1/10
Roland Katarn 2019 dec. 28. - 11:47:33 1/10
(158/318)
Na jó akkor mondom, persze ez csak az én véleményem... Az egész trilógia egy felesleges rókabőr lehúzás volt a Disney-től ráadásul rosszul... Nem kellett volna folytatni vagy legalábbis nem így. Történet konkrétan nem is volt, és ha egyszer győztek a lázadók akkor mi ez az ellenállás? Az utolsó jedikben meg konkrétan nem történt semmi, csak lövöldöztek néha az űrben meg megtudtuk Luketől azt amit eddig is tudtunk, hogy azért vonult el mert Kylo át állt a sötét oldalra.

A Skywalker kora meg hát gratulálok. Palpatine miatt néztem meg mert kíváncsi voltam, hogy hogyan élte túl az uralkodó. Ha nem promózták volna vele meg se nézem. Erre az egyetlen dolog amire nem kapunk választ az pont az, hogy hogyan élte túl a ROBBANÁST! Gratulálok Disney, a leglustább írói megoldással éltetek, azaz, hogy "hát csak úgy valahogy itt van és él, kész ennyi fogadd el idióta...." Nem beszélve, hogy az előző két részben még csak meg sem említik erre a harmadik egyből azzal kezdődik már a LEGELEJÉN, hogy hé itt van Sidious mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga, és valamiért senki nem kérdi meg, hogy mégis hogyan..... Hát ő sith szóval biztosan valamilyen "varázslattal túl élte". Oké jó tudjuk le ennyivel, elvégre mit várunk egy olyan írói gárdától aki konkrétan az egész régi trilógiát lemásolta a három új filmben snittről snittre..... Az első rész az konkrétan az új remény. A második nem sztori de vannak benne jelenetek, főleg a Snoke-osak amiket a régi trilógia Sidious-os részeit copyzza. A liftes jelenet egy az egyben át lett emelve, csak épp Ray mondja Kylonak, hogy van még benne jó és nem Luke Vadernek. Amikor Kylo felajánlja, Reynek, hogy uralkodjanak együtt a galaxison, már vártam, hogy mikor teszi hozzá, hogy mint apa és fia... ja várj az egy másik film... :) Amikor az uralkodó beszél Reyel meg egyértelmű a Jedi visszatér vége. Sidious beszél az ifjú Sky... Reyel aki közben néz, hogy a láz.... az ellenálló flottát szétlövik. Komolyan már vártam mikor jön az a jelenet ahol Palpatine azt mondja, Reynek.... én vagyok a NAGYAPÁD..... A fő gonosz meg persze a végén is Sidious akit a sivatagból jött fiatal jedi győz le.... Szóval ez nem egy folytatás trilógia hanem egy gyenge remake, az új generációnak, hogy a Disney hosszútávra bebetonozza a STAR WARS bevételeket, megspékelve néhány idióta visszautalással meg szereplőkkel, hogy az idősebb rajongók is "élvezhessék" a "filmet. Nesztek itt van néhány csont de most tűnjetek mert a kicsikből, illetve a szüleikből jön a pénz. Kár volt elpazarolnom erre a három filmre az időt az életemből. Komolyan sokan az előzmény trilógiát szapulják, pedig ehhez képest azok mesterművek, önálló sztorival melyek igenis bővítették a történetet, még ha gyengébb minőségben is. Ez az új trilógia és a Disney viszont nem csak gyenge munkát végeztek, törölték a legendák folytatásait, amik sokkal részletesebbek és érdekesebbek voltak, de megtették azt amit még George Lucas sem. Szembeköpték és lejáratták, meggyalázták a régi trilógiát, és konkrétan kiherélték Luke-ot. Elvégre minek győztek anno ha ez lett a vége. Ez egy vicc, egy szánalmas aranyásás a Disney részéről amit értek én, mert egy cégről van szó, de ha már mindenképp a pénzre mennek, nekem ne mondják, hogy nem lehet jobban is megcsinálni. Mondanám, hogy az erő legyen veletek,de az már elhagyott mindenkit....

1/10
Trevor Belmont 2019 dec. 28. - 11:37:38 1/10
(157/318)
Istenem. Ez a sz@r a 70-es és a 2000-es trilógiákat a földbe döngölte. Kár volt rá jegyet venni, mostanában nem megyek moziba!
9/10
CsMatyas 2019 dec. 27. - 23:37:37 9/10
(156/318)
Abszolút méltó lezárása a Skywalker-sztorinak, egy élmény volt, pláne IMAX 3D-ben. 9/10
Abdulah 2019 dec. 27. - 22:21:24
(155/318)
Sza.. nincs mit ragozni. A csaj is egy nulla a történet is mese gyerekeknek.
7/10
Leonport 2019 dec. 27. - 19:39:03 7/10
(154/318)
99% a kommentelőknek aki 1 csillagra értékelte azzal hogy logikátlan nem látták a sorozatokat és alig tudnak valamit a lore-ról hogyha te láttad a sorozatokat clone wars meg rebels és tudsz minden félét a sw ról akkor tetszeni fog a film hogyha meg te átlag ember vagy aki csak star warst szeretne nézni akkor nem tudom garantálni hogy élvezni fogod, a film fele drámai úgyhogy aki nem tudja ezt sem értékelni annak pénz kidobás.
5/10
ardian 2019 dec. 27. - 18:45:37 5/10 Előzmény pamasni
(153/318)
A fiam 2004-ben, a lányom 2008-ban született. Nekik is az eredeti trilógia a kedvencük, és ezt a trilógiát végighümmögték. Nem olyan bonyolult ez. A látvány nem pótolja a jó történetet , jó rendezést, jó színészi alakítást. A fiam idei fő filmélménye a Két pápa. Semmi lövöldözés, üldözés, két öregúr beszélget, és úgy jött ki 15,5 évesen, hogy ez egy qva jó film volt. És még egy. Szokás a Disney-t szidni, de az az igazság, hogy a Disney közben csinált egy tök eredeti, szuper folytatást a Jégvarázshoz, itt a cégen belüli "Lucasfilm" osztállyal van a baj.
1/10
Robzombi 2019 dec. 27. - 15:01:24 1/10 Előzmény Keló9
(152/318)
Ugyanúgy nagy divat lett mostanában a vacak filmek mentegetése. Mintha fizetnének érte :D Én nem tudom mit lehet unalmasnak találni az eredetiben. Oké max azért, mert több milliomodszor láttuk. De akkor ezt is unalmasnak kéne találnod. Hiszen kb ugyanaz csak némely dolgokat másították benne. De főleg a végén. Ugyanazzal próbálkozik Palpatin mint Luke- nál megmutatja a társait, és hogy semmi esélye bla bla. De még lehetne sorolni, de akkor el Spolier-ezném a filmet. Bár az már alapból megtörtént hiszen aki látta a 6. részt ... :D
1/10
Robzombi 2019 dec. 27. - 14:43:21 1/10 Előzmény blood.1
(151/318)
Luke-nak mikor jelent meg Qui Gon ? Neki csak Obi van. Söt Qui Gon-t erő szellemként nem is láthattuk egyszer sem a filmekben. Anakin-t is csak Dart Vader ként a Módosított vacak-rol amikor berakták oda Hayden Christensen-t inkább ne beszéljünk.
9/10
Keló9 2019 dec. 27. - 14:31:59 9/10
(150/318)
Rajongóként mondom, hogy ez egy nagyszerű rész lett, legalábbis nekem tetszett. Sokan jönnek itt a régi részekkel, meg amúgy is nagy divat lett egy-egy film lehúzása. Ott van pld. a VI. rész, manapság ha megnézem a 80%-át áttekerem, mert szinte csak a Vader-Palpatine-Luke párbeszéd jó benne, illetve a harci jelenetek. A VII-VIII. résznél mindenképpen jobb, mondjuk nekem a III. a kedvencem.
9/10
pamasni 2019 dec. 27. - 13:32:47 9/10
(149/318)
Előző hozzászólásommal csak azt próbáltam kifejezni, hogy ha nem elvárásokkal teli megyünk el egy olyan mesére, ami ha úgy akarjuk nézni, az összes rész, egy alapból egy óriási baromság, teli hibákkal, hanem egy mesére számítunk, amiben felidéződik az amit régen is szerettünk benne pl
Látványos, vicces, aranyos, érdekes lényekkel, lehetőleg régiekkel is és újakkal. Váratlan ( :) ) fordulatokkal, lehetőleg nem merően új(mint a 8), de nem is önismétlés(mint a 7) stb akkor egy tök jó sw lezárást(? lehet ezt lezárni?)
kapunk.
Szerintem méltó a star wars-hoz.
(Ami egy nagy szerethető Mese az összes rész hibáival, hol többel, hol kevesebbel)
Szóval nem egy világmegváltó, elgondolkodtató film, mint egyik epizód se, de mint az egész SW film univerzum, így ez is fantasztikus!
1/10
István Pityu Herczeg 2019 dec. 27. - 13:07:25 1/10
(148/318)
Tessék itt a bizonyíték, még a film rendezője JJ Abrams is beismeri hogy ha tetszett a 7. rész, akkor nem vagy normális :D. És szerintem ugyanígy van a 8. és 9. résszel is. A készítők is tudják hogy ez a trilógia egy nagy nulla és csak a pénzért csinálták, amit már nyíltan beismernek.
https://www.youtube.com/watch?v=J3fRnj7_Yes
1/10
István Pityu Herczeg 2019 dec. 27. - 12:56:55 1/10 Előzmény itsme1
(147/318)
Ja felkúszott 5.7-re. XD. Magas értékelés tényleg.
2/10
Nuttika 2019 dec. 27. - 12:33:05 2/10 Előzmény pamasni
(146/318)
Nem akarok kötekedni, de pont előtted lövöm ki az elméletedet. 10 évvel vagyok nálad fiatalabb, nem vagyok fan, de Apám igen, így láttam az eredeti részeket. Szerintem azok a mára gagyinak számító technikáival is jobbak, mint a mostani. És ott a Mamám, aki '42-es születésű úgy jött ki a moziból tegnap este, hogy ezt megnézi még egyszer. Sőt a társaságból egyedül én jöttem ki úgy, hogy ez kegyetlenül gagyi volt (SW fanokkal mentem).
Mondjuk Apám véleményét egyáltalán nem hallottam, neki lehet, hogy nem jött be. A 8. filmnél csalódott, de ezt a társaságban nem említette, csak miután hazamentünk. És messze ő a legnagyobb SCI-FI rajongó a családban. A mai napig nézi a Stargate és a Star Trek részeket.
9/10
pamasni 2019 dec. 27. - 11:43:44 9/10
(145/318)
Sziasztok!
83ban születtem, viszont hozzám star wars már sok hasonló "sci-fi-vel egyszerre jutott el, így nem hagyott akkora nyomot az életemben, mint A Rajongóknak.
Ennek ellenére, az összes részt láttam, többször is (a disneyseket még csak 1x), valamint végignéztem a Klónok Háborúja ANIMÁCIÓS jópár évadának sok sok részét(nem az összeset), harc az endorbolygón-t stb..
játszottam sok platformon jó sok star wars játékkal, sok sok órát. (pl SWTOR, force unleashed, battlefront stb), valamint van itthon pár könyv is)
Szóval nem, nem vagyok rajongó, de úgy gondolom, hogy alapmű, így kötelező. (csak a fanoknak írtam le, hogy az átlagtól jobban képben vagyok a
történettel(nem, nem vagyok enciklopédia)
Hogy miért írtam le ezt az egészet?
Csak azért, hogy megmagyarázzam, hogy szerintem egy igazi rajongó, aki az "eredetibe" lett szerelmes, annak mivel már nem abban a korban van, hogy az agya befogadja, tiszta szívvel szeresse a mostani részeket. De ha máskor születne, akkor meg a 4-5-6 sem lenne az igazi. (unokaöcsém 2001-es, neki az 1-2-3 volt A! Sw.
Aztán kinőtte az egészet(neki már a csapból is hasonló dolgok folynak...)
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy egy mesét kritizálunk, amiből már kiöregedtünk, és ez ellen hiába küzdünk, küzd a rendező, akárki...
Lehetetlen megfelelni!
(Mindenki mást kritizál benne, így kinek kéne megfelelni?)
Ha ettől elvonatkoztatunk, akkor másképp látjuk az egészet.
(Pl szerintem anno.... Anakin megkattanása(miként/miértje) erőltetett volt,
De nélküle nem lett volna a mese...)
Gondolkozzunk el ezen... És nézzük újra az összeset, egyben.
Jó lesz, szerethető lesz!!!
az óriási hibáival (mindegyikben iszonyat sok van ha azt akarjuk látni) együtt!
Mint ahogy a mostani rész is!
Nálam ez 9 (a VIIaz 7, solo az is 8, III +I is 8, minden más 9! (ja zsivány egy az 10) és szigorúan SW kritika, nem film kritika.
2/10
Nuttika 2019 dec. 27. - 11:39:23 2/10
(144/318)
Nem vagyok Star Wars fan, csak a Mamám kedvéért mentem el megnézni. A 8. részre én vittem el, most ő hívott meg engem. Tényleg jól éreztem, hogy ezt nekem nem kellett volna megnézem. Az eredeti trilógiát megértem, miért fanolják, a másodikat, megértem, miért köpködik, ezt meg nem értem, miért kellett. Tucat látvány film, mint mostanában minden, csak éppen tartalmilag üres, giccses, klisés.
Spoiler
Ahogy más is írta, a csók jelenet nem kellett volna, a vége meg GÁZ VOLT! Valahogy rögtön visszasorolta az amúgy sem szárnyaló színvonalat egy Disney matinéra. Amivel nem is lett volna gond, ha nem a Star Wars név alatt teszi meg. Mondanám, hogy nem ezt vártam, de az előző részből kiindulva és abból, hogy az utóbbi pár évben milyen szeméthalmot gyárt Hollywood - lásd Ghost in The Shell ... az eredeti animációsfilm és sorozatok rajongójaként azt sose bocsájtom meg - legalább nem csalódtam, mert tudtam, hogy kb. erre kell számítani. Logikátlan, látványos semmire.

De legalább a lassan 80 éves Mamámnak tetszett.
4/10
Edoardo 2019 dec. 27. - 01:16:23 4/10
(143/318)
Vártam, vegyes érzelmekkel jöttem ki a moziból a film végén.

Pozitívumok:
- Szuper látványvilág
- Visszautalások a korábbi részekbe szereplők, roncsok, helyszínek által
- Alapvetően szerethetőek a pozitív karakterek

Kontra:
- Lapos témavezetés
- Erőltetett drámaiság, az áldozathozatalok sem ütöttek nagyot
- Logikátlan, érthetetlen és abszurd döntések a főszereplők részéről

Érdemes volt megnézni, de egyszer elég is volt.
1/10
cellasto 2019 dec. 26. - 16:12:44 1/10 Előzmény Balu64
(142/318)
eleg baj az, hogy 100-ból 99 egy látványos tartalmatlan baromság..épp ezért nem járok annyit moziba, mint pl 20 éve.
Balu64 2019 dec. 26. - 14:34:06
(141/318)
Kihullik az a kevés hajam is, annyi hülyeséget vagytok képesek összeírogatni!... A dobogó legfelső fokán ez az idióta összehasonlítás a 40 évvel ezelőtti filmekkel. "Jaj régen milyen jó volt így, meg úgy..." Ki a véreres tökömnek lehetne eladni ma egy akkori stílusú, tempójú filmet újnak???... Gondolkozzatok már! Ez egy mese, így kell értékelni! Ég és föld az akkori meg a mai technika! A mozi a látványról szól! Ennyi!...
2/10
csincsilla72 2019 dec. 26. - 11:17:35 2/10 Előzmény itsme1
(140/318)
És ezzel most mit akarsz mondani? Hogy egy hardcore rajongó egyetlen rossz szót nem szólhat rajongása tárgyára?
Ezen már az általános iskolai műelemzések során túljutottunk.
Ha neked tetszik, az tök jó, mert legalább te boldog vagy vele. De mivel ez egy filmes fórum, talán nem tragédia, pláne nem szentségtörés leírni a véleményünket. Akkor is, ha az negatív.
8/10
itsme1 2019 dec. 26. - 09:56:33 8/10 Előzmény csincsilla72
(139/318)
Érdekes elmélet, csak egy apró bibi van benne. Én már akkor elmúltam 16, amikor az első epizódot vetítették. Hugi...