Téma: Szerelemkonyha

filmróka 2015 dec. 06. - 19:31:21
(1/1)
A könyv jól szerkesztett, szép kiadású, nyomása színvonalas. A fotók és a tálalás igényes.

A könyvben található receptek -fõképpen desszertek- banálisan egyszerûek, bármely gasztro honlapon izgalmasabbak találhatók, ingyenesen. Az egyszerûség lehet pozitívum is azok számára, akik nem tudnak sütni-fõzni, de egy gyakorlott háziasszonynak -a receptek számosságát tekintve is - mindez kevés lehet ezért az árért (listaár: 5e Ft, tehát nem alacsony vagy középáras).
Igaz, a könyvet nem teljesen receptkönyvként hirdetik, nézzük tehát a másik funkcióját:

A receptek párkeresési, valamint párkapcsolati tanácsok, iránymutatások közé ágyazottak, amelyek nem mentesek a sallangoktól, újszerûség érzetét nem adják. (Rettenetesen általános, bármely nõi honlapon ugyanezeket a közhelyeket mantrázzák, akár onnan is össze lehetne ollózni, semmi eredeti gondolat.) Kevésbé szakmai vagy specifikus, hiányzik a heurisztika, az "AHA!" élmény.
Az írónõ véleményem szerint maga is párkeresõ, kevés gyakorlati tapasztalattal (soraiból inkább a szerelem utáni vágy érzõdik, mintsem a megélt szerelem), így nem hiteles párkapcsolati tanácsadói szerepkörben. Megmaradt elméleti síkon, és ez nagyon érzõdik.

A könyv összességében szép, színvonalas, csak kevesebb belbecs értékkel, mint amelyet az ára és a külseje sugall.