Téma: Swing

8/10
Semprini 2015 aug. 09. - 11:02:25 8/10
(83/103)
Szerintem erõs kifejezéseket használsz, én egyáltalán nem éreztem sem torznak, sem ósdi gramofon-hangzásúnak a zenei betéteket. Az igaz, hogy manipulált stúdióhang volt, sõt az is, hogy az együttes vokál-részeket profi énekesnõkkel vették fel, és nem a színésznõk hangjáét halljuk, ami viszont nagyon elüt attól, amikor szólóban valóban õk énekelnek. De ennyi bajom volt vele mindössze, sõt ez sem tudom, hogy baj-e, vagy inkább csak koncepció, hogy a filmzenealbum is eladható legyen - azt azért ne felejtsük el, hogy prózai színésznõkrõl van szó (egyedül Törõcsik Franciska végzett zenés osztályban), és nem olyan könnyûek ezek a swing-betétek.
pneklara 2015 aug. 09. - 09:29:52 Előzmény Semprini
(82/103)
És mit szólsz a film hangtechnikai részéhez?
Az is koncepció, hogy füllel fogható legyen, hogy nem most, nem itt énekelnek, és valami stúdiós babrálás során még torzítanak is rajta,olyan ósdi, gramofon hangzást adva neki? Így sikerült, vagy így akarták?
Nem sok magyar filmet néztem meg az utóbbi termésbõl, így nincs összehasonlítási alapom. De már egy másik filmnél is erre az ötletelésre figyeltem fel: sok-sok képi, szövegi ötletet akarnak filmmé gyúrni, és itt is igaz, hogy kevesebb több lett volna.El tudom képzelni, hogy Csákányi Eszternek volt egy képessége az abrosz kirántásában. Nosza, tegyük be a filmbe! Mert ki a fenének jutna eszébe munkavégzés közben,szórakozó embertömegben ilyen kicsinyes bosszú a csalfa férjen és a macáján?Ha nem is életszerû helyzet, de mulatságos.
Nem rossz film: szórakoztat is, gondolkodtat is. Kell-e több?:)
8/10
Semprini 2015 aug. 06. - 11:16:51 8/10 Előzmény pneklara
(81/103)
Részben egyetértek, részben nem. Korábban leírtam már a véleményem, most csak reagálnék arra, amit írtál. Ha nem ekkora neveket nyernek meg, talán kevesebben nézik meg a filmet, kellenek a "húzónevek". (Ehhez képest pl mészáros Béla vagy Törõcsik Franciska még nem akkora sztárok, õk inkább az újonc-vonalat képviselik.)
Az igaz, hogy három ennyire különbözõ nõ a való életben aligha mûködhetne együtt énekes trióként, valamelyik óhatatlanul is kilógna. De a filmnek pont ez adja a lényegét, sava-borsát. Viszont az igaz, hogy Csákányi Eszter így is nagyon kilógott a trióból minden szempontból, gyakorlatilag a másik két nõ szöges ellentéte volt mindenben, ráadásul hangja sem igazán volt, holott elvileg õ lenne a "komolyzenész" a csapatban. Játszani nem játszott rosszul, de mint figura nekem is hiteltelen volt kissé. Ónodi Eszter játékát elsõre kicsit soknak éreztem, aztán egyre jobban megkedveltem, Törõcsik Franciska pedig igazi felfedezés, amellett hogy magasan õ énekel a legjobban hármuk közül, a figurát is tökéletesen hozta, õ volt számomra a leghitelesebb.
Kulka viszont nagyon nem tetszett nekem sem. Borzalmasan eltúlzott volt a karaktere, valósággal 'ledobta a vászon', amikor nõnek volt sminkelve. Meggyõzõdésem, hogy a figurája a travi-jelleg nélkül sokkal jobban mûködött volna.
Ezzel együtt - vagy ennek ellenére - szerintem ez egy kimondottan jól sikerült, többször nézhetõ filmecske lett, az utóbbi évek legjobb zenés magyar filmje (sõt, a Csinibaba óta A legjobb).
Funtineli 2015 aug. 06. - 09:38:28 Előzmény caseyjones
(80/103)
Kulka célba ért. Ha így ismerem meg elsõre, nem lettem volna többé kíváncsi rá.
pneklara 2015 aug. 03. - 18:26:53
(79/103)
Vártam már, hogy adják a tv-ben is. De egy kicsit csalódtam benne, ahhoz képest, amit a marketingje ígért.
A filmben van 6 más filmre is elegendõ ötlet.Olyan, mint ha noteszlapokra írták volna fel elõre az ötleteket, jeleneteket: ezt is tegyük bele, ezt is tegyük bele, na még ezt is.Csak az ötletek nem álltak össze, bár a másfél óra eltelt. Olyan, mint egy patchwork terítõ, külön-külön jók a kis darabok, de egységben nem imponáló.
Az, hogy 3 ilyen eltérõ karakterû, korú nõbõl lehet-e egy ütõs, sikeres mûsorszámot összehozni, ez a filmnek is a lényeges kérdése, de a valóságra is érvényes. A rendezõ mindhármuknak megadta ugyan a lehetõséget: Csákányi Eszter a mély érzésû, szomorú szemû,másokat nevettetõ, de belül fázó, bölcs bohóc szerepét alakíthatta. Franciska a gyámoltalan fiatal lányka, aki maga sem tudja, milyen képességekkel bír. Ónodi Eszter a dögös nõ figurájával - mindhármuk külön-külön megkapta a lehetõségét.
A zene úgy lógott a trión, mint azon a bizonyos tehénen a gatya. Volt a zene, nyilván elõre felvéve, tuningolva - és volt a történés, de a kettõ találkozása nem jött össze.
Ha egy rendezõ megnyer a filmjébe tisztes, nagy tekintélynek örvendõ etalonokat, azt hiszi, a film ezzel meg is kapja ezt a kötelezõ tiszteletet, elismerést.
Nekem Törõcsik Mari csalódás volt. Hova lett az a madárcsontú, törékeny, de erõs kis hölgy? Ehhez képest egy kelt tészta arcú nõt láttunk. Mi történt? A film kedvéért erõsítették fel? Vagy valami kezelés - szteroid- eredménye? A "régi" Törõcsik Mari nekem hitelesebb lett volna.
Kulka szerepe nekem se nem nevettetõ, se nem mûvészet. Biztos vannak ilyenek az éjszakában, de nem a szalonban mutogatnám, hanem elhelyezném a hátsó cselédszobában. A Kulka mögött vonagló rúdtáncos fiúk kiábrándították a nézõt, akiket érhetett meglepetés, vagy inkább egy gyomorütés.
Nem mondom, hogy nem szórakoztatott a film, de talán ha nem ilyen nagy neveket nyernek meg, akkor hitelesebb lett volna, hogyan küzd meg az életben maradásért három rossz passzban, válságban lévõ közepes kaliberû nõ. S bekerülve a harmadosztályú revük olcsón, talmin csillogó világába, egymást és önmagukat is utálva hogyan próbálnak talpon maradni. Ezekkel a színészekkel nem volt hiteles, hogy ebbe a helyzetbe sodródtak.A szereplõk megválasztása is mûvészet.
Ismét készült egy magyar film, ami kicsit......., de a miénk.
7/10
caseyjones 2015 júl. 16. - 20:03:36 7/10
(78/103)
Nem volt rossz film, bár néha idegesítõ volt a három fõszereplõ csajszi, fõleg a Kovács Katit alakító színésznõ, Ónodi Eszter. Ez az összeveszünk, jól felpofozzuk egymást, szóba se állunk a másikkal, szétválunk, majd kibékülünk és újra összejövünk stílus nem tetszett a filmben, kissé a Barátok köztre emlékeztetett. A filmben talán az egyetlen tényleg értékelhetõ színész Mészáros Béla volt. Kulka Jánost egyébként nem is ismertem meg elsõre. :D
10/7
4/10
KissBernadett 2015 jún. 19. - 00:34:49 4/10
(77/103)
A legnagyobb jóindulattal is ez a film inkább kínos, mint jó, a döbbenet az, hogy ezen egy jó vágással segíteni lehetne.
hercule 2015 jún. 17. - 06:59:59
(76/103)
Sziasztok! Van egy felesleges Swing filmzene CD-m. Egyszer meghallgatott, hibátlan darab. 1900 Ft-ért elvihetõ. bertram1@citromail.hu
7/10
beo71 2015 jún. 14. - 20:32:08 7/10
(75/103)
Tényleg kiszámítható a történet, de nem lehet haragudni erre a kedves, szórakoztató filmre. Minden szereplõ jó és nincs gagyi érzés a párbeszédek közben, kellemes idõtöltés, bár az is igaz, hogy pár nap múlva már nem fogunk emlékezni rá.7/10.
Geedorah 2015 máj. 30. - 13:07:13
(74/103)
Korrekt, a magyar mezõnyben jócskán vállalható darab. Ezzel van igazán gond, ezt nevezem „herendigáborizmusnak”, olyan „közönségfilmeket” készítenek, amik egész nyugodtan készülhettek volna 20 évvel korábban is. A színészek jók, némelyik nagyszerû, a dialógusok határozottan jobbak, mint amiket megszokhattunk (ez persze nem kunszt). A forgatókönyv viszont, akárha valamilyen gép dobta volna, csak a szokásos panelek, minden történetszál kiszámítható. Ezt különösen Angéla részében sajnáltam, ott azért igazán el lehetett volna térni attól, amit már ezerszer láttunk. A finálé különösen hervasztó. Sajnálom, mert az a fajta profizmus már jellemzi, ami jobb amerikai társait, tudniillik, hogy simán leköt azzal együtt is, hogy végtelenül kiszámítható és messze van az igazán klassztól. Ahhoz azért több kéne, hogy még jövõ héten is emlékezzek bármire is a filmbõl.
4/10
goldblum 2015 máj. 26. - 09:49:11 4/10
(73/103)
Egy közepes, 70-es évekbeli TVjáték színvonala. Bugyuta történet, olyan rendezéssel, hogy az amúgy remek színésznõk is messze a saját színvonaluk alatt teljesítettek. A koreográfia, a zene és a ruhák kapnak 10 pontot, a magyar skálán.
Cordelia 2015 máj. 25. - 17:19:15
(72/103)
spoiler
szép jelenet volt: ketten harcoltunk a szívéért... én és egy vérrög... a vérrög gyõzött
spoiler
10/10
winner51 2015 máj. 25. - 17:14:09 10/10
(71/103)
Szerintem is nagyon jó film volt! Reklámok nélkül újból szeretném majd megnézni.
Csákányi Eszter és Ónodi Eszter szenzációsan játszott. Törõcsik Mari És Kulka János szintén.

SPOILER!!!!!!!!
Azt a részt még jól meg is könnyeztem, amikor Törõcsik Mari mondta a férfi, akit szeretett azért nem lett az övé, mert a vérrög gyõzött...

Nálam ez a film 10 pontos!
8/10
Semprini 2015 máj. 25. - 02:35:23 8/10
(70/103)
Nagyon jól összerakott, hollywoodi stílusú, kicsit cukormázas, de szerethetõ és helyenként kifejezetten vicces film a Swing, sok jó zenével, sztárparádénak is beillõ szereplõgárdával.
A film elsõ fele kifejezetten pörgõs, egymás után jönnek a jobbnál jobb beköpések, többször is hangosan nevettem a poénokon. Aztán beindul a drámázás, a film kicsit veszít lendületébõl, a sztori jellegébõl adódóan meglehetõsen sok töltelékdal elhangzik, elvégre ez egy zenés film, a vége meg egyenesen sziruposra sikeredett, de én egyáltalán nem bántam, sõt: mikor vége lett, legszívesebben megint újranéztem volna. (Fel is írtam a beszerzendõ DVD-k közé.)
A filmet kissé eluralja Ónodi Eszter és Csákányi Eszter figurája, õk a legteátrálisabbak, legharsányabbak - kérdés, hogy ez tudatos rendezõi koncepció volt-e, hogy mellettük halványabbnak tûnjön az amúgy nagyon ígéretes tehetségû (és ráadásul sugárzóan gyönyörû) Törõcsik Franciska, akinek a hangja amúgy magasan a legjobb hármójuk közül.
Három egyenrangú nõi fõszereplõ már majdhogynem sok is egy filmbe, de akkor még megkapjuk melléjük az élõ legendát, Törõcsik Marit egy eléggé jelentõs mellékszerepben, valamint ráadásnak Kulka Jánost, akinek az elsõ megjelenésétõl szabályosan rosszul voltam. Nem tudom, hogy miért kellett egy transzvesztita-karaktert is beleerõltetni a sztoriba, enélkül még jól meglettünk volna. Persze Kulka mondhatni zsigerbõl hozza az összes sztereotip sablont és gesztust, csak az egész figura szerintem túlmegy kissé a jó ízlés határán. Na de sebaj, ezekkel a szeplõkkel együtt is abszolút szórakoztató, könnyed kikapcsolódást nyújt a film, bátran merem ajánlani azoknak, akik nem utasítanak el egy filmet helybõl pusztán azért, "mert magyar".
8/10
9/10
olahmiki1959 2015 máj. 25. - 01:48:47 9/10
(69/103)
Baromi jó film volt!

Színészi jutalomjátékok egész sora jellemezte, a röhögtetõ epizódok váltakoztak az érzelmesebb jelenetekkel, voltak benne poénok, nagyon jó kis keresztmetszetet adott a mai magyar szórakoztatóipar hátterérõl, a kulisszák mögött zajló kisebb-nagyobb manipulációkról, a zene pedig fenomenális volt, ennyi jó amerikai dzsessz-örökzöldet nem is tudom, mikor hallottam egy filmben összezsúfolva - jó értelemben. (Oké, én kissé más füllel hallgattam, mert én értek hozzá, hihihi!...:)
Egy unalmas perc sem volt a filmben, ami azért "nem semmi", ahogy mondani szokták.

Az csak egy mellékes dolog, hogy a magyar színészek és színésznõk megint bemutatták, hogy hogyan kell jól, hitelesen részeget játszani, - tanfolyamot indíthatnának belõle nagynevû amerikai kollégáiknak...

Nálam 9 pont.
Magdi 2015 máj. 24. - 23:59:00
(68/103)
Eddig nagyon jó! Csákányi Eszter szövegei, mozgása, és pont most dõlt ki hanyatt az ablakon :-)
9/10
M.Zs.F 2015 máj. 24. - 20:21:14 9/10
(67/103)
Magam részérõl azt mondom hogy nem szeretem a magyar filmeket, még mindig nem tudnak könnyed szórakozást, avagy egy izgalmas élményt vagy drámát hozni......általában. Sok-sok kihagyott év után ennek a filmnek viszont nekem megint sikerült egy jó kis estét okoznia annyira hogy másnap este is ezt néztem. Nem mondom hogy akkor már nem vettem észre olyan dolgokat amik szemet szúrtak, de azért nem egy Oscar-nominált filmrõl beszélünk....
Kulkát gyakorlatilag ilyen szerepre találták ki, Csákányi pedig szintén nagyon jó és jókat rajta lehet nevetni.

Összességében és a magyar filmek színvonalához pontozok...

10/9
szm9 2015 máj. 23. - 10:49:15
(66/103)
Megõrülök az ilyen hozzászólásoktól, komolyan mondom elveszik mindenkinek a kedvét a filmtõl, ami egyáltalán nem rossz. Sõt... Lehet, hogy a sztori nem annyira kiemelkedõ (bár nekem nagyon tetszik), de fantasztikus színészek, MAGYAR MÛVÉSZEK jelennek meg benne, akik fenomenálisan játszanak. (Csákányi, Ónodi, Kulka, Törõcsik...) A mellékszereplõk is hasonlóan ismertek és tehetségesek, szerintem egy ilyen szereplõgárdával rendelkezõ filmre nem lehet mondani, hogy szar... Kiemelném, amikor Törõcsik Mari énekel, vagy Kulkával a kórházban játszódó jelenetet. Az is rossz? Vagy, amikor Csákányi Eszter énekel Csuja Imrének és Borbély Alexandrának. Nem tudom, miért kell ezeket a vígjátékokat leszólni. Mert könnyedebbek? Pont azért jók....
Aláírom, a régi filmek mások voltak, de más korszakban, más helyzetben, más világban élünk. Azt, hogy jobbak voltak ezért nem is jelentem ki, pedig nagy rajongójuk vagyok. Akinek meg csak a régi film jó, nézze azt, de ne szidja az újdonságokat.
1/10
Findzs 2015 ápr. 29. - 13:29:20 1/10
(65/103)
gagyi mint a többi magyar film, sajnos
a régebbi magyar filmek jobbak voltak 100x
kawa550 2015 ápr. 26. - 11:16:59
(64/103)
Csapnivalóan rossz, sablonos , messze túlértékelt film, ami kizárólag a jól vágott reklám miatt érhetett el annyit amennyit. A nézésébe belefektetett idõt sem éri meg.