krampampuli 2019 dec. 29. - 23:22:13
(174/354)
Én csak annyit tennék hozzá, hogy korunk minden megfelelési baromsága bele van szőve mindennek és mindenkinek meg akar felelni, mint egy túl édes süti és mint ilyet a jó ízlésű ember kiköpi. Persze szája íze válogatja, van aki lenyeli. Menj el nézd meg felejtsd el alkotás, de ez meg kell tenni...
3/10
beni700 2019 dec. 29. - 14:16:46 3/10
(173/354)
Sz. Péter 2019 dec. 28. - 23:33:07 Előzmény Robzombi
(172/354)
"Pontosan ki követelte ? Én biztos nem ! Aki igen. az meg hallgasson."

Akkor ennyi erővel neked kellene hallgatnod, mivel pont te nem voltál rá kíváncsi, ergo miért kéred számon azoktól akik szerették volna látni a folytatásokat?!
6/10
Mike088 2019 dec. 28. - 22:27:30 6/10
(171/354)
Tisztességes iparos munka, (a látványvilág és az a tény, hogy nem unatkoztam a több mint 2 óra alatt mindenképpen pozitív dolog) de Star Wars filmként nem okozott katarzist.
Szeretném hangsúlyozni, hogy én nem régi nosztalgiából kiindulóan értékeltem a filmet. Számomra például az előzménytrilógia a hibái ellenére is koherens, jól kapcsolódó történettel rendelkezett, látványos fénykard párbajokkal, jó űrcsatákkal. Még a klónok támadása romantikus jeleneteit is elfogadtam.
*SPOILER*
Ennél a filmnél azt éreztem, hogy nagyot akartak dobbantani, de ez hiányos eredettörténethez, az erő kiparodizálásához vezetett, kicsit egy Jedi visszatér rebootot is éreztem benne. Felsorolok pár olyan részletet ami számomra negatív hatással volt a filmre.

-Leia karakterének kiírása (ahhoz, hogy a fiára hatással legyen egyesül az erővel. Béke poraira)

-Újabban a tárgyak már tudnak teleportálni (Rei és Kylo beszélgetése közben a nyaklánc hirtelen Kylohoz kerül. WTF??

- Rei nagyapja Palpatine de ha már ennyire fontos volt elmondani az eredettörténetét, a szüleiről miért nem esik szó? Ja az uralkodó megölte őket (köztük a saját gyerekét majd snitt..

-A fekete csuklyás alakok most kik is tulajdonképpen?

-Az eddigi filmekben az erővel nem igazán lehetett gyógyítani most már igen sőt kézrátétellel lehet visszahozni embereket a halálból

Palpatine a halálcsillagot megszégyenítő módon bénítja meg az egész lázadó flottát.
stb

Konklúzió
A nyilvánvaló hibák miatt nem tudom igazán jóra értékelni, de javára legyen írva, hogy jól szórakoztam
6/10
3/10
JoeM 2019 dec. 28. - 21:26:42 3/10 Előzmény Robi152
(170/354)
! A rajongók azonban követelték a folytatást!

Végre megtaláltuk a felelősöket. Írjuk is fel ezt az újkori halivúd mestereinek zászlajára, mely büszkén lobogva hirdeti, hogy: az Alien szériát elbactuk, a Terminátor szériát elbactuk és most sikerült ad actára tenni a SW szériát is.
1/10
Puskás Bátyó 2019 dec. 28. - 21:14:50 1/10
(169/354)
Először is: a Skywalkerek felemelkedése talán jobb magyar cím lett volna... Hát, sikerült alulmúlni az előző két részt is... Semmi ötlet, nulla forgatókönyv, pénzlenyúlás az egész, hiszen úgyis mindenki megnézni, mégis, kit érdekel a sztori... Az eredeti három részt sikerült lemásolniuk, jobb effektekkel, de nulla karakterekkel... Sikerült minden egykori hőst eltüntetni, az újak jellemére meg persze már nem maradt idő. Felháborító, amit a Disney művelt az univerzummal. Már eleve az, ahogyan Han Solóval elbántak az első részben. No de a harmadik rész... Az Erő nem volt velük.
[spoiler1. Nem tudtak kitalálni új gonoszt, hát támasszuk fel az Uralkodót. Hogy hogy maradt életben, az meg kit érdekel... Az Uralkodó feltámasztásával sikerült Darth Vader és Luke harcát, győzelmét annuálni. Hogy maradt életben az Uralkodó? Hát csak úgy... [/spoiler]

2. Chewi felszáll egy űrhajóra, ami felrobban, atomjaira esik szét. Erre Chewi mégis életben van, de hát hogy a fenébe? Ja, persze Rey szerint biztos egy másik űrhajóra szállt fel... Nem is volt másik űrhajó... Hogy maradt mégis életben Chewi? Hát csak úgy...



3. Nem vagyok rasszista, de rendkívűl idegesítő, hogy amikor az ellenálókat mutatják, a háttérben mindig megy a rohangálás fel-alá, a rendező pedig direkt odafigyelt, hogy a háttérben szaladgáló statiszták között legyen sok nő, és fehér, színesbörű, indiai, mexikói, ázsiai, kövér, sovány, szakállas, kopasz. Röhejes az egész, hogy minden nációt bele kell erőltetni az ellenállók közé. Tudom, tudom, ha egy indiai kisfiú meglátja a háttérben szaladgáló indiai ellenállót, nagyot dobban a szíve, de szerintem akkoris rendkívűl idegesítő.



4. "Ölj meg Rey, és foglald el a helyem a trónon! A halálommal tied lesz a trón." Kábé hatszor hangzik el a film utolsó negyedórájában az Uralkodó szájából. A szerencsétlen néző fejébe legalább hatszor veri bele az Uralkodó ezt, hogy micsoda dolog ez, a hatalom karnyújtásnyira, csak éppen a sötét oldalon. Miután hatszor mondja a fentieket Reynek, megjelenik Kylo. "Á, Te is itt vagy, tudjátok mit? Inkább én öllek meg benneteket, oszt újraéledek, maradok inkább én az urolkodó!" Micsoda fordulat, micsoda pálfordulás, atyaég!



5. Mátrix 2.: Kylo feléleszti Reyt a halálból. Csattan a csók. De miért is? A három rész során soha nem volt köztük kémia, ez meg miért kellett??? Aztán persze Kylo meghal.... Miért is?



+1 És ami az egész Star Wars szembeköpése, a legmocskosabb dolog: leszbikus csók a film vége felé. Könyörgöm, gyerekek - főleg ők - nézik a filmet!!!


Remélem, a Disney nem teszi mégjobban tönkre a szériát...
1/10
szgege 2019 dec. 28. - 20:44:15 1/10
(168/354)
Borzalmas az egész....
8/10
Robi152 2019 dec. 28. - 20:15:05 8/10 Előzmény Robzombi
(167/354)
A star wars rajongók jelentős része világszerte, amit igen sok fórumon hangoztattak is! Abban egyetértek hogy ezen rajongóknak tényleg el kellene fogadniuk a végeredményt!
1/10
Robzombi 2019 dec. 28. - 20:03:11 1/10 Előzmény Robi152
(166/354)
Pontosan ki követelte ? Én biztos nem ! Aki igen. az meg hallgasson.
8/10
Robi152 2019 dec. 28. - 19:57:57 8/10
(165/354)
Ennyi elkeseredett rajongót, durva! Szerintem menjetek el kritikusnak és mindenre rámondhatjátok hogy szar! Persze ti sokkal jobbat tudnátok csinálni! Inkább néznétek és élveznétek minthogy keresitek ilyen durván a hibákat! A régi részeket egyébként kár volt folytatni, lehetetlen feladat elé állították a rendezőket! A rajongók azonban követelték a folytatást! Szerintem az hogy csináltak újabb részeket még mindig jobb annál, minthogy örökre morgás lett volna a folytatás hiányában. Új világ új követelményekkel, ez van! A fiatalok majd ha megnézik, akkor meg majd a régi részek lesznek rosszak. Mindenki a saját korát látja bennük és igazából ahhoz húz a szívük! Én szívesen megnézem mind a kilenc részt!!
1/10
HaPLeX 2019 dec. 28. - 19:19:37 1/10
(164/354)
Rossz filmre számítottam, tele klisékkel, és ezzel nem lőttem mellé. Mindössze ennyit tévedtem, hogy nem rossz film, hanem nagyon rossz film. Talán ennyit még sose forgattam a szemeimet a moziban. Különösebben nem is kívánok időt fordítani arra, hogy részletesen kifejtsem a problémáimat. Helyette inkább kiemelnék néhány nagyobb hibát:

- Felélesztették Luke-ot, és ha már így belelendültek a dologba, akkor Han Solo-t is. És persze Klyo Ren érzékeny szíve pikk-pakk meglágyult. OK.
- Nem vitték túlzásba a főgonosz karakterét sem. Ahelyett, hogy valami kreatívat alkottak volna, ismét a könnyebb utat választották: Újraélesztették Palpatine-t. Aki persze csilliárdszor erősebb, mint a korábbi filmekben (ugyanaz a sablon, mint a halálcsillag -> extraszupermegagigahalálcsillag). OK.
- Mikor Kylo újraéleszti Rey-t, az véleményem szerint egy olcsó copy paste a Mátrix-ból (mikor Neo újraéleszti Trinity-t).
- Bár a leghalványabb nyoma sem volt egyik filmben se a testi / lelki / érzelmi vonzalomnak a két főszereplő között, de ha már úgy alakult, hogy egymás kezében vannak, akkor csattanjon el egy csók is. Ennél még talán a Barátok közt c. sorozatban is komplexebben felépítenek egy romantikus szálat.
- Nagyon szükséges volt Rey szájába adni az "And ...... I ...... am ......" szöveget. Újabb copy paste, ezúttal az Avengers-ből.



Így hírtelen ennyit emelnék ki. Ezen felül egy "ZS" kategóriás film, "A" kategóriás CGI effektekkel. Talán azoknak jelenthet valamiféle nosztalgiát, akik az eredeti 3 részen nőttek fel, de engem - aki már az előzménysorozat korában nőtt fel -, teljesen hidegen hagy.
1/10
Atis88 2019 dec. 28. - 19:12:12 1/10
(163/354)
Az előző kettő is nagy csalódás volt, de ez viszi a pálmát. Se történet, se koncepció. Palpatinra eddig nem utalt semmi, erre kínjukban előrántják, mert látszik, hogy nem tudtak idő hiányában kitalálni egy új értelmes gonosz karaktert. Ami nagyon gáz, hiszen lett volna rá bőven alapanyag. Rengeteg idő megy az előző részekből megismert, eddig hanyagolt mellék karakterek hátterének elmélyítésére, pedig a kuyát nem érdeklik. Kylo Rent ahogy elintézik az szégyen. Reyről meg eddig semmit nem lehetett tudni, ezzel nem is volt gond. De most ezek úgy érezték, hogy muszály neki is egy eredet sztori így benyomják palpatin leszármazottjának. Tiszta vicc, mintha ebben az új trilógiában máshogy nem is lehetnél erőhordozó, csak ha valakinek a valakije vagy. Még c3pio karakterében is lett volna fantázia most, a trailer alapján, de azt sem használják ki, csak kap egy sima resetet az agyára. És ami a legjobban fáj, hogy ezzel a filmmel sem mertek kockáztatni, teljesen a jók győzelmére lett kihegyezve. Szégyen és unalmas is már. A színészek is teljesen elhanyagolhatóak, csak azért ismerik fel őket, mert ebben szerepelnek. Sajnálom, hogy kidobtam rá a jegy árát...
Kevés filmen látszik ennyire, hogy ipraosmunka és csak a pénzért készült. Ez leginkább a sztorin, vagyis annak teljes hiányán jön ki a leginkább. Kár hogy a Disneynél már csak a profit a lényeg és nem a jól összerakott sztori.
1/10
István Pityu Herczeg 2019 dec. 28. - 14:45:55 1/10
(162/354)
A filmnek nincs mondanivalója, nincs cselekménye, nincs háttértörténete, nincsenek kidolgozva a karakterek, se az egész univerzum. Az egész trilógia értékelhetetlen és egy szégyen az eddigi SW-kre nézve.
1/10
Roland Katarn 2019 dec. 28. - 13:31:18 1/10 Előzmény capt.nemo
(161/354)
Teljes mértékben egyetértek!
1/10
jani-wan 2019 dec. 28. - 13:25:07 1/10 Előzmény capt.nemo
(160/354)
Jó megfogalmazás. Teljesen egyetértek.
1/10
jani-wan 2019 dec. 28. - 13:14:15 1/10 Előzmény csincsilla72
(159/354)
"Én csak azt nem értem, hogy nem volt valamiféle egységes koncepció arra nézve, hogy mégis miről szóljon az EGÉSZ trilógia?"

De volt.
Az alapkoncepció az volt hogy lemásolják az OT-t, miközben mihamarabb meg kell ölni az összes régi hőst, és az újakat kell a helyükbe rakni, és majd velük forgatnak egy csomó filmet, ami jó sok pénzt hoz.
Ennyi.
Na ebbe belecsinált Ruin Johnson mikor a 8-ba kivégezte azokat akik a 9-ben szerepeltek volna, és ezért JJ a 9-re kénytelen volt egy másik anyagot lemásolni (lásd: Dark Empire képregény)

https://comicbook.com/starwars/2019/12/23/star-wars-the-rise-of-skywalker-dark-empire/
3/10
JoeM 2019 dec. 28. - 12:09:28 3/10
(158/354)
Ez az első SW film, amit nem néztem meg megjelenésekor moziban. Ez főleg az előző két rész "vívmánya", de sajnos láttam is belőle egy kb. 10 perces részt, és ez elég is volt. Ez már nem Star Wars, hanem ahogy az előző résznél is írtam, csak Star Sarc. Csengesd ki a lóvét, aztán felejtsd el. Ez akár az újkori filmgyártók jelmondata is lehetne. Tisztelet a kivételnek.
1/10
Roland Katarn 2019 dec. 28. - 11:47:33 1/10
(157/354)
Na jó akkor mondom, persze ez csak az én véleményem... Az egész trilógia egy felesleges rókabőr lehúzás volt a Disney-től ráadásul rosszul... Nem kellett volna folytatni vagy legalábbis nem így. Történet konkrétan nem is volt, és ha egyszer győztek a lázadók akkor mi ez az ellenállás? Az utolsó jedikben meg konkrétan nem történt semmi, csak lövöldöztek néha az űrben meg megtudtuk Luketől azt amit eddig is tudtunk, hogy azért vonult el mert Kylo át állt a sötét oldalra.

A Skywalker kora meg hát gratulálok. Palpatine miatt néztem meg mert kíváncsi voltam, hogy hogyan élte túl az uralkodó. Ha nem promózták volna vele meg se nézem. Erre az egyetlen dolog amire nem kapunk választ az pont az, hogy hogyan élte túl a ROBBANÁST! Gratulálok Disney, a leglustább írói megoldással éltetek, azaz, hogy "hát csak úgy valahogy itt van és él, kész ennyi fogadd el idióta...." Nem beszélve, hogy az előző két részben még csak meg sem említik erre a harmadik egyből azzal kezdődik már a LEGELEJÉN, hogy hé itt van Sidious mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga, és valamiért senki nem kérdi meg, hogy mégis hogyan..... Hát ő sith szóval biztosan valamilyen "varázslattal túl élte". Oké jó tudjuk le ennyivel, elvégre mit várunk egy olyan írói gárdától aki konkrétan az egész régi trilógiát lemásolta a három új filmben snittről snittre..... Az első rész az konkrétan az új remény. A második nem sztori de vannak benne jelenetek, főleg a Snoke-osak amiket a régi trilógia Sidious-os részeit copyzza. A liftes jelenet egy az egyben át lett emelve, csak épp Ray mondja Kylonak, hogy van még benne jó és nem Luke Vadernek. Amikor Kylo felajánlja, Reynek, hogy uralkodjanak együtt a galaxison, már vártam, hogy mikor teszi hozzá, hogy mint apa és fia... ja várj az egy másik film... :) Amikor az uralkodó beszél Reyel meg egyértelmű a Jedi visszatér vége. Sidious beszél az ifjú Sky... Reyel aki közben néz, hogy a láz.... az ellenálló flottát szétlövik. Komolyan már vártam mikor jön az a jelenet ahol Palpatine azt mondja, Reynek.... én vagyok a NAGYAPÁD..... A fő gonosz meg persze a végén is Sidious akit a sivatagból jött fiatal jedi győz le.... Szóval ez nem egy folytatás trilógia hanem egy gyenge remake, az új generációnak, hogy a Disney hosszútávra bebetonozza a STAR WARS bevételeket, megspékelve néhány idióta visszautalással meg szereplőkkel, hogy az idősebb rajongók is "élvezhessék" a "filmet. Nesztek itt van néhány csont de most tűnjetek mert a kicsikből, illetve a szüleikből jön a pénz. Kár volt elpazarolnom erre a három filmre az időt az életemből. Komolyan sokan az előzmény trilógiát szapulják, pedig ehhez képest azok mesterművek, önálló sztorival melyek igenis bővítették a történetet, még ha gyengébb minőségben is. Ez az új trilógia és a Disney viszont nem csak gyenge munkát végeztek, törölték a legendák folytatásait, amik sokkal részletesebbek és érdekesebbek voltak, de megtették azt amit még George Lucas sem. Szembeköpték és lejáratták, meggyalázták a régi trilógiát, és konkrétan kiherélték Luke-ot. Elvégre minek győztek anno ha ez lett a vége. Ez egy vicc, egy szánalmas aranyásás a Disney részéről amit értek én, mert egy cégről van szó, de ha már mindenképp a pénzre mennek, nekem ne mondják, hogy nem lehet jobban is megcsinálni. Mondanám, hogy az erő legyen veletek,de az már elhagyott mindenkit....

1/10
Trevor Belmont 2019 dec. 28. - 11:37:38 1/10
(156/354)
Istenem. Ez a sz@r a 70-es és a 2000-es trilógiákat a földbe döngölte. Kár volt rá jegyet venni, mostanában nem megyek moziba!
9/10
CsMatyas 2019 dec. 27. - 23:37:37 9/10
(155/354)
Abszolút méltó lezárása a Skywalker-sztorinak, egy élmény volt, pláne IMAX 3D-ben. 9/10