3/10
artad 2022 márc. 20. - 20:44:40 3/10
(38/38)
Borzasztó katyvasz.

Ahogy előttem is írták, a végén a benzinszag senkinek nem tűnik fel? Nevetséges.
Azt meg végképp nem értem, hogy mindkét nő, akiket megver, verés közben, csak bambulnak mint a birkák...én megértem, hogy meglepte mindkettőjüket, hogy a szeretett faszi hirtelen egy beteg f@sz lesz, de nincs egyikben sem életösztön??? Szerintem ilyenkor minden emberből reflexként előjön a túlélni akarás és üt vág karmol üvölt rúg kiabál sikít stbstb....


9/10
csozolee 2020 dec. 31. - 01:05:05 9/10
(37/38)
jó sztory,végig izgalmas,hát igen a vége nem tul hihető,nem tul életszerű!De akkor is jó film volt!
4/10
bunndda 2016 júl. 17. - 18:13:39 4/10
(36/38)
SPOILER...szerû.
A végét borzalmasan elbaltázták. Benzinszagú lett. Ezt senki nem tudja kimagyarázni. Nincs rá mód.

Az elsõ verés után azt mondtam hogy ez beteg film beteg emberekrõl és az nem érdekel. Az itteni kommentek hatására néztem meg mégis. Így a helyén tudtam kezelni. Végül egész "jó" lett. Aztán a befejezéssel lett teljesen ostobenkó. Annyira, hogy megbántam hogy rászántam azt a másfél órát, pedig ilyet nem szoktam mondani.
Benzinszag nem tûnt fel senkinek?! Aztán áldozatot ajánlunk fel?! Nem is emlékszem mikor láttam utoljára ilyen agyhalott, hatásvadász, logikátlan befejezést.
8/10
King Diamond 2015 szept. 26. - 19:13:35 8/10
(35/38)
SPOILER IS LEHET BENNE!!!
A filmben magyar címként A gyilkos bennem él hangzik el, tehát tükörfordítás, át lehetne írni a szerkesztõknek, így 5 év távlatából már. Eléggé megosztó film, ami teljesen érthetõ a megtekintése után. Nem számítottam egy akció/eseménydús filmre, így én egyáltalán nem csalódtam. Az IMDb-n a mûfajoknál elõször krimiként, aztán drámaként, majd pedig thrillerként tüntetik fel, ami helytálló, bár legnagyobb részben azért inkább egy lassú folyású krimi-dráma. Nem olvastam a könyvet, ami alapján készült, és valószínûleg a film megnézése után sem fogom, hiába tetszett a film. Engem végig lekötött, nem éreztem unalmasnak egyáltalán. A hangulat, helyszínek, ruhák, minden jól visszaadták az ábrázolni kívánt kort, és engem is megfogtak. A színészek jók, Casey Affleck remekel ebben a visszataszító, beteg, romlott, pszichopata szerepben. Páran az Amerikai pszichóhoz és Christian Bale-hez hasonlították a szerepét, újra kell már néznem azt a filmet is, mert nem sok mindenre emlékszem belõle már. De tényleg, brutálisan jól hozta a karakterét, és nem csak õ. Jessica Alba lélegzetelállítóan gyönyörû nõ, hihetetlen, mennyi brutális dolog történt vele itt. Kate Hudson is szép, csinos nõ, de Alba sokkal szebb, viszont ami velük történt a filmben, az visszataszító, brutális. Simon Baker és Bill Pullman rövidke mellékszereplése már csak hab volt a tortán. A zenék sokszor remekül támasztották alá a lassan folyó, izgalommal, feszültséggel teli történéseket és nekem a magyar szinkronnal sem volt problémám.
Egyszer mindenképp érdemes megnézni, de igen, vannak benne kemény jelenetek, amik rengeteg nézõ számára kiverhetik a biztosítékot.
8/10
frenchbullie 2015 jan. 19. - 18:28:19 Előzmény blowup
(34/38)
Igen, a kommentek alapján sejtettem, hogy nem egy Nora Roberts-féle lányregény ez a sztori:-)

Szerintem nem baj, hogy érzéseket váltott ki a jelenet, (a történet), hisz éppen ez a filmkészítõk célja, azt hiszem. Sõt, lehetõleg olyan pozitív vagy negatív érzéseket kiváltani, amelyek hasznot hoznak számukra... És valahol elkerülhetetlen is, hogy ne hasson a nézõre, amit lát. A hatások érzéseket váltanak ki, ezen érzések hatására alakul ki a vélemény, mindenkinek a sajátja, amit aztán szépen ki is fejthet ezen a fórumon:-)

Egyetértünk, szerelemben, háborúban mindent szabad, tartja a mondás. De van egy kis adalék is hozzá, mégpedig, hogy mindkét félnek kedvére való legyen az a minden. Oké, elhiszem, szerelem lett a fura kezdetû kapcsolatból. De akkor nem csak a film volt beteg, nemcsak a fickó volt beteg, hanem a nõ is! Spoiler Bár ez már az elején sejthetõ volt, mikor cséphadaróként nekiesett az embernek...
7/10
sanderb 2015 jan. 19. - 15:51:51 7/10
(33/38)
Vegyes érzéseket váltott ki bennem, ami fõleg filmtechnikai hibának következménye. Valamelyik oldalra el kellett volna tudnia vinni, de mivel nem tette, így többnyire csak vártam, hogy mi történik, vártam, hogy hogyan folytatódik és vártam, hogy mi lesz a vége. De a várakozást nem váltotta fel kiemelkedõ inger, amire tudtam volna reagálni. Igen, a cselekmények többnyire ív nélkül kerültek megjelenítésre, ami hiba. Lehetett volna sokkal erõsebb hatású, de csak olyan majdnem jó lett. 10/7
blowup 2015 jan. 17. - 22:27:30 Előzmény frenchbullie
(32/38)
Itt nem arról van szó, hogy neked vagy nekem mit jelent. Összekevered a saját érzéseidet a jelenet tartalmával. Megértem, ha elutasítod ezt a fajta viselkedést és nem fogadod el, hogy szerelemben ilyet (is) lehet (pedig tudod, szerelemben és háborúban...). Szerelmi kapcsolattá alakult, és egyáltalán nem volt ellenére. Ami utána történt, na az már más tészta.
frenchbullie 2015 jan. 16. - 21:24:19 Előzmény blowup
(31/38)
Üdv! Spoileres Egyezzünk ki egy döntetlenben, jó?:-) Neked legyen fojtogatásba torkolló erotika, én maradok a lealázásnál. A kettõ közül bármelyik lehetséges, attól függõen, minek éli meg a pár kevésbé szerencsés tagja... Mert, pl. A gyilkos nap-ban úgy adták elõ, mintha az áldozatnak tetszett volna a technika, de ebben a filmben nem láttam igaz elragadtatást a hölgy arcán...
blowup 2015 jan. 04. - 11:55:16
(30/38)
***SPOILER***
Hiszed vagy sem, de, mert ez nem alázás, erotikus aszfixia. Ezért még nem kell, hogy tetsszen valóban. De a csávó tényleg beteg volt ettõl függetlenül is.
***SPOILER***
frenchbullie 2015 jan. 04. - 07:16:16
(29/38)
Üdv! Kb. fél órát láttam ebbõl a filmbõl, úgyhogy csak errõl a részérõl nyilatkoznék... A fõcímet és a szereplõgárdát ígéretesnek találtam, ezért kezdtem bele, de elõször csak viszolyogtam némely jelenet láttán, aztán unalomba fulladt számomra a sztori. Lehet, sõt a hozzászólásokat olvasva, nyilván tovább kellett volna néznem, mert akkor pörög fel a történet, de nem volt türelmem hozzá. Ráadásul, szintén a kommentekben olvasottak alapján, a továbbiakban tobzódtak a véres jelenetekben, akkor tán nem is baj, hogy nem néztem végig.

Spoiler Már akkor derengeni kezdett elõttem, hogy ez nem az én filmem lesz, mikor a fickó Alba kisasszony nyaka köré tekerte a nadrágszíját, a fölöttébb intim pillanatokban. Nem csípem, ha egy nõt aláznak, és nem hiszem, hogy ez bármelyik nõnek tényleg tetszene, hiába mondják, hogy ízlések és pofonok...
10/10
benvenuto1 2014 dec. 13. - 00:53:45 10/10
(28/38)
Kár volt itt azon aggódni, hogy milyen lesz, ha "leszinkronizálják". Mert a fordítás kitûnõ.
A végét pedig nem kell annyira komolyan venni, ez nem egy megtörtént eset, hanem egy konstrukció, mint minden bûnügyi történet. Ezért szép a befejezése.
Kissé lelövi a poént a mentalista szerepeltetése, mert ugyanaz a figura ugyanazzal a céllal, tehát úgyis tudni lehet: lebuktatja gyilkost...
Mortix 2014 nov. 29. - 20:40:15
(27/38)
Texas, amerika 60as évek talán…nem számit.

SPOLIER
Oké legyen a film címe, ami. (Nem tudom mi állt a regényben, csak a filmrõl beszélek)
Kapunk valami elõzményt…kiskorában kislányt murderelt, majd a fél-fivérére ráletkenve majd azt is elteszilábalól és a város nagygazdája segített neki elkendõzni, vagy nem. Számomra érthetetlen a kezdeti indíték. Miért öli meg a nagygazda fiát? A többi öldöklés ebbõl fakad. Ez se a „csak ölni szeretek” címû sorozatgyilkos se a „mert vmi rosszat tett megérdemelte” c. kasztba nem fér bele. Nem mintha be akarnám, de ha nem adunk keretet semminek végül flashback összevissza vágott filmeket fogunk látni egy idõ után.

Engem az utolsó jelenet bugyutasága sem zavar, (max képzelgésnek rakom el én is) sokkal inkább, hogy valakit gyilkosnak neveznek az utcán egyenlõ azzal h a kolléga szitává lõ. Nem elég lábon vagy ilyesmi. 

SPOILER VÉGE
Annak ajánlom, akit nem érdekel a happyend, de még az sem ha nem talál értelmet benne a saját logikai rendszerében sem.
offtopic
convar 2013 márc. 16. - 00:13:20 Előzmény Killermik
(26/38)
"Ha valaki szereti a kegyetlen, véres, elmebeteg filmeket, annak ajánlom a Murder-Set-Pieces címû véres alkotást. A legdurvább film amit valaha láttam, csak erõs idegzetûeknek :D"

Megnéztem. De engem vhogy nem sokkolt annyira, talán a rossz vágás miatt.
Killermik 2012 nov. 22. - 14:53:59
(25/38)
Szerintem jó film, nekem tetszett. Az egész olyan mintha egy mûvész film lenne. Kicsit elvont, de pont azt kaptam amit vártam. Jó pár véres jelenet, érdekes történet. Ez a film egy betekintõt nyújt egy gyilkos elméjébe, ezért nem értem értem, mit lehetett ezen panaszkodni. Miért hisszük azt, hogy egy sorozatgyilkos racionálisan gondolkodik, racionális dolgokat tesz? A gyilkos jelenetek élethûek, tökéletesek. Mintha igazából is megtörtént volna, ilyen lenne. Aki nem szereti a naturalisztikus ábrázolásokat az ne nézz meg a filmet, ha meg megnézi ne panaszkodjon, hogy "jaj de brutális jelenetek", ilyenek a valóságban is. Annyi negatívum, hogy túlzásba vitték ezeket az érzelgõs részeket. Tök felesleges volt, hisz a fõszereplõ egy hidegvérû gyilkos mindenféle érzelmek nélkül. Aki nem bírja a durva jeleneteket az ne nézze meg. Aki meg szereti az ilyet annak tetszeni fog. Én pont amiatt néztem meg. Ha valaki szereti a kegyetlen, véres, elmebeteg filmeket, annak ajánlom a Murder-Set-Pieces címû véres alkotást. A legdurvább film amit valaha láttam, csak erõs idegzetûeknek :D
convar 2012 febr. 12. - 17:58:44
(24/38)
Bocsánat, lemaradt: az egész elõzõ hszem SPOILER!!!
convar 2012 febr. 12. - 17:57:24 Előzmény doosz
(23/38)
"Az egy jó gondolat, hogy az egész utolsó jelenet csak egy hallucináció, így kevésbé értelmetlenek azok a dolgok, amiket írtatok (benzinszag, stb)."

Erre nem is gondoltam. Most direkt megnéztem a végét, pontosabban a már teljesen szürreális legvége elõtti jelenetet, amikor Bill Pullmannal beszélget a kocsiban. Lehet benne vmi. Nekem tetszik :)
csooty 2011 okt. 06. - 20:19:39 Előzmény doosz
(22/38)
Oceans 13!!! Ebben a filmben láttam elõször és azonnal õ lett a kedvencem a filmbõl. Többek közt! :) Feltétlenül nézd meg!!! Virgil Malloy a karaktere! Szerintem zseniális!
doosz 2011 jún. 28. - 19:34:24
(21/38)
szerintem egyszer jó megnézni, de felejthetõ film. engem leginkább az zavart, hogy többször bevágták ugyanazokat a jeleneteket...és igen, én is inkább elfordultam az erõszakos jeleneteknél.
ami pozitív: nekem tetszett a zene és a "vígjátéki elemek" is, egészen groteszknek éreztem tõlük a filmet a vége felé. és a film vége nekem kifejezetten tetszett!

SPOILER

leesett az állam amikor megjelent a lány, és úgy is maradt a végéig:D Az egy jó gondolat, hogy az egész utolsó jelenet csak egy hallucináció, így kevésbé értelmetlenek azok a dolgok, amiket írtatok (benzinszag, stb).

SPOILER vége

Casey Affleck-et elõször a Jesse James-ben láttam, ott nagyon nagyon tetszett és nem tudtam eldönteni, hogy ennyire jó színész-e, vagy csak az a fajta karakter nagyon illik hozzá. Úgyhogy megnéztem ezt, itt is elég hasonló, de azért tetszett itt is...de ha valaki látja másmilyen karaktert játszani (és jól!), akkor szóljon:D
és nem szabad õt szinkronosan nézni, a hangja a legjobb!
xzibit2010 2011 jún. 23. - 22:14:25 Előzmény miénkittatér
(20/38)
?

Jobban szeretem a szinkronos filmeket, ill a külföldi zenét. :D
Filmben a hazai hang, zenében meg az amcsi és német hang! :Ö
miénkittatér 2011 jún. 22. - 22:43:23
(19/38)
Azért remélem külföldi zenét nem úgy hallgatsz hogy minden énekest Vásáry André tolmácsol:)