anonemde 2019 szept. 20. - 06:49:20
(157/157)
Érdekes, hogy ez a Berki nevezetű senki csak Zuglóban talált szemetes zöldterületet! Máshová nem küldte el a Párt? Őt is megvették kilóra, vagy ez már vádalku? Undorító ez a csatorna, egyszerűen hányingerkeltő a reggeli műsoruk /értelmes emberek számára/...
Edmond Dantes 2019 aug. 19. - 13:49:39
(156/157)
Mármint mi a jó?
Edmond Dantes 2019 aug. 19. - 13:05:49
(155/157)
Sárga hajú futóbolond állítólag beadványt készít a királynőnek jóváhagyásra, amivel felfüggeszte(t)né X időre a parlament működését .... pont úgy és annyi időre, hogy szavazás - megegyezés nélkül eljöjjön okt.31. = Brexit. Ezt én alkotmányos (ön)puccsnak nevezném, a "józan ész" jegyében természetesen ;-/ Ha ezt is eltűrnék az alattvalók, lelkük rajta, úgy kell nekik. Megérdemlik azt a kormányt, amit választottak meg azt a Labourt is, ami most van ott.
Edmond Dantes 2019 aug. 19. - 12:17:17 Előzmény Kit Fisto
(154/157)
Nem tudom, mi ez a qubit, de látom, hogy több mint egy éves a cikk, és régesrég elavult, nagyjából naponta változik a helyzet, nemhogy bő egy év alatt. Ha a józan ész győzelmének nevezed, hogy megállapodás nélkül kiesnek britek az EU-ból, akkor a józan ész győzelme után 1) általános káosz jön ld. frissen (!) kiszivárgott Yellowhammer-jelentés, amit nem Labour, hanem a tory-kormány készített! 2) Nagy-Britannia jó eséllyel szétesik: Skócia ismét népszavaz a függetlenségről és az eredmény EBBEN a helyzetben nem kétséges, továbbá elszabadul az ír ügy, vámhatár, országhatár lesz Írország és Észak-Írország közt, újraegyesítési népszavazás (lenne) várható, katolikusok-protestánsok egymásnak esnek, polgárháború. Bravó józan ész. Aztán Anglia (Wales-szel? nélküle?) körülnéz és lát maga körül ... egy nagy semmit, egy maradék Angliát. Józan ész. Na ez várhat a britekre (angolokra) meg az ő józan eszükre és a 2016-os demokratikus népszavazásukra okt. 31-e után . Persze vannak, akik pont erre játszanak. Ők már hűtik a pezsgőt.
vino-et-veritas 2019 aug. 09. - 22:58:15 Előzmény Kit Fisto
(153/157)
Hogy mi az elég, az nagyon relatív.
Nehéz a skót bányásznak, meg a londoni bankárnak egyaránt elmondani, ami fontos.
DE, így utólag azért úgy tűnik, hogy a "kilépés-pártiak" szinte semmit sem mértek fel igazán előre. S talán ők is egy "kinn is, benn is" megoldásban gondolkodtak (lásd Svájc, Norvégia), Csakhogy az EU inkább képviseli, hogy, ha kilépnek a britek, vigyék is el a "balhét". Na, ez már nem annyira népszerű dolog senkinek sem arrafelé. (Furcsa ez a "brit" kifejezés. Olyasmi, mint a "szovjet" ember volt, mivel inkább egy "birodalom" szintjén lehet jobban értelmezni. Mondjuk a skótok nem is akartak kilépni és még bele is köphetnek a maradék 'birodalmi" levesbe...)
Egyébként pont az igen/nem viszonylag kis különbsége mutatja, hogy más kampánnyal vagy kommunikációval akár meg is fordulhatott volna az arány...
Amúgy bármikor, bármelyik ellenzék feladata ugyan mi lenne, mint általában kritizálni a "kormányzati" döntéseket? A brexit esetében ez szinte teljesen egyértelmű (no vs. yes).
Az eléggé bizarr, ha a hatalmon levők saját ellenzéküket is maguk működtetik, de vannak/voltak rá törekvések...
pappulisszesz 2019 aug. 09. - 11:41:48 Előzmény Kit Fisto
(152/157)
fidesz taktika, "valódi 2/3", ennyi
Kit Fisto 2019 aug. 09. - 10:47:58 Előzmény vino-et-veritas
(151/157)
Nem tudom, de az, hogy kellő tájékoztatást kaptak-e a választók, nézőpont kérdése. Nincs sehol leírva, hogy ilyenkor pontosan mit kell közölni. Tehát ez nem ellenőrizhető abszolút módon. ezért nem is nézik. Lehet, hogy kapnak egy elég jó tájékoztatót, de attól még az ellenzék beleköthetne akár a választás után is, mondva, hogy nem volt érvényes a szavazás, mert nem volt jó tájékoztatás. És akkor ki és hogy dönti el, hogy nekik van-e igazuk? Mi alapján dőlne el? Nincs rá és nem is lehet referencia. Minden szavazás más. Viszont erre van kitalálva a kampány, amely során az ellenzék is informálhatja a választókat, hogy valami cselszövést lát a dologban. (mindig lát)
De különben a parlamenti választásokra sincs államilag informálva a nép, hogy ki kicsoda, és mi lenne akkor, ha őt választaná.. és mégis választunk valakit.
Kit Fisto 2019 aug. 09. - 10:10:51 Előzmény Edmond Dantes
(150/157)
Én a parlament alsóházára gondoltam. szerintem ott vannak olyan baloldaliak, akik szabotálták a brexitet. May több javaslatot is benyújtott a kilépésre, de a drágalátos alsóház mindet megakasztotta.És mégegyszer, én azon vagyok kiakadva, hogy volt egy szabályos és érvényes népszavazás, amit én a demokrácia legnagyszerűbb elemének tartok, és egyszerűen máig nem lett végrahajtva, amit a többség akart! 2016 nyarán a brittek 51,9%-a szavazott arra, hogy lépjenek ki. Ennek már 3 éve! Mit szólhatnak ehhez azok, akik a kilépés mellett szavaztak? Hogy de jó is ez a demokrácia?
Állítólag az a probléma, hogy nem tudtak megegyezni a kilépés feltételeiben. Akkor kérdem én, hogy lehet, hogy újabb népszavazást akarnak bizonyos pártok és képviselők? Hogy lehetne újabb népszavazás, amikor az első is érvényes volt?
Megmondom, mert nem akarnak kilépni. Szembe mennek a többség akaratával. Ezért kitalálták, hogy másképp számolnák a szavazatokat, és akkor a maradás pártiak győznek. Az eredeti kérdés egyszerű és logikus volt: Kilépés, vagy maradás? Erre a többség a kilépést válaszolta. Az elmúlt három év alatt annyit riogatták a népet a kilépés hatásaival, a kétféle kilépéssel pedig megosztották a kilépni akarókat is (soft/hard brexit) , hogy könyen elképzelhető, egy újabb népszavazáson a bent maradás mellett döntenének. (ezért volt szükség a halasztgatásra) Különösen akkor, ha más módszerrel bonyolítják le a népszavazást, és más kérdéseket tesznek fel. Például ha az eddig precedens nélküli három opciós kérdést tennék fel, a szokásos kettő helyett. Vagyis rúgjunk fel mindent, (baloldali taktikai elem) csak nehogy kilépjünk! Én nagyon remélem, hogy a józan ész győz, és nem írnak ki újabb népszavazást egy szabályosan lezajlott, érvényes eredményű helyett. Ez a demokrácia sárba taposása lenne.
Az új szavazásról itt olvashatsz egy jó cikket.
https://qubit.hu/2018/08/02/mi-lenne-ha-a-britek-ujra-szavaznanak-a-brexitrol
vino-et-veritas 2019 márc. 19. - 17:21:22 Előzmény Kit Fisto
(149/157)
OFF

Hát, ez a demokrácia "átka", akár 1 szavazattal is lehet mindent vinni.
Persze számtalan példa volt/van egy "kis irányításra"....
De vajon a nagy "brexit-kampányban" elmondták-e megfelelően a derék brit választóknak. hogy a nagy "függetlenség" mellett még milyen következmények lesznek?
Az is a demokrácia része, hogy mindenki megkapja a kellő tájékoztatást és így valóban felelősen dönthessen.
És persze ennek befolyásolására is rengeteg példa volt/van....
offtopic
Picasso™ 2019 márc. 18. - 19:38:40 Előzmény Edmond Dantes
(148/157)
???
offtopic
Edmond Dantes 2019 márc. 18. - 19:13:17 Előzmény Kit Fisto
(147/157)
Attól tartok, túl bonyolult dolog ez neked. Meg nekem is. Én viszont nem szólok bele. Te meg igen. De könyörgök, ne "baloldalazzál", mert a tájékozatlanságodat árulod el. A "baloldalon", már ha a Munkáspártot érted "baloldal" alatt, tehát a Munkáspártban is, kapaszkodj meg, erős a Brexit-párti lobbi. A Tory képviselők jelentős csoportja pedig Brexit-ellenes, de nem a "baloldal" nyomására, hanem "csak úgy". Úgyhogy szerintem hagyjuk rájuk a dolgot, úgysem tudnak mit kezdeni vele.
offtopic
Kit Fisto 2019 márc. 18. - 09:39:09
(146/157)
Amit a Britek csinálnak a brexitből, az már szánalmas. Volt egy népszavazás, aminél demokratikusabb dolog nincs, szabályosan lezajlott, azzal az eredménnyel, hogy a többség ki akar lépni. Nincs nagy többség, de a szavazás erdménye így is érvényes. Akkor hogy lehet, hogy újra szavazás, vagy csak a ki nem lépés is szóba kerülhetett? A baloldal dönt akkor is, ha nem ők nyerték a szavazást? Milyen demokrácia van Nagy-Britanniában? Ha nem lépnek ki, azzal megcsúfolják a demokrácia két fontos pillérét is, a szavazás intézményét, és a többség akaratának érvényesülését. Mi értelme azután szavazni, ha megtörténhet, hogy úgysem az lesz, amit megszavaznak? Én megértem azokat is, akiknek nem tetszik a kilépés. De azokat is meg kell érteni, akik ki akarnak lépni, erre szavaztak, ők győztek, megvolt az öröm, és most azt látják, hogy csak halogatják, és lehet, nem lesz belőle semmi. Nagyon veszélyes dolgot űznek most a Britt parlamentben. Ha nem lépnek ki, azzal megcsúfolják a demokráciát, a népszavazást és a szavazókat! Nem kétséges, hogy csak az időt húzzák, hogy hátha akkor nem kell kilépni. De ha mégis kilépnek, adddigra már elveszhet a szabályozott kilépés lehetősége is.
AzErzsike 2018 júl. 02. - 14:04:41
(145/157)
Megyei Csillag "tanít"
M ilyen végzettsége van? A nyolc általánost elvégezte?
_goldie_ 2013 jan. 22. - 15:02:55
(144/157)
"Len Foley már 2007-ben feltöltötte videóját ami végül is óriási nézettségre tett szert, 2 000 000 körüli látogatóval. Ez a videó bemutatja hogy egy srác hamburgere amit 1989-ben vásárolt a McDonaldsban mind a mai napig nem bomlott le! Mostanra a pincéjében már van egy egész hamburger múzeum" http://www.youtube.com/watch?v=mYyDXH1amic
http://naturahirek.hu/miert-nem-bomlik-le-a-mcdonalds-os-happy-meal-hamburger-az-igazi-magyarazat/

"..olvastam, hogy egy BKV-busz sofõrje elkísérte a közeli ABC-be utasát, -egy cukorbeteg kismamát és vett neki édességet és innivalót, hogy folytathassa útját"

.."a piros7-es busz beállt a Ferenciek terén a megállóba, felszállás után az ajtók becsukódtak, a sofõr indult volna, de a busz lefulladt..szóltam a többi utasnak, -(kb40-en voltunk),hogy lökjük meg, mert meleg a motor, csak annyi kell, hogy egyszer átforduljon a fõtengely, és máris mehetünk tovább..kb 6-8-an toltuk meg, nem egészen 3-métert és beugrott! Apróság? Egy kis odafigyelés esetleg összefogás és máris könnyebb! Csak annyi kell, hogy ne fordítsuk el a fejünket, és nyitott szemmel járjunk! Sajnos a politikai elit méltó tükrünk, teljesen hiányzik belõlük a szociális érzékenység!" http://eljkicsitjobban.blogspot.com/
adamnagysweetmovie 2013 jan. 22. - 13:38:06
(143/157)
Mindkettõ szégyenletes, a szakszolgálatos szakmai hiba, a miniszterelnök rendszeres hallgatása pedig erkölcsi és közvetlen az õ felelõssége.
Egyik nem menti a másikat, mindkettõ baj és fokozza a bajt.
Pintér pedig indok, magyarázat nélkül szétvetre a titkosszolgálatokat, ahelyett hogy ezt a nagy blamázst is kivizsgáltatta vona.
Szégyenország, ilyen vezetõket érdemel. Taps, vasból....
stanmore 2013 jan. 22. - 10:40:55
(142/157)
Nem ilyen földhözragadt védelemre gondoltam,hanem egy sokkal nagyobb fenyegetettségre,amibõl korábban pl a holokauszt is táplálkozott.Arra, hogy egy legális sajtótermékben Bayer,aki Orbán közeli haverja, an block leállatoz általánosan egy népcsoportot.Ez láthatólag a jóérzésû Fidesz tagokat és jobboldaliakat is felháborította,egészen addig,amíg Orbán helyre nem tette õket,amikor megérkezett külföldrõl az aktuális foci eseményrõl.Akkor hirtelen elhallgattak ezek a kritikus hangok a Fidesz berkeibõl,és felsorakoztak ezen uszító barom védelmére.
adamnagysweetmovie 2013 jan. 22. - 09:43:12
(141/157)
Jó ez a topic!
Nem éri el a gyûlöletcunami!
offtopic
Heathcliff 2013 jan. 22. - 00:02:05
(140/157)
http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/oroszorszagig-fut-szita-benceert-bacsikaja-2128435#
"Kaposvárról indulunk, és egészen az oroszországi Voronyezsig futunk, útközben, a rudnikói temetõben pedig megkoszorúzzuk a háborúban elesett magyar katonák sírját – mesélt terveirõl a nagybácsi, aki az indulásig támogatókat keres, hogy sikerüljön megvalósítania nemes célját."

Kommentek:
"Amúgy meg nem hívnám ki a sorsot magam ellen, a helyében. Nincs még elég baja a családnak?"
"Az egész család szeret szerepelni amióta Bencus meghalt :( Nem értem,miértnem tudnak csendben maradni (...) Ha tudnád micsoda pénzkereset megy a híredböl, azóta mióta meghaltál :( (gondolom a fotóért járt a 10 ezer forint)"
offtopic
_goldie_ 2013 jan. 21. - 22:53:53
(139/157)
és most Odiet is..mi jön még?
offtopic
-csengõzoli-- 2013 jan. 21. - 22:28:06
(138/157)
Da! :)