6/10
artofminimal szept. 24. 00:32:26 6/10
(587/587)
Hát nem tudom, nem fanatikus rajongóként nézve azért nem lett ez a legjobb így. Nagyon túl lett tolva a film nagy részében a lelkizés... Ha egy romantikus drámáról lenne szó azt mondom így van rendjén, de egy olyan sci-fitől aminek az a címe hogy Star Wars, azért nem hinném hogy ez várja a legtöbb ember. Nyilván az sem jó, ha nem látunk bele a főbb karakterek lelkébe, de ez sem a legjobb így, hogy ennyire sok nyöszörgés volt. Kreatív karakter alig, kreatív élethelyzet alig. Amikor meghallottam, hogy valami komoly kaszinóba vezet az útjuk, már dörzsöltem a tenyerem, hogy de érdekes lesz, erre mit kapunk? Egy átlagos 0 kaszinót. Meg a szerencsétlen, "kisebbségi" etnikumú karakterek rabszolgafelszabadítósdit játszanak. Meg ilyenek. Az meg, hogy a főszereplők, Rey meg Finn a 0^3 tapasztalatukkal bárkivel, bármiben felveszik a versenyt iszonyat irritálóan hat. Oké, hogy ez egy mesefilm, meg ők a főszereplők, meg hatalmas talentek, de akkor is rém irritálónak érzem a jelenséget. Mondjuk mintha bármelyikünk belekerülne Finn akármelyik izzasztóbb helyzetébe, csak képzeljétek bele magatokat... Nektek is így menne akármi nem? :D Az film utolsó harmada azért tetszett.
10/10
Kit Fisto aug. 21. 21:02:53 10/10
(586/587)
A szinkron most már tényleg összekaphatná magát, a magyar Rey "Csumi"-nak nevezi Chewbacca-t. Neki Chewie, azaz "Csui" a beceneve. Még hogy értelmiség..
10/10
Kit Fisto aug. 21. 16:22:16 10/10
(585/587)
Van itt valami, amit nem értek. Amikor Luke a szigetéről Achc-To-ról odavetítette magát a lázadókhoz a Craitre, hogy adhatta oda Leiának azt a láncon függő két kockát, vagy mit, amit a Millennium Falconról vett magához?
Az egy dolog, hogy ha akarta, volt teste, megfoghatta Leiát és az is őt, Rennel harcolva pedig nem volt tetste, a testén áthatolt minden és nem is hagyott nyomot a porban. Fogjuk rá, az Erő hatalmas :)
De egy tárgyat hogy juttatott el oda, és tudta odadani Leiának? Ez ellentmond minden eddigi ismeretnek, amit az Erőről hallhattunk. Ez teleportáció lenne két különböző bolygó között.

Kisebb hiba, hogy Ren, miután teljes tűzerőt zúdított Lukera, és annak nem lett semmi baja, azt hitte, hogy ő maga képes lehet legyőzni? Ha valalkit sok nagy energiájú löveggel sem lehet szétlőni, nem valószínű, hogy egy ember, még ha az Erő nagy is benne, ártani tudna neki. Nekiment karddal, de mi az a korábbi tűzerőhöz képest? :) Szóval ez egy nagyon naív Rent mutatott meg.

Rey mesteri kőlebegtetése sem lehetett volna még lehetséges, hiszen alig tanult valamit az Erő használatáról. Mondjuk egy sziklát még csak felemel, de olyan sokat, aztán két irányba eltávolítja őket egymástól? Ez Yodának sem lett volna rutin feladat.

Na és Leia, hogy maradt életben az űrben? Még a szemét is kinyitotta, és arra nézett, amerre megindult, a kezét előre tartva. Ráfoghatjuk, hogy az Erő képzett körülötte védőmezőt. De szerintem a szemének felnyitása akkor is túlzás volt. Az Erővel úgyis érezte, merre kell mennie. Azért szép jelenet volt.
Sokan nincsenek tisztában vele, de Leia is Jedi volt, egykor Luke tanította ki. Sőt, mesterré is vált, hiszen Reyt ő tanította. Ezzel kezdődött a Skywalker Kora. Volt neki is kardja, de azt odaadta Reynek, Luke karjával együtt. Valamelyik filmben lebegett is, úgy meditált.
1/10
killbill1212 jún. 12. 21:04:50 1/10
(584/587)
4, 5 legjobb, a 6 eléggé gázos azokkal a makikkal, jobb kellett volna helyette.
1, 2, 3 csak-csak elmegy, 7,8,9 kuka úgy ahogy van, lehet hogy a mai generációnak készült, de semmi feling az eredetihez, a karakterek, szini munka egy nagy nulla.
Nagy nevek nélkül a kutya nem nézte volna. max az ilyen győzike show-n szocializálódottak.
1/10
Ati2323 jún. 12. 20:58:15 1/10
(583/587)
Ha az eredeti 3 részt nézzük plusz az utána jövő következő hármat, azok még ízig vérig Star Wars filmek voltak. Ahogy a Disney átvette csinált belőle egy borzalmat. Az utolsó három borzalom közül talán ez a legkevésbé borzalmas... Nem vagyok elfogult, ezért is gondolom hogy a Zsivány Egyes és a Solo filmek elfogadhatóak voltak. De ez az utolsó hármat jobb lett volna ha meg sem csinálják.
biffco ápr. 02. 20:44:43 Előzmény sawyerx
(582/587)
k*vára egyetértek, hülye az aki ezt nem látja...de komolyan...eléggé izlésficamosak akiknek egy ilyen bejön, gondolom a marvelfasságon meg a hipersupermen hülyeségeken nöttek fel meg az emlitett disney gyerekmarhaságokon (nem a rajzfilmeken), egyébként sokan összekevereik azt ami jot azzal hogy mi tetszik. ez utobbi szubjektiv, ez a vélemény, ezen lehet vitatkozni, de hogy mi a jo az nem szubjektiv, és nem véleméyn kérdése, csak észlelési képesség kell hozzá, akinek van ilyenje (nem mindenre van persze) az észreveszi h mekkora gáz az egész a 4-5-6(talán még 1-2-3) után.
10/10
Kit Fisto ápr. 02. 12:01:19 10/10 Előzmény szimbol
(581/587)
Nagyjából egyetértek veled, de szerintem már az Ébredő Erő is jó volt. Leia orra azért "krumpli", mert Carrie Fisher színésznőnek ilyen lett idős korára - csúnyán öregedett, az első trilógiában tényleg gyönyörű volt. Ren tényleg nem igazán hasonlít a szüleire, de mondjuk, hogy a sötét oldal már eltorzította egy kicsit :) Nekem annyiból nem tetszik a karaktere, hogy szó szerint egy emós hülyegyereknek néz ki, malacperzselős lovagkarddal, amivel elvágná a saját csuklóját az első párbaj során, hajlított köracélokból és műanygaból készült maszkkal, aminek nincs semmi funkciója. Csak egy maszk, nem úgy, mint Vadernél, akinek szüksége volt rá - és az sokkal jobban nézett ki. Ezen még lehetett volna mit csiszolni. Különben szuper lett a sequel trilógia! Bevallom, első blikkre én is húztam a szám, mert valami olyat vártam, mint a régi részek voltak. De minél többször nézem meg az új részeket, annál jobban tetszenek. Ez nem vonatkozik a Solo: Egy Star Wars történetre, és a Zsivány Egyes-re. A Solo szörnyen rossz lett, a Zsivány csak rossz, mint SW film. De ezek nem is a sorozat részei.
8/10
eprentiss2323 jan. 02. 00:11:49 8/10
(580/587)
Hihetetlen mennyi negatív kommentelő van, sokan ostobaságokba kötnek bele. Ez a film nagyszerű lett, és a színészek is jól alakítják a karakterük szerepét.
Hócipellő 2020 okt. 11. - 09:16:41 Előzmény Abitour Polgártárs
(579/587)
Valamilyen belso kesztetes eredmenyekeppen kerestem fel ujbol az oldalt. Most meg ennyi ido elteltevel is a csalodottsag lesz rajtam urra. Minden benne van a kommentedben, ami anno bennem is megfogalmazodott. Koszi, hogy leirtad.
1/10
sawyerx 2020 ápr. 22. - 11:36:31 1/10
(578/587)
Miben?
Kreativitásban, rendezésben, karakterekben, párbeszédekben.
Azért ótvar szar az összes disney-féle Star Wars, mert semmiben nem különbözik a mai tucatfilmektől.
Ugyanezeket az akciókat látom 10 éve mindenféle "csomagolásban", ugyanezeket a faék karaktereket, akikkel nem lehet azonosulni, minden megúsznak egy kétsoros viccelődés közepette, stb.
Itt minden félrement, az írástól kezdve a rendezésen át a színészi játékokig. Akik annyira védik ezeket az új filmeket, árulják már el, melyik az a jelenet (nem jelenetek, jelenet), amitől annyira elájultak vagy tetszett?
A Lucas-féle 6 filmet végig tudom idézni, az utolsó statiszta emlékezetesebbet alakított, mint itt bármelyik főszereplő. Kurvára gagyik ezek a filmek, és valamilyen szintem megértem, mert a sok mai hülyegyerek is ezen az értelmiségi szinten van, megnéznek egyszer egy bénaságot, kiposztolják, de nem érdekli őket, hogy tanulság vagy értelem van-e benn, aztán 1 hét múlva elfelejtik.
Sz. Péter 2020 ápr. 21. - 18:44:32 Előzmény idõjós1010
(577/587)
Azt felejtik el sokan, hogy már nem 10 évesek de mégis ugyanazt az élményt várják el felnőtt fejjel egy új Star Wars (mese) filmtől, amit akkoriban kaptak meg a legrégebbi trilógiától.
1/10
IstvanFeher0226 2020 ápr. 21. - 17:58:17 1/10 Előzmény Seattle1
(576/587)
Te mit szívtál?
6/10
idõjós1010 2020 jan. 06. - 21:18:45 6/10 Előzmény TisiMate
(575/587)
Amikor valaki ilyet le ír, mint amit most te is, azért gondolkozzon már el rajta, hogy miben is volt egészen pontosan különb az eredeti három film. .......mert hogy 77-ben még esetleg látványban, meg humorban tudott villantani a trilógia rendesen, azt elhiszem, de napjainkban már sztoristul, képi világostul, a humorával együtt, úgy ahogy van az egész, igencsak kínos lenne, ha ma készülne el.
7/10
szimbol 2019 dec. 29. - 14:19:20 7/10
(574/587)
Gyerekek, kövezzetek meg, de ez igenis egy jó Star Wars film volt. Ha lefejtjük a degenerált négycsecsű lamantint, meg a Happy Meals menübe szánt felesleges progokat (franciabulldog fejű császárpingvin fiókák). Ez az egyetlen film a trilógia óta, ami közben azt éreztem, hogy ez egy csillagok háborúja film.SPOILER (talán)

pozitívumok:

A kaszinós bolygó kimondottan hangulatos volt. Az ásványbolygó a végén... a fehér felszíni só alatt felverődő vörös ásványi por... ne mondjátok, hogy nem volt hatásos. Az utolsó menedékbe beszorult maroknyi lázadó a rendi hadsereggel szemben. Jók voltak a kristályrókák is itt. Vagy ugyanezek a lázadók, nyomukban a b*tt nagy csillagrombolókkal. A fénysebességgel átszakított anyahajó...

A kiégett Luke a zsebkendőnyi szigeten. Hangulatos volt. Yoda Dagobah bolygójára emlékeztetett az elvonultságban élő, meghasonlott, lelkiismereti válságban őrlődő öreg Jedivel.

Rey tök jó karakter, beleillik ebbe a világba.
Finn teljesen vállalható. Egy átállt rohamosztagos... szerintem jó ötlet (tudom nem ebben a részben jelenik meg a karakter, de akkor is)
Rose a kis ázsiai bigyó - mindenhonnan azt hallottam, hogy idegesítő kis hülye. De szerintem egyáltalán nem volt rossz.
Kylo Ren - szerintem erőteljes, karakteres gonosz. Jól is játszik. De miért ilyen ronda? Han Solo egy jó vágású fickó volt, Leia egy nagyon szép nő. Mitől lett Ben ilyen rohadt csúnya férfi?
Poe - klassz kis vezetői készségekkel megáldott, forró fejű pilóta, kicsit emlékeztet Han Solo-ra.

negatívumok:
Holdo admirális - ki gondolta azt, hogy Laura Dern el tud játszani egy szerepet? Ennél bénább, zavartan vigyorgó szerencsétlen hülyét még nem láttam.
Leia hercegnőnek miért lett ekkora krumpli orra? Oké, megöregedett, de akkor is, hogy néz ki?
Chewbacca teljesen lényegtelen és jellegtelen szerepet töltött be. Miért érti mindenki R2D2 és Chewi dumáját?

Sok apróság...idióta amerikai proli poénok... R2 leböfögése a kaszinóban.... a közönséges, paraszt viselkedés nem vicces.

SPOILER végeAki szereti a Star Wars világát ne foglalkozzon a sok negatív kommenttel, nézze meg tiszta szívvel.
pecaboy3 2019 dec. 24. - 03:53:28 Előzmény Petterson
(573/587)
A "jedi" egyest és többest is jelölhet, mivel amolyan "kamu-latin".
pecaboy3 2019 dec. 24. - 03:51:59
(572/587)
Merre van Az ébredő erő a porton? :O
4/10
FullRomán 2019 dec. 20. - 19:29:51 4/10 Előzmény rbsltcaus
(571/587)
Teljesen igazad van, szégyen ez a film.
4/10
FullRomán 2019 dec. 20. - 19:28:08 4/10
(570/587)
Nagyon rossz film, a legrosszabb star wars, még az ébredő erő című förmedvényt is sikerült alulmúlni.
9/10
tomtom90 2019 dec. 20. - 16:48:58 9/10
(569/587)
Sokkal jobb, mint Abrams IV. és VI. rész remakljei, ennek legalább van karaktere. Abrams a mítoszromboló, aki a profit és a közvéleménykutatások hatására írta meg a sztorijait, ezek edig így egy 5 éves gyerek színvonalára kerültek.
1/10
rbsltcaus 2019 dec. 08. - 21:27:27 1/10
(568/587)
/spoiler/ De nagy marhasagok vannak ebben a filmben!! Az az idetlen oriasfoka aminek a csecsibol issza a tejet a Jedi lovag bazdmeg!!! Milyen jelenetek ezek??? Aztan a nagy halat amit a vallan cipel amirol egy kilometerrol latszik,hogy muanyag es amit akar a sarki jatekboltban megvehet az anyja a gyermeknek olyan valosaghuen utanoztak! +Az a sok digitalis rem gyenge karakter egeszen gyermetegge teszi ezt a nagy multu sorozatot! /spoiler/

Gyenge szineszi teljesitmeny mindenfele!! A rendezo egy nagy balfek!! Az elso fel ora eredmenye: 1 pont a 10-bol!!
Az regi elso harom resz volt a legjobb es utanozhatatlan is egyben!
Csinaljatok meg vagy 20 reszt bazdmeg hatha jobb lesz!!!