10/10
DÉW 2008 júl. 16. - 09:14:54 10/10 Előzmény juno_
(96/276)
köszi!
10/10
juno_ 2008 júl. 14. - 20:10:37 10/10
(95/276)
2009. júniusában várható a 3. rész megjelenése.
10/10
DÉW 2008 júl. 14. - 16:02:26 10/10
(94/276)
hm sztem az elmúlt néhány év legjobb horror filmje. megvan benne minden, ami kell 1 jó horrorhoz, a szereplõk is jók, könnyen tud a nézõ azonosulni velük és szurkolni az életben maradásukért. egyértelmûen 10 pontos. a második része sem rossz, de az elsõ rész az abszolút nyerõ. nem tudja vki mikor jön ki a 3dik rész?
Csongi07 2008 júl. 13. - 00:13:47
(93/276)
Hát nem tudom. Nem mondom, hogy rossz, mert csak végigizgultam, de azért lehetne javítani rajta. A sztori maga nagyon jó, de azért jobban kiemelhettek volna egy-két részletet. A végén nagyon elment a "csak erõszak, de az minél több!" irányába. És én pl. nem értem, hogy a gyereket miért nem bántották? (nem mintha bánnám, végig õérte izgultam) De a legjobban a szinkron keserített el. A fiatal apuka hangja nagyon gáz! Mindent összevetve sztem egy átlagos horrorfilm, de azért érdemes megnézni - legalább egyszer :-)
MorbidAngel 2008 júl. 12. - 12:13:10 Előzmény juno_
(92/276)
Az egyik LEGJOBB HORRORFILM!!! Tökéletes kép- és hangtechnikákkal, bár, amikor a nagydarab nyomorék (aki baltával járt mindig) áthajította a fiatal apukát a falat és üveget áttörve, akkor azért látszott, hogy számítógéppel csinálták eléggé, azt azért meg lehetne szólni.. De nem teszem, mert k*rva jó =DDD A történet is maga, bár, a forgatókönyvíró helyében Én azért több mitológiát vittem volna bele, vagy inkább kis drámaiságot, bár, azt se lehet mondani nagyon.. A történet megfelelõen "borzasztó" volt nekem [jó értelemben =)]. Bár, eléggé ideges lettem miatta néhányszor.. Mert ott bénáztak a szereplõk =S Ha az Én anyámat megölték volna, aztán elrabolták volna, hogy falatozzanak a nyers beleibõl, bennem olyan szinten felment volna a pumpa, hogy azt daraboltam volna, amit látok.. Meg, mikor az aõpukát élve elégették feleakkorára, mint amekkora volt.. =S Meg szegény kiscsaj, wáááá.. Azok a szemetek megerõszakolták =S De az is már mennyire hihetetlenül béna volt.. Én sokkal erõszakosabb lettem volna, nem hagytam volna magam.. Mert, míg a száját befogja a köcsög az egyik kezével (ha lehet azt annak nevezni), akkor már csak egy keze marad a lány lefogására, amit ki kellett volna használnia.. No, mindegy, ez csak egy film, nem okoskodom tovább XD Ezt le kellett írnom =) Remélem tetszett mindenkinek, aki megnézte. Második rész mikor lesz elérhetõ? Úgy, hogy nem neten, mert letöltéshez béna vagyok, nem vagyok egy nagy computer-buzi... XD =)

Üdvözlettel a Morbid Angel nevezetû zenekar nagy kedvelõje, Saci ^^
10/10
juno_ 2008 júl. 05. - 15:30:24 10/10
(91/276)
"Lehet szidni Wes Cravent a 21. században a vágóasztalra letett filmjeiért, de az kétségtelen, hogy az öreg mûfajt teremtett a '80-as években. Bezony, a slasher végülis az õ kicsinye, amely a Rémálom az Elm utcában elkészültével megszületett. Voltak elõtte is "próbálkozások", amelyek közül jópár kultikus magasságokba ért fel (Psycho, Texas Chainsaw Massacre, Friday 13th), de Freddy Krueger személye és az újszerû gyilkolási módozat (álommanó jön és szépen lekaszabolja a fejed) volt az, amely újra népszerûvé tette a horrorokat és egy új vállfaját indította útra. Aztán a Sikollyal megint reanimálta a témát, de most ugye nem maszkos gyilkosos filmrõl írok, hanem Craven '77-es The Hills Have Eyes-jának remake-jérõl, amelynek eredetije már magán hordozott pár slasher-vonást, de még nem volt az igazi, és hát mai szemmel nézve igencsak közepes a film. Alexandre Aja, a francia Magasfeszültség c. horror alkotója viszont tökösen nyúlt a témához (kísérleti atomrobbantásoktól eldeformálódott emberek le akarnak vadászni egy családot) és egy vérbeli bosszúállós mozit pakolt elénk két évvel ezelõtt.

Egy nagy család éppen a sivatagot szeli át a rövidebb út reményében, mikor is durr-defektet kapnak. Az apa elmegy segítséget kérni, a család ott marad a lakókocsinál, ám estére nem Bob papa tér vissza egy autószerelõvel hanem pár játékos kedvû mutáns, és miután megritkítják a családfa élõ ágait, elrabolják a pár hónapos kisbabát, de a gyerek apja, Doug elindul a kicsiért a kísérleti atomtelepre.


"Between 1945 and 1962 the United States conducted 331 atmospheric nuclear test. Today, the government still denies the genetic effects caused by the radioactive fallout..."

A film elsõ fele még csak az atmoszférát építgeti, a második pedig ráhúzza az adrenalint és a bosszú véres ízét, Doug pedig olyan hadjáratba kezd gyeremeke elrablói, felesége gyilkosai ellen, hogy ott fogunk neki ökölbe szorított kézzel drukkolni a sikerért. Õrjöngve szánkázik végig egy csákány és a család kutyájának társaságában a makett-városon lánya után keresgélve, és eggyütt dobog vele a szívünk minden saroknál, hogy akkor talán most jön el a vég? Most ugrik be az arcunkba egy kelésekkel díszített retardált szörnyeteg? De Doug még 10 liter vér elvesztése után is ugyanolyan ambíciózusan lengeti ellenségei elõtt a fegyvert, Õ John McClane hadnagy és Oh-Dae-su keveréke, bosszúszomjas, állandóan folyik belõle a piros festék de a revans közben egy árva szót nem ejt ki, és hát végülis Õ is a lánya miatt vállalja be ezt a tor-túrát, mint az OldBoy fõszereplõje. Rendben, ez erõs ferdítés volt a részemrõl, de azért van Doug karakterében mind a két szereplõbõl egy kicsi, a lényeg persze az, hogy mint a legtöbb amerikai, sohasem adja fel.
A többiek karaktere már az alap horror-sémák szerint épül fel, tehát van nekünk egy civódó testvérpárunk,***spoiler*** akik a film végére újra egymásra találnak, meg egy ideális házasságban élõ szülõduó is, akik ha gyerekeik engednék az egész utat végig dalolásznák.***spoiler vége*** De a mutánsok az igazi csemege, nem is személységi jegyeik a fontosak, hanem a kinézetük. Mert persze ott van Pluto, a baltával támadó két méteres vadállat, aki kegyetlen külseje ellenére mégis a kolónia enfant terrible-je. Aztán a harcmester, Lizard. Õ nem is olyan durva, úgy néz ki kb. mintha egy kocsmai verekedésrõl érkezett volna, egyedivé csak a 6-7 méter hosszú szögesdrótja teszi, amit folyamatosan magánál hord. Billy Drago is tiszteletét teszi az egyik kosztüm alatt (õt a Masters of Horror Imprint c. epizódjában is láthattuk), de a legjobb Big Brain, itthon asszem' a Hájfej nevet kapta. Na, ha láttátok Chris Cunningham Rubber Johnny címû klippjét akkor némi elképzelésetek lehet a külsejét illetõen. Brutális, simán a kedvenc mutánsom, fõleg az amerikaiakat kritizáló monológjával. Vannak még más mutánsok is, köztük gonoszak, semlegesek, meg egy segítõ szándékú is, de õket most hagyjuk.

Aja rendezése kiváló, Maxime Alexandre (Paris, je t'aime) képeinek fehérsége az új-mexikói (valóban a marokkói) sivatagról pedig egyszerre gyönyörûek és retina-égetõek. A szûrõk alkalmazása meg remek ötlet volt, kölcsönöz a filmnek egy kis, a képernyõn átszökõ forróságot a jeleneteknek, a vér pedig ennél nem is nézhetne ki élethûbbnek.
Nekem nagy kedvencem az elmúlt évek amerikai horrorgyártásából ez a film, nyers, durva, pörgõs (bár igazából az események csak a 40. perc elteltével indulnak be) és ahogyna fentebb már említettem, TÖKÖS, már a bevezetõ képsorokkal (mutálódott magzatok, babák és testrészek, valamint egy atom-robbanás mutogatásával) adnak nekünk egy kis ízelítõt az elkövetkezendõ másfél óra borzalmaiból (amik között vannak tényleg durva dolgok).
Ha csalódott vagy az amcsi horrorokban, amik nagy részét manapság a béna remake-ek és a gyenge másolatok teszik ki, akkor próbálkozz be a Sziklák szemével. Habár ez is egy remake, de mérföldekkel magasabbra tette a Wes Craven eredetijével felállított lécet, horrorrajongóknak ezt tényleg látni kell. A második részt viszont illik hanyagolni, mert a logika mellett kreativitás sem szorult a stáb agyába."
6/10
Huko 2008 júl. 05. - 01:19:18 6/10
(90/276)
hoppá...dehogynem!
sziklák szeme 2.
bonyolult volt,na!:)
6/10
Huko 2008 júl. 05. - 00:22:26 6/10 Előzmény Tökipompos
(89/276)
igen,ez nekem is kicsit erõsnek tûnt,hogy valaki nevessen egy ilyen filmen...lehetséges talán,de én sem tartok reálisnak egy ilyen reakciót.
számomra a film érdekes volt,tetszett,bár sok dolog volt benne, amit elõre lehetett tudni,néhol túl vontatott, túl unalmas volt.
a lakókocsis jelent szerintem,jó volt úgy,ahogy volt.nem voltak lelassított képek,5 mp-es szünet, hat vágás közben,totózás vajon megöli-e,nem öli, vagy valaki közbe lép és mégsem...az volt ott,ami.én,az ilyen horrorokat kedvelem.
az kicsit fárasztó volt hogy a szemüveges hapsi ilyen jól bírja..persze akinek kell,mindig feléled.

a 2.résznek mi a címe?mert nem találom sehol...
Katlee 2008 júl. 04. - 13:54:38
(88/276)
Fúúúj, hogy néztek ki azok, fúúúj :D Nekem tetszett amúgy! A kutyának szurkoltam :D

***SPOILER***

Jó volt mikor a vége felé megpocsékolta a kerekesszékes vízfejût! Még azt a kis csajt is sajnáltam (majdnem) mikor levetette magát a szikláról, hogy megvédje a kigyereket meg a csávót! Aminek készült megteszi!
Tökipompos 2008 júl. 03. - 23:27:32
(87/276)
jah és nem tudom elhinni(ahogy a kommenteket olvasom)h valaki ezen nevesen...aki azt írja az biztos vagyok benne h hazudik mert õ biztos nagyon kemény h azon vihogjon h éppen megerõszakoljanak vkit vagy szét trancsíroznak ...aki ezen nevet az az aberrált...akár milyen szar egy horror film azon nem tud senki nevetni ha vki meghal..és most nem egy csupasz pisztoly komédiára gondolok...mert ugyebár az komédia...no de ez nem az és nem is viccelik el amikor(ha nem láttad még akkor itt állj meg..de kétlem mert mára már elég sokan láthatták..) lelövik a nénit...szóval az a gáz aki nem borzong bele egy ilyenbe...
Tökipompos 2008 júl. 03. - 22:51:42
(86/276)
a film elején is elmondják h azért voltak a "zombik" dühösek és azért bántottak mindenkit mert, egy.idõ közben egymást kezdték el enni mert nem volt kajájjuk...kettõ.mert el akarták üldözni õket még a nukleális bombázások elõtt az otthonaikból...és ezért gyûlölték az embereket...
ezért voltak vérszomjasak..de többet megtudsz ha megnézed az elejét..:)
Anyiyta 2008 júl. 03. - 20:41:57
(85/276)
Áhh nekem ez túlságosan brutális film. nem hiszem el azt, hogy a rádióaktivitás ennyire kárt tehet a szervezetben. jó azt elhiszem, hogy testileg ekkora kárt tesz, dehogy agyilag is? nah ezt már nem veszem be. jó tudom film az egész meg minden, de szerintem túlzásba vitték. Meg azt nem értem, amikor a csajokat megerõszakolják, és kikötözik az ágyhoz. Kapnak kaját? bár biztos, de valószínûleg nem olyan íncsiklandozó falatokat....XD Ez már nem horror, ez már sokkal brutálisabb film annál...
sonb 2008 júl. 03. - 20:31:08
(84/276)
Gagyi
10/10
Gyuri04 2008 júl. 01. - 21:33:32 10/10
(83/276)
Isteni horror film,nem sok ilyen jó van..Talán még a Motel-ek..
purplereli 2008 jún. 29. - 14:15:22 Előzmény M.Shadows
(82/276)
Hmm, elég érdekes lenne, hogyha 24 éves fejjel pokémont néznék:D De azért köszi a tanácsot, elraktároztam...
sandros5000 2008 jún. 29. - 09:38:43
(81/276)
Azok szokták kritizálni a jó filmeket akik nem értenek hozzá...egy kicsit erõs kijelentés, mert az ért vannak itt jó páran akik elég jól ismerik a filmet...
S nem bakikat kerestek csak a véleményüket mondták el..
Miért baj az ha ellenvélemény is születik a filmrõl?
S ha zavar, miért teszed te is ugyanazt, mert leszólod ezeket az embereket...
4/10
real_madrid 2008 jún. 28. - 20:08:55 4/10
(80/276)
sztem a legdurvább az vót, amikor leharapta az ürge a papagájnak a fejét, majd a maradék testébõl úgy itta ki a vért, mint én a tejet a dobozból. naon durva vót apám! meg amikor kiszopta a nõ mellét hú ekkor majnem átkapcsoltam!
10/10
diana22 2008 jún. 28. - 16:34:23 10/10
(79/276)
Kritizálni mmeg azok szokták a jó filmeket, akik nem értenek hozzá. Szar lehet úgy tévézni, hogy a bakikat nézzem, s ne tudjam élvezni azt.
A film nem a vérengzésrõl szólt leginkább, hanem volt egy pszichikai része, amit nagyon megfogtak. Erre írtam, hogy életszerû volt.
10/10
diana22 2008 jún. 28. - 16:26:52 10/10
(78/276)
Az egyik legéletszerûbb horrorfilm volt. Nagyom tetszett. 5*
sandros5000 2008 jún. 28. - 13:08:24
(77/276)
Newcastle-el értek egyet ez egy tucathorrorfilm, mai mészárszék filmek közül. Kérdem én mi különbség van a Halálos kitérõ és e film között semmi, az ég világon. Ott erdõben lakó mutánsok itt a sivatagban, hogy lehet ez akkor egy nagyon jó film. Régóta nézek filmeket horrorokat is, de régebben mindig tudtam izgulni a horror filmeken, most meg néhányszor megijedek, az sem a film érdeme, csak a vágásoké és inkább csak undorodok hogy milyen irányba tartnak a horror filmek. Mert szerintem az tény hogy olyan hosszantartó borzongást már nem tudnak nyújtani mint a régi horrorfilmek, ahol még a történetre is figyeltek, s nem véletlen hogy azokat dolgozzák fel, csak durvábbra, szerintem ehhez azért nem kell akkorra tehetség.

Egyik forumozó írta hogy milyen extrém ötleteket tett volna még bele a filmbe, vagyis nem olyan nehéz ezt megtenni ha van egy jó alap.

Spoiler:
Én egyet tettem volna még bele a kutyával a rendezõi stábot is felzabáltattam volna...

Ezek a filmek, ahogy sokan mondták inkább gyomorforgatóak és nem olyan amiken még hetek múlva is lehet borzongani. Nekem egy zuhany elég hogy elfelejtsem ezeket az alkotásokat.

S ahogy többen írták ezek a filmek, a horrorfilmek egyik válfaja, flashhorrorok ha jól írtam, és akkor csak velem van a baj, mert ezeket egyáltalalán nem tartom sokra.

A mondanivalót keresni meg teljesen felesleges ilyen filmekben, mert nem azért ül be az ember, ez magából a mûfajból adódik. Amit egyik forumozó leírt mint a film mondavalója, az a véleményem, ha ezt neki egy ilyen filmbõl kell megtanulnia, és nem a könyvekbõl, vagy az életbõl akkor az már nagy baj....