Téma: Telihold

gladiátor1 2022 júl. 28. - 09:19:37
(101/101)
Can Yaman ma estétől ismét a Life Tv csatornáján látható, érkezik az Erkenci Kus/Korai Madár/Álmodozó mai nyitással és a Dolunay/Telihold/A szerelem íze sorozat dupla részekkel majd holnaptól mindkét sorozat dupla epizódokkal a rajongók legnagyobb örömére. A Life honlapján minden epizód 7 napon át visszanézhető/letölthető lesz, csodálatos nyárestéknek nézünk elébe, aki szereti az igényes romantikát és Can Yamant, semmiképpen ne hagyja ki. Szeretettel várjuk a rajongókat a hazai első és egyetlen hivatalos rajongói Facebook csoportban/Can Yaman Hungary Privát Csoport, ahol évek óta napi médiafigyelés, filmjeinek eredeti nyelvű elérhetősége, valamint minden fontos információ és fordítás/Sanem könyve, Sanem naplója, CY életrajzi könyve, stb. megtalálható a legszebb fotók, videók/díjátadók, interjúk társaságában. https://www.facebook.com/groups/canyamanhungary/posts/1207347216755625/?comment_id=1207511853405828&reply_comment_id=1207525843404429&notif_id=1658990524852194&notif_t=group_comment_mention
K. Judit 2021 aug. 30. - 12:57:30
(100/101)
Kedves Port,
órák óta próbálom korrigálni a Port valamelyik elérhető felületén egy péntek éjjeli félre-klikkelésemet, amivel véletlenül, akaratlanul kitiltottam egy szegény kommentelő társamat a Telihold topikról (henci47). Képfeltöltés közben a sok klikkelés közepette valahogy eltaláltam a tiltás feliratot, és már nem tudtam visszacsinálni. Azt sejtettem, hogy hétvégén nem fog sikerülni, gondoltam sok céghez hasonlóan automata üzemmódra váltottak. Ebben is tévedhettem, ugyanolyan élettelen a Port Kapcsolat oldala (legalábbis az, amit a közönség lát) azóta is, mint hétvégén volt, azonnal szürkére vált az oldal színe, és egyik szót, mondatot, nevet, címet, borítékot (!) sem lehet használni. Próbáltam először találni az oldalukon egy nevet, egy embert, akivel beszélhetnék, akinek írhatnék, akitől segítséget kérhetnék ezzel kapcsolatban, készítettem egy fotót is az oldalról, hogy bizonyítsam, lehetetlen. A formátum miatt persze nem tudtam csatolni.
Lehetetlen a Google-lal is keresni, megtalálta ugyan a Port.hu kft. címét, egy kis térképet is, a telefonszámát (az adószámát...) is, természetesen ez a telefonszám sem működik.
Nem szeretek másoknak kellemetlenséget okozni, ezért reggel óta még mindig ezzel foglalkozom, reménykedem, hogy ha a Port nem is, de valaki, aki véletlenül erre jár, tud segíteni a kapcsolat felvételében. Hátha valamit rosszul csinálok. Szóval ha véletlenül járt már így valaki, vagy esetleg csak más ügyben el akarta érni a cég egyik munkatársát, esetleg csak egy telefonszámot, e-mail címet szeretett volna találni a Porthoz, és sikerült is neki, azt a segítséget nagyon hálásan megköszönném.

Üdvözlettel: K. J.
(Most már leírtam máshová is, ugyanis egyszer már eltűnt ez a levelem ... is.)
K. Judit 2021 aug. 28. - 13:29:31
(99/101)
Nem is emlékszem, hogy ez vajon melyik hsz-em folytatása, arra sem, hogy föltettem-e, de ha már megtaláltam, menjen ez is. Nincs is több.

"Nazlival kapcsolatban még valami: téved, az nem rabszolgatartás, ha valaki elvárja egy aláírt szerződés betartását, főleg akkor nem, ha egy csepp magyarázatra sem méltatják. Az új étteremmel Nazli simán lemondott Feritről (kicsit el is bizonytalanodtam, hogy valóban szerette-e), a kapcsolatuk alakulását legalábbis rábízta a sorsra. Nem mellesleg Bulutról is lemondott, amikor haza készült egy évre Antakyába. Ebben az epizódban kifejezetten haragudtam Nazlira. Gyáván nem vállalta fel a saját bűnét, inkább hagyta, hogy Ferit szenvedjen mindenért.

Egy ilyen vetélytárs mellett, mint Ferit persze nagyon nehéz dolga volt Deniznek, akármit talált is ki, akárhányszor is ő lépett először, mindig lemaradt, mindig csak a második maradt. A lány sem akarta, hogy megmentse, hogy kifizesse a tartozásait, hogy jobb állást kínáljon neki. Ezeket mind rá akarta erőszakolni Deniz, miközben folyton arról beszélt, hogy Ferit az, aki kínozza a körülötte lévőket, valójában ő akart Nazlira erőltetni dolgokat. Azt hitte így csak idő kérdése a lány szerelme. Mondjuk, ha a lány örökös dicsérő szavai, váratlan felbukkanásai, hívásai ritkábbak lettek volna, jobban el tudott volna gondolkodni. Talán Nazli nem tudta, hogy ha egy fiút barátként kedvelünk, nem szabad reményt keltenünk benne. Nem tudta, vagy nem foglalkozott vele, azzal viszont tisztában kellett lennie, hogy őt Ferit érdekli, az ő pillantása borzongatja meg, mindig az ő tekintetük találkozását keresi. Még akkor is, amikor Ferit eleve hátrányból indított, eleinte tényleg kissé tuskó volt a lánnyal (mert Enginre hallgatott), a lány megalázottnak, megbántottnak érezte magát, ott is hagyta. Deniz ezzel szemben csak udvarolt neki és csodálta. De a lányt MÉGIS Ferit izgatta jobban, ez az, ami szerencsére megfejthetetlen és titokzatos az életben, így izgalmas.

Amikor végül már D-nek is feltűnik valami Nazli és Ferit kapcsolatában, először elmegy F-hez: finoman figyelmezteti, hogy „el a kezekkel” N-tól, ő az enyém (még az sem józanítja ki, hogy a lány nem reagált túl jól a hozzá írt dalra). Tudjuk, hogy Ferit nem szeret veszíteni, egy ilyen fenyegetés csak felbőszíti, a testvérétől pláne nem veszi jó néven. De azért átgondolta, a felmondás után nem sokkal elengedi N-t (ami valljuk be elég kockázatos dolog volt), de később, amikor enyhült valamit a köztük lévő feszültség, betársul hozzájuk partnernek. Sietnie kellett, mert tudta, meg kellett előznie Denizt, aki nyilván szintén meg akarta venni a tulajdon másik felét, így Ferit gondolom tripla összeget kínált érte. Ő mindig biztosra ment. (Ezért is kardoskodott amellett, hogy ne egy akármilyen büfé legyen belőle, hanem egy luxus étterem, és bár nem a nyereség volt a fő cél, azért igazi üzletemberként nem bánta volna, ha végül sikeressé válik az étterem.) És látja azt is, hogy sem Nazli, sem Manami nem ért az üzlethez, így legalább tud nekik segíteni. Alapvetően nem Deniz miatt tette, hanem Nazli miatt, mert nem akart lemondani róla. Viszont örült is egy kicsit, ha ezzel felbosszanthatta Denizt, ez volt a válasza kihívására, és a Hakanék mellé állására. (Meg arra, hogy D. még Nazli apjánál is be akart vágódni.)

Deniz következő lépése, hogy már kezdi követelni is, hogy Ferit adja el neki az új étterem részvényeit. Nem jár sikerrel, ráadásul kiderül, hogy Ferit és Nazli egész jól dolgoznak együtt. Ezt már nem bírja Deniz, már totál begőzölt fejjel fenyegeti Feritet, először saját részvényei átadásával Hakannak, aztán a garázsban zajlott jelenettel. Családi ügy, egyelőre a többit félretették, de később megint megpróbálja rávenni Feritet az étterem részvényeinek átadására. Meg akarta mutatni, hogy nem hátrál meg. Ebből is látszik, hogy nem az érdekli, mit akar a lány, csakis az, hogy mit képzel, miről álmodik ő. Nem akarja elfogadni, hogy Ferit mindig több lépéssel megelőzi, ezért borítja ki az esküvő, de még ez sem józanítja ki. Egy félrehallott telefonbeszélgetés új erőt ad neki: ekkor kezdi újra idegesíteni Feritet, megvádolni, hogy kényszeríti Nazlit, hogy játszik Buluttal, hogy hazugság az egész házasságuk, de ő mindent tud. Csakis Nazli miatt segít nekik megszerezni a gyerekfelügyeleti jogot, Feritet már szinte gyűlöli. Így lett betege annak, hogy nem kapott meg valamit, valakit (N-t), akit szeretett volna. Úgy látszik, ez új neki, az élete idáig simább lehetett. (Asuman egyetlen jó tulajdonsága az volt, hogy nagy nehezen felnyitotta a szemét.)

Asumanról csak még egy gondolat, nem szeretnék túl sokat foglalkozni vele: sokszor egész logikusan gondolkodik, de sajnos abból lesz mindig a még nagyobb baj, amikor korrigálni akar. Pl. amikor Deniz elküldi Feritnek a pendrive-ot, majdnem mindenki azt hiszi, hogy az egész Demet bűne volt, ami annyiból persze igaz, hogy ezt ő így eszelte ki, pontosan tudta, hogy Deniz előbb-utóbb él a felkínált lehetőséggel, Ferit gyűlölete elvette az eszét. Azért érzett bűntudatot, hogy napfényre hozta az igazságot, azért nem, hogy bemártotta a nővérét, ő, az igazság bajnoka. Persze Asumant végül nem büntették meg, csakis Ferit és Nazli kapcsolat torpant meg egy időre. Viszont ha Asuman tudta volna, hogy nem Demet műve volt, talán nem küldte volna el Hakannak a kórházi leletet. Demet és Hakan házassága is ekkor kezd szétesni. Ami viszont fontos volt a bűnösök leleplezéséhez. "


K. Judit 2021 aug. 28. - 13:00:12
(98/101)
Volt egy ilyen hozzászólásom is (ami eltűnt tegnap éjjel), ha nem teljesen azonos azzal a szöveggel, azért van, hogy ne kelljen sokáig a portot használnom, nem mindig tudom egyfolytában írni.... Ezeket, ha megtalálom, annak a kommentelőnek a kedvéért teszem fel újra, akit véletlenül kitiltottam az oldalról (a Nick-nevét szándékosan nem írom le, a biztonság kedvéért).

"Ha Deniz karakterét nézzük, nem szabad elfelejtenünk, hogy ő egy labilis, befolyásolható személyiség. Erős akar lenni, nagyon is szeretné, hogy felnőttként kezeljék, de még nem érett meg rá. Hiába vágyik a sikerre, még a kisebb kudarcokat sem bírja elviselni. Nem látja a fától az erdőt, saját szemének sem hisz (kétszer is kileste Feritet és Nazlit tánc közben, de nem jutott el az agyáig). Ne feledkezzünk meg a dühkitöréseiről: a szétvert gitárról, az asztalról lesodort terítékekről, a majdnem agyonvert idegenekről, a volt barátnője vállán sírdogálásról, hogy az őrült motorozásról ne is beszéljünk. Pláne a feletti dühéről, amit azért érzett, mert a pendrive elküldésével sem érte el a várt hatást:: örökre elválasztani őket egymástól.

Ferit eleinte nyugodtan próbálta elmagyarázni Deniznek, hogy, meg kéne győződnie arról, mit érez a lány, akinek a dalt írta. Hogy vajon viszontszereti-e. Ezt Deniz félreértette, azt hitte, Ferit féltékeny rá, le szeretné beszélni erről a szerelemről. Ezért bekeményített, mindjárt jött a „nagyfiú vagyok már” dumával és értésére adta, hogy kitart, soha nem fog meghátrálni. Ferit sokáig sajnálta is, nem akarta megbántani. Ő ugyanis tudta, ill. erősen sejtette, melyiküket szereti Nazli, eszébe se jutott, hogy D. kedvéért lemondjon róla. Talán akkor változott meg a végérvényesen a véleménye, amikor Deniz a garázsban már-már neki akart menni, képes lett volna megütni Feritet (azt hitte, így kell egy lányért küzdeni?, azt képzelte, ha kiüti Feritet, akkor Nazli majd
beleszeret…)

Akkor már látta, hogy Deniz beteg, bedühödött, hisz nem érte el a célját a pendrive-val, nem számított arra, hogy Nazli bűnének elárulása után Ferit és Nazli találkozni, egyáltalán beszélni fog valaha egymással. Márpedig pár nap alatt háromszor is találkoztak, sőt partnerekké váltak az étterem tulajdonlásában. Hogy összeverekedtek volna-e, már nem fog kiderülni, mert egy nagyobb bajjal kellett akkor szembenézniük, azzal, hogy a testvéreik halála szinte biztosan gyilkosság volt.
Hakanék nagyon hamar rájöttek, hogy ő a gyenge láncszem, ki is használták, tudták, ha a különböző rágalmakat folyamatosan szajkózzák F-ről, Deniz előbb-utóbb el fogja hinni, mert el akarja hinni. Így is történt. Átállították saját oldalukra, és csak a véletlenen múlt, hogy nem került a gyerekkel együtt minden az ő kezükbe.) Sajnos totál megromlott a viszonyuk, egy idő után Ferit is látta, hogy már régen nem testvérként, hanem ellenségként viselkedik. F. tudta, hogy ez nagyrészt Hakan és Demet műve. Az igazság az, hogy a vége felé Deniz olyan fokon ment az idegeimre, hogy már nézni se nagyon bírtam.
A sorozat alkotói próbáltak ügyelni arra, hogy ne legyenek a különböző karakterek sem túl feketék, sem túl fehérek, túl tiszták. Hakan például jól bánt Buluttal, és a feleségét is szerette, igaz, túlságosan birtokló, féltékeny módon. Őt a bosszú irányította, és F. Aslan gyűlölete. Demet a történet vége felé próbál megjavulni, bár nem tudom, a börtönben meg tud-e változni egy alapvetően gonoszsággal teli személyiség. Denizt a beteges féltékenység változtatta meg.
Nazlit olyannak akarták ábrázolni, mint aki jóságos, elkötelezett, szorgalmas, nem a nyerészkedésre fókuszál, mint pl. a húga, szomjas a tudásra (nem úgy, mint a barátnője), ki akar teljesedni a munkájában, de segíti a nála gyengébbeket, hűséges a barátaihoz, jószívű stb. stb. Annyira, tökéletesnek van megírva, mint akinek egy hibája sincs. Az ember szinte azt gondolná, hogy az az étterem, amit Manamival akar indítani, egy soha vissza nem térő lehetőség, amit azonnal meg kell ragadni, ellenkező esetben örökre valakinek a konyháján kell majd robotolnia. Ez nevetséges, hiszen fiatal még, egyáltalán nem biztos, hogy nem adódott volna később más lehetősége.
Itt kénytelen vagyok bevallani, hogy Nazli is az idegeimre ment, miután sunyi módon mondott fel, Feritet arra sem méltatva, hogy kitaláljon egy kegyes, ártalmatlan hazugságot. Ellenkezőleg, még ő volt agresszív!!! (Valljuk be, ebben a történetben senkit nem kell a hazugságok különböző formáira megtanítani.) Nem zavarta, hogy álmatlan éjszakákat, fájdalmat okoz a férfinak, akit szeretett, még ha ezzel nem is volt tökéletesen tisztában. Volt néhány epizód, amikor csak rosszakat mondott másoknak Feritről, szemtől-szemben gúnyolta, bántotta, Denizzel idegesítette. Feritnek szobrot kellett volna inkább állítani, annyit tűrt, ami már néha érthetetlen volt. Különösen akkor érthetetlen, amikor tudjuk, hogy ha meghallotta Engintől az „aranyásó” kifejezést, máris menekült ellenkező irányba. (Pedig nyilván túloztak is, nem hiszem, hogy minden szóba jöhető nő erőszakkal vette volna rá bármelyiküket egy későbbi randira.)
Csakis azért tűrt Ferit, mert meg akarta fejteni, hogy Nazli, mit miért tesz, mi van pl. a felmondás, az előle bujkálás hátterében, ill. hogy mi lehet az a sötét dolog, ami miatt akár vége is lehet mindennek. Annak ellenére, hogy utálta a bizonytalanságot, a sötétben tapogatózást, nem sietett, nem bánta, ha kisebb csatákat elveszít, néha hátrébb is lépett egyet-kettőt. De egy percig sem hagyta kétségek között a lányt, valahol mindig ott volt a háttérben, és figyelte. Amikor átmenetileg nem figyelte, azt is csak azért tette, hogy tesztelje a lányt, visszajön-e hozzá (mint a tengerbe visszadobott hal), vagy végleg el akar tőle válni. Talán hosszú távú tervei voltak titokban, ki tudja? Legalábbis erről árulkodik néha a mosolya, pl. esküvő után, miután jól kiveszekedték magukat, és Nazli éjszakára megkapta ajándékba a Bűn és bűnhődést. Lefekvéskor ott volt az arcán az az árulkodó félmosoly, amit érdekes módon ugyanekkor Nazli arcán is láthattunk. Tudtak valamit, aminek még talán nem jött el az ideje, de érdemes kivárni. Saját magára lett kíváncsi, arra, hogy meg tud-e bocsátani neki valaha. Azt mindenesetre nem tervezte, hogy véget vessen a kapcsolatuknak. Ferit bízott benne, hogy az érzéseik/érzelmeik kölcsönösek voltak. Haragudott ugyan, de (bár akaratlanul) többször is szerelmet vallott a lánynak persze mindig hozzátéve, hogy nagyon nehéz megbocsátani. Ha nem lett volna a szerelem, simán szakíthattak volna, ebben is Ferit előrelátását dicsérhetjük, ha nincs partnerség, nehezebb lett volna az egymáshoz visszatalálás. Ferit nem akarta elengedni Nazlit, bizonytalanságban tartotta, ugyanakkor éreztette is vele, hogy összetartoznak. A lánykéréskor őszinte volt szerintem, még ha a végén el is akarta hitetni, hogy csak szerepet játszott. Szerintem Nazli ugyanúgy tudta, mit érez Ferit, az ösztönei megsúgták, hogy érdemes lesz várnia a megbocsátásra.

Egy csomó dologban megváltozott F. amióta először találkoztak, levetkőzött egy sor korábbi rossz szokását: a lekezelő stílust és az arroganciát, igyekezett mindig nagyon figyelmesen meghallgatni a kritikákat is. Erőt vett magán, és ha szükségesnek találta, legyőzte saját büszkeségét is. Többször is visszavonult, pl. amikor a hajón széttépte szerződésüket, és bár nagyon kíváncsi volt, többé nem sürgette a választ, nem üldözte a lányt a kérdéseivel, és még azok után sem erőltette a magyarázatot, hogy talán soha nem is ismerheti meg a valódi okokat. Bízott benne, hogy előbb-utóbb a lány maga fogja keresni. Így is lett például a japán partnerük vidéki programjánál, amikor a szállodában kölcsönösen felhúzták egymást, de végül (a Holdfény szonáta után) lecsillapodtak, már higgadtan beszélgettek, eszükbe se jutott, hogy a jövőben nem találkoznak. A szállodában is, és a kis óbudai (így neveztem el) vendéglőben is a lány ment oda hozzá, valahol tudta, hogy megbántotta. Az volt a minimum, hogy Ferit lelépett, mert elege lett az egészből, vagy megint csak kockáztatott.
Ferit az új étterem megnyitása előtt is félre tudta tenni saját sérelmeit és – mintha mi sem történt volna – legalább egy estére meg akarta nyugtatni, vigasztalni a lányt, hisz látta, hogy Nazli túlpörgött, össze fog omlani. Nem gondolt Denizre, főleg arra nem, hogy titokban lesi, figyeli őket.
Csodák csodájára és annak ellenére, mennyire félt a bűne napvilágra kerülésétől, utána csak kicsit változott a helyzet. Ferit néha kedves volt, néha túl hűvös. Titokban mindketten szerepet játszottak, szerették továbbra is egymást (bár a nézőnek már kicsit túl sok volt, hogy a hálószobában mindig találtak valami okot a veszekedésre)."
K. Judit 2021 aug. 28. - 11:27:53
(97/101)
Azt hiszem, ez volt kb. a tegnapi hozzászólásom, visszateszem, hátha másokat is
érdekel. (Igaz, hogy válasz volt valamire, azt majd megoldjuk valahogy.)

Már ma is felfedeztem egy-két friss hírt: CY-t meghívták a szeptemberi Velencei Filmfesztiválra vendégként, és megvan a Sandokan forgatása előtti olasz filmsorozat címe is (Viola come il mare/Lila, mint a tenger – könnyed krimi, de vígjáték is egyben, szóval összvér sorozat, ahogy manapság divat). Egy nagyon szép olasz színésznő lesz a partnere.

Nem nagyon láthattunk sokkal több CY sorozatot, hiszen összesen hat készült, az első hanyagolható, abban még nem is főszereplő, persze már a másodikban igen, az Elsöprő szerelemben, annak is csak részleteit láttam, nem volt nehéz kitalálni, miről szól.

Kíváncsi voltam, miért nem kedvelik sokan az Álmodozót (véletlenül sem játszik bohémet benne, sőt), mi az oka, hogy odahaza kisebb sikere volt, mint külföldön, pl. az olaszoknál. Persze nem tudom megfejteni ezt a titkot, arra viszont rájöttem, hogy nem szabad közvetlenül Ferit Aslan után Can Divittel folytatni. Kell egy kis idő a két sorozat között, ráadásul túl hosszú is lett - bár a Telihold is legalább 10-15 epizóddal hosszabb a kelleténél, a válás már egy túlságosan a hajánál fogva előrángatott, erőltetett téma lett a végére, szerintem nem volt rá szükség. Egyrészt Asuman már tett éppen eleget mindenki ellen, másrészt már pont eleget szívott a két főszereplő odáig.

Az Álmodozónál maradva: lassacskán azért beszippantott ez a történet is, végeredményben szintén arról szól, hogy van egy egymáshoz rendkívüli módon vonzódó férfi és nő, akiket mások egyáltalán nem szeretnének egymás mellett látni. És közéjük tartozik a férfi anyja is, aki
szívesebben látta volna a fiát inkább egész életében nagyon boldogtalannak, mint annak a lánynak az oldalán. És ezért mindent meg is tett, még a legfőbb ellenségével is szövetkezett... Persze az anyai vonal mellett sok hasonlóságot lehet felfedezni a két történet között, lehet, hogy ugyanazok írták a forgatókönyveket.
Szerintem is túl sok lett a 161 rész, látszott egy kis elbizonytalanodás a 100. epizód körül, muszáj volt behozniuk egy új karaktert, aki hozzájárult ahhoz, hogy önkéntes száműzetésbe vonuljon a főhős, egy évig egymagában hajózott a világ körül, míg azzal a torzonborz frizurával újból színre nem lépett. A pénz persze kellett is, egy darabig szponzor nélkül forgattak, a kezdeti siker után viszont mindenki be akart szállni. Nagyon sok ország vette meg. Van, ahol nagyon népszerű, és van, ahol kevésbé. Megosztó, mint itthon.

Én nem fogok a gyűrűi, meg az új frizurája miatt felháborodni, hol van az előírva, hogy minden vonzó férfinak úgy kell kinéznie, mint Ferit Aslannak. Férfias lenne ő még tütüben is, és az is igaz, hogy az eljátszott karaktereinek szerintem is különbözniük kell egymástól. (Egyébként baromi jól áll neki a konty, minden szögből fantasztikus képeket lehetett róla készíteni, igazi aranybánya az arca, a profilja, a szeme egy fotósnak.) Ő maga nem ragaszkodik egyetlen szerepe kinézetéhez, stílusához sem, mindig más szeretne lenni. Azt nyilatkozta valamelyik magazinnak, hogy egy színész legyen olyan, mint egy gránátalma, ha felnyitják, jó, ha minél több “szerep” gurul ki belőle....

Pedig nem készült tudatosan arra, hogy színész legyen (bár sokan tanácsolták neki), jogi diplomája van és dolgozott is pár hónapig jogtanácsosként. Aztán elment szabadságra, és Bodrunban, ahol a nagymamája él, megismerkedett a jelenlegi két managerével. A nyári szabadsága után a volt kollégái már a tévében látták viszont. Szerencsére nyelveket is beszél, olaszul és angolul pédául folyékonyan – hallottam – így nem okoz majd neki problémát az sem, hogy végül a Sandokánt angolul fogják forgatni. Nem ingyen kapta különben a sikert, minden iskoláját ösztöndíjasként végezte, az isztambuli olasz gimnázium úgy tartja nyilván, mint a fennállása óta (a mai napig) legjobb eredménnyel végzett diákját. Ja, és közben keményen sportolt, szóval hajnaltól késő estig képezte magát, muszáj volt jól teljesítenie, az ösztöndíjat sem adják ingyen. Szerencséje van, mert nagyon könnyen tanul, plusz hiperaktív, sokat bír pihenés nélkül. A karantént is felhasználta arra, hogy pl. spanyolul kezdjen el tanulni, sőt, tangózni is ekkor tanult meg a mamájától – milyen jó kis jelenet volt a felhőkarcoló tetején táncot tanítani, miközben két kontintens látványa terült eléjük...

Az Álmodozóhoz visszatérve, én is kicsit idegenkedtem a női főszereplőtől, Özge Gürelt finomabbnak találom, viszont Demetnek (akivel a fanatikus rajongók még mindig örökre egymásnak teremtetteknek tartják - idegesítő, ahogy a rajongók keverik a színészt és a szerepet) nagyon jó humora van, talán ezzel teszi végül hihetővé az általuk megélt nagy szerelmet. Én is így fogadtam el végül.
K. Judit 2021 aug. 28. - 08:58:35
(96/101)
Nem tűntem el Henci, bocs, lehet, hogy ha nem is hétvégén, de később vissza tudom vonatni a letiltásomat (ami véletlen volt), de most gondolom automata üzemmódban vannak, ma nem fog sikerülni. Ha azokról a képekről beszéltél, amik az e-mailed mellékletei, akkor jó, itt nincs semmi, csak amiket én tettem fel.
Bonitó 2021 aug. 28. - 00:26:18
(95/101)
Sosem néztem sorozatokat, mert nem volt türelmem hetekig, hónapokig várni a végkifejletekre. :)
De másfél évvel ezelőtt véletlenül belefutottam a "Szerelem íze" avagy Telihold - Dolunay c. török sorozatba. Megfogott a zene, a kis göndör hajú Bulut. Nagyon megkedveltem a két főszereplőt Nazlit és Ferit, azaz Özge Gürel-t és Can Yaman-t.  Ahogy meghallottam a zenét, ahogy elkezdődött a sorozat, máris a tv-re irányítottam teljes figyelmemet. Csodálkoztam is, hogy ez a film ennyire megfogott?!. Nekem, a többi  karakter alakítása is tetszett. Talán Ferit anyját  játszó színésznő alakítása nem fogott meg annyira. (A sorozat egyik legszebb szerelmes jelenete volt, amikor a lázas, beteg Nazlit a zuhany alatt tartja Ferit  a karjaiban) .

A Telihold után néztem meg a másik Can Yaman filmet,  az Álmodozó-t. Partnere Demet Özdemir volt, aki nekem jobban tetszett, mint Özge Gürel. Talán azért, mert előzőleg láttam Özge Gürel-t, a Bay Yanlis c. sorozatban, partnere szintén C.Y. volt. De Özge már túl sokat ordibált, már nem az a kedves, szerethető Nazli volt. Szóval Demet Özdemir lett a kedvencem, és a mai napig is kedvelem a színésznőt. Azóta már több filmben is láttam, többek között Ibrahim Celikkol-lal is a "Sorsod a ház, ahol születtél".

Miután nagyon megszerettem a fürtös hajú Bulut-t ( azaz Alihan Turkdemir-t ), megnéztem a főszereplésével a  "Gyerünk fiam" (Hadi Be Oglum) c. mozifilmet. A másik főszereplő Kivanc Tatlitug volt. ( Efe - a kis Bulut).. A történet maga és a környezet is, a tenger a táj, a halászfalu csodálatos. A film végén a koncertteremben zongorázó  Efe és a színfalak mögül őt néző apa szavai "gyerünk fiam, gyerünk......." jelenetnél, amikor az apa a fiának egyetlen mosolyáért áhítozik, és azt képzeli, hogy valóban mosolygott rá a beteg Efe, szinte még én is az egy mosolyért imádkoztam magamban, hogy gyerünk Efe, és bizony elég homályosan láttam a monitort.

A pandémia alatt sok török filmet láttam. De, azzal a lelkesedéssel amellyel a Szerelem ízé-t néztem, az a lelkesedés mára elmúlt. Mert ugy sosem voltam sorozatnéző. Nagyon sokat "tekertem", mert, nincs már türelmem hónapokat várni a film végére. Ráadásul a feliratozva nézett filmek olvasása, a szinkronizáláshoz szokott embernek zavaró egy idő után.Aztán főleg ott tekergettem, azoknál a filmeknél, ahol már nagyon zavart az utca embere, mert a törökök igen hangosak nekem. 

Egyébként Can Yaman Olaszországba érkezvén egy reklámfilmet készített. Aztán kezdte a felkészülést az átdolgozott Sandokan sorozatra.  Szeptembertől ismét forgathat, mégpedig, a Simone Tanzini regénye alapján készült "Ismered a nyarat?" c. sorozatot. Partnere Francesca Chillemi olasz színésznő lesz.

A Sandokan forgatását a friss hírek szerint 2022 februárjában kezdik. A fáma szerint feszültség volt a két főszereplő Can Yaman és Luca Argentero között. Kíváncsian várom én is a sorozatot, mert a régi " zöldszemű " Sandokan-t nehéz lesz überelni. 
A pletyka szerint, Can Yaman és a szőke riporternő Diletta Leottával szakítottak, a nagy törökországi hajókázás után. Diletta 30. születésnapjáról is hiányzott C.Y.  Nem vagyok facés, de állítólag ott nagy öröm ünnepléssel fogadták a rajongók Diletta eltűnését. Vénségemre, én is örülök. :)))
Szeptemberben nemcsak forgatni kezd C.Y, hanem  a Velencei Fesztiválon díjazott is lesz.
Ja, és világhódító útjára indul szeptember a Can Yaman parfüm is! Szerintem nálunk is elkábítja-hódítja. a fiatalságot! :)
További jó szórakozást kívánok!
Végezetül két szám: 
https://www.youtube.com/watch?v=Zajquy-y2DI
(Demet Özdemir a remek táncos)
és így énekel Serkan Cayoglu! párjának Özge Gürel-nek. Szerintem nagyon  jó hangja van...
https://www.youtube.com/watch?v=PU04BJDvT4I
K. Judit 2021 aug. 27. - 23:39:31
(94/101)
Persze kapom sorra az értesítéseket a válaszaidról, csak ugye itt nem jelennek meg. Te biztos látod a beírásaimat, én viszont a tieidet nem.
Az éjfélkor kezdődő filmre gondoltam, szerintem maga a film rossz, de Tarik jó benne.
10/10
henci47 2021 aug. 27. - 23:39:30 10/10
(93/101)
Nálam itt a befutó
K. Judit 2021 aug. 27. - 23:32:59
(92/101)
Henci, lehet, hogy véletlenül letiltottalak, eltűnt az oldalról az egész levelezésünk, és a fotókra tett megjegyzések is. Bocsi ha ezt a bajt én csináltam, majd megpróbálok holnap intézkedni. Addig is, ha nem válaszként írunk, megtalálhatjuk a kommenteket, aztán majd lesz valami.
Azt a kérdést még láttam, ami a kerti locsolóhoz kapcsolódott, nem, nem nézik őket a szülők, ez az Álmodozóból van, Can Divit házában áznak meg a lánnyal.
10/10
henci47 2021 aug. 27. - 23:26:29 10/10 Előzmény henci47
(91/101)
Itt valahogy a kettő egybefolyt! Igen, a kiskocsmás jelenetre gondoltam, a vége meg a Tarik képhez kapcsolódik.
10/10
henci47 2021 aug. 27. - 23:18:07 10/10 Előzmény K. Judit
(90/101)
Igen! Ez, amikor veszekednek, a szülők meg nézik őket és elindul a locsoló.
K. Judit 2021 aug. 27. - 23:17:33 Előzmény henci47
(89/101)
Hát ez haláli. Most lehet, hogy kénytelen leszek megnézni a maradék részeket :)
Köszi
10/10
henci47 2021 aug. 27. - 23:16:26 10/10 Előzmény K. Judit
(88/101)
Arra. Nagyon kerestem.
Ezt addig néztem vagy inkább pörgettem, amíg utol nem érte az élő adást, most vesze és ha véget ér átpörgetem a maradékot is, nincs idegem a mellékszálakhoz, de már kíváncsi leszek a nagy színvallásra.
10/10
henci47 2021 aug. 27. - 23:11:56 10/10 Előzmény K. Judit
(87/101)
Erre gondoltál? Tarik
K. Judit 2021 aug. 27. - 23:09:51 Előzmény henci47
(86/101)
Arra kiskocsmás jelenetre gondolsz, amire azt mondta Ferit, hogy muszáj rá táncolni?
Az az egyetlen zene, amit sehol nem találtam meg.
K. Judit 2021 aug. 27. - 23:07:12
(85/101)
Sajnos nekem egymás után következnek, nem tudom, melyik a homály, és melyikről mondjak valamit, mert közben a képek feltöltésével foglalkoztam.
K. Judit 2021 aug. 27. - 23:04:17 Előzmény henci47
(84/101)
Ebben a filmben is kapnak egy kis vizet, ezúttal egy kerti öntöző csapból.
Kösz, látom, holnap próbálkozom, mára befejezem.
10/10
henci47 2021 aug. 27. - 22:59:25 10/10 Előzmény K. Judit
(83/101)
Erről mondanál egy kicsit többet? Teljes homály.
10/10
henci47 2021 aug. 27. - 22:57:12 10/10 Előzmény K. Judit
(82/101)
Ez megvan, meg lehet találni több helyen, viszont amire a vendéglőben táncolnak, azt nem találom sehol, arról tudsz valamit?