Téma: Senki

9/10
Robo35 szept. 09. 20:20:49 9/10
(41/41)
Sztem meg Kill Bill replika... borostás főhősre, gránátra, géppisztolyra és MacGyver-es megoldásokra hangolva 😀
9/10
King Diamond szept. 06. 23:28:24 9/10
(40/41)
SPOILER IS LEHET BENNE!!!
Jó film volt, nem most néztük meg a moziban, de azt is megérte. Az, hogy a sztori hasonlít a John Wickre, nem véletlen, mivel az IMDb-n el lehet olvasni, hogy mi is volt a film apropója, ami magától Odenkirktől származik (amit interjúban is elmond). Az egy baromság, hogy ez a John Wick filmek paródiája lenne, mint valaki lentebb írta. Azon meg már egyáltalán nem akadok fenn, hogy az akciók ilyen meg olyan hiteltelenségéről írnak sokan, főleg azok után nem, mióta hasonló baromságokat írtak például a Rajtaütéshez (ahol gyakorlatilag tökélyre voltak fejlesztve a verekedések és egyáltalán nem voltak hiteltelenek vagy bármi ilyesmi) vagy magához a John Wickhez is (a Rajtaütésben vagy a John Wick 2-3-ban az összes indonéz szereplő, akik "statisztaként" is ott vannak, meg a főszereplők is, mind-mind képzett harcművészek, sőt, maga Keanu Reeves is az). Itt lehet, hogy nem minden szereplő harcművész, de azért ha megfigyeli az ember, az egyik színész a sok közül csak Daniel Bernhardt (aki szintén egy harcművész, kaszkadőr, statiszta és még ki tudja, hogy mi). Odenkirk remekül játszott, Christopher Lloydnak ez valóban jutalomjáték volt, de én még mindenképp megemlíteném Michael Ironside-ot is, akit alig lehet megismerni, de remek, valamint Colin Salmont, akit szintén jó volt látni. A buszos verekedés zseniális, és nekem a végével sincs sok bajom, számomra semmivel sem tette hiteltelenebbé a filmet. Szórakozáshoz, kikapcsolódáshoz tökéletes akciófilm.
8.5/10
sawyerx szept. 06. 09:35:52 Előzmény Tonyka82
(39/41)
Igen, de a végső leszámolással sikerült lesüllyeszteni mindazt, amit addig zseniálisan felépítettek...
8/10
Tonyka82 szept. 05. 09:12:17 8/10
(38/41)
Sokkal realisztikusabbak a verekedős jelenetek mint a John Wickben,kap a pali is rendesen...
10/10
Bidi Badu aug. 22. 20:40:50 10/10
(37/41)
Nagyon jó élvezetes thriller.Nekem nagyon tetszett jót alakitanak a színészek.sok embernek ajánlom.
10/10
nmarti1 júl. 11. 15:22:35 10/10
(36/41)
Zseniális rendezés!
9/10
Gladyator júl. 08. 22:22:20 9/10
(35/41)
Hát ez nálam betalált.
Ügyes a rendező, jók a poénok, a zenei betétek is ülnek, kikapcsol, szórakoztat..
Néha azért a Tarantinoi mennyiségű agressziót és vért soknak éreztem, de fogjuk rá hogy naturális.
De a főszereplő is mindig megtalálja a jó filmeket..
Már az első jelenetnél tudtam hogy nem fogok csalódni :)
8/10
Ildikó Nóra júl. 07. 21:26:25 8/10
(34/41)
Jó film, érdemes megnézni, kikapcsolódásnak teljesen jó, nem hétköznapi a története. A főszereplőnek, Bob O-nek jól állt a szerep, a szinkron tetszett.
10/10
Adriamus júl. 06. 22:45:51 10/10
(33/41)
Ez pont az, amire az ember számít a trailer alapján. Szerintem rendben van. Van benne akció, humor, és borzongás
10/10
Zsombi1970 júl. 05. 21:09:15 10/10
(32/41)
Nagyon jó film.
7/10
danek87 júl. 05. 20:13:03 7/10
(31/41)
Szerintem jobb is mint a John Wick.Az utolsó zúzást leszámítva (ami sajnos tényleg realitást nélkülöző John Wick-be ment át) itt legalább a főhős is bekap jópár sérülést, földhözragadtak az akciók.
9/10
Patafizikus júl. 05. 19:25:15 9/10
(30/41)
Teljesen korrekt film. Energiatakarékos John Wick, csak sokkal szellemesebb. Nem akar többnek látszani annál, mint aminek szánták.
9/10
8/10
Bigpapa júl. 05. 10:44:45 8/10
(29/41)
A Szegény ember John Wickje :) de szerethető karakter. Mondjuk ahogy bemutatják non-stop a monoton hetét, én eret vágtam volna magamon. Az apja zseniális, jók az akciók, jók a poénok, azért annyi eredetiség lehetett volna, hogy nem kopizzák a Keanu filmet (orosz maffia), legalább valami triád, vagy jakuza lett volna. De összességében jól mulattam, szerethető film :)
Sz. Péter júl. 05. 09:15:52 Előzmény SlyCugel
(28/41)
A főszereplő karakterének lényege pont az volt, hogy nem egy hétköznapi apuka verekedett, hanem egy erre kiképzett profi gyilkos.
Ilyen alapon minden akciófilmbe bele lehetne kötni (a Die Hard-okba meg aztán főleg), hogy a főszereplő mindenkit megver és soha nem találja el senki, mert neki mindig szerencséje van és az ellenfél állandóan mellélő.
6/10
nick név júl. 05. 01:54:39 6/10 Előzmény SlyCugel
(27/41)
Egyébként nem csak megszúrják hanem egy későbbi alkalommal meg is lövik, majd megy tovább, mintha mi sem történt volna, tehát az akciójelenetek realisztikus kimunkáltságától én sem vágom magam hanyatt. Hiperrealisztikusnak nem írnám le ezeket a momentumokat annyi szent, de a buszos jelenetnél nem is ez volt a cél, idáig jellemzően eltántoríthatatlan, lendületükből ki nem zökkenthető főhősöket kaptunk tonnaszám, az ebből a(z abszurd) szerepből való kilépés pedig jelzésértékkel bír. Odenkirk karaktere profi és egyszerre halandó, egy berozsdásodott halálosztó családapa egy szatirikus filmben. Ő is szétveri a rosszfiúkat, mint a többi tökéletes akcióhős, csak ő bénábban.
Ez a darab nem veszi magát komolyan, szerintem felesleges Die Hard szintű komolyságot és feszültséget várni tőle, inkább humorral igyekszik operálni, hol jól, hol kevésbé jól, az abszurd toposzokra szintén abszurditással reagál.
5/10
SlyCugel júl. 05. 00:51:01 5/10 Előzmény Sz. Péter
(26/41)
Egy orosz maffiózó öccse és annak a haverjai voltak, tehát nem hétköznapi, átlagos "dolgozó" emberek :) A viselkedésükből nem az jött le, hogy most kötöttek bele valakibe először vagy most keveredtek volna először verekedésbe. De jogos, ettől még nem biztos, hogy (igazán) harcedzettek voltak. De ha így is van, hogy csak a pofájuk volt nagy, akkor sem volt reális az 5 vs 1 adok-kapok és ennek a következményei a főhős számára. De remélem nem csak ez maradt meg a mondandómból, értetted mire célzok összességében ;)
Sz. Péter júl. 05. 00:32:20 Előzmény SlyCugel
(25/41)
" 1 ember ütéseitől 5 (gengszter, tehát elvileg harcedzett) ember kifekszik"

Ezt honnan vetted, hogy gengszterek voltak? Pláne, hogy harcedzettek?
5/10
SlyCugel júl. 04. 23:37:52 5/10
(24/41)
Előrebocsátom, hogy nálam a Breaking Bad és a Better Call Saul nagyon a toppon van, így Bob Odenkirk nagy kedvenc. Éppen ezért nagy lelkesedéssel ültem le ehhez a filmhez, mert azt hittem, hogy nem a szokásos gagyit kapom. Hát, sajnos nagyot csalódtam. Sosem értettem, hogy mit lehet élvezni az ilyen totál irreális, hatásvadász, klisékkel teli akciófilmeken??? Egy előttem szóló említette a Die Hard 1-et, na, ott volt még valami realizmus, legalább egy picit el lehetett hinni. De hogy ne menjünk ennyire vissza a 80-as évekbe, ott volt a Harmadik műszak (Third Watch), ott valósághű rendőri akció volt, igazán lehetett izgulni az emberi (sérülékeny) karakterekért, nem érezte a néző egyfolytában, hogy minden csak annak van alárendelve, hogy jól nézzen ki a vásznon, realizmus/fizika pedig közelít a nullához. A buszos verekedés még úgy ahogy érdekes volt, de azért iyen sincsen, hogy 1 ember ütéseitől 5 (gengszter, tehát elvileg harcedzett) ember kifekszik, 1 ember pedig bekapja 5 embertől az ütéseket/rúgásokat, késszúrást! és vígan elsétál, hahahaha. Hol élnek a mai nézők, miféle álomvilágban? Amint, hogy ilyen hülyeségeket látok, rögtön kizökkenek a filmből, onnantól kezdve nem tudom komolyan venni. Mert ilyenkor már nincsen tét, nincs miért izgulni, nem tudok azonosulni a főhőssel, mert bármilyen baromságot lehet mutogatni, és szépen haladunk a szuperhősfilmek színvonala felé... 5/10 csak Bob Odenkirk és a jó (Tarantino-s) zenék miatt.
8/10
georgebenson júl. 03. 14:18:22 8/10
(23/41)
Teljesen jó volt a film. Nem kell túl sokat várni az ilyen típusú alkotásoktól és akkor nem ér csalódás.
6/10
nick név júl. 03. 14:18:10 6/10
(22/41)
Nagyon kettős érzésem van a filmmel kapcsolatban. Egyrészt a stílusa tetszett, helyenként kifejezetten Hotline Miami hangulatot (a zene, a képi világ, az erőszak) árasztott magából, másfelől viszont nem volt elég izgalmas és szellemes ahhoz, hogy összességében tényleg tetszeni tudjon.
Van humora a filmnek, elég a kanapés, vagy az égő objektumos, What a Wonderful World-ös jelenetekre gondolni ez alatt, azonban a bemutató alapján azt hittem, hogy sokkal nagyobb hangsúlyt kap majd a szatíra és a fekete humor (Bob Odenkirk vérprofiként karatélyozik és lövöldözik, ezt nyilván senki nem gondolhatja komolyan [igen, hősünk vérzik, liheg és a földre kerül, ezért egyébként pacsi] ), mint amekkorát kapott végül.
Emellett kibékülve sem vagyok teljesen a humor felvonultatott eszköztárával, hiszen a papás rész kellemetlenül erőltetett lett, ebben a formában tökéletesen felesleges. Tudom, hogy a nagyobb tömegek elérése miatt szokás alkalmazni ezt a fajta egyszerűbb humort, de nem gondolom, hogy egy magára valamit adó filmnek meg kellene hoznia ezt az áldozatot, hiszen egy szint felett már kontraproduktív, egyszerűen felesleges.
A múlt, mint kábítószer felütést sem értettem soha a hasonló filmeknél. Mondjuk egy golfütő használatától nem biztos, hogy rögtön és megállíthatatlanul beköszönne a regresszió, főleg egy profi esetében nem, nyilván ilyenkor a film utalni szeretne valamire, de azt másképpen is lehetne érzékeltetni.
Nálam nem az akciók, hanem a műfajilag szükségszerűen vékonyka, de mégis egész jól felépített világa működött, ez tetszett, ha a vékonykasága ellenére sem volt hibátlan. Több önirónia és kitekintő szarkazmus számomra elfért volna a Senkiben, a drámát viszont nem hiányoltam, gyakorlatilag nem is volt benne, a motiváció miatt persze jelzésképpen valamennyit meg kellett jeleníteni belőle, de ez nagyjából akkora drámai feszültséggel bírt, mint egy mosogatás közben eltört tányér.
Nem volt rossz film, egy John Wick 200-hoz képest egyértelműen jobb választás, az viszont más kérdés, hogy egy 6-os filmet megnézne-e az ember úgy, hogy előre tudja, hogy nála az 6-os, én nem feltétlenül. Abból a szempontból sajnálom, hogy egyébként bőven lehetett volna jó is, nem csak nem rossz, kicsit üres maradt és kevés, pedig ott volt benne a potenciál.