Sz. Péter 2021 máj. 25. - 17:36:38
(20/20)


"az eszméből ami szegények milliárdjainak adott hitet és reményt"?

Ez volt a kommunizmus lényege: a vezetők elhitették a tömegekkel, hogy a kommunizmus azért jó mert mindenki egyenlő és mindenki egyformán részesedik a megtermelt javakból.

A világ legnagyobb hazugsága volt. A magyar szocializmus dettó.
olahmiki1959 2015 febr. 05. - 16:50:53
(19/20)
Engem az RTL Klub híradója hangnemének megváltozásában, helyesebben öntudatra ébredésében egy dolog zavar, de az nagyon.
Az idõpont.
Az egybeesés.
És az a kétségbeesett kapálózás, amivel megpróbálják megmagyarázni a történteket, a 180 fokos fordulatot, a közélet iránt érzett, hirtelen felhorgadt felelõsséget.
Nevezetesen, hogy miért pont akkor, tizedmásodpercre pontosan akkor jöttek rá, hogy nekik a bulvárhírek érzékletes bemutatásán túl, - kosheen01 kolléga élvezetes elõadását ezúton is köszönjük, nem felejtettük el, nem léptünk túl rajta, megvan, elraktároztuk elménkben, szívet melengetõ emlékként él bennünk tovább...:) - aktuálpolitikai feladatuk is van, ami a nézõk minél alaposabb tájékoztatásában mutatkozik meg, amikor az ún. "reklámadó" példátlan mértékû megemelésének terve napvilágra került.:D

Ami - számomra - mindenféle kérdéseket felvet, emberi, szakmai, etikai téren.
A magyarázkodás - mert persze "valamit mondani kell" - pedig számomra suta, hiteltelen, elfogadhatatlan, megmosolyogtató.
Eddig miért nem, és most hirtelen miért igen?...

És ha - mint a híradásokban, szóbeszédekben hallani lehet, - az 50 százalékos reklámadót vissza fogják vinni 5 százalékra, - talán remélve, hogy az RTL Klub híradójának vehemenciája csitulni fog, - akkor azt hogy fogják tálalni?
Arra mit fognak mondani, ha valóban bekövetkezik?

Mert valamit majd akkor is mondaniuk kell.:D

Utánlövés.
Azért - ha már településnevekrõl van szó, - Nyárokmirségy se utolsó, Pornóapátiról már nem is beszélve...:)))
olahmiki1959 2015 febr. 05. - 16:25:14
(18/20)
Most, amikor ezt írom, (16'24-kor) akkor nem állt vissza, - vagy, visszaállt, de mostanra újból megjavult.
Legalábbis nálam...:)
offtopic
Edmond Dantes 2015 febr. 05. - 15:13:32
(17/20)
Hát hisz' tudom én :)
Bevallom, én régebben azt hittem, h ilyen nevû település valóban nincs!
Utólag is elnézést kérek a karakószörcsökiektõl.
Edmond Dantes 2015 febr. 05. - 14:27:04
(16/20)
Mihez kell szurkolni:
- külsõ diplomáciai és mindenekelõtt erõszakos üzleti beavatkozással a németektõl segítséget kap és...?
avagy
- külsõ diplomáciai és mindenekelõtt erõszakos üzleti beavatkozással nem kap a németektõl segítséget és...?

TGM mindenesetre (h ON/témánál maradjunk) külsõ diplomáciai és mindenekelõtt erõszakos üzleti beavatkozással sem egyébbel nem kap senkitõl segítséget. Csak sugároz :)
offtopic
Edmond Dantes 2015 febr. 05. - 14:20:08
(15/20)
Rossz hírem van: szélesvásznú formátum visszaállt...
offtopic
Edmond Dantes 2015 febr. 05. - 14:19:18
(14/20)
OFF
1 db komoly elírást látok:

http://www.karakoszorcsok.hu/

A többi elírás nem nagy ügy :)

Egyébként mi a baj? RTL: "olyanok voltunk, ilyenek lettünk". Láttunk már ilyent...legfeljebb az "érintettek" (le)tagadják.
LexH 2015 febr. 05. - 11:46:30
(13/20)
Az RTL Klub természetesen ebben e vitában szót sem érdemelne, ha nem arról lenne szó, hogy várhattunk-e valamit Angela Merkeltõl. TGM azt mondta, nem sokat, az RTL Klub esete viszont azt bizonyítja: õk azért épp eleget.
olahmiki1959 2015 febr. 05. - 10:55:40
(12/20)
Mielõtt továbbmennénk, annyit azért hadd jegyezzek meg, hogy a topik formátuma helyreállt, - jobban mondva, normalizálódott, - ami nagy könnyebbség az itteni olvasóknak.
Köszönjük, - akárkinek is köszönhetjük...:)
LexH 2015 febr. 05. - 10:41:38
(11/20)
Épp azt jelzem, hogy a csatorna a teljes kifulladásig vívhatta volna a maga kis médiaharcát, ha a napokban érkezõ külsõ diplomáciai és mindenekelõtt erõszakos üzleti beavatkozással nem kap a németektõl segítséget.
Edmond Dantes 2015 febr. 05. - 10:35:46
(10/20)
RTL Klub sem "megváltoztat". RTL Klub (híradója) csupán a saját stílusában teszi uazt mint TGM a saját másfajta stílusában: szemeket akar kinyitni, tespedtségbõl akar fölrázni..már aki "vevõ" erre. Ez nem "külsõ segítség". Tetszik-nem tetszik, karosszékben ülve (ld elõzõmet), "külsõ segítségre" várva: nem megy.
LexH 2015 febr. 05. - 10:22:58
(9/20)
Kosheen, Olahmiki és Edmond Dantes

A tét ugyebár, hogy mennyiben tudunk változtatni saját helyzetünkön s TGM hogyan rombolja le az ezzel kapcsolatos illúziókat.
Jól. Jól rombolja le.
Az önmagunk helyzetének változtatásáról nekem most mindenekelõtt az RTL Klub ügye jut az eszembe, melyet mint látható, a csatorna erõs külsõ segítséggel, a németek kemény beavatkozásával tud megváltoztatni. Vannak akik csak az erõszavát értik meg - halljuk mostanában oly gyakran, s íme újabb példáját látjuk annak, hogy milyen gyengék vagyunk, mennyire rászorulunk a külsõ segítségre.
Edmond Dantes 2015 febr. 05. - 09:40:05
(8/20)
Csak ismételni tudom elõzõ önmagamat, immár szélesebb körben és akkor most kicsit konkrétabban: TGM sztem azt fejtette ki "mísz" pofával és stílusban h AM látogatását helyi értéken kell kezelni, se több se kevesebb nem volt annál, ami: pol.-lag a szomszédságunkban zajló háború a lényeg, az egész látogatás IGAZI, tartalmi lényege, "üzenete" pedig a zsinagógai látogatás és tárgyalás volt.
Stílusával, (meta)kommunikációjával azon sokakhoz szólt, talán nem alaptalan lekezeléssel, akik azt várták h AM seprût hoz és kiseprûzi a kiseprûzendõt...Igen, lehet h sokkolni akart, felrázni, illúziókat szétfoszlatni. Ha ez kontraproduktív volt, mint írod, arról, bármily furcsa, sztem n e m TGM tehet. Ez vmi olyasmi, mint h ha belenézel a tükörbe és abban rondát látsz, ne a tükröt okold ezért! A tükröt õ odatartotta elénk...ha ettõl "megy el az emberek kedve": megjött a kedvük már? és mihez is? és hány embernek is?, arról, még egyszer: n e m TGM tehet. "Tessék felállni a karosszékbõl!" - mondta igen hangsúlyosan.
KO pedig sztem nem lett lemosva stb., valszeg elõzetes egyeztetés volt (ami szokásos, élõ adások esetében is) és KO szekundált, alájátszott TGM kissé túlhangsúlyozottan, de nem indokolatlanul kétségbeesett gesztusaihoz, kijelentéseihez, a többszöri ismétlés érdekében.
LexH 2015 febr. 05. - 06:07:02 Előzmény Edmond Dantes
(7/20)
Jó látod, TGM szándékosan akarja meghökkenteni a nézõt, "pukkasztani a polgárt". Mondhatnám erre: de hol vannak itt polgárok? Fontosabb azonban, hogy momentán az egész életünk egy sokk, köszi TGM már ne sokkoljon tovább, mert amit és ahogy mondja, annak összhatása (médiaelemezõk szavával) tökéletesen kontraproduktív. Amikor TGM a maga furcsa, kényszerneurotikusan köpködõ ajkáról elhangzik az ajánlat; jöjjenek a magyar állampolgárok és oldják meg a magyar problémát, akkor e szíves invitálására csak annyit tudok mondani:
- Na, most ment el a kedvem az egésztõl!
olahmiki1959 2015 febr. 05. - 00:43:07
(6/20)
Goromba hangnemû vita - közöttünk - gyakorlatilag kizárt...:)

Az viszont biztos, hogy ahogy végigolvastam az összes hozzászólást, - tanulságos volt mindegyik - az derült ki a számomra, hogy TGM mennyire színes egyéniség - lehet ezt mondani? - illetve, a vele kapcsolatos érzelmek milyen széles palettáját hívja felszínre - csodálat, elutasítás, kétkedés, a kiismerhetetlensége miatti fanyalgás, értetlenség, elutasítás, kritika...

Viszont, ahogy végiggondolom a tegnap esti szereplését az ATV-n, egyre inkább az a meggyõzõdésem, - és persze, 150. alkalommal is sietek kihangsúlyozni, hogy ez szigorúan a magánvéleményem, ami vitatható, megkérdõjelezhetõ, - hogy TGM-nek volt igaza.
Miért?
Mert Angela Merkel magyarországi látogatását minden politikai oldal összes szereplõje halálosan komolyan vette, sokan megpróbáltak ráülni erre a látogatásra, sokan megpróbáltak politikai hasznot kovácsolni belõle, - pro és kontra, - és a kelleténél - valószínûleg - nagyobb jelentõséget tulajdonítottak neki.
Kálmán Olga is.
TGM pedig rájött arra, - és ezt nem is rejtette véka alá, - hogy ettõl az egy látogatástól a jelenlegi ellenzék még nem fogja tudni megváltani a világot, egy európai - kétségtelenül hatalmas súllyal rendelkezõ - politikus szavaitól, mondataitól nem fog jelentõsen megváltozni a bel-és külpolitika, a kormány és az ellenzék viszonya, pozíciója, akik pedig túlzott reményeket fûztek ehhez az aktushoz, azok illúziókat kergettek.
K.O. - milyen sokatmondó ez a monogram... - pedig hiába erõlködött, próbálkozott, ezúttal alul maradt TGM-mel szemben. (Ez a jó múltkor Schiffer Andrással is megtörtént, úgy látszik, a mûsorvezetõ nem tanul ezekbõl az esetekbõl...:)
Én azon csodálkozom, hogy egy ilyen rutinos, magasan kvalifikált médiaszemélyiség, - amilyennek Olgát tartják, - hogyhogy nem vette észre a másodperc töredéke alatt, hogy TGM-mel ezúttal nem lehet zöldágra vergõdni, neki abban a pillanatban át kellett volna vennie a vendég flegma, szarkasztikus stílusát, és ironizálva, egy pillanatig sem komolyan véve sem önmagát, sem a vendéget, kellett volna folytatnia a beszélgetést.
A végeredmény valószínûleg ugyanez lett volna.:D

A váratlan helyzethez való azonnali alkalmazkodás - szerintem - a jó mûsorvezetõ egyik legfontosabb kritériuma...:)

Aktuálpolitizálni nem szeretnék, a Merkel látogatás tanulságait, lehetséges következményeit - pláne TGM tv szereplésének tükrében - nem szeretném jobban kibontani, ezért most elköszönök - a gorombaságnak még a látszatát is elkerülve, hihihi!...:)))
olahmiki1959 2015 febr. 04. - 22:16:51
(5/20)
Kedves barátaim! (Úgy kezdem, mint egy hordószónok...:)

Elöljáróban néhány civil kérdés: ennek a topiknak direkt ilyen elnyújtott a formátuma? És mi, hozzászólók nem tudunk rajta változtatni? - mert nagyon zavaró, hogy alul a kurzorral kell ide-oda húzogatni az írást, mert kilóg....:)

TGM.
Sokan Magyarország egyik legokosabb emberének tartják - valahol én is, olyan mennyiségû lexikális, és egyéb tudás van benne, ami egészen elképesztõ, és szinte példa nélküli, - ugyanakkor, a magyar értelmiség egyik legérdekesebb, legellentmondásosabb, sehová be nem skatulyázható, mindig vitákat gerjesztõ, jószerivel megkerülhetetlen figurája, akinek a szavára figyelni kell, akinek "súlya van", akinek a megnyilvánulásai mindig a közélet részét képezik.
Én rendkívül szórakoztató figurának tartom, - nem veszem annyira komolyan, mint talán kosheen01 barátom, - helyesebben, nem tudok szabadulni attól a gondolattól, hogy TGM-nek ezek az irritáló, provokatív, teátrálisan cinikus és lekezelõ mondatai, hanghordozása, - például legutóbb Kálmán Olgával - egy szándékosan, gondosan felépített, és felvett értelmiségi póz, - külsõségekben is megnyilvánuló - magatartás elemei.:D

TGM játszik, jól érzi magát, valószínûleg ezzel a "bicskanyitogató" attitûddel is azt akarja kifejezni, - és ebben talán még igaza is van, - hogy a mi politikai és kulturális közéletünk ezt érdemli, ennyi van benne, ennyire kell komolyan vennünk, mert hamis, mert értéktelen, mert rengeteg sallanggal bír, mert talmi, és közepes tehetségû és képességû, súlytalan emberek csinálják, akikre nem érdemes nagyobb figyelmet fordítani, csak lenézõen, lekezelõen, cinikusan, szarkasztikusan, ironikusan kell ezzel a "mai kocsmával" foglalkozni.

... Mellesleg, láthatóan élvezte, ahogy Kálmán Olga szenved a vele való beszélgetés alatt, és a mûsorvezetõ minden kísérlete, amely arra irányult, hogy normális mederben tartsa a beszélgetést, és használható választ kapjon a kérdéseire, lepergett róla, a szándékosan, még a testtartásában is kifejezett bezárkózó személyisége feltörhetetlennek bizonyult, és tulajdonképpen semmi értelme nem volt a stúdióban való jelenlétének.:D

TGM számtalanszor megégette magát, - az egyik ilyen, talán legemlékezetesebb megnyilvánulása a Moszkva-téri késeléssel kapcsolatban történt, - az áldozat egy roma fiú volt, - amikor a televízióban komoly arccal, mélyen elítélte ezt az aljas, rasszista támadást, és mintegy szakértõként, kiselõadást tartott arról, hogy ha a skinhead-ek fekete bakancsába fehér cipõfûzõ van befûzve, az egyértelmûen a rasszista mivoltukra utal, errõl "ismerik meg" egymást - régen történt, de ezt a mai napig nem felejtettem el.:D
Erre kiderült, hogy az ominózus esetnél skinhead a környéken nem volt, a tettes maga is a roma kisebbséghez tartozott, ami érdekes megvilágításba helyezte ezt az esetet, - TGM javára kell írni, hogy utána bocsánatot kért az elhamarkodott, prejudikáló kijelentései miatt, - ez is valami.:D

TGM - szerintem - egy tipikusan olyan ember, akinél - ahogy mondani szokták, - "soha nem lehet tudni, hogy mikor viccel és mikor beszél komolyan".
Hogy ez mennyire tudatosan felvett póz, vagy mennyire ösztönös megnyilvánulása az õ értelmiségi mivoltának, ennek felfejtéséhez felkészült pszichológusok tudására lenne szükség, én ilyen tudással - sajnos - nem rendelkezem...:)))
breeder 2015 febr. 04. - 18:42:44
(4/20)
Én van hogy nem értek egyet TGM-mel, mert sokszor ugyan jókat mond, de van amikor meg olyan butaságokat hord össze, hogy az eszem megáll. Azt viszont becsülöm benne, hogyha hibázik, elnézést is tud kérni, vagy egyszerûen annyit mond (ami megint csak becsülendõ):, hogy tévedtem! :)

A flegmaság, lekezelés:
Hát igen, ez nem elõny. Ez azt hiszem senkinek sem áll jól! Még ha az illetõt átlag feletti ésszel áldotta meg a sors, akkor sem lehet alapja, hogy másokkal szemben lekezelõ módon viselkedjen. Szoktam mondani: "Aki azt állítja, mindent tud, mindenre felkészült már, az valójában semmit sem tud." :)
Edmond Dantes 2015 febr. 04. - 17:04:43
(3/20)
A kedvetekért ma du. visszanéztem onlájn a beszélgetést...na jóóó, már 2-3 órája lement és csak most léptem be a fórumba :)
Szóval TGM ilyen. Színészkedik, rájátszik. Ráadásul sok mindent mond, sokszor önmagát is felülírja/felülbeszéli, ellentmond tegnapi, tegnapelõtti önmagának stb. Valójában mindennek és mindenkinek az ellenzéke, sokszor önmagának, olykor leginkább önmagának...ebben viszont következetes...na nem bonyolítom tovább.
A tegnapi attitüdje nem volt (sokkal) több (rosszabb?) mint máskor. Talán azt akarta a gesztusaival, stílusával (meta)kommunikálni h kétségbeejtõen nem tud mit kezdeni azzal, amivel és h amit meg kell oldani, azt kinek kell megoldani és ki(k) nem fogja(k).
Mivel láttátok, a "ki" és a "ki nem" könnyen nevesíthetõ számotokra. Üdv.
breeder 2015 febr. 04. - 15:24:51
(2/20)
Én is láttam TGM tegnapi szónoklatát, és én sem voltam tõle elájulva. Kicsit flegmán kezeli a dolgokat.
Pár évvel ezelõtt belõlem is hasonló indulatokat váltott ki a viselkedése, mint belõled, de ma már inkább nevetek rajta, mint hogy bosszankodjak...