1/10
offtopic
cellasto 2015 dec. 24. - 20:47:50 1/10
(972/2832)
az a hozzászólás nem neked szólt....
10/10
h.norb 2015 dec. 24. - 20:41:44 10/10
(971/2832)
Féltem a fimtõl,mert nagyon sokan lehúzták.Viszont újra bebizonyosodott ,hogy nem kell más véleményére adni!Nekem nagyon bejött egy két dolgot leszámítva! Adam Driver választása Kylo szerepére nem volt szerencsés választás!Sem a szinkronhang! Idegességében az a kaszabolás nagyon vicces volt,kár volt bele tenni! Látványra és hangulatra nagyon tetszett a film!
8/10
_Freddy_ 2015 dec. 24. - 20:29:08 8/10
(970/2832)
Egy jó ideje nem írtam ide de most úgy döntöttem megteszem. Nem keveset vártam erre a filmre, rajongója vagyok a Star Warsnak, kiskorom óta nézem a filmeket, évente legalább egyszer mindegyiket, meg a játékokkal is játszom...olyan pusztulatosan nagy elvárásaim viszont nem voltak, de még sajnos kicsit így is csalódtam.

Igazából a film hiányérzetes, rengeteg kérdést felvetõ megágyazása volt a további részeknek.

SPOILER!

A karakterek nem voltak rosszak, de többen vészesen kevés játékidõt kaptak, pl ez a Captain Phasma, meg Leader Snoke, akikrõl semmit nem tudni szinte, de vélhetõen a további részekben több szerephez jutnak..na meg Luke és Leia játékideje sem annyi volt, mint amire számítottam. A film egyik gonoszáról, Ren-rõl se tudni meg sokmindent, egy-két flashback igazán elfért volna, ahol azt mutatják pontosan mi is történt a Jedi templomban. Maga a karakter is elég ingadozó volt, nem volt annyira tiszta, magabiztos és érthetõ a motivációja, pl. ha Lukeot ennyire meg akarta találni miért nem mutatták meg nekünk az elõzményeket? Úgy szállingózott néhány információ mint f*s a levegõben. A legjobban eltalált karakter, és aki miatt egyedül nem alázom porig a filmet, az Rey...õ tökéletesen illeszkedett ide. Ez a Finn meg lehet jobb lett volna, ha ott hal meg a végén a bolygón, nem is értem azt a vágást hogy élte túl.A többiekre most külön nem térek ki, de jó volt a régi karaktereket is viszont látni.
A film nézése közben mindig az jutott eszembe, hogy én ezeket a jeleneteket már láttam, csak nem ezekkel a karakterekkel. A film látványvilága rendben volt, a légicsatás jelenetek különösen tetszettek. Viszont ezt a Csillagrombolós dolgot meg végképp nem értettem...az egyik korábbi részben csak Halálcsillag volt, ez a romboló meg 60-szor nagyobb, mégis tized annyi idõ alatt lerendezték X-Winges hõseink, miközben teljesen h*lye módon megölték az egyik kedvenc karakterem..hozzátesem teljesen feleslegesen és érthetetlenül. Mintha nem akarták volna, hogy az irreálisan gyorsan végrehajtott hõstett feltûnjön nekünk..hát feltûnt! :D
A végén meg látványos volt a lézerkard párbaj, csak egymás után odaállt Finn, meg Rey is úgy, hogy semmi tapasztalatuk nem volt ebben ellentétben a film gonoszával Ren-nel, még szerencse hogy pont akkor ébredt fel Rey-ben az Erõ amikor kellett, de még több ilyen véletlen is történt, pl amikor Ren és Rey között pont megnyílt a föld amikor kellett. :'D Sajnos a film legvége is sokkal kevesebb volt mint amire én számítottam.

SPOILER VÉGE

Önálló filmként nem nagyon állja meg a helyét, és igaz fõleg a negatívumokat soroltam fel, de mivel Rey karakterét eltalálták + tetszett a látványvilág, és akadtak jelenetek amik tetszettek, ezért nem fogom nagyon alul pontozni, és csak azért adok rá 8 pontot 7 helyett, mert bízom benne, hogy a 8. és 9. részben inkább válaszolgatnak meg kérdéseket, minthogy újakat vetnének fel, meg egyéb dolgokban is bízom.

10/8
1/10
maxhell 2015 dec. 24. - 20:07:59 1/10
(969/2832)
Aludva egyet a filmre.

SPOILER!!!

A vadászgép láncon (kötélen, vagy mi a csudán) van kikötve?! Mi van???
Ezeréves sólyom?! Mi van??? Talán Millenium Falcon.
A gyerek szívfájdalom nélkül megöli az apját, mikor láthattuk elõtte, hogy nagyon is vívódik az erõ sötét és világos oldala között?! Mi van??? A következõ részben az édesanyját fogja feldarabolni???

Nooormális?!

Csak egy nagy baj van ezzel a filmmel: megszegi a saját világa szabályait, és erre nem ad semmiféle magyarázatot.
Nincs olyan, hogy ha eddig az volt, hogy az erõt részeken át tanulta a leendõ birtokosa mestereitõl, akkor most magától pillanatok alatt mindent tud. S telis - tele van ilyenekkel, ami iszonyatosan zavaró tud lenni.

Mindegy, hogy mit találtak volna ki, ha betartják az eddig mûködõ és erre a világra kitalált és létrehozott szabályrendszert, akkor mûködött volna a film, történettõl függetlenül, de így...

A másik még nagyobb baj, hogy mivel ez lesz valószínûleg az eddigi legnagyobb kasszasiker, pontosan ugyanebben a szellemben fog elkészülni a folytatás is...
1/10
offtopic
cellasto 2015 dec. 24. - 18:32:42 1/10
(968/2832)
ha valami elsõre nem jó,az nem jó másodszorra sem..
így is megválogatja az ember,mire ül be...
Kovács kolléga 2015 dec. 24. - 18:18:16
(967/2832)
Összességében a Star Wars 7 sem lett jobb, mint a Jurassic World. Ennek ellenére azt mondom, hogy aki egy kicsit is szereti ezt a mítoszt, az nem keresi a kákán a csomót, hanem örül annak, hogy elkészült Az ébredõ Erõ és hogy lesznek még további filmek. Ahogyan a JW is sokaknak okozhatott örömöt.

Egyébként javaslom minden fintorgónak, hogy nézze meg másodszorra is a Star Warsot. Elsõ nekifutásra én sem voltam elragadtatva tõle, de amikor másnap megint beültem rá, és tudtam figyelni minden apró részletre, sokkal jobban tetszett. Kifejezetten jókedvem volt, amikor kijöttem a moziterembõl.
1/10
cellasto 2015 dec. 24. - 17:54:52 1/10
(966/2832)
ez baromság...senki nem mondja egy jó filmre,hogy szar csak dacból..
azaz biztos vannak ilyenek,de kevesen

ez a film pocsék lett,így nem tudjuk mi lett volna..ha

ezt kaptuk,azt kell szeretni(illetve sajnos nem szeretni)
shaca 2015 dec. 24. - 17:31:26
(965/2832)
SPOILER!!!
*
*
*
SOLO VISSZA FOG TÉRNI!!!!
Mivel Harrison Ford már õsszel elmondta jópár interjúban, hogy 3 FILMNEK ÍRT ALÁ!
Kylo-t meg a következõ részekben anyuci szépen hazavágja.
csabaga 2015 dec. 24. - 15:56:57
(964/2832)
Látom,ide is kell majd egy elõzménytrilógia...
csabaga 2015 dec. 24. - 15:53:17
(963/2832)
Elsõre 9.2 is volt ott.Tollat azok ragadnak,akiknek van egyedi mondanivalójuk.Mindez fordítva is igaz,6-6.5 körül álló filmek mellett magas pontszámú,értõ kritikákat találni.
Porem 2015 dec. 24. - 15:47:32 Előzmény jani-wan
(962/2832)
Kb. hasonlóan látjuk a dolgokat. Gondolom, te sem az új trilógia kapcsán találkoztál ezekkel a filmekkel, vagyis kb. egy korosztály lehetünk!

SPOILER ON

A film látványvilága nekem bejött. Fõleg az elõzmény trilógia steril agyon szídzsíájozott képvilágával szemben. Számomra az olyan volt, mintha egy számítógép játékba élõ szereplõket tettek volna. Hiányzott a kosz, a patina a filmvászonról. Na, ezt most ott volt! A CGI is helyére került és számomra nem volt zavaró.

Kylo karakterét nem értettem. Megjelenik, mint egy erõben igen jártas harcos, aki olyan trükkökre képes, amit még Vader-tõl, de még Palpatine-tõl sem láttunk. Aztán kiderül, hogy csak egy hisztis tini. A film végére meg már kimondottan szánalmas.

A Halálcsillag koncepció már nevetséges volt. Mi ez a beteges vonzódás a Sötét oldalon a gömbbe rejtett csodafegyver/harcibázis kombóért, aminek mindig van egy elérhetõ gyenge pontja, amit a lázadók mindig hasonló módon megsemmisítenek. Valami ilyen párbeszéd mehet a Birodalmi beruházási osztályon: Elsõre nem jött be, ok! Biztos kicsi volt! Építsünk nagyobbat! .... Másodszorra sem jött be! Ez sem volt elég nagy! Építsünk át egy egész bolygót!... Bassza meg! Megint néhány X szárnyúval felrobbantották! Komolyan mondom, már sajnálom õket. Ezek éveken át tüsténkednek titokban, építik a bázisaikat hangyaszorgalommal, energiát, pénzt nem sajnálva, aztán jön egy tucat lázadó és néhány gránáttal felrobbantják az egészet.

A csillag anyagának beszippantása nekem belefért. Nekem ez szimbolikusan rendben volt. A csillagok az élet forrásai. Kezdve a magasabb rendszámú anyagok létrejöttével (szupernovák), az éltetõ fény és hõsugárzáson át. Tehát a csillagok a fény és a élet forrásai, ami ugye mind, mind a világos oldalhoz tartoznak. A sötét oldal nem tiszteli az életet, így nem tisztel olyan csodálatos természeti képzõdményeket, mint a csillagok. Sõt, az élet forrását azért semmisíti meg, hogy öncélú pusztításra használja.

SPOILER OFF
magellan24 2015 dec. 24. - 15:41:56
(961/2832)
Biztos, hogy ezt nézted? Az 1-3. valóban gyatra volt, gyerekeknek. Ez viszont passzolt a 4-6. hoz. Nem azt mondom, hogy ej ha, de szerintem teljesen korrekt kis film lett.
9/10
zsotya010 2015 dec. 24. - 15:28:23 9/10
(960/2832)
Mit akarsz összekötni a régi filmekkel? Eltelt 30 év ezalatt:

SPOILER

Luke Jedi mester lett és megpróbálta továbbadni a tudását, de az egyik tanítványa (valószínûleg Kylo Ren) átcsábult a sötét oldalra és kudarcot vallott, számûzetésbe vonult, mert nem tudta megállítani, meg meg nem ölheti a barátja és a testvére fiát, akit hozzá küldtek tanulni. Utána pedig nem tudott Leiáék szemébe nézni, hogy elveszítette az egy szem fiúkat. Inkább számûzetésbe vonult.
Leiának és Hannak a 30 év alatt ugye gyermeke lett, Leia nem lépett a Jedik útjára, a szenátussal is szakított és az Ellenállás tábornokaként tevékenykedett. Snoke, mint új sötét vezér feltûnt, a fiúk pedig a kezében volt és ugyanúgy mint Vader parancsra terrorizálni kezdte a Galaxist és Luke-on kívül nincs egy valamire való Jedi sem a Galaxisban a jelen helyzetben, aki megállíthatta volna. Ezért keresték.
Han sem tudott Leia szemeibe nézni, inkább õ is eltávolodott tõle, ez konkrétan ki is derül a filmben és a jó öreg csempészkedést választotta, amihez eddig is értett. Közbe ellopták tõle az ezeréves sólymot, mellyel már megtanult álló helyzetbõl is fénysebességre ugrani, na jó ez vicc, de filmnek jó. Jah és az eltelt 30 évben átfésült a Galaxist barátjával a sólyom után. Közbe pedig lebonyolította az ügyleteit, de ahogy korábban se, most is voltak anyagi jellegû gondjai.
A Birodalom maradványaiból pedig kialakult az Elsõ Rend, ami egyelõre árnyéka a Birodalomnak, egyelõre.

SPOILER vége

Nagyjából ennyi derült ki a Jedi visszatér és a film közötti idõperiódusról, mind a film elmondásai alapján.
3/10
lutyuka 2015 dec. 24. - 14:56:19 3/10
(959/2832)
Félreértesz én is pont azt magyaráztam, hogy csalódott vagyok azér kérdeztem.
9/10
zsotya010 2015 dec. 24. - 14:54:45 9/10
(958/2832)
Azért nem tudta kiolvasni a fejébõl, mert George Lucasnak eszébe se jutott. Akkor készítettek egy filmet, de Lucasnak még szerintem annyira nem pattant ki a fejébõl, hogy mi mindent is lehetne csinálni az Erõvel. Késõbbre ez már csiszolódott.
1/10
Torolt Felhasználo 2015 dec. 24. - 14:42:52 1/10
(957/2832)
Úgy drágaszágom, hogy azimdb-n 9.0-ról indult eza hulladék bemutató elõtt, ugyanis imdb-n pénzért vehetsz magadnak jobb értékelést.

Ezért mondom hogy a pontok helyett nézzed már meg a nézõi értékelét (ezzel az opcióval veri totálisanpl.a Rottentomatost az imdb). Ott rögtön kibukik ha valami irgalmatlan f*s.
És bizony nagyon jönnek az "ez nézhetetlen" értékelések. Az átlagNÉZÕ 3/10-re értékel ott. Az kérem a reális.

De nem kell elhinned, itt egészképernyõs hsz-eket gyártottunk részletesen elmagyarázva hogy ez miért nem elfogadható, hogy ezt már nem vagyunk hajlandók benyelni.
5/10
puding140 2015 dec. 24. - 14:19:45 5/10
(956/2832)
a leggyengébb rész... alig vártam, hogy vége legyen. ezer sebbõl vérzik.
3/10
lutyuka 2015 dec. 24. - 14:03:31 3/10
(955/2832)
Anno megnéztem a Galaxis õrzõi címû filmet. Ez a végigpoénkodás és a gyenge történetvezetés nagyjából annak a szintje. Arra megadtam a 7 pontot. Viszont ennél a filmnél elsõdleges szempont, hogy Star Wars a címe! Azon kívül, hogy ott voltak az öregek és néztek ki a fejükbõl semmilyen módon nem kötötték össze a régi filmekkel. Az is fájó, hogy aki mélyen belemászott az SW univerzumba és nem csak a filmekkel foglalkozott, meg hogy van e Jar Jar vagy nincs, az most ugy érezheti hogy cserben hagyták, mint rajongót. De ami a leginkább fájdalom, az még mindíg az hogy ugyanaz a történet lemásolva NEM folytatás. Ahogy mondtam semmilyen módon nem illeszkedik bele az általam ismert SW univerzumba, hiába lézerkard meg xwing. Megpróbálták újraalkotni a régi filmeket folytatva oké, de akkor legalább valóban folytatnák.
Így nem tud izgatni hogy mi lesz velük, mert térben és idõben nem tudom hova tenni ezt a storyt. Csak ugy lóg a semmiben.

A stílus se tetszik, hogy végig hülyéskedjük az egészet, hisz a star wars mindíg elsõsorban drámai volt. Itt az az egy-két "meglepetés" sem mûködött mert pontosan tudtam mi következik...
offtopic
Sz Peter 2015 dec. 24. - 13:45:28
(954/2832)
Akkor Vader miért nem tudta kiolvasni Leia-ból az infót? Baki?!
dörmögö_dömötör 2015 dec. 24. - 13:26:13
(953/2832)
Ez a film sokkal rosszabb volt mint a Baljós árnyak.
Igen ebben nem volt Jar-Jar, meg röhejes rohamdroid, viszont...

ad1) ezek nem mennek alapjaiban szembe az SW univerzummal
ad2) a Baljós árnyakban legalább volt valami eredetiség, és ami ennél sokkal fontosabb illeszkedett az SW univerzumhoz és nem h*gyozta szembe azt
ad3) annak volt normális forgatókönyve és nem egy óriási bugyutaság volt. A karakterek sokkal jobban kidologzottak voltak, érthetõ volt a motivációjuk, ami nem változott egyik percrõl a másikra. És a legfõbb, hogy nem voltak benne olyan irritáló baromságok, hogy a fõhös hirtelen mindenhez ért. Az, hogy Rey legyõzi Kylo-t kb. olyan szintû mega WTF, mintha a Baljós árnyakban Anakin vágta volna le Darth Maul-t. És ilyen típusú baromságoktól hemzseg az SW VII
ad4) az már csak hab a tortán, hogy a nagy csatajelent a mostani részben szintén egy WTF. ebben még a baljós árnyak nagy csatajelenete is jobb/kidolgozottabb volt.