offtopic
guess.who 2023 dec. 15. - 07:39:24
(2/2)
Ahogy nézem, nem lehetett túl népszerű, pedig jópofa kis sorozat ez, legalábbis az első három-négy évad.
Az ötödikben szerintem nagyon szétesett az egész, nem voltak túl jól komponálva a szereplők arányai, és hát látszik is rajtuk a forgatás kezdete óta eltelt öt év, amit leginkább Cheyenne eredetileg tini figuráján érezni: eredetileg neki volt mindenki más "öreg", aztán már ő lett az öreg a boltban ténfergő tiniknek, csak ez valahogy nem volt annyira vicces. De ugyanez a helyzet az ezernevű Amy-vel is: az első évadok vagány, dögös csajából a második gyerek és a boltvezetővé válás egy rém unalmas, de legalább mindenen nyafogó -Cheyenne szóhasználatával- öregasszonyt kreált. Jonah figurája is elkopott addigra, de Glenn, az egykori boltvezető jópofa esetlenségéből is csak a tébolyult valláskárosult maradt. Az első évadokban kifejezetten remeklő tolókocsis Garrett (az őt játszó Colton Dunn tudomásom szerint részben az írója és a producere is volt a sorozatnak) mikrofonos poénjai sem ültek már annyira, ahogy az úgymond kötelező meleg figura Mateo is önismétlővé és manírossá vált. De ez a egyszerűsödős fáradás lényegileg minden főbb szereplőre elmondható:
- Dina nagydarab diktátora minden évadban legalább kétszer felhúzta a szexi rendőrnős jelmezt, de talán még a szituációi is ismétlődtek, a kamerák bámulásától a munkatársak terrorizálásáig
- a hawaii őslakos Sandra valamikor a negyedik évad vége környékén (vagy az ötödik elején) elkezdett *beszélni*, és ezzel el is rontották a figuráját, hiszen annak éppen a szótlan vagy egyszavas szituációk és az arckifejezései adták a rendkívül poénos voltát (ahogy a betonarcú Brett sem szólalt meg talán egyszer sem az évadok alatt)

Mindezek mellett szeretném kiemelni a szinkront (pontosabban az első négy évadét): kifejezetten jó, illetve részben zseniális választásnak tartom Gáspár Katát Amyként, Szatory Dávidot Jonahként, Nemes Takách Katát (akit imádok, de a valóságban amúgy nagyon-nagyon nem egy Dina-karakterű nő!) Dinaként, Horváth Illést Garrettként, Hamvas Danit Mateoként, Csuha Borit Cheyenne-ként és persze a mindig hihetetlenül profi Csankó Zoltánt Glennként. Hogy aztán az ötödik évad másik szinkronstúdiója/megrendelője miért cserélte le a fél stábot, az számomra érthetetlen: Kokas Piroska például kifejezetten idegesítő lett Dinaként, de Amy és Jonah új hangja sem volt túl jó választás. És persze az is lehet, hogy Garrett poénjai azért nem ültek annyira, mert már nem Szatory Dávid hangján lehetett hallani.
10/10
kakafej13 2022 jan. 14. - 15:14:40 10/10
(1/2)
Zseniális sit-com sorozat, de inkább angol nyelven, felirattal ajánlom!
Nem erőltetett, nem tud unalmas lenni, élethű és persze vicces