10/10
offtopic
ilali ápr. 04. 21:31:59 10/10
(24/24)
"… nagyfokú ellenálló képessége miatt csak magas hőmérsékleten végzett elégetéssel lehet megszabadulni tőle és belőle a hőmérsékleten mérgező hidrogén-fluorid keletkezik. Ha tehát a PTFE (teflon) alkalmazása tovább terjed (bár az ára viszonylag magas), akkor nemsokára egy új levegőszennyezési problémával állunk szemben." J.R. 1981
Offtopikot jelölök, mert bár az idézet tényleges, hasonló esetben tettem jelzést. A hivatal közölte, hogy tudnak a bajról, kiszabták a büntetést, a gyártó kifizette (a hivatalnak). Nem értik mit tehetnének még.
Jó volt látni legalább filmen, hogy valaki ennél többet tett.
10/10
nefefe ápr. 03. 18:23:15 10/10
(23/24)
Kiváló film igaz történet alapján. Viszonylag hosszú, de egyáltalán nem unalmas, végig lekötött. Átfogó képet ad arról, mit tehetnek (vagy már meg is tettek) velünk a profitorientált nagyvállalatok, nem törődve azzal, kit vagy mit tesznek tönkre annak érdekében, hogy nekik minél több bevételük legyen. És ezzel szemben áll egy ember, aki 18 évet áldoz az életéből arra, hogy sok emberen segítsen - kockáztatva azt, hogy minden szempontból tönkremenjen az élete. Szomorú, hogy sajnos manapság is ez a gazdasági valóság - minden az érdekek és összefonódások mentén dől el - és ehhez kedves politikusaink tevékenyen és készséggel asszisztálnak... Tanulságos film, ajánlom mindenkinek.
9/10
toff márc. 30. 22:51:19 9/10
(22/24)
Sajnos azok, akiknek tényleg látniuk kellene 10 perc után kikapcsolják, mert "unalmas". Pedig egy nehéz téma igen jó feldolgozása, amit mindenkinek látnia kellene, hátha akkor egy páran elgondolkoznának azon, hogy nem biztos, hogy jó dolog elpusztítani egymást és az otthonunkat, a Földet.

Az meg az emberiség totális idiótizmusát mutatja, hogy az érintetteken kívül szinte senki nem hallott Robert Bilottról, ellenben a csapból is senkiházi celebek ömlenek.
9/10
dandelion83 febr. 28. 14:18:33 9/10
(21/24)
Remek film, sokkoló és elszomorító, hogy mit művelünk egymással, és a környezetünkkel. Az ember saját magát pusztítja el.
9/10
Zsugabubus007 jan. 26. 20:11:58 9/10
(20/24)
Az eleje nehezen indult, nem igazán értettem, vontatott volt. Aztán úgy lekötött, hogy megértettem, kell a lassú Story felépítése, hogy at érezze az ember a mondanivalóját. Zseniális film, szuper alakítások. Igaz Story, s különösen szimpatikus volt a végén látni hogy az történetet megélt civilek is játszottak benne.
durumdara 2020 dec. 22. - 20:45:32
(19/24)
Szerintem jó film. Igaz, rendkívül hosszú, de muszáj, hogy az ember értse, milyen Dávid és Góliát küzdelem. Az ilyen jellegű történetekben az illető nagyon sokszor szinte mindent feláldoz.

"Erin Brockovich"-tól kezdve a "Bűnösnek nyilvánítva" c. filmig bezárólag.

Ami érdekes jelenség, ahogy pörögnek a dátumok, egyre közelibbnek tűnik a veszély.
Idézve a Brian Életéből: "Ez most történik! Reg! Nem érted?! Itt és most! Nem tudod felfogni?"

Érdekes, ezek típusú filmek sokkal félelmetesebbek.
A zombi és egyéb kreálmányok a tudatalatti rettegéseket hozzák fel.
Míg ezek pedig a tudatost: "hát ez bármikor megtörténhet(ett)!"

Gyerekkoromban az "Androméda Törzs" , majd Patrick Duffy-féle Atlantiszi Ember rész, a baktériumfertőzéssel...
"Másnap", "Szálak", "Az út", "1984", "A sötétség határán"... és sorolhatnám.

Kérdés persze, hogy Dávid valóban győzhet-e?

Ki nyer ma? A "Fegyvernepper" vagy "Erin Brockovich"?


Mert, ahogy a "Gyalog-Galopp" című klasszikusban oly szépen megfogalmazták:
- Pofa be! Most már aztán, pofa be!
- Látják? Az erőszak velejárója a rendszernek.
- Pofa be!
- Mindenki láthatja, hogy ez egy erőszak rendszer! Elnyomnak!

Hozzátenném, hogy a film megjelenése után a Dupont részvények nagyot zuhantak.

bigfoot 2020 máj. 19. - 14:34:27
(18/24)
vicces, hogy itt paráznak az emberek az 5G miatt ,közben meg a pfoa-c8 dologgal kapcsolatban meg semmi se volt szinte.. bár elvileg már kb mindenki szervezetébe bejutott kisebb nagyobb mértékben
durva így utólag olvasni tefal meg a többi gyártó magyarázkodását , hogy máár új anyagot használnak és már nincs pfoa náluk
8/10
LanyUs 2020 máj. 13. - 13:19:37 8/10
(17/24)
Globális probléma! Minden iparágban előfordul és a "kisembernek" nem sok lehetősége van. Valósághű, ezért kissé vontatott. Felénél bele is aludtam annyira lelassult... összességében jó film, de nap, mint nap találkozunk sajnos hasonló hírekkel...
7/10
NEF - NéztemEgyFilmet 2020 ápr. 22. - 14:56:38 7/10
(16/24)
Változást hozott az életembe ez a film, szerintem mindenkinek kéne. Beszélek róla itt:
VIDEÓ: https://youtu.be/tRYzFt2OEbg
10/10
Hekaté 2020 ápr. 21. - 22:57:06 10/10
(15/24)
Sajnos nagyon jó film. A "sajnos" a valós alapra vonatkozik.
A film felénél kicsit megijedtem, hogy már megvan a sztori, mi lesz ezen még 1 óra?! De kitöltötte. Tetszett az egész felépítése a filmnek.
Nagyon irritáló az alaptörténet, egyszerűen vérlázító.
10/10
caomilla4 2020 ápr. 16. - 15:25:48 10/10
(14/24)
Végig lekötött, nagyon tetszett. 10/10
Leslie67 2020 ápr. 14. - 20:16:11
(13/24)
Sose gondoltam volna, hogy a neveletlen hercegnő lesz Hulk felesége és Erik a Viking lesz Hulk főnöke ... Anélkül hogy számosítanám, elnyerte tetszésünket a film!
6/10
Dancs1229 2020 ápr. 12. - 02:36:56 6/10
(12/24)
Erősen túlértékelt film, messze nem 9-es, érdekes téma-főleg mert igaz történet,de mégis csak 1x megnézhető és akkor sem egy izgalmas film, igazából inkább unalmas vontatott, pedig a kedvenc filmjeim általában igaz történetek,de ez nekem max,6pontot ért,mint film.
10/10
nano 2020 ápr. 05. - 23:59:41 10/10
(11/24)
10/10
Nagyon jó film! Mark Ruffalo fantasztikusan játszott. Ő is producerként vett részt a filmben. Hihetetlen, hogy még mindíg küzd ezért az ügyért Robert Billot. Számomra Anne Hathaway legjobb színészi alakítása, valódi értéket mutatott fel. Miundenkinek csak ajánlani tudom. Lekötött, végig megragadta a figyelmet. Külön megdöbbentő, hogy igaz történet alapján készült. És a főcímdalnál Johnny Cash- I won't back down c. dalában elhagzott üzenet is tükrözi miről szólt a film és mi az igazán fontos az életben.
" nem, én nem adom fel! "
Midnight67 2020 ápr. 01. - 15:44:36 Előzmény DeathAdder
(10/24)
Nem most kezdenek foglalkozni ezzel a témával, mint lentebb írtam, 1998-ban készült a Zavaros vizeken és 2000-ben az Erin Brockovich, például.
DeathAdder 2020 ápr. 01. - 15:31:57
(9/24)
Ez egy nagyon fontos film, még sincs igazán elterjedve a köztudatban, tök véletlen akadtam rá, pedig egy nagyon fontos problémával foglalkozik, nagyon komoly marketing és kapitalizmus kritikát láthatunk.

Mindenesetre örömmel látom, hogy az elmúlt évtizedek romkom meg CGI hulladékai után Hollywood ismét kezd ráeszmélni, szembenézni, és foglalkozni ezekkel a témákkal, ugyanezt láttam idén a Jokerben, vagy a Ford vs. Ferrariban is.

Egyszerűen nem lehet a giga cégekkel ujjat húzni, mert akkora lobbierejük van hogy bárkit eltaposnak, sarokba szorítanak hogy táncolj vissza, és nem lesz gond, tudnék erről mesélni...legyen az tesco, apple, samsung, facebook, volkswagen, cambridge analytica nagyon maximum kapnak egy olyan büntetést, ami 3 napi profitjukat teszi ki és vígan megy tovább az élet.

A multinacionális nagyvállalatok lételeme hogy nagyobb és nagyobb profitra tegyenek szert, bármi erkölcstelen áron, olyan cég nem létezik amelyik X profit után megelégszik, és hátradől hogy rendben vagyunk. És ez SOHA nem fog változni.

Le is írnám miért gondolom így (bár nem teljesen saját gondolat, de szerintem nagyon igaz), de ezt inkább spoilerbe teszem hogy ne tűnjön túl hosszúnak, akit érdekel majd megnyitja...

Szóval: Egy cégnek nincsen belső mértéke, ő mindig a maximumra törekszik. A cégek megkapták az emberi jogokat, tehát jogi személynek számítanak, ami optimum helyett a maximumot hajhássza. És ki vezeti a céget? Dönthet-e úgy egy cég, hogy mondjuk nem szennyezi a folyót/tengert, nem fog mérgező mellékterméket (mondjuk olajat) a vízbe önteni? Nyilván a politikus megakadályozhatja, de nem fogja.

A cég menedzsmentje készít egy számítást, hogy mennyit nyer azzal, ha beleönti a felesleges mellékterméket a vízbe, és mennyibe kerül a bírság. Ha a bírság többe kerül, mint amibe a víz szennyezésével járó nyereség kerül, akkor a politikus zsebébe tesz egy nagyobb összeget, és a bírság olyan mértékű lesz, hogy továbbra is megérje beleönteni. Hogyha a menedzsment valamelyik tagjának a lelkére beszél a felesége, és nem önti bele, az adott hónapban a kieső bevétel olyan mértékű lesz, hogy a részvényesek a menedzsmentet elfogják bocsájtani. Tehát a menedzsment sem dönthet arról, hogy beleönti-e az olajat a vízbe, mert a részvényesek azonnal leváltják.
Ha a részvényes ha úgy dönt, hogy nem önti az olajat a vízbe, realizálja a veszteséget, és utasítja a menedzsmentet, akkor néhány üzleti negyedév alatt olyan mértékű piaci elmaradást fog eredményezni a konkurens cégekkel szemben (akik beleöntik az olajat a folyóba), aminek az lesz a következménye, hogy a részvények értéke zuhanni fog. Semmi mást nem tehet a részvényes, minthogy eladja, kiszáll belőle, és a következő megint szennyezni fog. Tehát a részvényes sem kompetens, a tulajdonos sem eléggé tulajdonos, hogy ne öntse bele az olajat a vízbe, a menedzser nem eléggé a menedzsmentje a cégnek ahhoz hogy ne öntse bele az olajat a vízbe, a politikus nem eléggé ura az országnak, ahhoz hogy ne öntse be az olajat a vízbe. Hogyha a politikus nem önti be az olajat a vízbe, akkor elmaradnak a megrendelések az adott cégtől, az adott cég nem fogja fizetni az adott politikus kampányát, a választók, akik nem kapják meg az adott politikus reklámpenetrációját le fogják váltani az adott politikust.Vagyis ez SOHA nem fog megváltozni. Minden benne van ebben a filmben amit utálok a mai világban, és amiért rosszul vagyok az ezektől a cégektől, és azoktól az emberektől akik 7/24-ben ezekért a cégekért élnek, ami nekik minden másnál fontosabb, mindezt azért hogy maximum néhány évtizedig gazdagabb lehessen mint egy átlag ember, és nem számít milyen áron.
Midnight67 2020 márc. 31. - 22:28:09
(8/24)
Kb. hasonló lehet, mint a Zavaros vizeken, csak az már 1998-ban elkészült.. (épp ma adták, jó film az is).
6/10
RTommy9 2020 márc. 31. - 22:01:32 6/10
(7/24)
A 9-es pontszám nagyon el van túlozva erre a filmre! Nálam max 6/10! Nem igazán tetszett, nem rossz de jobbra számítottam.
10/10
Gabó58 2020 márc. 17. - 23:01:28 10/10
(6/24)
Nagyon jó film.A téma elgondolkodtató, a mondanivaló aktuális .Egy korrajznak is felfogható,a többit már leírták előttem.
10/10
Anna Dé 2020 márc. 06. - 21:53:43 10/10
(5/24)
Őrület, nem ismertem fel a filmben Tim Robbinst, csak most hogy láttam a stáblistában a nevét. Egy kissé megöregedett. Meg el is hízott. Jó régen volt már a Remény rabjai. :)