Téma: Távol tőled

6/10
Blasius Biagio 2020 febr. 15. - 01:59:47 6/10 Előzmény Messidor
(7/27)
Aki nem ad csillagot az 0-ást ad. úgy látom, ami félrevezető, a fenti alkotás mindenképpen érdemel csillagot. most 3,2 körül van 6 értékelésből (6 + 6 + 8 + 3*0)/ 6 ~ 3,3.. Ha válaszolsz és értékeled, akkor javítod. Vélhetően sokan azt hiszik, ha nem adnak csillagot, az nem számít bele az átlagba, pedig pont az húzza le nagyon az átlagot, a 0-ás értékelés. A fenti film mindenképpen érdemel min 5-6 csillagot, ami 0 és 10 között nem rossz, tekintve, hogy ez egy kis költségvetésű mozi és a 9-es, 10-es értékelés a legnagyobb filmeknek jár ki (itt nem a mai Oscar halmozó giga produkciókra gondolok, hanem Federico Fellini, Jiří Menzel, Franco Zeffirelli, Wim Wenders, Miloš Forman, Alfred Hitchcock, Ernst Ingmar Bergman és a többi nagy legsikerültebb alkotásaira). ehhez kell viszonyítani, hogy egy fiatal James Pillion nevű rendező, első egész estés filmje -eddig három rövidfilmet rendezett- kap 5-ös, meg 6-os, meg akár 8-as értékeléseket, szerintem ez siker. Ráadásul mindezt úgy, hogy román a film és magyarok a nézők.
6/10
Blasius Biagio 2020 febr. 15. - 01:29:25 6/10 Előzmény InteriorLulu
(6/27)
Szia! Ne haragudj, hogy a színészi játékot én máshogy ítéltem meg. Abban egyetértünk, hogy a forgatókönyv életszagú és igen, univerzális (kis költségvetésű, korrekt film, egyszeri megnézése ajánlható). (Nagyon nehéz a filmeket pontozni, úgy, hogy visszamenőlegesen már nem módosíthatók az értékek. Ha a legnagyobb alkotásokhoz viszonyít az ember, akkor minden, csak pár pontot kap, ha a korrekt, nézhető, mondanivalóval, érzelmekkel rendelkező minőséghez, akkor 7-es, 8-as, de ez esetben a filmtörténelem klasszikusait nem jellemzi jól a 10-es. Arról nem is beszélve, hogy a 1 - 4-es értékelésű filmeket -pl. üsd vágd jellegű popcorn mozik- én végig sem nézem általában. A pontokat nálam több szempont alakítja ki együtt, egy igazán erős színészi jelenlét részben megmenthet egy gyatra forgatókönyvet.) ui.: Módosítottam 6/10-re. Ennél viszont úgy gondolom nem erősebb.
6/10
Blasius Biagio 2020 febr. 15. - 01:05:06 6/10
(5/27)
Számomra a film konklúziója, hogy egy házasságban mindig mindent meg kell beszélni.
És sohasem szabad úgy nyugovóra hajtania a házastársaknak a fejüket, hogy veszekedtek és nem békültek ki. A színészi játék nem túl erős, lévén fiatal színészek, a történet akár sajnos reális is lehet.
Végül úgy is értelmezhetjük nyitott marad a végkifejlet. Nagyjából három lehetséges befejezés lehet, aki akarja úgy veheti, hogy ebből a legpozitívabb, de úgy is, hogy a legnegatívabb valósul meg. Szerintem a film nézhető televízióban, pl. a nap végén és illeszkedik a Házasság hete tematikához (ekkor adta a közmédia). Nem az a film, amit többször megnéz az ember, úgy gondolom. Tartalom, mondanivaló 7/10; színészi játék 4/10; képi világa, zene 3/10. Összesítésben egy gyenge 5/10, ami nálam a még valamiért nézhető kategória (5 alatt már nem tanácsolom a megtekintést, lévén szigorúan véve ez az „elégtelen” szintje, 50%). Véleményem szerint van benne amiért egyszer szerethető, ha más nem, kissé szájbarágós gondolatébresztőként.

Két egymástól nagyon, különböző fiatal kapcsolatáról szól (családcentrikus művész és a karrierista diplomás). Ahol nálam döcögött a film, amikor a karrierista, de jól fizetett asszonyka -aki elhanyagolja férjét a munkája miatt- megtudja hogy teherbe esett és ugyan nagyon szüksége lenne a férjére ekkor már, még egy hét szabadságot is kivesz -ami nála, aki a vége felé már egy órát sem tud a házasságára szánni, nagyon nagy szó-, de ő maga ki nem utazna a férfihoz (USA, Romániából), akiről tudja, hogy a beteg édesanyja miatt van távol. Ebben az élethelyzetben ez azért nehezen elképzelhető, főleg, hogy pénze is lenne rá, vezetői állásban van (ha annyira haragszik a férfira, miért hiányzik számára annyira..., ha pedig hiányzik, akkor miért nem megy oda, ha van rá forrása). Erre csak egy magyarázat lehet, attól hogy valaki megházasodott, még nem biztos, hogy fel is nőtt.

8/10
InteriorLulu 2020 febr. 15. - 00:59:21 8/10
(4/27)
Ez a film lehetne akár magyar is, ami alatt azt értem, hogy az elmesélt történet annyira univerzális és életszagú, hogy a román része - azaz minden ami román, és mindenki aki román benne - bármi probléma nélkül lehetne magyar, sőt közép-európai, sőt bármelyik európai országbéli.
Egy ilyen film sikerültsége és sikere a két főszereplőn áll vagy bukik, márpedig a szerelmespárt alakító két színész, Maria Dinulescu és Jonathan Ahmadi igen érzékeny és pontos játékkal hozza a karaktereik között lejátszódó érzelmek valóban széles tárházát. Leginkább ők tehetnek arról, hogy ez a nem igazán komplikált, ám mindannyiunk számára ilyen vagy olyan formában ismerős történet kifejezetten jó filmmé válik.
Messidor 2020 febr. 14. - 23:25:59 Előzmény olahmiki1959
(3/27)
Szerintem aki román filmekre kíváncsi (mint pl én) annak nem probléma,sőt!
Messidor 2020 febr. 14. - 23:24:21
(2/27)
Szeretem a román filmeket,sajnos ezt nem szúrtam ki a Duna tv műsorában.De nekem 4 értékelés alapján 1,2-t jelez az index.Létezik ez?
olahmiki1959 2020 febr. 14. - 05:09:39
(1/27)
Szerintem sokakat elriaszthatja, hogy a film feliratos.