9/10
szepipiktor 2017 nov. 10. - 14:33:50 9/10
(774/794)
A hat rész legerõsebbje, önállóan is megélne!
Ez a rész ráadásul kell ahhoz, hogy az egész érthetõ legyen.
Ritkán nézem meg, mert sokadszorra is megvisel és átérzem az átalakulást, mivel hasonló velem is megtörtént az életemben.
9/10
Trevor Belmont 2017 szept. 28. - 08:48:17 9/10
(773/794)
Kedvenc rész! Legjobb helyszínek és szerepalakítások. Ezek az újabbak nyomába se érnek. Bármennyiszer megnézhetõ csak a zenék miatt is + a korabeli effektek nagyon jók.
9/10
halaszist 2017 jún. 27. - 00:29:24 9/10 Előzmény jani-wan
(772/794)
Magyarul Obi-Wan okosabb, bölcsebb és megfontoltabb. Ezek éppoly elõnyös tulajdonságok, mint hogy valaki jól vív, sõt...
jani-wan 2016 dec. 17. - 20:29:28
(771/794)
És amit nem is írtam hogy Obi-wan

*** SPOILER ***


többször is veszített Dooku ellen.
Ahogy Dooku is mondta: "Master Kenobi, you disappoint me. Surely you can do better."
Pedig nem igazán.
10/10
felhasználónév321 2016 dec. 17. - 18:31:28 10/10
(770/794)
Ezt végig sem gondoltam, de most hogy rávilágítasz, tényleg kisebb, nagyobb szerencsékkel jutott ki Obi egy-egy kardharcból. Egyébként elgondolkodtattak a soraid, és kösz a választ. (Anakin a finalés ugrásnál úgy tûnik, elbízta magát. És ha lehet ezt ilyen szóhasználattal mondani, bántotta az egóját, hogy Obi wan lesuhintotta. Ugye épp elõtte mondta, hogy lebecsüli az erejét, aztán ugrott) Kenobi itt talán hidegvérûbb, vagy meggondoltabb volt szerintem. De valahogy le kellett zárni a filmet, mert már lassan 2 órája ment:D Talán Ani ha nem így tesz, hosszabb lett volna a mozi.
jani-wan 2016 dec. 17. - 08:56:11
(769/794)
***SPOILER van benne***

Szerintem Obi-wan esélytelen lett volna Sidious-zsal szemben. Nehéz ugyan megmondani, de véleményem szerint nem a kardforgatás számít leginkább, hanem az Erõ minél magasabb szintû használatának a képessége.
Obi-wan vívásban is csak némi szerencsével gyõzte le Anakint, aki láthatólag azt hitte senki sem állíthatja meg, és hülyeséget csinált, csakúgy mint korábban Maul is, mikor túlságosan elbízta magát, miután Obi-wan láthatólag vert helyzetbe került.
Tehát egyik harcot sem Obi-wan nyerte meg, hanem az ellenfele vétett olyan végzetes hibát, ami nem volt kikényszerítve.
Tehát a kérdés hogy Obi-wan meddig képes döntetlenre játszani, és mennyi az esély hogy Sidious is hibázik.
Illetve, legalább is ahogy nekem lejött, Windu sem tudta legyõzni Sidious-t, mivel az hagyta magát legyõzni, ezzel befolyásolva Anakint.
Nem beszélve arról hogy Yoda sem tudta legyõzni.
Egyébként szerintem Sidious nem is a kardforgatásban gyõzte volna le Obi-want, mint ahogy az látszik is a Sidious vs. Yoda harcban, hogy sokkal komolyabban használják az Erõ-t másra is, nem csupán kardozásra. (Lucas ezt is jól megcsinálta, ellentétben Jar-Jar Abramsszel, ahol minden majom tud kardozni, egy Erõben jártas ellen, ami totális nonszensz)

Nos egyértelmûen óriási taktikai hibát követtek el, mikor Yoda úgy döntött, hogy különválnak és egyedül néznek szembe velük, mert elõször mindkettõjüknek Anakin után kellett volna mennie. Ezután Sidious egyedül valószínûleg elmenekült volna kettõjük elõl, vagy csapdát állított volna nekik, mert egyedül szemtõl szembe kettõjük ellen nem valószínû hogy lett volna bármi esélye.
De persze a filmben ez így kellett hogy legyen, ahogy meg lett írva.

Nem hinném hogy Obi-wanban meg lett volna az, hogy odamenjen és kivégezze Anakint. És valószínûleg meg sem fordult a fejében hogy ezt túléli. Hibázott.
Ez a film már csak ilyen. Nem szabad hibázni.
10/10
felhasználónév321 2016 dec. 17. - 07:45:15 10/10
(768/794)
Sziasztok! (a hozzászólásom nyomokban, vagy egészében spoilert tartalmazhat, bár nem hiszem hogy nagyon lenne olyan aki még nem látta a filmet) :)

Bár a filmben ugye Yoda mestertõl elhangzik, hogy Sidius túl erõs lenne Obi Wanhoz. Ez fantázia dolga, de én azért megnéztem volna egy ilyen párharcot.:D Habár tényleg lehetséges, Sidius bácsi néhány kardforgatással végezne Obival, de hátha nem. Illetve akkor Yoda ha megütközött volna Anakinnal/Vaderrel, akkor az meg úgy lett volna túlerõ, ami Yoda erejét illeti. (?) Hmm. Jó ilyeneken elmélázgatni.

Illetve egy kérdés, annak aki ezt esetleg olvassa, és hátha egy válasz tekintetében lehet róla beszélgetni: Végüis amikor Obi Wan, kezét-lábát levágja Anakinnak, és látja ahogy megég, õ akkor úgy megy el onnan, mint aki úgy tudja késõbb, Ani meghalt? Vagy inkább nem volt szíve a barátját, testvérét, volt mentoráltját megölni, és gondolja hogy életben marad.

Amúgy épp tegnap néztem meg a filmet sokadjára. Szeretem a Star Warst, és ez nem ilyen szõrszálhasogató kérdés. Köszi ha valaki ír ezekre a sorokra.
8/10
caseyjones 2016 szept. 24. - 14:45:54 8/10
(767/794)
Érdekes, hogy a premier idején zöld karikás plakáttal reklámozták a filmet, és a moziban is korhatár nélkül adták le. Pedig ez az a rész, amelyben a legdurvább jelenetek vannak. Anakin elégése például simán felér 16-os karikával.
9/10
Bsmarcona 2015 dec. 25. - 09:31:53 9/10
(766/794)
Ennek a filmnek sok hibája van de mégis az egyik legélvezhetõbb Star Wars. Akárhányszor megtudom nézni, Palpatine és Obi Wan szövegei miatt.
offtopic
Sz Peter 2015 dec. 22. - 21:03:38
(765/794)
Inkább ne etesd. ;)
jani-wan 2015 dec. 22. - 20:06:04
(764/794)
*** SPOILER ***

"Gyorsaságban nekem a Szenátus reakciója az írtsuk-ki-a-jediketjavaslatra volt. Az sehogy nemvolt felépítve"
Egyetértek.

"... Grievious? És ha már kiborg, nem volt elég pénze megszûntetni a köhögését?"
Na az engem is zavart.

"jediknek úgy kellett volna meghalniuk mint pikk-pakk"
Azért elég sok meg is halt.

"miért kellett Dukunak meghalnia?"
Már biztos volt hogy õ másodikból harmadik lesz. Nem volt rá szükség többé.

"miért hat a gravitáció az ûrben?"
A rohadt fizikusok miatt. Newtonnal az élen. Kitalálták ezt ide nekünk. Most mond meg. Mondjuk annyiból jó hogy a Föld a Nap körül maradt és nem ment világgá.

"Padme/Amidala (igazán nem tudom mi a neve a papírjain...) most az Ellenzék, azaz a Szeparatisták vezetõje, vagy mi van?"
A Köztársasági Szenátusban van egy ellenzék, akik ellenzik a fegyverkezést és a háborút. Õ az egyik vezetõ.

"Anakin még mindig nem tud a Kiválasztott-próféciáról, vagy egyszerûen hülye?"
Mármint ez most honnan jött?

"mióta van jedi-tanácsnoki rangja a Fõkancellárnak?"
Semmikor óta.

"mi volt Obi Van terve mikor egymillió robottal körülvéve szó szerint beugrott Négykarhoz?"
Gondolom ugyanaz mint Steve McQueen történetében (a hét mesterlövész) az egyszeri embernek aki beugrott meztelenül a csalánosba. "pillanatnyilag jó ötletnek tûnt"

"Obi Van elvileg a környezõ bolygóknál röpködne ûrhajóval - ezt közli a bolygón. Aztán ehelyett gyík-lovagolni megy. WTF?"
Mi? Megint nem figyeltél? Miután mondja ugye kérne kis üzemagyagot a röpködéshez, hogy megtalálja Tüdõkóros Generálist, közlik vele hogy õ itt van. Szóval mi a fenének menne röpködni? De az ûrhajót elküldi a droidja irányításával, hogy Tüdõbajos Generális lássa õt elmenni.

"Palpatin miért leplezi le magát mint sith? És miért szólítják fel a jedik megadásra?"
Mert ezt a lépést meg kell tennie Anakin átállításához.
Mert a Jedik a béke és az igazság õrei, és nem mészárosok. Ha Palpatine nem harcol akkor õk sem.

"miért sír folyton Padme?"
Mert rossz napja van.

"miért törõdnek a klónok Organa szenátorral?"
Talán mert szenátor?

"honnan kerül a semmi közepére Yoda ûrhajója?"
hová?

"tényleg NÉV SZERINT hív fel minden klón csapatvezetõt Palpatin?"
Ez tényleg engem is zavart.

"nem volt közelebb jedi-templom mint a fõvárosé?"
Van másik is?
Torolt Felhasználo 2015 dec. 22. - 00:31:51
(763/794)
Gyorsaságban nekem a

SPOILER

Szenátus reakciója az írtsuk-ki-a-jediketjavaslatra volt. Az sehogy nemvolt felépítve, bár a lépés logikus volt, és jól kidolgozva talán még Han SW 4-es "én aztán sosem hallottam a jedikrõl" beszólását is indokolhatta volna.

Nagyobb bajom hogy tényleg semminek nincs értelme:
- ki a fene Grievious? És ha már kiborg, nem volt elég pénze megszûntetni a köhögését?
- a robotok miért viselkednek IQ-negatív humánként és nem robotként? Btw, már az SW 2-ben gyanús hogy az arénában a jediknek úgy kellett volna meghalniuk mint pikk-pakk. 20 droid lõ 1 jedire, és minden lövés elvileg talál. Van bent 200 robot, az másodpercenként 10 célpont. Ha a jedi kivéd egyszerre 3 lövést, és a két oldalán lévõ is kivéd neki 2-3 lövést, akkor sem marad utána más mint puding.
- miért kellett Dukunak meghalnia?
- miért hat a gravitáció az ûrben?
- honnan van hajtómûve a zuhanó hajónak a film elején? Alapból hülye ötlet volt kinyitni a fékezõpaneleket külsõ atmoszférában, naná hogy kettétört a hajó. De onnantól miféle hajtómûvel manõvereznek? Úgy tudtam az a hajó letört végén volt, és ez nem a Battlestar Galaktika.
- Padme/Amidala (igazán nem tudom mi a neve a papírjain...) most az Ellenzék, azaz a Szeparatisták vezetõje, vagy mi van?
- Anakin még mindig nem tud a Kiválasztott-próféciáról, vagy egyszerûen hülye?
- mióta van jedi-tanácsnoki rangja a Fõkancellárnak?
- mi volt Obi Van terve mikor egymillió robottal körülvéve szó szerint beugrott Négykarhoz?
- Obi Van elvileg a környezõ bolygóknál röpködne ûrhajóval - ezt közli a bolygón. Aztán ehelyett gyík-lovagolni megy. WTF?
- Palpatin miért leplezi le magát mint sith? És miért szólítják fel a jedik megadásra? Miért pózolnak fölöslegesen?!?
- miért sír folyton Padme?
- miért törõdnek a klónok Organa szenátorral?
- honnan kerül a semmi közepére Yoda ûrhajója?
- tényleg NÉV SZERINT hív fel minden klón csapatvezetõt Palpatin?
- nem volt közelebb jedi-templom mint a fõvárosé? És hirtelen eltûnt a bolygóvédelem, az adótornyot is a kedvünkért szabadon hagyták.... Na ne.....

Egyszerûen nem áll össze az egész, hiába jók a részletek.
10/10
cellasto 2015 dec. 21. - 23:45:59 10/10
(762/794)
nekem a gyorsasággal volt gondom..

-----SPOILER-----

-kiirtják a jediket kb 10 perc alatt
-anakin áttér a sötét oldalra kb 5 perc alatt,
-stb


szerintem ezt két részesre kellet volna csinálni,mint a HP utolsó részét
Torolt Felhasználo 2015 dec. 21. - 21:50:39
(761/794)
Hát b*meg, ugyan egy csomó f*sza dolog történik itt, de a logikát azt egy-az-egyben kidobták az ablakon. Itt semminek nincs értelme.
Kenshitora 2015 dec. 08. - 22:45:10 Előzmény magicvoice
(760/794)
Szerintem pedig az elsõ 3 rész legjobb darabja.
Nem érted és így értékelni sem tudod a Star Wars-univerzum mondanivalóját.
Anakin Skywalker nem ismerte igazán a szeretet hatalmát (egyedül csak az édesanyjáét, akit a második részben elveszített) és természetes velejárója, hogy mindenkiben kételkedett az édesanyja halála után - még Padméban is a szerelmében. Megismerte saját erejét, amit idõvel a saját túlmûködõ egója vezérelt már és nem vette észre ki az igazi barát, és ki az aki csak kihasználja õt. Mivel édesanyja volt az egyetlen biztos pont az életében, a politikát nem ismerte, sem a fondorlatos politikusokat. A kancellárnak (másképp Darth Sidious) könnyû préda lett, fõleg hogy a Jedi Tanács és a kancellár is ki akarta használni. Már nem tudta kiben bízhat és kiben nem. Darth Sidious kihasználta Anakin Skywalker érzelmeit és fel is használta ellene, hogy a saját oldalára állítsa.
offtopic
Sz Peter 2015 dec. 08. - 18:14:43
(759/794)
Nem tudom mit szívtál - miközben ezeket elkészítetted - de áruld el hol szerezted?! ;)
mjstc 2015 dec. 08. - 15:10:51
(758/794)
Csináltam egy pikírt humorú 10-es listát a Star Wars elõzménytrilógia pozitívumairól és egy véleményezést az ébredõ erõ elõzetesérõl akit érdekel annak itt a link:
***moderálva***
magicvoice 2015 nov. 24. - 17:13:24
(757/794)
A Csillagok háborúja sorozat leglátványosabb, de minden másban leggyengébb része. Ez egy tipikus "sokat akar markolni, de keveset fog" film. Annyi szálat el akar varrni, hogy ebbõl két rész is kijött volna, egy filmbe belezsúfolva semmit nem tudtak normálisan kibontani, túl sok szálon fut a cselekmény, az egyes jelenetek agyon vannak vágva, a párbeszédek kidolgozatlanok és fájóan primitívek, a fõszereplõ (Anakin) jellemfejlõdése egy vicc, mintha kizárólag a kisiskolás korosztály számára próbálták volna szájbarágósan elmagyarázni, hogyan válhat valaki gonosszá. Látványban rá akart licitálni minden korábbira, de a megvalósítás inkább egy ötletbörzére hasonlít, mint egy kidolgozott koncepció alapján felépített rendszerre. Mindent egybevetve, ez inkább egy gyenge B-kategóriás sci-fi, mint kultikus mû.
St3vEn 2015 nov. 23. - 22:56:23
(756/794)
Miután kiderült hogy Sidious becsapta, én tuti ellene mentem volna, hisz már nem lett volna mit vesztenem, megpróbáltam volna megállítani.
Ám igen így találta ki Sidious ebben biztos vagyok, nem hinném hogy a legerõsebb sith, de hogy a legeszesebb, ármánykodóbb az biztos :)
10/10
offtopic
cellasto 2015 nov. 23. - 22:35:07 10/10
(755/794)
----SPILER----

miután kiirtott egy rakás jedit-t volt más választása?
ha nem áll mellé,akkor ki mellé állt volna?
yoda és obi-wan mellé,akinek megölte a barátait-társait?

csak az uralkodó maradt ezt épp így találta ki sidous szerintem :)