xzibit2010 2011 jún. 22. - 18:14:47 Előzmény miénkittatér
(18/38)
hehehehe....

Nekem tökmind1, h ki kicsoda?! :D

Nekem csak szinkronosan kellenek a filmek! :)
wim 2011 jún. 22. - 13:45:32
(17/38)
Magyar felirat már biztosan van hozzá, szerintem sem lenne jó szinkronnal.
wim 2011 jún. 22. - 13:43:43
(16/38)
Magyar felirat már biztosan van hozzá, szerintem sem lenne jó szinkronnal.
miénkittatér 2011 jún. 22. - 01:38:22
(15/38)
Na még csak az kéne, hogy Casey Affleck -et leszinkronizálják.
xzibit2010 2011 jún. 21. - 20:05:56
(14/38)
ez a film létezik már magyar szinkronnal?
wim 2011 jan. 06. - 14:51:00
(13/38)
Jól mondod, "elcukrozták". Ha nem ismerném a regényt, akkor is zavarna, de így még bosszantóbb, tudván, hogy a sok nyáladzás a rendezõ egyéni leleménye. A könyvtõl idegenek ezek a giccses flashbackek, és a zenehasználat is béna (amúgy a zenékkel nincs bajom). A fõcímet viszont kifejezetten bírom.
adamnagysweetmovie 2011 jan. 06. - 12:23:10 Előzmény greeen
(12/38)
Szerintem érdekes a fõkarakter, ahogyan mûvészien építi fel a hazugságait, manipulációit, gyilkosságait, mindezt maró szarkazmussal kommentálva.
Azzal egyetértek, hogy a fõhõs jellemének változásait nem bontotta ki egyértelmûen a film, talán a filmidõ nem tette a részletezést lehetõvé? Kár, így nehezebb volt megérteni, mit miért csinált, hogyan viszonyul magához, a tetteihez és az emlékeihez.
Hogy mennyire életszerû a film zárlata - semennyire, talán nem is valóságos?
SPOILER:
Én egyfajta hallucinációként jobban tudnám értelmezni a lány és a zsaruk visszatérését, valójában magára gyújtotta a házat, amiben egyedül tartózkodott? De ez az én olvasatom, a filmben (és a regényben) nincs benne ez.
Spoiler vége

Ami engem legjobban eltávolított a filmtõl, ahogy egy kemény pszihotrip helyett a rendezõ oldani próbálta a feszkót countryzene használatával, néha indokolatlan vígjátéki elemekkel, esztétizáló beállításokkal. Szerintem csak így tudta az egészet lenyomni egy hollywoodi stúdió torkán...Pedig lehetett volna belõle egy szarkazmussal fûszerezett Nem vénnek való vidék. Kár hogy elcukrozták...
greeen 2010 dec. 31. - 20:19:21
(11/38)
Van itt aki az egekbe magasztalja és van aki lehúzza a filmet.Nagyon kettõs érzelmeket vált ki ahogy látom.Az IMDB-t megfigyelve egyenlõre még nem kimondottan magas szavazati létszám mellett (még 8000 alatt) 6.3 as átlagot hoz.Ezt most tulajdonképpen helyénvalónak talán egy picit magasnak,én olyan 5.5 max 6 nak tenném be.Páran számomra itt kicsit túldimenzionálják,és egyfajta katartikus élményként számolnak be róla egészen felmagasztalva a zseniális amerikai pszichoig.Hát azért nem.
A vágás,a korhûség,ruhák,díszletek,utcák,autók minden szinte tökéletesen idézi az 50es éveket.Chasey hozta az alattomos sunyi ,fondorlatos karaktert amit már a Jesse James meggyilkolása címû filmben is frankón hozott.
De aztán ennyi...Izgalom,felfokozott feszültség,messze híján van a filmnek.A nyomasztó kezdés után a film meglepõ drámai fordulatba megy át.Uhh leesik az áll,az ember visszafordul a tv felé és feljebb húzza a hangot.De aztán a karakter elszabadul és már már az sem érdekel egy idõ után ki hogyan mér hal meg mer súlytalanná válik a cél,az ok okozat.Érdektelenné az áldozatok sorsa (attól függetlenül hogy megrázóan ábrázolják pár esetben),mert azért az amerikai pszichonál ez nem volt elmondható sõt!...Ha a film 2 órával tovább tart és 10 halottal több lesz mer ez és az bezavar a karakter értelmetlen életébe azt felfoghatnánk a vágatlan verziónak is.Ez biztosan sokkal izgalmasabb könyvben.Az tény.

ÉS a fõ hiba számomra a filmben.:

Spoiler.:
nem tudom könyveben hogy lehetett de ha így akkor egy hatalmas hiba a történetben.Ugyanis a prostituált (Jessica) agyonverése után (hihetetlen de én is úgy gondoltam a film feléig õ él csak azt hazudják meghalt) sikerült a filmben újra elhitetni velem ,hogy mégiscsak belehalt a sérüléseibe.Mindezt azért mert kontrollálhatatlanul vihette tovább elmebeteg gyilkolászásait a fõszereplõ.Akasztást a börtönben ,a zsaroló kivégzését.A menyasszony kivégzését.stb stb.DE ennek ellentmond hogy biztosak lehettek a bûnösségében hisz eltitkolták,hogy a lány él a korházban...és hiába is mondta a végén egyfajta mentõövként a történetnek,hogy nem mondtam nekik semmit...
A befejezés módja (nem a kimenetele,azzal nincs is baj) katasztrofális,abszurd és értelmetlen.

Spoiler Vége.

Se hogy ne sértsek meg másokat a film 6/10.
janoo7 2010 dec. 21. - 17:29:11
(10/38)
Hihetetlen sz*r film!! Nagyon erõszakos, durva film, és még a végét is elcseszték elég rendesen! Ha a befejezéstt nem szúrják el ennyire akkor még azt mondom, hogy elmegy, de így inkább azon a véleményen vagyok, hogy ez a film kritikán aluli lett!
10/10
Szcelwa 2010 dec. 19. - 12:11:50 10/10
(9/38)
Nagyon nagyon jó film! Nem egy átlagos amerikai film. Van története, illetve a színészi teljesítmények is nagyszerûek. Mindenkinek ajánlom!!!
1/10
gacsi 2010 nov. 22. - 19:47:55 1/10 Előzmény convar
(8/38)
Ne nézzétek meg, nagyon rossz film, semmitmondó, durva, erõszakos, buta. Én csak Simon Baker miatt néztem meg, de sajnos nem sokat szerepel benne.
convar 2010 nov. 03. - 16:43:27
(7/38)
Az internetes olvasottak miatt úgy döntöttem ezzel a filmmel nem várok tovább. Tegnap meg is néztem. Hát...mindenképpen várni akartam egy napot mire kiírom a gondolataimat, mert nem akartam indulatból írni :D

Ez majdnem egy zseniális film. De ekkora szakadék még az én szemszögembõl nem volt a majdnem és az az között. Hogy miért majdnem? Mert abszolút lekötött. De nagyon, mostanában erre pedig nem sok példa volt. A hangulat, a történet (én nem éreztem vontatottnak), a színészi gárda. A fõszereplõkbe sztem nem lehet belekötni. Jess egyik legjobb formáját hozta,

SPOILER

(igaz, fõszereplõ léttére nem sok percet kapott a vásznon)

SPOILER VÉGE

Kate is kellemes meglepetés volt, Casey pedig...na igen, ahogy olvastam és milyen igaz, ez az õ egyszemélyes showja volt, igazából csak õ volt "a" fõszereplõ. De milyen. Nekem az elejétõl kezdve az Amerikai pszicho párhuzam jutott eszembe (most azt hagyjuk hogy sok tekintetben meg mennyire más a 2 film). De ott a Bale által megformált karakterrõl szinte "sütött" az elejétõl fogva, hogy nem normális. Ezzel szemben Caseynél semmi ilyesmi érzésed nincs. Sõt, ahogy motyog, az egész habitus...de pont ettõl lesz olyan óriási a konkraszt a látszat és a valódi énje között, és ez is a film egyik erõssége.

Éshogy miért csak majdnem?

SPOILER!

MERT ILYEN NINCS!!! Ilyen nõ a világon nem létezik, hogy miután már akkor is éppen félig péppé verik az arcát, azt mondja a pasinak hogy szeretlek! De ez még hagyján, ez csak úgy szimplán egy baromság. De jó, mondjuk azt, hogy azt hitte ott vége a szenvedésnek és majd a férfi mindent szépen elmesél hogy miért is kellett mindez. Egyébként is szerette a verést (mondjuk ez már nem verés volt, hanem agyonverés, azt azért csak kapizsgálhatta volna már akkor amikor akkorát kapott ököllel hogy a másikat a fal adta). Ergo a csaj is alapból nem volt egy százas. Nade az, amit a végén látni, miután már tisztában van azzal, hogy a férfi meg akarta ölni egy cselszövés keretében, még mindig szerelmes a nõ és azt mondja, hogy "nem mondtam nekik semmit" Micsoda? WTF??? Na itt én végleg ledobtam a szíjat, miközben elküldtem a rendezõt a bús...

Mellesleg, de ez az eddigiekhez képest csak egy ártatlan baki, de am az is hülyeség, hogy senki sem érezte a benzinszagot, na mind1.

És végül a brutális jelenetekrõl: engem nem sokkoltak. Én bírom a naturizmust :) Igaz, lúdbõr azért volt. De az második megtekintésre is. És hozzátenném, hogy bár mindeki Jess szétverésén van kiakadva, sztem Kate jelenete, a vergõdése legalább olyan megrázó volt...

SPOILER VÉGE

Am kíváncsi lennék mennyiben hû a film az eredeti történethez (mert ez ugyebár egy regényadaptáció), kíváncsi lennék, abban is ilyen abnormal-e a karakter. Ha a fentiek nem lennének, akkor 10/10 pont (de legalább 10/9), de így számomra értékelhetetlen lett. Le sem tudnám pontozni, még ha akarnám sem. Mindenesetre ezt a filmet jó ideig nem fogom elfelejteni, ha ez (is) volt a rendezõ célja, akkor grat. Sõt, az eddig számomra az év legemlékezetesebb filmje. Csak éppen nem pozitív értelemben. Sajnos...

Ja, és mégvmi: van itt ez a kép: http://movieoverdose.files.wordpress.com/2010/01/alba-the-killer-inside-me.jpg Elvileg Jess az, de ez így vhogy nagyon nem rémlik. Mikor volt ez?
lieza 2010 okt. 31. - 21:05:34
(6/38)
Akiknek nem jött be azokat csak sajnálni tudom. Az csak maradjon az értelmetlen semmit mondó filmeknél mert csak az való neki!!! ÉN CSAK AJÁNLANI TUDOM MINDENKINEK MERT ISTENI FILM
8/10
berberis 2010 szept. 30. - 12:07:59 8/10
(5/38)
Szerintem nem olyan rossz film ez, egyszer érdemes megnézni.
KillerKat 2010 szept. 26. - 20:05:55
(4/38)
nagyon-nagyon rossz film. akiben van egy kis jóérzés, ne nézze meg, hányingert fog kapni.undorító, tele erõszakkal.


spoiler


végén a benzinszagot érezhették volna a rendõrök.
szerenyke20 2010 szept. 24. - 23:36:37
(3/38)
Én simán eldöntöttem,hogy ez egy nagyon rossz film,mivel félig megnéztem,úgy döntöttem,hogy megnézem egészen.
De ti ne fogjatok neki•
8/10
bbit 2010 szept. 22. - 22:16:54 8/10
(2/38)
Én is most fejeztem be (feliratosan néztem) és még rendesen a hatása alatt vagyok... ;-)Van egy nyugodt lefolyása a filmnek, amit a zene is elõsegít... Szóval hangulata van neki rendesen! Casey Affleck nagyszerûen hozza ezt a borzasztóan ellenszenves figurát!

SPOILER!

A nõverõs jelenetek nagyon durvák! Én nõt ennyire megverni, már régen láttam... és õ maradt életben? A másik nõ ennek a tizedét sem kapta és meghalt. A végén egy koronatanút, hogy lehet egy ilyen pszichopatához így közel engedni, hogy legyen alkalma megkéselni? Egyáltalán a benzinszagot senki sem érezte a házban?
7/10
Gaben 2010 szept. 07. - 09:35:33 7/10
(1/38)
megneztem ...nagyon erdekes..amikor neztem azt vartm mikor tortenek mar vmi..kijottem rossznak hittem..eltelt nehany ora..es azthiszem jo film..durva ..erdekes?!..lehet meg kell nezni megegyszer..enm egy konnyen emesztheto..nemtudom eldonteni h nagyn jo v egy ujabb rossz film..