Téma: Sin City

1/10
Bruce2000 2018 jan. 21. - 11:28:04 1/10
(604/624)
Ilyen sz@r f.s filmet ritkán látni. Egyszer végigszenvedtem (de soha többet nem akarom), azt se tudom, h mirõl szólt, szóval irtó nagy sz@rság. 1/10 jóindulattal :)))
m.kaladze 2017 dec. 12. - 10:55:46
(603/624)
Igen már maga a képregény valahol a Noir világát mutatja be ...és a film modern is + a képregényt hozza vászonra + merít a régi Noir féle hangulatokból + ugyanakkor durva (valakinek barbár) ... Nem a kaszabolás tetszik benne hanem hogy kis sztorikból áll össze és érdekes képet mutat sajnos sokszor milyenek az emberek... De ahogy írtam nekem a vers-szerû monológok jönnek be nagyon.

" Úgy reszket a szélben, mint a haldokló fán az utolsó levél. Meghallja a lépéseimet. Egy pillanatra összerezzen. (...) Napok óta figyelem. Mindig ilyen nõrõl álmodtam. Megfogott az arca, az alakja, a hangja.. De a tekintete.. A tekintete mindent elárul.
(...) Feltámad a vihar. A csókja lágy, a teste szinte súlytalan. Kölnijének édes illata egészen a szívemig hatol. Megnyugtatom, hogy minden rendben lesz. Megmentem, nincs mitõl félnie. Messzire viszem innen. Azt mondom Neki, hogy szeretem. "
"A hangtompító csak egy suttogást hallat a sötétben. Szorossan magamhoz ölelem, mostmár nem tudom meg miért menekült. Reggel beváltom a csekket."

"Dögmeleg az éjszaka, egy tré hotelszoba a város legtrébb környékén. Egy Istennõ ül velem szemben, dorombol, alig várja hogy odaadja magát. Túl szép hogy igaz legyen, de nem akarom tudni az igazságot (kívánlak). Angyali illat árad minden pórusából, tökéletes nõ, Istennõ. (Szükségem van rád) Goldie, azt mondja Goldie-nak hívják."

"Nem tudom miért kellet meghalnod? Nem tudom miért nem találkoztunk korábban, de a barátom voltál, és több is amikor szükségem volt rád, megbûnhõdik azért amit tett, de nem leszek olyan gyors és csendes mint õ, hosszú kínhalál lesz az én mûfajom, azon kívül hogy megkínzom és a csontjára ül a bõre, a poklot is mennyeinek fogja érezni. Szeretlek Goldie!"
5/10
Yoshi-Hashi 2017 dec. 04. - 15:16:21 5/10
(602/624)
A látvány rendben van - bár ez óta a film óta minden, önmagát nagyon mûvészinek vélõ ifjú illusztrátor a fekete-fehér-piros színekben utazik, ami csömört okoz, de ez nem a film hibája. Hanem maga a sztori meg a mondanivaló... oké, kikacsintás, hommage és tisztelgés a noir mûfaj elõtt, de paródiának humortalan, komoly mûnek nem elég mély.
Urquidez 2017 nov. 04. - 16:18:34
(601/624)
Egyetértek. 10 pontos.
10/10
cellasto 2017 nov. 04. - 10:14:14 10/10
(600/624)
ez a hozzászólás annyi pontot érdemel, mint a film:

10/10 :)
Urquidez 2017 nov. 04. - 09:44:08
(599/624)
Szerintem ezt egy kicsit túlreagáltad. Mivel ez egy képregény film, ami eredetileg karikatúrát jelent, így ez is az akciófilmek kifordítása akar lenni. Ezt tökéletesen hozza, hiszen itt sûrítve kapja az ember az élményt. Kifejezetten zseniális jelenetek vannak benne, amiket a narráció még meg tud fejelni. Néhol nem tudja a nézõ mi a durvább, amit lát, vagy amit hall. Gondolok itt Marv monológjaira. A mondanivaló mentességével is vitáznék, hiszen a film címe a bûn városa, vagy bûnõs város, ez vesz minket körül most is, csak megy a képmutatás. A roark el is mondja willisnek amikor a kórházban fekszik, hogy a félelem tartja hatalomban, és az embereket így kontrollálja. Az erõszak pedig egy kifejezõ elem. Azért van rá szükség, mert különben barátok közt rész lenne, nem ütne át semmilyen ingerküszöböt.
Egyébként a neved alapján tudnod kéne mi az a képregényfilm. A pszichopata gyilkosok elleni kirohanásod, ezzel a nicknévvel számomra ellentmondás, de te tudod :)
1/10
HarleyQuinn 2017 nov. 04. - 04:09:04 1/10
(598/624)
Végigolvastam a kommenteket... Most akkor ez azért jófilm meg kultfilm meg 10/10, mert jól hozza a képregény-hatást (fekete-fehér, erõs kontraszttal... húha) meg mert véres, perverz és elmebeteg?
Szóval tényleg (csak) ez kell az embereknek, az öncélû, durva erõszak meg a gusztustalan jelenetek? Ezt szeretitek nézni? Sok vért, beleket, kannibalizmust, dugást, egymást gyilkoló, mocskos szájú karaktereket, stb? Ez komolyan szórakoztat titeket?
Ennek a filmnek nincs története, pláne nincsen mondanivalója. És nem, nem szép. Ez a film arról szól, hogy elmebeteg, eltorzult jellemû hülyék feldarabolják, lelövik, és egyéb módon kivégzik egymást.
Mindenesetre sokat elárul az emberekrõl, hogy már 10 éve is erre gerjedtek. Én sajnos nem tartom ezt élvezetesnek, sem szórakoztatónak, de nézhetõnek sem. Ha okádni akarok, akkor tökéletes, és csak részben a darabolás miatt, mert ez akkora szemét, hogy amúgy is hányingerem van tõle.
1 pontot sem ér meg nekem, inkább nézem az Alkonyatot, ennél még az is jobb.
kesztió 2017 okt. 03. - 23:10:39
(597/624)
Ha azt mondom, hogy olyan filmet egyszerûen nem állok neki megnézni, ahol a fekete-fehér képkockák szelektív színezését mûvészi kifejezõeszköznek tekintik, akkor sznob vagyok?
10/10
egon_von_compact 2017 szept. 18. - 10:16:29 10/10 Előzmény kleavenae
(596/624)
akkor miért nem Forrest Gump a neved? 3:)
8/10
doktormacko1 2017 jan. 06. - 22:51:17 8/10
(595/624)
8 / 10 Igazi kult film.
m.kaladze 2016 aug. 10. - 23:36:47
(594/624)
Köszi szépen a választ :-) Hát igen a Hartiganes jelenet de öt az a 6 golyó leteríti legalább (amúgy nagyon ritka de volt már rá példa hogyha valaki 6 golyót kap a testébe túléli ok vagy csak 5 golyót na mindegy ilyenröl már hallottam) de hogy valakit nyillal úgy löjjenek át és csak úgy reagál hogy megcsípett egy szúnyog? :-D Sajnos nem volt szerencsém a képregényhezés köszönöm hogy kijavítottál :-)
10/10
MindN Studio 2016 aug. 09. - 23:57:55 10/10 Előzmény m.kaladze
(593/624)
Rosszul emlékszel!
***spoiler***
Stuka-t elõször hátba lövik a nyílvesszõvel, ami átfúrja a testét. (ami Sin City mércével mérve még nem olyan hû de nagy dolog, Hartigan is kapott 6 golyót a testébe :D) Ezen a nyílvesszõn van az üzenet is. Ezután Manute és a többiek kimennek a terembõl de Stuka ottmarad. Rá egy másodpercre Miho beleküldi a fejébe a második nyilat is ami tényleg a fejét fúrja át és a homlokán jön ki. Ezután már csak sóhajt egyet, nem derül ki hogy meghal-e. Egyébként nem tudom ismered-e a képregényt is, ott eredetileg Miho a nyakát lõtte át másodszor.

Nem okoskodni akarok csak szóltam. :)
m.kaladze 2016 júl. 28. - 13:47:24
(592/624)
Szerintem egy nagyon erös film. Képregény filmhez nagyon erös, akciófilmnek szintén, élethü filmnek mint általában az akciófilmnek gyenge de ok ez nem Oscar alkotás és nem is az a célja. Mindenki jól játszaa szerepét és Rodriguez tényleg a maximumot kihozta a Miller féle képregényböl. Nagyon tetszett a film-noir hangulat is fekete fehér, cigaretta, esö, romlott nök stb.

SPOILER:
A noirhoz mindjárt az elején a bérgyilkos olyan verses stílusban adja elö
..Megígértem neki hogy megvédem,majd ahogy lelövi a nöt a hangtompítót hangját meséli el és hogy holnap felveszi a pénzt. Egy szóval jó a történet mesélés.

EGYETLEN DOLOG NEM TETSZETT A filmben amikor egy gengszternek a fejébe nyilat lönek az meg csak nem is vérzik és dumál tovább mintha mi sem történt volna. Ok képregény film, de ez a hülye jelenet még ahhoz képest is túl sok. Ha valakit fejbe találnak nem fog társalogni
SPOILER VÉGE:

A film nálam 10/10
10/10
Owl 2016 jún. 12. - 12:54:52 10/10
(591/624)
Szerintem a film a maximumot nyújtja. Nagyon jól sikerült technikailag, mint egy mozgó képregény. A szereplõk tökéletesek, a történet groteszk, véres, perverz, a cselekmény pörgõs. A szövegek között mély igazságok is el vannak hintve, például a hatalomról. A mai szuperhõs filmeket is megnézném hasonló stílusban. Akinek az egy kaptafa filmekre állt rá az agya, annak nem ajánlom, de aki szereti a kísérletezést, annak bejöhet.
7/10
Prophet 2015 márc. 15. - 17:38:13 7/10
(590/624)
Számomra csupán egy egyszernézõs film volt, biztosan nem fogom ismét elõvenni mostanság, attól függetlenül egy hetes pontszámot megérdemel a látványvilágára, és a sztorira, ebben fõképp egyedi. Egyedül a szürrealisztikus "képregény-szuperhõs" stílusa taszított el magától, ezalatt azokat a "két tár van a mellhasában, és még fut", meg a "felrobban egy gránát a lába alatt, de semmi baja" dolgokat értem.
Attaca 2014 dec. 08. - 21:52:03 Előzmény sawyerx
(589/624)
Szerintem is túlértékelt. Amikor elõször láttam, akkor csak szimplán undorítónak, elmebetegnek találtam. Most megint megnéztem, így más hatással volt rám, évekkel késõbb, tény, hogy egyedi, de engem nem tudott megfogni igazán, viszont tényleg gusztustalannak tartom még most is :)
Olcsó siker a mai erõszakközpontú világban, viszont nagyon jó ötlet a szereplõk saját narrációja, a képi világ, de erõsen csak 18 éven felülieknek!

***SPOILER***
Idõrendben a következõképpen jönnek a "közös" jelenetek a három történetbõl, vagy valamelyiket rossz sorrendben írtam?!

1. Nancy táncol a bárban, bejön Hartigan, Marv arca még ép, Nancy Hartigan nyakába ugrik
2. Hartigan ott jár Kevin házában, de Kevinnel nem találkozik, az egyik jelenetben viszont látható, ekkor lehet az elsõ Marv-Kevin jelenet, vagy csak Kevin máshova megy?! Hartigan megöli a sárga rohadékot, majd magával is végez. Talán azért lehetne õrök, mert az elsõ Marv-Kevin jelenetnél még nem voltak, de a biztonság kedvéért most már vannak, akkor ez viszont utána játszódik...
3. Nancy táncol a bárban, Marv arca sebhelyes, Dwight meg Marvról elmélkedik.
4. A nagy leszámolásban látható prostiknál (Óváros) van Marv megkötözve, Wendyvel beszélget
5. Nancyhez viszi Marv Wendyt, ekkor már Kevint megölte

Kérdés: Van egy jelenet, ahol Hartigan leüti a háttérben az egyik kommandós õrt, elõl meg Kevin látható. Ha olyan jó hallása van, hogy a golyókat kerülgeti, akkor hogyhogy nem hall egy ilyen jelenetet?! Egyáltalán utána hova tûnik Kevin? Miért nem kapja el Hartigant? Nyilván nem sok esélye lett volna...
Ez számomra egy baromira logikátlan pont volt, amire a film alapján nem találtam magyarázatot.
Ha én nem vettem észre valamit, vagy az eredeti képregény alapján van valakinek válasza, akkor írja meg.

***SPOILER VÉGE***
6/10
sawyerx 2014 dec. 07. - 21:06:55 6/10
(588/624)
tisztában vagyok vele, hogy képregény adaptáció, Rodrigueztõl és Tarantinótól nem is várok sok realizmust, de 7-nél többet én sem adnék neki. A fekete-fehér világ jobban visszaadja azt a zord hangulatot, a karakterek jók, de valóban túl van hypeolva. A legérdekesebb Marv története volt, Willis a végén idegesített, igazából a belsõ hangok tették érdekessé a filmet. Egyszer nézõs.
Superalonso 2014 aug. 26. - 17:07:14
(587/624)
A hatalom nem egy jelvény, vagy egy pisztoly.
A hatalom maga a hazugság.
Folyamatosan hazudni, és lassan az egész világ behódol neked.
Ha egyetértenek, holott a lelkük mélyén tudják, hogy nem igaz, nyert ügyed van.

Hatalmas film......igazi kultfilm, talán az egyik legjobb, amit valaha láttam 10/10. egyértelmûen.

A képi világa elképesztõ, az egyik legjobb képregényfilm, a filmzene kicsit lehetett volna jobb is viszont.
boom48 2014 aug. 06. - 00:39:46 Előzmény _Freddy_
(586/624)
SZÜKSÉGÜNK VAN A NEGATÍV KRITIKÁKRA! KELL hogy élj a szólásszabadságoddal! Ez a jó a netben: elmondhatod a véleményed, és a való életben nem lesz bajod belõle.
Plusz KÜLÖN AZÉRT ÖRÜLÜNK a negatív élményeknek, mert abból láthatjuk miben lehetnének a dolgok jobbak!

Szóval csak hajrá!

--------

Btw, azért nem köti szorosabban össze a négy részt semmi, mert ez négy teljesen különálló történet, mintha több marvel-filmet néznél egymás után. A hangulatuk hasonló, de önmagában egyik sztori sem töltene ki egy egész filmnyi idõt. Tehát egy jegyért megnézhettél 4 filmet, ha valamelyik tetszett, az márjó, ha az összes, akkor pláne.

Bruce W. amúgy a film elején NEM hal meg.
sap145 2014 aug. 05. - 20:11:51 Előzmény _Freddy_
(585/624)
Ne felejtsd kedves Freddy hogy még mindig egy KÉPREGÉNYadaptációról beszélünk. Egy szuperhõsös képregényben sem kiáltunk fel hogy "Ennek a sérülésnek biztos hogy halálosnak kellet volna lennie !" Lehet hogy reálisabb de még mindig csak egy képregényadaptació ami nem nélkülözi a túlzásokat sem. Csak azon lepõdtem meg hogy a sárga rohadék színén nem akadtál föl. :)