17:27
(42/67)
Tulajdonképpen mindenki irigylésre méltó a filmben, nem tudom megemészteni. Irigykedem csak rájuk és így nehéz átérezni a srác sanyarú sorsát. Vagyis senki sem szimpatikus. Ösztönözhetne arra, hogy én is olyan legyek, mint az apa. Gazdag bohém. De aztán mégsem.
A sajt szerepe szerintem is erõltetett.

Tulajdonképpen a történet tetszik, kerek egész, meg Bezerédy Zoltán is jó, emlékezetes karaktert emlékezetesen formál meg. Jók a szövegek, éles, precíz párbeszédekre épül. Kellemes, többször is megnézhetõ film.
offtopic
Vinogradov 2009 dec. 22. - 23:03:42 Előzmény juditpanda
(41/67)
"Jó volt egy olyan magyar filmet nézni, ami nem a Nagy Magyar Valóságról szól (nincsenek benne a rendszerváltás vesztesei, nincs benne panelproli ábrázolás, felesleges szexualitás, nemi szervek, csöcsök öncélú mutogatása, megerõszakolás, abortusz, meg a szokásos förmedvény, ami kötelezõ eleme egy magyar filmnek)"

Készült egy-két jó film a rendszerváltás veszteseirõl a elmúlt tíz-tizenöt évben, sõt, a "panelprolikról" is, ami pedig a megerõszakolást és az abortuszt illeti, egyáltalán nem rémlik mostanában, hogy akárcsak mellékes témája is lett volna magyar filmnek.

Vagy nekem szelektív a memóriám?
offtopic
Vinogradov 2009 dec. 22. - 22:59:35
(40/67)
Pardon - a 4/10 véletlenül maradt ott.
offtopic
Vinogradov 2009 dec. 22. - 22:58:55 Előzmény Banán
(39/67)
"Alig szól ez a film valamirõl. Azt is csak sejteni lehet, hogy a srác a végén azzal az úszó lánnyal összejön."

Bocsáss meg, de ezen szívbõl nevettem egy jót.

Tán happy endet vártál, vagy micsoda?

Ennél jobban megkomponált zárást igen ritkán láttam az elmúlt tíz év magyar mûfaji filmjeiben - ráadásul nyitott befejezés.

Mi a probléma ezzel?



"Vannak ennél sokkal jobb filmek is, és igazat adok abban is sok embernek, hogy Magyarországon a filmipar (is) sokat romlott az elmúlt idõben."

Sztem meg most kezd magához térni...

Ha csak arra gondolok, hogy mondjuk az elmúlt másfél hónapban milyen filmeket adott le az m1 a legújabb termésbõl, beleborzongok - tulajdonképpen itt volna az ideje, hogy dícsérjük a magyar filmeket.

Immár ugyanis ismét van mit!


4/10.
juditpanda 2009 dec. 22. - 14:55:23
(38/67)
Nekem is feltûnt, hogy a fõszereplõ "srác" idõsebbnek néz ki, de nem néztem utána, és tényleg: 1977-es születésû. Durva.
Ahogy elnéztem, õ a rendezõ és a forgatókönyvíró is.
Eszembe nem jutna 32 éves forgatókönyvíróként egy egyetemista karakterét úgy megformálni, hogy közben rendezõként már tudom, hogy én (a 32 éves színész) fogom eljátszani.
Na mindegy.
A film egyebekben tetszett. Tényleg az a jó szó rá, hogy: kellemes.
Jó volt egy olyan magyar filmet nézni, ami nem a Nagy Magyar Valóságról szól (nincsenek benne a rendszerváltás vesztesei, nincs benne panelproli ábrázolás, felesleges szexualitás, nemi szervek, csöcsök öncélú mutogatása, megerõszakolás, abortusz, meg a szokásos förmedvény, ami kötelezõ eleme egy magyar filmnek)
4/10
Banán 2009 dec. 21. - 12:55:52 4/10 Előzmény Vinogradov
(37/67)
Pedig szerintem 'speedygonzales'-nek igaza van. Alig szól ez a film valamirõl. Azt is csak sejteni lehet, hogy a srác a végén azzal az úszó lánnyal összejön.
Vannak ennél sokkal jobb filmek is, és igazat adok abban is sok embernek, hogy Magyarországon a filmipar (is) sokat romlott az elmúlt idõben.
4/10.
5/10
offtopic
Semprini 2009 dec. 20. - 20:03:22 5/10
(36/67)
Te meg ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna. :-P
5/10
Semprini 2009 dec. 20. - 20:02:04 5/10
(35/67)
hang drum a neve. itt mindent megtudsz róla:
http://dobklinika.blog.hu/2009/01/29/amitol_borsodzik_a_hat_hang_drum
zs39 2009 dec. 20. - 19:59:52
(34/67)
Szintetizátor. Az adja a hangot, a díszletet meg el lehet készíteni két rézbográcsból némi kézügyességgel.
caillou 2009 dec. 20. - 19:48:30 Előzmény mrt
(33/67)
Sziasztok!
Érdekelne, mi a hangszer neve.
Köszi!
8/10
Trombi 2009 dec. 20. - 11:43:21 8/10
(32/67)
Abszolút egyetértek Viogradovval: sajnállak, h géped s idõd van, de értékítéleted sztem elég sekély... Manapság télleg csak távkapcsolót kell nyomogatni s láthatsz millió kreténséget, amely biztos jobban tetszene Neked. Sõt, olvashatnál is - sztem lenne mivel emelned színvonalad. Kellemes Karácsonyt s Boldog(abb) Új ávet kívánok Néked s mindenkinek:))))))))))
offtopic
Vinogradov 2009 dec. 20. - 10:44:31
(31/67)
Már eszed ágában se legyen megharagudni, de igazán féltem tõled az értékesebb mondanivalójú filmeket, ha ebbõl a kis egyszerû, ám nagyszerû, amúgy átlagos, de mégiscsak tartalmas filmecskébõl neked mindössze ennyi jött le.
speedygonsales 2009 dec. 20. - 10:19:58
(30/67)
Gyenge színészi játék, semmitmondó történet. Néhány ismeretlen színész csak elzsolozsmázta a szöveget. Ez nem (film)színészet. A sûrû káromkodások halmaza a "doktorúr" szájából egyáltalán nem emelte a film nívóját (sõt!). Sajnálom az elpocsékolt idõt, amit a filmre szántam. Olyan volt, mintha a hetihetes-t, a barátok közt-et összegyúrták volna egy egyestés filmben. A film egyetlen elõnye, hogy van benne pár csinos modell lány egy rövid ideig.
Vinogradov 2009 dec. 20. - 09:31:37
(29/67)
Tóth Barna már gyerekkora óta a magyar film körül sündörög, de eddig még nem sok mindent volt alkalma megmutatni abból, hogy milyen rendezõ is valójában.

Ugyan mintegy tucat rövid filmje érdekes kísérletek tárháza (nyomába azért egyik sem érhet minden idõk legnagyobb magyar rövidfilmjeinek, Novák Márk 1963-as Keddjének, Huszárik Zoltán korai etüdjeinek vagy Jeles András kisérleti filmjeinek), de rendezõi minõségben eddig tulajdonképpen csak a "Született lúzer" c. HBO-s sozatban ismerhettük meg - amelynek, úgy vélem, a legjobb részeit minden bizonnyal õ rendezhette.

Csak a Rózsaszín sajt humora alapján következtetek vissza.

Rendezõként ugyanis tulajdonképpen ez a film Tóth Barna debütálása.

És, azt kell, hogy mondjam, a mai rendezõk többsége, aki a mûfaji film berkein belül alkot, megirigyelhetné az ilyen "elsõfilmet".

Itt úgy nagyjából minden a helyén van: pontosan fel van építve a cselekmény, s az Mo. - Franciaország - Mo. hangulat- és atmoszféraváltása is kitûnõen érzékelhetõ.

A színészek is helyükön vannak: a franciákra abszolút nem lehet panasz (hozzátenném: egyikük sem ismert név, a Bernard és Isabelle karakterét alakító színészek mégis olyan remekül játszottak, hogy a természetesség érzését keltették bennem - a film után úgy néztem utánuk az imdb-n, hogy majd biztos ismert színészek filmográfiáját dobja ki a keresõ), a magyarok közül meg fõleg Bezerédi Zoltán remekel.

Neki mindig jól állt ez a zsörtölõdõs áttitûd, mord szemráncolgatásokkal megspékelve.

Tóth Barna is rendben van - abszolút bevettem, hogy egy a kortársaim közül (vagyis a huszas évei elejét taposó fiatalember), franciául is kitûnõen artikulált, sõt, még izgalmas zenei vonatkozásokat is belecsempészett a filmjébe.

A forgatókönyv is egy az elmúlt évek azért jópár kiemelendõ pozitív magyar példája közül.

Kedves Kabay Barna, meg Gyöngyössi Bence: így kéne tudni forgatókönyvet csinálni és vígjátékot írni, hogy ne legyen olyan hígfos a végeredmény, mint a borzasztó háború elõtti magyar filmekbõl készült remake-jeitek! (És joggal emlegethetem itt fel, hogy van pár jól sikerült szóvicc, és eléggé ütõs mondat, amelyek nagyobb lendületet adnak a végeredménynek, mintsem azt elsõre gondolnánk...)


A film értéke mégis abban áll, és ez nem sok, de pont elég egy jó mozihoz, hogy van atmoszférája. Méghozzá kellemes (utóbbinak igencsak híján voltak a magyar filmek a nyolcvanas-kilencvenes években).

A magyar és a francia jeleneteknek egyaránt megvan a maguk hangulata, és bár ebben a "jóldisztingvált" légkörben nyilvánvalóan nem hangozhatnak el falrengetõ igazságok, de annyi baj legyen.

Mûködik a dolog, ez a lényeg.


A Rózsaszín sajt (aminek talán a címe a legnagyobb hibája - sztem több embert vonzott volna be a mozikba a Camambert Rose cím, amivel külföldön is reklámozták a filmet) zenéje, fényképezése, vágása egyaránt profi munka, és végre valaki ismét rendesen használta azt a hangszûrõt is.

Örvendetes, hogy egyre több ilyen jó mûfaji film készül - nem titkolt reményem, hogy pár éven belül ugyanúgy ontani fogjuk a remek kis mûfaji filmeket, mint a harmincas években (és ehhez remélhetõleg már nem sok köze lesz a Kabay Barna és Gyöngyössi Bence-féle dilettáns majmoknak).

Mert ha jön a sok jó mûfaji film, akkor jönnek szépen az igazi sorskérdésekrõl szóló, urambocsá mûvészi filmalkotások is.

(Legalábbis vagyunk páran, akik még ebben reménykedünk.)

10/7.9
10/10
mrt 2009 dec. 20. - 03:43:29 10/10
(28/67)
Nekem is tetszett a film, a két különbözõ kultúra összehasonlítása is érdekes.
Ahhoz képest, hogy a rendezõ-fõszereplõ már 30-on túl van, jól hozta a fiatal srác figurát!
A hangszer pedig egy külön csemege, pár éve már én is áhítozom egy ilyen kincsre :)