Téma: Sellõk

Ford Mustang 2011 jún. 13. - 16:25:13
(12/32)
Egyetértek. Cher nekem a Holdkórosok c. filmben tetszett, zseniálisan alakított, nem is csoda, hogy megkapta érte az Oscart ;) Winona Ryder sem rossz, csak az "incidense" miatt az elmúlt 10 évben nem nagyon kapkodnak érte, régebben nagyon jó filmjei voltak.
barbi_112 2011 jún. 13. - 16:23:42
(11/32)
Nagyon régen láttam ezt a filmet, még kb gyerek voltam akkoriban. Az emlékeimben úgy volt, hogy Joe-nak tetszik Charlotte, közben most esett le, hogy kb alig foglalkozik vele. Szinte alig van közöttük párbeszéd. Mikor "elhívja" horgászni (Charlotte hívatja meg magát) akkor is csak úgy mondja, hogy "jó, lehet róla szó". Szerintem õ csak szórakozik vele, illetve nem is azt hogy szórakozik, hanem inkább elfogadja a lány közeledését és néha kihasználja. Még jobban el tudnám képzelni, hogy az anya tetszik neki, de kb olyan ez a pasas mint akinek minden mindegy.
ceia 2011 jún. 13. - 11:24:24
(10/32)
A film maga nem nyûgözött le, egyszer nézhetõ. Nekem inkább a fiatal Winona Ryder miatt volt érdekes. Christina Ricci miatt is, aki nagyon kicsi még a filmben :) Én sem bírom különösebben Chert, de valóban jó színésznõ lenne amúgy (emberi külsõvel). Bár itt még tûrhetõen nézett ki, késõbb sokkal csúnyább lett.. Szerintem énekelni is jól tud, csak talán nem a megfelelõ számokat kapta meg. A filmbõl ismerõs Shoop Shoop Song-ot mindenesetre nagyon eltalálta. Leginkább a film záró képsorai tetszettek, ezzel a vidám zenével:
http://www.youtube.com/watch?v=DAciyg8SyrE
angim 2011 márc. 01. - 12:53:28
(9/32)
wow! egy jó kis csajos film, de annál azért jóval több. én gyerekkoromban szerettem bele a filmbe, nekem ez volt a családminta, ezért vonzott annyira a film. felnõtt fejjem néztem meg újra, és most értem meg igazán, hogy milyen is a köztük lévõ kapcsolat és kötelék, illetve milyen tragikomikus problémák kerekednek, ha tinédzser vagy és ilyen az anyukád, mondjuk ki: nemtörõdöm. az anyuka szempontjából is érdekes felfogás, hogy nem akarja, hogy a lou a családhoz tartozzon, és a gyerekek megszeressék. kemény nõ, az tuti. látszik, hogy szereti õket, és nem akarja, hogy fájjon nekik az élet, csakhogy túlságosan objektíven kezeli a lányait.

charlotte szegény .. , egy összezavarodott lányka, aki azt hiszi, hogy szerelmes, azt hiszi, hogy egy csóktól teherbe esik, azt hiszi, hogy értéktelen, mert az anyukája folyton cukkolja a kis dolgai miatt. nagyon magányos, és ki szeretne törni ebbõl, csak nem tudja hogyan. álmodozva azt hiszi, hogy egy apuka, vagy egy szerelem adhat neki biztonságot. neki sosem volt apukája, és soha nem volt beszéd téma otthon a létezése. csak a szajkózás megy állandóan, hogy egy nõnek hogy kell mindenkitõl függetlennek lennie, fõleg érzelmileg, de ugyanakkor önzõnek is. szereti az anyukáját, de tudja, hogy nem érti õt meg. rengeteg kérdése van, amiket senkivel nem tud megosztani, így istenben keresi a válaszokat, és sok mindent félreértelmez. fõleg az anyjával nem tud szót érteni, mert érezteti vele, hogy nem normális, és nem veszi õt komolyan. emiatt mindig kisebbségi érzése támad, szorong és anyukája példájából jobbnak látja megszökni otthonról a problémák elõl, ahogy õ is teszi a számtalan költözéssel, hogy új életet kezdhessen. talál is egy tökéletes családot, ahova tartozni akart, mert ilyen meghittségre vágyott mindig is. amikor elveszti a szüzességét, hirtelen kijózanodik, megvilágosul minden, valósággá válik a világ. majdnem elvesztette a kishúgát, aki kishíján vízbe fullt a nõvére felelõtlensége miatt, mert arra konncentrált, hogy hogy szúrjon ki az anyjával, aki charlotte szerint állandóan versenyez vele.

rachel egy erõs, akaratos, független nõci, aki mélyre ássa a személyes érzéseit még a lányaival szemben is, pedig nagyon szereti gyerekeit, ezért cipeli magával a õket bárhová és védelmezi az apajelöltektõl. a szülei kidobták õt, és felvett egy olyan egocentrikus magatartást, ami életben tartja. valóban nem veszi észre, hogy a lányai mire vágynak igazán, de szerintem tudatosan nem akarja észrevenni. ha veszélyben érzi magát, egy huszárvágással felpakolja a cuccát és elköltözik nagyon messzire az ország másik pontjára új életet kezdeni. ez egyszerûbbnek látszik, mint finomkodni az érzelmekkel. azért cikizi (szeretetbõl) a nagyobbik lányát, hogy erõsítse benne az önvédelmet, ami majd hasznára válik felnõtt korában, ahogy nála is bevált. csakhogy ez sajnos inkább visszafelé sül el, amit képtelen megérteni.


a veszekedõs jelenet kulcspontja a filmnek, mert végre úgy beszélnek egymással, ahogy mindig is kellett volna: kiadni az érzelmeket, õszintén elmondani, hogy mi a helyzet, és nem elfojtani, csakmert azt hiszik, hogy ez könnyebb. sajnos majdnem a kicsi életébe kerül, hogy a kapcsolatuk egy fontos állomására érkezzen. de gondoljatok bele, hogy ez igenis mennyire életszerû. sok ilyen csonka család él, és rengeteg anya-lánya kapcsolat "lebeg" ennyire elfojtan. vagy éppen sehogy ........
10/10
zsoka7609 2010 dec. 29. - 08:35:13 10/10
(8/32)
fú, nekem is ez az egyik kedvencem, nagyon szeretem! nekem is megvolt videokazettán, de azt már le se tudom szerintem játszani.. Jó lenne dvd-n megszerezni valahogyan, vagy ha leadnák a tévében.
csendlerbing 2010 nov. 25. - 11:25:21
(7/32)
...és botox és stb. Nyilván ízlés dolga, szerintem sokkal jobb szinésznõ mint énekesnõ volt.(Én csak egy Sonny és Cher dalra emlékszem, az "I love you, babe..."-re, az viszont világsláger, azóta is sokszor hallani. De amit a Maskban játszik (nekem az a kedvencem) fenomenális, ja és a Moonstruck-ot (Holdkórosok) ki ne hagyjam, azért kapta az Oscart. Neki két baja van.
1. késõn kezdett szinészkedni, elõször akart énekes lenni.
2. az atya úristennek sem hajlandó elvállalni, hogy õ is öregszik.. pedig sokan tudnak szépen megöregedni. Mindegy, ez nem von le a szinésznõi értékeibõl, mint énekesnõ és botrányhõs meg nem érdekel ( a fenti dalon kívül).
csendlerbing 2010 nov. 25. - 10:54:45
(6/32)
Soha nem szerettem Chert. Egész addig, míg a Mask-ban, majd az Eastwicki boszorkányokban, illetve a Sellõkben nem láttam. Most sem szeretem, de nagyon tisztelem.
Több, mint szilikon, sokkal több.
6/10
nikato 2010 nov. 24. - 14:20:18 6/10
(5/32)
Köszi! Ha nem szólsz akkor lemaradok róla!!:) Feltétlenül megnézem!!:)
6/10
nikato 2010 máj. 19. - 19:11:56 6/10
(4/32)
De jó lenne, ha leadnák!!
xy1000 2010 márc. 16. - 22:25:12
(3/32)
én is szívesen nézném újra...
Brenda* 2009 jan. 16. - 21:56:19
(2/32)
Lassan 10 éve hogy utoljára láttam ezt a filmet, imádtam és jo lenne beszereznij a dvd-na gyüjteményembe, de magyar kiadása nincs, talán külföldi, viszont vsh-en kölcsönözhetõ az Odeonok közül valamelyikban, a Corvinba biztos ha jol emlékszem.
Ha valaki olvassa ezt, akinek megvan bármilyen eredeti adathordozón a film, keressen meg, megveszem.
nofrit 2008 jan. 10. - 13:05:25
(1/32)
Érdekes volt együtt látni Christina Riccit és Winona Rydert... Jó film :)