offtopic
Sz. Péter 2021 máj. 11. - 19:08:50
(334/354)
Mi volt itt, takarítás?
5/10
kikikirly1991 2021 máj. 10. - 19:11:23 5/10 Előzmény eprentiss2323
(333/354)
Azért téged se kell félteni, ki ragadod a döntő többségében értelmeseb megfogalmazott kritika közül pár rosszul megfogalmazott véleményt majd úgy csinálsz mintha ezek lennének többségben. Arról nem is szólva hogy nem az összes ,,rossz" kritika tartalmaz homofób, rasszista tartalmat, nem mindenki tudja összeszedetten leirni a véleményét. Ettől ezek a pontozások nem érnek kevesebbet.
Legnagyobb problémám az összes Disney Féle Star Wars filmmel, az a gyerekbarát korhatár besorolás.Akció/csata jelenetek 75% semmilyen.Tele vannak vágásokkal, nincs értékelhető koreográfia, persze tele van robbanásokkal, de az előbb felsoroltak miatt súlytalanok. Skywalker korát leszámitva, 16-os besorolással(és ennek megfelelő koreográfiával) mindegyik jó akciófilm lenne Star Wars univerzumba játszódva, ami azért nem kis plusz. Zsivány egyes az egyetlen ami a gyenge akciójelentek ellenére is szórakoztató.
Számomra az előzmény trilógia 1000x élvezhetőbb, azért ott az akciójeletek eléggé rendbe vannak, fénykardal miszlikre szeletelik a droid sereget, ott a fogatverseny, űrcsaták is sokkal részletesebbek, annyi történet meg van hogy ne agyatlan kaszabolásnak érezzük. Harmadik részben működik a dráma: Anakin átállása, Obi wan csalódása stb. Hayden Christensen hiperűr ugrást hajtott végre Clónok támadása után(mondjuk romantikus szál bugyuta mondatait nehéz hitelesen előadni), Ewan Mc Gregor mindig is pokoli jó színész volt.
Akcióra még a 77-es 4.rész is élvezetesebb mint a mostani trilógia, való igaz az effektek kevésbé látványosak, viszont nincs tele felesleges vágásokkal, igy van a jeleneteknek koreográfiája/felépitése, látszik hogy a kor lehetőségeihez képest kimaxolták. Star Wars alapvetően egy háborús dráma,hisz két frakció háborúzik egymással. Ehhez képes megpróbálták áterőszakolni kalandfilmmé, de útközben rájöttek hogy legfeljebb kaland akciófilmé lehet. Ryan közlegény megmentéséből hogy lehetne kalandilmet csinálni???Disney/ Kathleen Kennedy konrétan ezzel próbálkoztak. Az lett volna csoda ha sikerül...
Ha annyi játék időt tenne ki az akció mint pl. a Jurassic World-ben, nem lenne semmi gond. Solo még elmenne kalandfilmnek, de azt is tele baszták gyerekbarát ,,akciójelenetekkel" : Zéró feszültség, nem működő dráma. Néhány jelenetet leszámítva, erőlködés az egész. Skywalker korán 16-os besorolás sem segítene: Semmi nincs felvezetve, a folyamatos pörgés ellenére, vagy pont ezért unalmas és fárasztó nézni.
kybuck 2021 márc. 30. - 04:29:58
(332/354)
Most, hogy az új trilógián is túl vagyunk megállapítható, hogy ezért kár volt, csak a hegyek vajúdtak. A filmek nem nézhetetlenek, a maguk módján még szórakoztatók is (ebből a szempontból szerintem Az utolsó Jedik teljesített a legjobban, Az ébredő Erő a leggyengébben, ez meg olyan közepes), Rey szimpatikus, de nagyjából ő egyedül az újjak közül, a többieket viszont gyorsan el lehet felejteni, nem is kár értük, és ezért rossz az összkép: SW-filmeknek ugyanis harmatgyengék. Az egész trilógia gyakorlatilag fan service, mindenhonnan ordít, hogy csak a rajongok kiszolgálása lebegett a készítők szeme előtt (a dollárkötegeken kívül persze), minden (karakterek, helyszínek, dramaturgia stb.) a klasszikus trilógiaból lett lenyúlva! Ezeket kicsit turbózták, plusz beraktak minden akkor még élő főszereplőt a klaszikus érából haknizni. Szégyenletes, hogy SW-utódtrilógiának csak ennyire futotta! Látatlanban akarmelyik rajongó jobb forgatókönyvet rakott volna le az asztalra, és talán pont ez a baj, hogy ilyen franchise-okhoz elsősorban nem üzletemberek kellenek, hanem olyanok, akik értik is annak világát (lásd Kevin Feige és a Marvel, dől is a pénz, és ha van is időnként gyengébb eresztés, a szórakoztató összképen nem változtat). Ennél még az - egyébként szintén jogosan kritizált - előzménytrilógia is jobban sikerült, és biztos vagyok benne, hogy sokan továbra is inkább Timothy Zahn Thrawn-trilógiáját tekintik "igazi" folytatásnak.
10/10
öregvidra 2021 febr. 27. - 11:22:46 10/10
(331/354)
A legjobb rész a kilencből, a fanyalgók pedig idővel majd felnőnek hozzá...
10/10
timmo 2021 febr. 14. - 11:09:21 10/10
(330/354)
Minél többet nézem az új trilógiát annál jobban tetszik.
4/10
gyereamozibabe 2021 jan. 30. - 21:55:17 4/10
(329/354)
Sajnálom azt a generációt akiknek ez a trilógia jutott. A részek között nincs kapcsolat. Karakterek jönnek- mennek, viszont a kvóták (nők, feketék, ázsiaiak) fel lettek töltve, tehát ünnepeljünk! Nincs mögöttük sztori, karakterfejlődés, és színészi teljesítmény sem. De a puszta jelenlétük miatt könnybe lábad a cenzorok szeme. Ebből a szempontból nagyon jó korrajz lett ez a trilógia.
8/10
eprentiss2323 2021 jan. 03. - 16:19:38 8/10
(328/354)
Nagyon vicces a sok negatív kommentelő, csak a butaságokba tudnak belekötni. Ez az új trilógia nagyszerűen sikerült, egész végig lekötött, jobban mint a régiek. Vicces hogy milyen problémákat olvastam a kommentekben, valakinek az volt a baja hogy Leia-nak milyen krumpli orra volt, valaki már 1 perces előzetes után 1 pontot rakott, valaki azon háborgott ahogy Luke élt, hogyan halászott, miért ivott tejet a 6 csöcsű állatból, vagy miért fekete színész volt a dezertőr rohamosztagos Fin stb stb. Hihetetlen hogy ilyen jelentéktelen butaságokba kötnek bele sokan, ezek mind buta emberek akik sok mindent nem értenek. Ahogy a mozivilág fejlődik az évtizedek alatt, úgy egy kicsit változó lett ez a trilógia, de ez nem befolyásol semmit, nagyon jó lett. Rey karaktere és maga a színésznő pedig hibátlan lett. És a sokaknak nem szimpatikus "emós" Kylo "Renáta" (ahogy írták páran) is hibátlanul el lett találva erre a szerepre. Én 1 hibát találtam ebben az epizód végén amikor Finn megérezte hogy Rey halálán van, az számomra fura volt hogyan érezhette meg hogy baj van, ha ő csak átlagos ember volt. Na mind1
filoszemitabéluska 2020 nov. 04. - 07:46:29
(327/354)
IX? Tisztára, mint a Szabó család! Bár még az is értelmesebb mű volt, mint ez a down kóros, amerikai mese. Dilemma: a nézésétől lesz valaki fogyatékos, vagy eleve ennek a rétegnek készült?
Sz. Péter 2020 nov. 02. - 18:18:57 Előzmény eve001
(326/354)
Aki 50-60 évesen kijött a moziból, mint rajongó és kiskora óta SW fan, annak sajnos olyan elvárásai vannak, hogy azt szeretné, hogy újra olyan élményt adjon egy Star Wars mese(!) mint gyerekkorában.

Az eszébe sem jut, hogy ha most, ennyi idősen látná először az "Egy új remény", "A birodalom visszavág", "A jedi visszatért"-t, felnőtt fejjel csak legyintene rajta, hogy jó, a gyerekeknek biztos tetszik. ;)
8/10
Omega12 2020 nov. 02. - 16:52:20 8/10
(325/354)
Minél többet nézem az új trilógiát annál jobban tetszik.
5/10
eve001 2020 okt. 25. - 20:11:20 5/10
(324/354)
Nagyon rossz volt. Ray az elejétől fogva, mint egy pszichiátria beteg nyugtatózva. Látomásai nem izgalmasak, hanem zavarosak. Előző részekben aktív szereplő volt, most rossz volt látni így holdkórosan. Minden szereplőt összezsuppoltak, zavaros volt. 7-8 rész nagyon jól követhető volt, most ez egy borzasztó befejezés. Nem is tudom aki 50-60 évesen kijött a moziból, mint rajongó és kiskora óta SW fan az milyen csalódott lehetett. A legnagyobb baj, hogy Kylonak végig a rossz oldalon kellett volna maradnia. Semmi értelme nem volt a Rayel való erős összekapcsolódás. A végén meg az a csók, annyira kellett, mint amennyire DiCaprionak belenéznie a kamerába a Revenant végén. Meghaltak, feléledtek. Volt erő, nincs erő majd megint. Utolsó részként összecsaphatták, hisz egy világ elment megnézni és mivel nincs több rész nincs mit javítani, háborogni. Le kell nyelni es kesz. szomorú! : ( Csak a jó színészekért adok 5*ot, meg az emlékekért.
6/10
Zachariah 2020 okt. 17. - 02:17:03 6/10
(323/354)
A probléma ott kezdődik, hogy a Disney mindig valami teljesen újat akar. Ez olyan esetekben működött, mint a Zsivány Egyes vagy a Lázadók, viszont régi karakterek esetében nem. Ráadásul nem arra törekedtek, hogy 7. részben elkezdjék lezárni a Skywalker-sagát, hanem egy totál új történetbe vágtak bele, amit viszont négy év múlva már be is kellett fejezni. Lucas legalább mindig adott magának három évet arra, hogy kidolgozzon egy Star Wars-filmet és mindig felügyelte, hogy milyen irányba menjen a történet. Itt viszont ironikus módon - a két spin-off film készítőivel ellentétben - az új trilógia rendezőinek teljes szabadságot adtak, aminek az eredménye egy ide-oda csapongó történet lett.
Egy ideig nem tudtam eldönteni, hogy a Solo vagy a Skywalker kora rosszabb. Aztán rájöttem, hogy a Solot minden hibája ellenére többször is meg tudom nézni, a Skywalker korát nem. A rendező két filmre való anyagot nyomott bele ebbe a moziba, így a túlzsúfolt cselekmény miatt az új és korábbi részekben megismert karaktereket nem tudták kibontani. Emiatt Zori Bliss csak pár percet kapott, és az előző két rész szereplői is háttérbe szorultak, a Ren lovagjairól nem is beszélve. Az ébredő Erő második előzetese óta sokan azon agyaltak, kik lehetnek ezek. Ott csak pár másodpercig látjuk őket, Az utolsó Jedikbe a rendező szerint már nem fértek bele (ezt még el tudom fogadni), itt pedig mellékszereplőkké silányultak. A film elején még ott vannak Kylo Ren mellett, a film végén Kylo/Ben kinyírja őket és ennyi. Nem tudjuk meg, hogy kik ők, miért vannak a történetben, mi a szerepük stb. Szinte semmit nem tudunk meg róluk az egész trilógiában, azon az egy kijelentésen kívül, amit az egyik rohamosztagos mond róluk, hogy "mészárosok".
Palpatine visszahozatala ráadásul ebben a formában meg pláne nem tetszett. Ha már új főgonoszt akartak, akkor az lehetett volna egy érett Kylo Ren. A trilógia folyamán átmehetett volna egy negatív irányú karakterfejlődésen, így méltó ellenfele lehetett volna Reynek. Ehelyett három részen keresztül a szerencsétlenkedéseit látjuk. Az ébredő Erőben még a nagyapjára akar hasonlítani, Az utolsó Jedikben úgy dönt, hogy önmaga lesz és összetöri a sisakját. Ekkor valami elkezdődhetett volna, de nem így történt. A Skywalker korában újra összehegeszteti a sisakot, amit nem igazán értettem. Az Első Rendnek nincs pénze egy sisakra? Az összehegesztett sisak ugyanis elég bénán néz ki, ráadásul hol Kylo fején van a sisak, hol meg nem. Akkor ennek most mi értelme van?
Kylo/Ben visszatérése a jó oldalra, az Uralkodó újbóli legyőzése azt mutatja, ahogy Az ébredő erő az Új remény remake-je volt, ez meg A Jedi visszatér remake-je (még ewokokat is látunk a film végén pár másodpercre). Nem kapunk viszont választ arra, hogy kik a csuklyás alakok Palpatine körül. A korábban élt Sith-ek? Azt sem értettem, ha a császárnak egy egész olyan flottája van, amelynek mindegyik hajója bolygópusztító fegyverrel rendelkezik, akkor mi szükség volt a Starkiller bázisra? Azt sem tudjuk meg, kik azok, akik az Ellenállás segítségére sietnek. A film végén ugyan győznek a jók, de amíg A Jedi visszatér befejezése egy katartikus élmény volt, addig itt ez a katarzis elmarad. Az egész filmem érezni, hogy egy kényszeredett lezárás. Legszívesebben ezt a trilógiát kizárnám a kánonból és egy új, méltóbb befejezést kellene készíteni.
2/10
kékibéla 2020 okt. 11. - 21:23:24 2/10
(322/354)
Tipikus disney. No nem az, ami nevet szerzett a cegnek, hanem ez a mostani moslék.
lunula 2020 szept. 16. - 20:44:08
(321/354)
Nem annyira rossz, a hibákkal együtt akár egy erős közepest is adnék, ha némi távolságtartással tekintek erre, mondhatni ez az univerzumnak csak egy szelete, az 1-6 sokkal szorosabban összefüggött, mármint szükségszerű volt a történet szempontjából. Itt is van kapcsolat - részben talán üzleti érdekből -, de ez új, akár el is hagyhatták volna a ki kinek a kicsodája részt, talán jobban működött volna, kisebbek lettek volna az elvárások, hibák (de bolondok lettek volna kihagyni). Az eredeti trilógia fontos, de mindegyikben voltak részek, amiknél eltűnődtem, hogy ezt minek tették bele (hogy lehet humor ott, ahol véresen komoly a helyzet?). Persze az ember a kedvenc filmjeivel elfogult (a nosztalgiáról nem is beszélve), de attól még nem lehet azt várni, hogy majd x év után ugyanolyat készítenek. Lehetne többet várni ettől, de leegyszerűsítve a Star Wars filmekben eddig is volt humor, kis dráma, harc - persze nem túl véres -, erre a receptre, ami anno bevált, és akkor a történettel együtt kivételes egyveleg volt, most kitaláltak valami más történetet, ami kapcsolódik a régihez, de ma már nem tud olyan hatást elérni önmagában, és igen, néhol gyerekes (vagy mi nőttünk fel?), ahogy az előzőek se voltak mentesek ettől.
3/10
JoeM 2020 aug. 18. - 20:21:02 3/10 Előzmény black_eagle
(320/354)
A 7-es, na az volt szar. A 8-as egy katasztrófa. Ez meg fájt. (Egy Star Wars 1-6 rajongó)
1/10
black_eagle 2020 aug. 18. - 16:58:38 1/10
(319/354)
Gyakran hallani, hogy valami annyira szar, hogy már szinte jó! Sajnos ennél a filmnél még ez sem igaz, ez egyszerűen a szarnál is rosszabb. Egy (volt) Star Wars rajongó...
8/10
JonathanSeagull 2020 aug. 11. - 08:33:29 8/10
(318/354)
Nem volt ez annyira rossz! Először 20 perc után kikapcsoltam, de aztán másnap délután végignéztem. Az előző két rész sokkal rosszabb volt. Meg az első három is. Persze, az eredeti három részhez nem hasonlítható, nálam örök időkre az jelenti a Star Wars-t. De ez, mivel az előző két részt annyira elcseszték, befejezésnek éppen jó volt. Az előző két részt kellett volna sokkal jobban megcsinálni, és akkor ez is lehetett volna sokkal jobb. De abból az anyagból nem lehetett csodát csinálni. És ahhoz képest én úgy gondolom, kihozták amit lehetett. Persze, az egész sorozat lezárásának gyenge, de ha csak az előző két részt nézem, ahhoz képest mégis csak elfogadható. Tele bakikkal, meg idegesítő szereplőkkel, de hát ez mindig is így volt. Én mindezek fényében egy 8-ast adok neki.
LycO 2020 aug. 10. - 22:20:38
(317/354)
Én nem szoktam filmekhez kommentelni, de úgy érzem most meg kell tennem. Úgy tudnám jellemezni ezt a "csodát" hogy ha új nevet adnék neki: Szar Wars. Köszönöm, hogy elolvastad. (Egy Star Wars rajongó)
K0C1 2020 júl. 15. - 01:57:49
(316/354)
Úgy gondolom, hogy a záródarab komment szekciójában jól megfér egy átfogó vélemény az SW filmekről és az univerzumról, de mint ilyen természetesen nem csak a fenti filmről fog szólni és nem lesz rövid!
Amikor az SW filmek pontszámait nézem IMDb-n vagy Rotten Tomatoes-on, akkor mindig azt érzem, hogy tényleg mindenki ennyire leadta vagy csak én hiszem magamról, hogy a rács jó oldalán állok?! A Port-ot nézve azért kicsit megnyugodtam! :D Nagyjából tükrözi a véleményem, bár vannak dolgok amikkel nem értek teljesen egyet, de ettől csak hitelesebb.
Anno sok kritikát nem értettem az előzmény filmekkel kapcsolatban, amikor is jól lelettek húzva miközben az eredeti filmeket magasztalták. A fájdalmasan nyálasra sikerült romantikus szállal egyetértettem. De ez egyrészt a kínos és bugyuta párbeszédek miatt sikerült így, másrészt a gyenge színészi játék miatt ami valahol összefügg, mert ha ostoba szöveget adnak a szádba, akkor azt elég nehéz színészettel pótolni. Ez az összes Lucas által készített SW filmre igaz! Az eredeti trilógia is szenvedett ettől. Ott gyakorlatilag Harrison Ford tudott ezen felülemelkedni egyedül, az előzményekben meg Ewan Mcgregor.
A másik a gyerekesség. Ez megint olyasmi, ami sajátja volt az original trilogy-nak is, sztem egyébként sokkal inkább. Ez az egész SW-re jellemző, a 4-től a 40 évesen keresztül minden korosztálynak való görcsös megfelelési kényszer. Én is utáltam Jar Jar-t, de ha már itt tartunk akkor C3PO-t is főleg a Jedi visszatérben betöltött eröltetett szerepéért, ő és az Ewok-ok totál hiteltelenné teszik a végső űtközet felszíni törénéseit. Azt gondolom, hogy ha mindenáron ki kell szolgálni a 7 éveseket, azt is lehet jobban kivitelezni! Az meg, hogy a rohamosztagosok kezdettől fogva degenerált pancser ágyútöltelékké vannak degradálva és ebben a droidok sem különböznek, csak azt az értetlenséget kelti az emberben, hogy akkor itt most mi is a fenyegetés? Egyszerűen hiteltelenné teszi a filmek antagonistáit és így elég nehéz aggódni a főhősökért, amikor feltűnik egy század fehér pácélos katona. Ha úgy veszem ebben az előzmény trilógia megint kicsit jobb, mert a jelenetek grandiózusabbak és így ha nem is túl potensek a droidok, de érzékelhető a masszív számbeli és tűzerőbeli fölényük, ez egyedül a Birodalom visszavág Hoth-i űtközetében jön át az eredeti filmekben.
Másik: milyen borzalmas a CGI a Baljós árnyakban! Ja, az. De mondok valamit: csak attól, hogy Lucas filmtörténeti jelentőségű megoldásokat vezetett be az eredeti filmek látványvilágának létrehozásával, meg bevezette a komolyzenei zenekarok hangzását a filmes szakmába még önmagában nem lettek volna kult filmek!
Amitől kult filmek lettek az az, hogy elhintették a magvát egy hatalmas univerzumnak, ami tele van különféle élő és élettelen lényekkel, változatos helyszínekkel. Része egy ilyen megfoghatatlan, misztikus dolog (erő) és annak szintén misztikus ismerői, akik a segítségével rendkívüli dolgokra képesek, de leginkább rendkívül nagy hatással vannak ennek az univerzumnak a történéseire.
Azonban ez az egész "messzi, messzi galaxis" az eredeti filmekben csak lógott a levegőben. Nem tudtad, hogy az aktuális hatalmi/politikai viszony mért úgy van, mióta van úgy, volt-e más előtte, ha igen mi volt az, akik ezt a hatalmat birtokolják kicsodák, honnan jöttek, akik ellenük harcolnak kicsodák, honnan jöttek, mért harcolnak?
Azt tudod, hogy van egy hatalom ami uralja a világot és az rossz, meg vannak a jók akik harcolnak ellene, mert ezt teszik a jók, meg van kb. két utalás rá, hogy volt régen egy másik rendszer ami jó volt! Amúgy meg van egy parasztgyerek, aki állítólag különleges és a rosszak ellen akar harcolni, így hát egyik nap még a szemetet viszi ki otthon másnap meg fénykarddal hadonászik és Hold méretű űrállomásokat durrant le egyetlen lövéssel. Mert ugye például az idő múlása, hogy Luke-ból hogyan lesz ász pilóta az egyáltalán nem jön át, egyáltalán nincs kibontva. Igazából az egész történet, az egész narratíva az ő Jedivé válását követi végig némi kitérővel főleg, mert Han egyszer elszórt némi csempészárút. Mindeközben egy-két családi titokra fény derül és mellesleg megdöntik a Birodalmat.
Nem tudom érzitek-e, hogy ehhez képest az előzmény trilógia Anakin tragédiája, karakterfejlődése mennyivel mélyebb, összetettebb és átfogóbb hisz kis gyerekkorában ismerjük meg és kb. olyan idős korában bukik el, mint nagyjából Luke amikor megváltja a világot. Emellett fajsúlyos események láncolata megy végbe a világban Palpatine által, akinek a "karrierjét" szintén végig követjük szenátori megbizatásától kezdve, megtudjuk honna származik, utalások vannak a múltjára. Mindeneközben végig járunk egy sokkal változatosabb, sokkal élőbb galaxist az eredeti trilógia helyszíneinek sokszorosán keresztül. Kapunk némi magyarázatot az erő mibenlétére. Megismerjük a Jedi rendet. Először hallunk a Sith-ekről. Bepillatást nyerünk a vágyott Köztársaság rendszerének visszáságaiba. Megtudjuk, hogy a Tatooine-on az emberek nagyrésze rabszolga. Részt veszünk fogatversenyen...stb.
Az SW univerzumot a vásznon az előzmény trilógia teszi helyre, teszi UNIVERZUM méretűvé! Nem beszélve arról, hogy nem egy két bit komplexitású karakterfejlődést követ végig, hanem egy jóval mélyebbet egy sokkal komolyabb történetben, nem kevés drámával. Ami a filmek hibájának felróható az meg többnyire felróható a 4-5-6-nak is!
Ezek után nem titok, hogy nekem mint trilógia az előzmény jobban bejön, mint az eredeti! Ha külön-külön nézem a filmeket, akkor kicsit árnyaltabb a helyzet, mert a Birodalom visszavág előkelő helyen szerepel. Megértem persze a nosztalgiát, meg azt hogy az eredeti volt a kezdet. Ezzel nincs is semmi bajom a 6 film együtt kerek egész életműve Lucas-nak, amit egy-két sorozat meg film ügyesen kiegészít. Egyszerűen csak az előzmények mély lehúzását nem értem, pláne amikor olyasmivel jönnek ami semmivel sem volt jobb az original-ban.
És akkor elérkeztük az új filmekhez. Eeeegen... ez az amit végképp nem értek, ha az egyes trilógiák pontszámait nézem, egyes helyeken.
Azt előre kell bocsájtanom, hogy nálam a 7-8 úgy kiütötte a biztosítékot, hogy eldöntöttem hogy a 9-et nem nézem meg... SOHA! Úgyhogy azt nem láttam, nem is mondok róla semmit. A többiről sem fogok sokat, mert nem érdemes.
Amit a 7-el kapcsolatban nem szoktam érteni, hogy hogyan jöhet bárki azzal, hogy Abrams mekkorát újított vele, mikor a film eredendően legnagyobb bűne, hogy alapjaiban és egészében egy pofátlan remake, egy ötlet nélküli másolat! Még a főbb karakterek sémái is! Egy új Birodalom új Halálcsillaga elpusztítja az Új Köztársaságot. Miközben egy új Jedi/pilóta jelölt senyved egy új sivatag bolygón. Ami nem a New Hope-ból van az meg máshonnan, mint pl. Kylo Ren az új vívódó sötét tanítvány. Lehetne még sorolni a hibáit, de ennyi BŐVEN elég a bukáshoz és így indul az "ÚJ" történetünk, az új trilógiánk aminek tovább kéne vinni egy 6 részes sztorit, meg annak minden egyéb kiegészítését! Ehelyett elkezdi mesélni ugyanazt, gyengébben, látványosabban és számomra valahogy az SW-től idegenül.
A 8-ra csak azért mentem el, mert kíváncsi voltam, hogy megcsinálják-e mégegyszer vagy esetleg vesz-e a sztori egy izgalmas új irányt? Hát a sztori nem vett igazából semmilyen irányt, nem haladtunk semerre, feltünt a főgonosz, aztán... letünt. Amúgy meg kaptunk egy kicsit bújtatott, majdnem Birodalom visszavág remaket. Ott mi volt az alapfelállás? Szétlőttük a Halálcsillagot, de mégi szívás van, mert a Birodalom erősebb és még ránk is talált úgyhogy futni kell. Itt mi van? Szétlőttük a Remake Halálcsillagot, de mégis menekülnünk kell a Remake Birodalom elől. Vannak Remake lépegetők a Remake hósiklók/sósiklók ellen csak nem a film elején hanem a végén. Van űrben menekülés győzelemmel felérő vereség és Falcon-nal menekülés csak a sorrend van megkeverve. Mindeközben pedig a Remake padawan néha külön utakat jár mentort keresve, mint ahogyan az egy SW trilógia második részében lenni szokott! Várjunk már! A Klónok Támadásában ilyen nem volt! Ja, hogy az még egy EREDETI történet volt! A tróntermi jelenet egyébként egész ütős volt, csakhát megint volt egy ilyen érzésem, hogy a Jedi visszatér Uralkodó-Luke szembesítése lett alaposan megcsavarva és feltúrbózva, megaztán erős kérdőjel számomra, hogy egy látványos jelenet kedvéért írtuk a sztoriba Snoke-ot, hogy aztán semmi más szerepe ne legyen és ne is tudjunk meg
róla semmit?
Ekkor helyeztem én magamban az Új trilógiát kánon kívül és döntöttem el, hogy számomra a Csillagokháborúja univerzuma véget ért ott, ahol a 7. film elkezdődött!
8/10
eniko123 2020 jún. 03. - 19:13:58 8/10
(315/354)
Lehet, hogy nem ez volt a legjobb SW film, de a teljes történetet egyben nézve, 1-9-ig, számomra a legjobb sorozat.
Amikor először láttam a 4. részt egy mozi lépcsőjén ülve (nem volt ülőhely), már tudtam, hogy ez a film örök kedvenc lesz.