Balta 2010 szept. 18. - 17:49:04 Előzmény Balta
(29/49)
Annyit még feltétlenül hozzá tennék, hogy nagyon gyakori ez a "ha nem érteszt hozzá, minek kritizálod" és a "Megnézném te milyen filmet csinálnál" stb...
Szerinted szakácsnak kell lennem ahhoz, hogy azt mondjam sós a leves?
Balta 2010 szept. 18. - 16:48:06
(28/49)
Üdv,
szerintem meg mindenki azt pofázik és akkor és úgy, amit és ahogy akar. Mi a fene van, ha ez a fiú nem érti meg ezt a két költõt? Olcsóbb lesz a kenyér? Nobel Díjat fogtok kapni, mert meggyõztetek valakit valamirõl? Francokat. Legfeljebb a kissé öntelt egótok nyugszik meg, hogy megint lehurroghattál egy -saját sztereotípiád szerint- tahót, így azt hiheted, hogy különlegesebb, mûveltebb vagy másoknál. Fölvilágosítalak benneteket: A nagy szart vagytok bármivel is jobbak bárkinél is.
1/10
tamast2 2010 aug. 08. - 23:22:11 1/10
(27/49)
Ha Saradara apukaja lett volna ilyen ember, akkor nem dicserned a nagy koltoket te sem.
A vilagirodalom eme ket remek fickojat almodozok, meg nagykepu "muveszlelkek" olvasgatjak es buszkek arra, hogy ok megertik (megerteni velik) a kolteszetuket.
En egyebkent lattam egy csomo muveszt egy helyen a kolozsvari Sapientia-n, filmmuveszeti szakon. Nyaron kabatban, meg bakancsban jartak es furabbnal furabb megjelenesuk volt. Meg sem mertem kerdezni, hogy nincs-e meleguk, mert biztos nem ertettem volna meg a valaszt, meg az igazsag, hogy feltem attol is, hogy kinevetnek, hiszen en nem ertek meg egy ilyen egyszeru dolgot. Ha kanikula akkor bakancs vagy nagykabat, de a legjobb mindketto biztos ami biztos.
En is tanultam am irodalmat az iskolaban, romant, magyart es vilagirodalmat is, de amiket kimagyaraztak (verselemzesnek hivtak akik tanitottak) egy egy versbol, azt el nem tudod kepzelni.
Az hogy a csillagok allasabol megmagyarazzak a ram varo het esemenyeit az egeszen logikusnak tunik egy egy verselemzeshez kepest :-)
Elegge gyenge labakon alltak a magyarazatok, hogy az a kolto mit, s miert irt le es miert eppen ugy ahogy es nem maskeppen. Neha az volt az erzesem, hogy maga a kolto sem ertene mar mirol szolt a verse. Egy egy elemzes utan bizonyara osszezavarodott volna a sajat versen is.
Na, de a lenyeg, hogy vegyeszmernokkent sokkal egyszerubb dolgokkal kellett foglalkozzak, mint a horoszkopiras meg a verselemzes.
Feltetlenul keresek a ket koltotol verseket, mar nagyon kivancsi vagyok, hogy mitol annyira remek emberek ok.
Velem lehet nehezebb megertetni egy verset ezt elismerem, de csak azert, mert legtobb esetben szinte a teljesen ellenkezojet is ki lehet logikazni beloluk.
A festeszet lehet nem szorosan kapcsolodik a temahoz, de azt el kell mondjam erdekessegkeppen, hogy ez az amit soha nem fogok megerteni. A ket parhuzamos csikot abrazolo vaszonban mi olyan erdekes es miert ernek milliokat (forintban)? A kolteszetet talan megertenem, ha legalabb meg egyezer nyarat elnek meg.
Aztan nehogy szemrehanyast tegyel nekem a sok helyesirasi hibamert :-) Egyebkent a koltok ha valamit helytelenul irtak nem volt gond, atirtak rogton a magyar nyelv szabalyait. Na latod, errol is tudok :-)
Miert baj az, ha valaki egyszeru? Ha minden egyszeru ember hallgatna es szegyelne magat, meg lehet ma sem talaltak volna fel az elektromossagot pl. es nem tudnal engem itt kiosztani.
Remelem nem sertettelek meg nagyon!
Saradara 2010 jún. 15. - 21:45:26 Előzmény tamast2
(26/49)
Kedved tamast2!

"Sajnos manapsag sok ilyen ember van, es egyre tobben lesznek hiresek. Eleg hozza a botranyos elet es az irrealis viselkedes."
Nem értem, miért kéne a világirodalom nagy alakjait a mai "rossz politikusok", illetve a "celebek" közé degradálni. A szûklátókörû, konzervatív megjegyzéseidet inkább tartsd meg magadnak. Ha kritizálod ezt a két mûvészt, azzal csak a saját egyszerûségedet bizonyítod.
Azzal egyet értek, hogy Te nem értesz a költészethez.
Mégis hogy jössz te ahhoz, hogy ekkora embereket bírálj, hulladéknak nevezz? Tisztelned kéne õket. Még ha nem is érted meg veseiket, életüket, messze megelõznek téged. Mondhatod, hogy undormány, de inkább marajd csöndben és szégyelld magad.
1/10
tamast2 2010 jún. 09. - 13:16:50 1/10
(25/49)
Ritka egy undormany! Elkenyeztetett homokos gyerek, meg az oreg pedofil, aki meg az ujszulott gyereket meg a feleseget is veri. Zsenik! Sajnos manapsag sok ilyen ember van, es egyre tobben lesznek hiresek. Eleg hozza a botranyos elet es az irrealis viselkedes.
En nem ertek a kolteszethez, de ez a ket "kolto" par esetlegesen jo verssel meg mindig nem er annyit, mint egy rossz politikus. Ket emberi hulladek! Ma az ilyen embereket mindenki elitelne, bamilyen jo verseket is irnanak.
Rieeeeh 2010 jún. 06. - 11:19:02
(24/49)
Meglepõdtem tegnap, amikor rátaláltam a filmre valahol, hogy még sosem hallottam róla. Pláne úgy, hogy egyidõs velem.
Rimbaud és Verlaine költészete számomra amúgy... hm... nos, úgy mondanám, hogy még felfedezetlen. Pár dolgot olvastam tõlük/róluk, felületesen a dolgokat tudtam, kik voltak, effélék.
DiCaprióval mint színésszel nincs bajom, nem kedvenc, de nem is utálom (nem úgy, mint a Titanicot). David Thewlis-t pedig igazából furcsa volt eleinte ebben a szerepben látni (a Harry Potter miatt elsõsorban). De õk voltak a tökéletes választás, szerintem.
A filmrõl nem igazán tudok sok dolgot nyilatkozni, nem... hogy mondjam... nem az van most bennem, hogy imádom, de negatívum sem jut eszembe. Tetszett. Felkavaró volt, talán. Nem egy felejtõs film, annyi szent.
Még párszor meg kell néznem, kíváncsi leszek, majd az évek során mennyit változik a véleményem.(:
Aki még nem nézte meg, és képes elvonatkoztatni, vagy tolerálni azt, hogy két férfi kapcsolatáról szól a film, annak ajánlom.
10/10
Molten 2010 ápr. 25. - 21:14:31 10/10
(23/49)
Ezt a filmet én is az alapmûvekhez sorolnám. Érdemes megnézni. De ha elfogadtok tõlem egy jótanácsot; eredeti hanggal nézzétek meg.
teva56 2010 febr. 09. - 08:56:20
(22/49)
Igazad van mindenben amit leírtál.
Nagyon-nagyon jóra sikeredett,és a két
fõszereplõ igazán telítalálat.
Egyáltalán nem gusztustalan film és nem
a sex a lényeg.
Én már többször megnéztem,csak ajánlani lehet.
10/10
Dhalia 2010 febr. 08. - 23:11:32 10/10
(21/49)
Jesszus, tényleg ennyire kevesen ismerik ezt a szép filmet? kár, nem tudják mirõl maradnak le... hát pár szóval a filmrõl: remek és élethû és zseniális és még sorolhatnám. nekem nagyon bejött, és sztem sem az a lényeg h melegek, hanem az egymásra való hatás, a küszködés, meg az a fránya szerelem ^^
bár lehet h nincs igazam :)
én csak ajánlani tudom mindenkinek
Mufli 2009 szept. 02. - 11:35:43
(20/49)
örülök h még egy homofób bunkó se írt ide, pedig arra számítottam. A film nálam is alap, ez a korszak engem nagyon érdekel és vonz, aki hasonlóan van ezzel annak mindenképp meg kell néznie! Leo és a másik fõszereplõ is lenyûgözõen játszik, a zene is nagyon jó, csillagos 5ös!
ketamin 2009 júl. 28. - 23:54:13
(19/49)
Szerintem pontosan azért korhatáros, hogy az ember elég érett legyen arra, hogy eltekintsen attól, hogy a költõk milyen kapcsolatba álltak. Mármint attól, h "buzik" voltak, és inkább az érzelmeket figyelje... Amúgy az ókori görögöknél teljesen természetes volt ez, nem volt szempont. Bár hetero vagyok, szerintem sem azt kel figelni, hoyg vaalki milyen beállítottságú, hanem az embereket... a filmet is pont így kell nézni... legalábbis szerintem így érdemes...
Heathcliff 2009 júl. 07. - 17:07:26 Előzmény todbalto97
(18/49)
Szerintem 16. Még ne nézd meg.
9/10
benyovszkytunde 2009 júl. 07. - 10:38:45 9/10
(17/49)
Nekem az tetszett benne, hogy ez tulajdonképpen életrajzi, tehát bemutat egy korszakot és 2 francia szimbolista költõ életét más perspektívából, mint ahogy az iskolában hallunk róluk. Jó, hogy csinálnak ilyen filmet is, több kéne a fajtából, elvégre ezek a költõk akikrõl tanulunk is éltek...történetük van nem csak életrajzuk, ha ez emészthetõ és érdekes formában kerül bemutatásra akkor talán többen lesznek kíváncsiak a mûvészetükre is...
todbalto97 2009 júl. 04. - 12:43:29
(16/49)
Meg tudja mondani, van-e korhatár, ha van mennyi?
sznúp 2009 jún. 27. - 23:17:56 Előzmény jblack
(15/49)
Arról senki se beszél h õk melegek voltak ?
Azért az sem olyan normális dolog ám :)
Mi is suliban néztük és a szexjeleneteknél eléggé eldobtuk az agyunk :S
Amugy tényleg komoly film és hát igaz történet.
10/10
jblack 2008 nov. 10. - 20:15:04 10/10
(14/49)
Nagyon nagy film. Színészek zseniálisak. Zene is nagyon jó! Végre ez egy olyan film amiben boncolgatják, mi a különbség az IGAZI mûvészet (már-már zsenialitás) és a sok hulladék között.
Manapság ez a legnagyobb baj (fõként nálunk Magyarországon): mindenki sztár, meg ismert akar lenni, "celeb" akar lenni, interjúkat akar adni, trendi bulikban bohóckodni, de amit ténylegesen produkálnak az egy óriási értékelhetetlen, jelentéktelen, híg trágya.
És ezek a lúzerek még különbözõ díjakat is kapnak:-D
Jó vicc.
nagyzsolt23 2008 nov. 06. - 15:40:45
(13/49)
Akinek kell, nekem megvan és eladom DVD-n. Ha érdekel, látogasd meg az alábbi weboldalt:

http://www.hasznalttargyak.eoldal.hu (még szerkesztés alatt, de már mûködik)

Folyamatosan bõvülõ (azért korlátozott mértékben:) használt film és használt PC játék kínálat.
reila 2008 szept. 20. - 19:58:53
(12/49)
Gyerekek!!! Rohadt jó film! Amúgy is marhára bukom a mûvész filmekre.....
Nagyon jók voltak a színészek, teljesen ledöbbentem. Hogy lehet egy szerelem ennyire tûzes, gyötrelmes, szenvedõs????
Teljes mértékben átéreztem, számomra abszorult alapmûûû!!!
10/10
Acheron 2008 szept. 11. - 23:45:46 10/10
(11/49)
Emlékszem én is irodalom órán láttam elõször a filmet, utána rá 1 évvel újra megnéztem. A francia szimbolista költészet egyébként is nagyon érdekel és ez a film kitûnõen bemutatta a két költõ vergõdését, szenvedését, vágyait...

DiCaprio meg tökéletes volt.
teva56 2008 márc. 28. - 15:50:34
(10/49)
A film kitünõ és a két fõszereplõ is.