6/10
nick név okt. 16. 23:10:57 6/10
(5/5)
Sosem rajongtam különösebben az Artúr király mondavilágért, de ez az alkotás ennek ellenére már-már tetszett. A nagyon lassú, vontatott indulás és a trendként jelen lévő, képtelen módon aktualizált, valóban pc momentum ábrázolása ellenére - nem az erdős, adjon isten-fogadj isten, büntetés jellegű jelenetre gondolok, hanem a briton köznépben lévő néger leányra - sem egy rossz darab A zöld lovag, ha nem is minden pillanata kiemelkedő, idővel mégis összeáll és egészen szép formát ölt, a próbák/dilemmák tetszettek, a karakterek jellemvonásai, egyszerűségük/letisztultságuk ellenére működtek, a köztük lévő dinamikákkal együtt, a vizualitással sem volt bajom, persze valóban nem mindig volt olyan ötletes és eredeti, mint amilyen színesre és kontrasztosra szánták a képsorokat. Bár az alapművet nem ismertem, amennyit beleolvastam a virtuális térben, a film végső kifutása, végkövetkeztetése lényegesen emelkedettebb, mint az eredeti történeté, ez spirituális, -- haloványan spojleres rész -- szembenézve a gyávaság következményeivel, az önzőségben való eltékozlással és nem kilépve ebből a dimenzióból, -- haloványan spojleres rész vége -- sokkal több, mint egy egyszerű tanmese. Nyilván újragondolták, mondhatjuk azt is, hogy megmásították - az írott mű nem hű adaptálása, jajj, most mi lesz -, de ez ebben az esetben egyáltalán nincs ellenemre.

6.5/10
6/10
DeborahUnicornia szept. 28. 10:37:37 6/10 Előzmény DrAnonymus
(4/5)
Úgy tudom nem lesz
6/10
DeborahUnicornia szept. 28. 10:34:41 6/10
(3/5)
!!!SPOILER!!

Az egyik legrégebbi Arthur legenda picikét többet érdemelt volna.. Megvan a könyv és el is olvastam,( antikvár kiadásban lehet csak beszerezni ha valakit érdekel) szóval van össze hasonlítasi alapom

!!SPOILER!!
Több dolog is zavart, rögtön az elején az hogy Gawain még nem lovag, és a zöld lovag ellen nem is a saját kardjat használja (ami azért egy lovagra nézve valljuk be irtó gáz). A második, hogy amikor ellátogat Lord Bertilak kastélyába, ott Lady Bertilak 3x próbálja elcsábítani, de Gawain mindig elutasítja. A sztorinak erős szimbólum rendszere van, de erre a filmben semmilyen hangsúlyt nem fektettek, persze.. Az előttem hozzá szólóban csak annyit üzennek, nem véletlen raktak bele a férfi csók jelenetet, hisz a játék ez volt: amit a ház ura vadászat közben hazavisz, az a vendégé lesz, cserébe ő is azt adja neki amit ő kapott nap közben. És bizony ebbe a csók is beletartozik, a költeményben ugyanígy van ... hát a befejezés meg teljesen másképp végződik, de ezt már nem spoilerezem el, a költeményben talán ez a legjobban és legtanulságosabb része, a lényeg hogy így nem tudja azt a tanulságot átadni, ami az esszenciája lenne a történetnek.
5/10
APBT szept. 10. 00:17:17 5/10
(2/5)
Ebből ki lehetett volna hozni, egy igazán ütős filmet.
A téma érdekes, misztikus. Megérdemelte volna.
Helyette kaptunk egy művészieskedő valamit.
Hosszú, unalmas, pc szereplők, férfi csók jelenet.
DrAnonymus júl. 31. 20:31:05
(1/5)
Magyar premier mikor lesz?