offtopic
meszag 2011 aug. 10. - 20:19:45
(1271/2171)
Ugyan már kabala, mond úgy, hogy szerinted. :)
Mermaid. 2011 aug. 10. - 14:16:07
(1270/2171)
Az a baj , hogy a mai világ büntetõjog rendszere az emberi jogon alapszik, ami nem is lenne baj addig amig ezt nem kiforditva alkalmaznák sajnos. A sok bünözõt állami és adófizetõi pénzen melegitjük a börtönben, holott régen emlékszem parkokat rendeztettek velük és takaritották pl az utcákat.

Olyan törvények kellenének mint hasonlóan a középkorban voltak, ha nem is olyan durván, de értem azt pl. Aki megöl valakit annak tovább nincs emberi joga, mert elvette a másét. Ugyanigy megfosztanék jogoktól olyat aki megver valakit, családját terrorizálja, kirabol valakit és még sorolhatnám. Ilyen szempontból az USA-val értettem egyet régen is. Ha köpsz az utcán , vagy szemetelsz mész a sittre. Az a baj a szabadság fogalmát sokan keverik azzal ami most Londonba megy.....Az embereknek nem való az ekkora szabadság ami most van a világban.
offtopic
meszag 2011 aug. 10. - 13:28:27
(1269/2171)
Jaj, de vártalak, már megint kezded a mellédumát. Elõbb olvass....
offtopic
-csengõzoli-- 2011 aug. 10. - 13:24:14
(1268/2171)
Olyan szépen elmoralizálgattok a bûnözõk lelki világáról,szociális hátterérõl :)
Ilyen alapon elítélhetõ-e a bankrabló,aki csak a frank hitelétõl akar szabadulni és nem akarja,hogy utcára kerüljön a családja?
Felelõségre vonható-e az az agresszív állat,aki nap mint nap beleköt emberekbe az utcán, hisz valószínûleg szörnyû gyermekkora volt, verték,nem törõdtek vele.
Jár-e büntetés az adócsalóknak,akik csak azt az egy kis nyomorult vállalkozásukat akarják menteni,amibõl évtizedek óta élnek és most a válság miatt csõdközelbe kerültek?
Hm,hm...
offtopic
meszag 2011 aug. 10. - 12:56:28
(1267/2171)
Ez már aztán a káosz. :D

Amig nincs melletük cselekvés, addig egyik sem büntetõjogi kategória. :) A düh kitörés, az ehhez kapcsolatos cselekvéssel a hirtelen felindulásból tett valami, a tett eredménye függvényében határozza meg a jog a büntetési tételt, enyhébb, mintha eltervezted volna. Azért vagy ember, hogy uralkodj a dühödön, a civilizáció különbözõ fokain azonban más-más az elvárás. Hová tartozol, hová szeretnél tartozni?

Az rosszakarat is hasonlóan tett nélkül semmi.

Azt a rosszindulatra épülõ életmódot nem is értem... Apropós, te abszolute kikerülted a kérdéseimet. :)
Antiochus Epiphanesz 2011 aug. 10. - 11:36:58
(1266/2171)
Szerintem az is akarattal teszi, aki kulturálatlan, mert néhánynak valamennyire sikerül kitörnie belõle közülük. Illetve mit számít, miért gonosz az, aki gonosz? Mert az már a gonoszság fogalmát is érinti sokszor. És ezt nem hiszem, hogy mentegetni kellene. Egyszerûen hülyeség az okokról gondolkodni, mikor valaki kirabol, megver, stb., ilyenkor inkább a düh, a megtorlás a normális reakció. És nem hiszem, hogy a minimális jóindulat megvan azokban a körökben a változáshoz, sõt, egyenesen a rosszindulatra épül az életmódjuk. Azért is tartanak most itt.
offtopic
meszag 2011 aug. 10. - 10:19:17
(1265/2171)
másrészt, ha megtalálod az okot, és kapcsolatot teremtesz- nem a randallirozókkal, hanem képviselõikkel - nagyobb eséllyel születik valódi megoldás, mert a megtorlás, kirekesztés csak a probléma elodázása, de inkább fokozója.
offtopic
meszag 2011 aug. 10. - 10:05:07
(1264/2171)
mert aki náci lesz, az akarattal teszi, és azt elítélem, akit csak felhasználnak, úgy csapódik hozzájuk, azt is elítélem, csak sokkal enyhébb az ítélet, mert õ befolyásolás áldozta, de ezt már írtam. A parancsra tettem indoklás nem ok a felmentésre.
A náci eszmék követõi elborzasztóan rossz választ adnak egy esetlegesen valós problémára, sõt ha ezt a gondolatot tett követi, akkor elviselhetetlen.
Ha az ú.m. hátrányos helyzetûek cselekedeteit akarod ezzel a fertelmes eszmével megoldani, elítélem, mert induljuk ki Magyarországból: egy kb harminc éve elrontott kisebbségi kérdést akartak a jobbikosok megfélemlítéssel megoldani.
Kérdéseim:
- mennyi ideig lett volna képes anyagilag fedezni ezt a gárda támogatói köre- megjegyzem, ha értelmesebb támogatandó célt nem talál....
- és a többi 3199 településen mi lesz?
- csak az államnak lehet erõszakszervezete, másnak nincs joga, fõleg undorító politikai haszonszerzés okán...
- mi lett volna ebbõl az ostobaságból, ha revansként roma gárda alakul?
- a megfélemlítés csak egy dolog, de mit akart megoldásként ajánlani a gárda? Mert ugye ez nem az!
offtopic
meszag 2011 aug. 10. - 06:55:15
(1263/2171)
én nem hiszek senkit bolondnak.
Nem azért irkálok, hogy bosszantsak bárkit is, hanem, hogy segítsek másképp is láttatni dolgokat, és még ha sokan félre is értenek, de a célom, csillapítsam a kedélyeket.
Nem kell velem egyetérteni, de ha meggyõzõdésem, hogy nincs iagaza a beszélgetõtársnak, nem hagyom abba. :) - persze látom, hogy néhány fórumtársnál kiverem a biztosítékot, arról tán tehet az illetõ vérmérséklete is.
meszag 2011 aug. 10. - 06:42:20
(1262/2171)
Na tegnap neked még válaszolni akartam, de elment a net, de látom lassan te is arra jutsz, hogy ez nem véletlen, és egy hiszterizált tömegrõl van szó, aminek már köze nincs a négerekhez.
A magyar médiumok szerint fiatalokról van szó, nem nációkról.

Nagyon ocsmány húzásnak tartottam mindig is a tömeggyûléseket is, mert a tömeget ilyenkor frankon lehet néhány fizetett provokátort közéjük kavarva hiszterizálni, hipnotizálni, számtalanszor igazolódott már, mennyire ki lehet ezt használni. A randalirozás oka pedig a feloldódás jelenségével magyarázható, valaki elkezdi a rombolást, és a tömeg, mely egy nem gondolkodó képzõdmény megy utána, a cselekvés átragad. Nem egyénként van már ott a többség, hanem feloldódva a tömegben olyasmit is megtesz, amelyet önmagában sohasem tenne..
Hát errõl szól ez, befolyásolásról, felhasználásról. Undorító.
No persze ez nem menti fel a fiatalokat adott esetben sem, igenis felelõsségre kell vonni õket, hogy máskor válogassa meg mindenki, milyen tömeghez fog csapódni.
A válság, és ezen események sem véletlenek, mindenek oka van, és nem egyszerû az alap, az indíték feltárása. Ezért voltam mérges, hogy olyan egysíkúan, nációkra bontva taglaltátok itt az eseményeket.
Mermaid. 2011 aug. 10. - 04:13:37
(1261/2171)
Szerintem nem megélhetési balhé ez, csak olyan köntösbe lett burkolva. Csomó cikket olvastam , de jó magam is (saját tapasztalat velük alapján) azon a véleményen vagyok hogy ez csak egy csinált indok a tombolásra, gyülölködésre a fehér társadalom ellen, arra hogy megint valaminek a könnyebb végét fogják meg, és az izgalom hogy történik valami, meg hirnevet csináljanak maguknak. A fekete (tisztelet a kivételnek) az nagy általánosságban ilyen. Mikor rabszolga volt azért hõzöngött (ott még jogosan), mikor megkapta a szabadságát azért mert az sem jó, tanulni nem akar, sem dolgozni, revansot kell venni és mert neki ne mondja meg senki mit csináljon,ezért egy munkahelyen is képtelenek normálisan megmaradni, mert az már biztos azért van mert õ fekete.

Hatalmas százalékuk a sok
néger rappert és énekest tartja példaképnoek 5ocent meg társai. Azt az életet akarják maguknak ahol nem kell csinálni semmit, se dolgozni, se tanulni, csak dõl a lé és basáskodik mint valami
x ember felett. Ezért sokuk segélyen tengõdik, egész nap nem csinál semmit csak szivja a bagót vagy narkózik, b


Bizom benne az angol politika példát fog mutatni arra hogy ilyen ne történjen meg többé. Sok múlik most azon hogy miként rendezik le az ügyet. Ha nem elég keményen, ez át fog terjedni talán országos méretüre, vagy kontinens méretüre is legrosszabb esetben. (Vilmos és Kate csomagolhat? :DD)
7/10
NANU..! NANU..! 2011 aug. 10. - 02:23:18 7/10
(1260/2171)
A mundér becsület az nagy úr. :(
Nem kell ám õket sem sajnálni, jól tudnak tusolni itthon is, sõt a Media pofájába röhögnek, ha megkérdeznek tõlük valamit... :(
Itthon a Demokrácia a múlttá vált jó pár éve, gazdag vagy mindent szabad a többi meg tûr és gürizik, hogy a gazdagnak ég több legyen. :(
Banán Köztársaság voltunk, vagyunk és maradunk, az egész világon ez van, van rabszolga és rabszolgatartó. :(
Ezt biztosítják maguknak a gazdagék a leszegényedéstõl rettegve, mindenkitõl kijátszani, amit csak lehet... :(
A mundérosokat és az anélküli titokszolgákat jól kell tartani, így biztosítva van a hatalmuk... :(
Mindent ezek és a politikusok idézik elõ a konfliktusokat, hogy a többséggel és a butájával éreztessék a szükségességüket. :(
Rhaegar 2011 aug. 09. - 21:09:31
(1259/2171)
http://diplomaci.blog.hu/2011/08/08/szombat_ejjel_ota_forrong_az_egyesult_kiralysag

Ezen az oldalon azt írják, hogy aznap este leakarták tartóztatni, az meg gondolom nem hagyta magát, aztán durr-durr.
Valószínû nem a bobbykkal hajtanak végre egy ilyen akciót. :D
Rhaegar 2011 aug. 09. - 20:59:19
(1258/2171)
LoL. :D
mushi 2011 aug. 09. - 19:35:49
(1257/2171)
"hamisított csirke".. :D
Prince-nek meg még toronyóra is kéne láncostól.. sosem bírtam azt a pacákot..
Londonban viszont iszonyatosan durvul a helyzet.. ez a fosztogatás rémes.. nem lehet megállítani sehogy?? rendõrök mozgosítása, fosztogatók, randalírozók a börtönökbe, kemény intézkedések...?
offtopic
vénasszonyoknyara 2011 aug. 09. - 18:43:20 Előzmény Rhaegar
(1256/2171)
Ahogy így magam elé képzelem, e nemi erõszakot valahogy nem tartom valószínûnek.
vénasszonyoknyara 2011 aug. 09. - 18:39:09
(1255/2171)
Már egyes kertvárosi részeken is égnek a házak Londonban. Az üzletek kifosztása folyamatosan megy. A hatóságok sokszor órák múltán próbálnak közbelépni. DE A BÛNNEK NINCS SZÍNE! Valószínûleg albinó négerek gyújtogatnak és fosztogatnak.
Nem lett volna szabad annak a fránya, rasszista rendõrnek visszalõni. Érthetõ a felháborodás, aminek a természetes velejárója egy kis gyújtogatás és fosztogatás.
Pár éve Szlovákiában radikálisan csökkentették a segélyek összegét. Néhány településen a helyi cigányok egyszerûen megrohanták és kifosztották az üzleteket. Másnap kiszállt egy kommandósokból és katonákból álló csapat és szabályosan végigverte a falut. Itthon liberális körökben nagy felzúdulást kelt a megtorló akció. Ez a nagy tiltakozás valahogy elmaradt, amikor a szlovák kommandósok viperával agyba-fõbe verték a magyar futballszurkolókat.
Rhaegar 2011 aug. 09. - 18:23:34
(1254/2171)
http://galeria.index.hu/kulfold/2011/08/09/olvasonk_reggeli_kepei_a_londoni_croydonbol/?current_image_num=3&image_size=l

Meszag kedvenc négerei éppen egy fehért vigasztalnak akit valószínû kidobott a felesége és ezért teljesen magába roskadt. Ja, nem... várjunk csak--

I
I
V

http://galeria.index.hu/kulfold/2011/08/09/olvasonk_reggeli_kepei_a_londoni_croydonbol/?current_image_num=4&image_size=l

Megverték..
idõjós1010 2011 aug. 09. - 18:17:36
(1253/2171)
Én PL nem nézem csak ritkán, de amikor nézem is, akkor sem az a fontos hogyan kommentálják a hírt, csak annyi a lényeg hogy az ember tudjon az eseményrõl. Kommentel együtt is megvan az ember saját véleménye, és híradó után is rá lehet még keresni külön a hírre neten.
offtopic
meszag 2011 aug. 09. - 18:12:34
(1252/2171)
Arany tündér virágoskertem! :) Klasszikusokat csak szó szerint idézzünk! :D