robertsuzuki 2019 júl. 22. - 20:59:52
(7/7)
tanhu : - Csoda ha morcos vagyok egy cseppet?
-Aligha, barátom, aligha. Én simán használtam volna a haragos, vagy a dühös jelzőt is. Mert ez a szinkron bizony kaki.
olahmiki1959 2012 febr. 22. - 04:45:50 Előzmény tanhu
(6/7)
Jogos!
tanhu 2012 febr. 21. - 18:29:05 Előzmény olahmiki1959
(5/7)
Elhiheted,hogy a véleményem ennél sokkal keményebb, amit leírtam az erõsssssen visssszafogott változat,és egyáltalán nem alaptalan...ami sajnos nagyon elszomorító,ugyanis ki az a masochista vadbarom aki ilyen fahanggggggal verrrt vadbarmokkal elcseszett szinkronnal képes megtekinteni bármit is, ha ez egy mexukói sorozattal történik vagy valami hasonló magasröptû opusnál egy szavam nincsen,azonban ez egy kultfilm tudatos lejáratása, aztán mivel ilyen minõsíthetetlenül szar a kivitel,már le is kerülhet a mûsorról,mivel nincsen nézettség ugyebár...
Csoda ha morcos vagyok egy cseppet?
rea1 2012 febr. 21. - 14:25:38 Előzmény olahmiki1959
(4/7)
Én úgy tudom már volt a Viasat 6 mûsorán,de ez csak részletkérdés. :) A csatorna rá van cuppanva az
ilyen jellegû filmekre,ami nem baj,sõt. Viszont reklámot azt õk is szúrnak a filmekbe.
olahmiki1959 2012 febr. 21. - 03:21:18
(3/7)
Kicsit keményre sikeredett a véleményed, de abban száz százalékig igazad van, - én annak idején moziban felirattal láttam, - hogy ez a szinkron olyan katasztrofális volt, hogy teljesen agyonvágta a filmet. Nem tudom, mi az oka, talán a különbözõ csatornák más-más szinkronstúdiókkal dolgoznak, de megfigyeltem, hogy a Viasat 6 szinkronjai nagyon sokszor borzasztó minõségûek. Néha olyan halk a hang, hogy teljesen rá kell adni, amivel a háttérzajok erõsödnek fel és zúg az egész film, vagy csak egész egyszerûen ismeretlen, ezért kevés pénzt kérõ, fahangú, egyéniség nélküli színészekkel készül a szinkron, azért borzasztó.
Ebben majdnem úgy beszéltek a kõkemény japán harcosok, mint mikor egy parodista a kínai piac árusainak magyar beszédét utánozza.
Ez a mai adás annak volt a tipikus példája, hogy egy jó filmet hogyan lehet elszúrni egy rossz szinkronnal. Nem könnyû, de ennek a csatornának még ez is sikerült.
tanhu 2012 febr. 21. - 01:17:46 Előzmény olahmiki1959
(2/7)
Na azért az "ennél jobbat nem láthat"tal vitába szállnék,fõleg ilyen minõsíthetetlenül silány kurva szar szinkronnal hadúr helyett lord(hát hol a 3.14csában vagyunk tán angliában?!)és társai vagy a klán helyett miért nem lehet pl. törzset mondani ,és ezek a mûordítások,halálhörgések, a szájmozgás és a hang csúszásai meg félelmetesek megölik a filmet teljesen!Gyermekkorom egyik nagy kedvence volt bár anno rohadt nehezen szereztem rá jegyet feketén különösen többször!Most is szeretem persze,és nagyon tetszik,hogy végre valakinek van igénye ezeknek a csodálatos csambaráknak,illetve dzsidajgekiknek a bemutatására,még akkor is ha ilyen ótvar minõségben, nem kell mindent szinkronizálni fõleg ezeket nem,de ha már muszáj, akkor NEEE így!Remélhetõleg más Gosha Hideo filmeket illetve Miszumi Kendzsi filmeket is többek közt be fognak mutatni nem ilyen buzi szinkronnal persze,és remélhetõleg nem olyan pocsék felirattal,mint pl. a Magányos Farkas és Farkaskölyök hivatalos dvd-je aminek noha megvásároltam,kénytelen voltam elkészíteni magam a feliratát ugyanis akkora hajmeresztõ faszságok vannak benne,ami teljesen hiteltelen,és az eredetiben feltûnõ,hogy azokról szó sincsen.Igen nagy örömmel vennék ilyen sorozatokat is hiteles és a korhoz hû szinkronnal,vagy felirattal, ami a rejtett finomságoknak is megadja a módját...Számtalan istentelenül jó sorozat van, de ami kihagyhatatlan az pl. a Kage no Gundan, vagy a Yagjû icsizoku no inbô, de a Kozure Ókami sorozat,vagy éppen a Zatoicsi is feledhetetlenek.Ideje lenne már valaki levetítse mind,mert ezek még a leggyengébb részeik is -amik valljuk be nagyon ritkán fordulnak csak elõ köztük- ezerszer jobbak és ötletesebbek,mint mondjuk a grész klinika enszíájesz a nyikitát meg se kell említsem vagy valami hasonló sz.v.sz elviselhetetlen foshalom...
olahmiki1959 2012 febr. 20. - 18:46:40
(1/7)
Aki még nem látott szamurájfilmet, azért nézze meg, mert jó, ha mindjárt a csúcson kezdi, aki pedig már látott, az nézze meg, vegye fel, és törõdjön bele, hogy ennél jobbat nem fog látni soha az életben. Nem túlzás, ebben a mûfajban ez az abszolút csúcs, még akkor is, ha dramaturgiájában, tempójában néha kissé idegen az európai nézõ ízlésétõl. A jeleneteket ma sem lehetne jobban megcsinálni, nincsenek benne számítógépes hókusz-pókuszok, csak elképesztõ vívótechnika, a vér és a mészárlás teljesen naturális, érzékenyebbeknek nem is nagyon ajánlom. Azoknak azonban igen, akik már régóta vadásznak igazi filmritkaságokra, hiszen tv-ben tudtommal ez a film még soha nem ment le.