Téma: The Predator

k11zoltan 2018 dec. 16. - 23:25:24
(51/91)
Nem tetszett.
A Nimród Antalos jobb volt.

Az egyetlen jó jelenet, amikor a nigger lelőtte a rakétával a saját fejét. :D
Niceday 2018 dec. 16. - 20:58:38
(50/91)
... ezt jól látod! Bár valamikor régen becsúszott egy zombis valami, de azóta kerülöm.
... de ez talán még annál is pocsékabb.
7/10
Querelle82 2018 dec. 16. - 18:09:56 7/10 Előzmény Niceday
(49/91)
" (...) erről a filmről el kell mondanom, hogy még életemben nem láttam ennél borzalmasabbat."Ezek szerint még nem láttál Asylum produkciót ?
Niceday 2018 dec. 16. - 06:26:45
(48/91)
Nem nagyon áldozok időt vélemény írásra, de erről a filmről el kell mondanom, hogy még életemben nem láttam ennél borzalmasabbat. Az összes eddigi Predator film bármelyike - még az Alien-esek is - klasszisokkal jobb, nyilván egyik sem hasonlítható a 87'-eshez! ;)
Aki eddig kedvelte a Predator sorozatot, az messzire kerülje el és elégedjen meg annyival, hogy ...
SPOILER

... itt hagytak nekünk egy fegyvert a "jó" predatorok, a "rosszak" ellen. Ez nagyjából a film utolsó perceiben derül ki, ami vélhetően annak köszönhető, hogy valószínűleg lesz folytatása a történetnek, ami remélhetőleg nem ilyen fércmunka lesz.
1/10
Aprósólyom 2018 dec. 16. - 01:13:26 1/10 Előzmény idõjós1010
(47/91)
Nem bántásból, hanem kihívásból mondom, de akkor te még nem láttál jó filmet, ha nagyjából elégedett voltál vele. Majd egy-két jó film után elförmedve fogsz visszagondolni erre a magyjából B kategóriás mozin.Én annyira nem bírtam nézni, hogy rengetegszer tovább tekerte, hogy a következő jelentben lesz-e valami amit nem csesznek-e el. Majdnem minden jelent hemzseg a fércmunkáktól.
Még csak a 2-ik percben járunk de a hajtóművekkel rendelkező földönkívüli űrhajó mindkét hajtóműve kikapcsol, de még gyönyörűen siklik az égen.... Akkor inkább ne tettek volna rá hajtóművet és hinnénk azt, hogy antigravitációs.... És majdnem minden 1-2 perc tele van fatális hibákkal, legyen az fizikai tv.szerűség, mérnöki megvalósítás, forgatókönyvi, dramaturgiai, VFX (az egyik legszánalmasabb a parkoló motorokat ábrázoló kép...)
idõjós1010 2018 dec. 15. - 23:04:33
(46/91)
Horror vígjátéknak készült elvileg eredetileg, csak aztán a leforgatott jelenetek háromnegyede után úgy döntöttek komolyabbra kéne venni a figurát, aztán most ennek megfelelően kaptunk egy hibridet, ami se ez, se az. Lényegében akcióvígjáték, horroros beütéssel. A történet most sem lett valami nagy durranás, viszont amit láttam, azzal nagyjából elégedett voltam. Leszámítva a kutyákat, mert azok komolyan vehetetlenek voltak, és nem is igazán derült ki mi volt velük a koncepció. Jelen voltak, de semmit sem kezdtek velük. Vérebeknek borzalmasak, házi kedvencnek fölöslegesek, fizimiskára meg nevetségesek. Jobban örültem volna egy olyan harmadik (negyedik) résznek, ami komolyan veszi magát.
7/10
Querelle82 2018 dec. 15. - 18:32:23 7/10 Előzmény kicsi és gabi
(45/91)
Ha nem is legjobb ilyen film, de ha zs kategóriának minősíted, akkor vagy nem láttál zs kategóriás filmet, vagy nem tudod mi az.Néhány példa : Carnosaurus, Lázadás az űrben, Támadás a harci robotok szigete ellen, Boa vs.Piton, vagy Antonio Sabato, Marc Dascascos legtöbb filmje, vagy az Asylum összes filmje.A Ragadozó klasszisokkal jobb ezeknél.
10/10
kinguci18k 2018 dec. 14. - 21:37:49 10/10
(44/91)
Szerintem pedig egyszer simán megnézhető a film.
Vannak természetesen hibái.
De szerintem túl sokan vannak,akik csak azért gagyizzák le.Mert már ez a divat.
És mert már besokaltak a sok (amerikai) filmtől,sorozattól.A sok agymosó hülyeségtől.
Régebben nem néztek az emberek ennyi filmet.Mert nem volt ilyen kínálat.
Én mindig csak szórakozni,kikapcsolódni ülök le meg nézni valamit.És nem kritizálni.
Nekem tetszett,főleg a régi részek nosztalgiája miatt is.
6/10
6/10
RTommy9 2018 dec. 14. - 11:59:49 6/10
(43/91)
Nem vagyok oda a Predator-filmekért, de ezt épp nem volt rossz egyszer megnézni. 6/10.
1/10
kicsi és gabi 2018 dec. 14. - 11:25:26 1/10
(42/91)
Akik még nem látták, nekik üzenem: semmilyen körülmények között NE nézd meg. Ekkora gagyi, zsé kategória f...st még nem láttam. Ez egy vicc. Űrkutya, kommandós alfahím, predátor, még nagyobb predátor, ömlikavér. Még szerencse, hogy nem adtam ki érte pénzt, mert most pipa lennék
7/10
Querelle82 2018 dec. 13. - 10:03:17 7/10
(41/91)
Látunk egy olyan fotót az első Ragadozó filmből, ahogyan a címszereplő kilép a vízből, és visszavált látható üzemmódba. Viszont ekkor már csak Dutch ( Schwarzenegger ) volt életben, így csak ő láthatta.Fényrögzítő eszköz ( fényképezőgép, kamera ) nem volt nála.Akkor ki készítette a felvételt ?
Pbal79 2018 dec. 12. - 21:41:47
(40/91)
Celluloid szemét.
1/10
milanello01 2018 dec. 09. - 14:02:44 1/10
(39/91)
Imádom a Predator univerzumot, még a sokak által szidott predator vs alient is megemésztettem, főleg az 1 et de ez ez valami borzalom a franchise megcsúfolása, nem is értem, dühítő az egész, a karakterek a színészi teljesítmény aaahh.... életemben nem adtam még 1 pontot filmre mert valamennyit mindig lehetett adni na erre semmit!
1/10
Bodellger 2018 dec. 05. - 06:40:28 1/10
(38/91)
Az 1987es film Schwarzeneggerrel abban eros, hogy profi modon megteremt egy roppant feszult, nyomaszto legkort. Mind a helyszinvalasztas (egy fojtogato dzsungel, amely alapbol nehez terep elvag a kulvilagtol es teljes mertekig kiszolgaltatotta tesz) mind a zene (a hideg raz a dobpergo ritmustol) kivalo elegyet alkot, s ehhez meg hozzajon egy olyan veszedelem, akirol fogalmad sincs, hogy egyaltalan letezik. Mi nezok is csak annyit erzekelunk, hogy van ott valami az erdoben, ami katonakat nyuz meg kimeletlenul, ami a magaslatbol kemleli az osztag lepeseit. Mar onmagaban ez a valami figyel es kovet teged erzes is kurvara nyomaszto. Ezert is tartom, hogy a film egyik legjobb jelenete, amikor az indian nyomkoveto feszulten, gyanakvon pasztazza az erdot, majd azt mondja, hogy "azon a fan van valami." Elemi es hatasos resz. Azonban, ha mindez egy folytatasban hangzik el, es te lattad az elozmenyeket mar erheto modon nem is ut akkorat. A problemam pedig az ezzel a filmmel, hogy nem csak nekunk nezoknek nem ut akkorat (az IMDb, es a Portos ertekelesek utan azt hiszem batran hasznalhatom a tobbesszamot) hanem lathatoan a filmben szereplo karaktereknek sem. Ja, hogy itt egy idegen leny, ami a semmibol elokerul, es mar egy csomo embert megolt korulottunk? Pff kit izgat, a lenyeg, hogy hihetetlen lazak es jopofak vagyunk, van sor, cigi, meg uborka a hutoben. Szoval, amikor azt erzed, hogy kb egy huszadrangu poen, vagy egy eroltetett beszolas fontosabb a szereploknek, mintsem maga a Predator felkutatasa, elfogasa es megolese, na akkor van vege erdemben a tortenetnek. Itt mindenki igazabol viccversenyt akar nyerni, meg kloppfolni a csinos biologust. Oke, rendben, csak akkor mi a banatnak kell a sztoriba egy ragadozo? Sajnos, ami az igazi savat borsat adja a 87es filmnek, s amely nyomokban megjelenik meg az altalam kevesbe kultivalt folytatasokban is, az eme mozgokep kapcsan meg csak pillanatokat sem kap. (Talan egy-ket masodpercre, amikor utalgatnak a korabbi reszekre, de ezek is erotlenek) Az egesz valahogy felre lett ertve, ki lett herelve. A vegeredmeny pedig egy szintelen, szagtalan film semmitmondo es erdektelen tortenettel, hitvany, jelentektelen, azonosulhatatlan szereplokkel, nulla feszultseggel, kinos es vegtelenul zavaro poenaradattal, valamint szamitogepes, szemmel alig kovetheto akciojelenetekkel. A legszomorubb ugyanakkor az, hogy nem is remeltem tobbet, vagy jobbat. Azt kaptam, amire elozetesen szamitottam: egy pocsek filmet, es egy kilugozott agyat. Osszessegeben tehat csalodott nem vagyok, am sajnalom, hogy sikerult lekopni es megalazni az egyik kedvenc filmes karakterem. Szegyelld magad Shane Black, te dilettans bohoc!
Peppo 2018 dec. 01. - 00:47:34
(37/91)
Ez nem lett jó. Sajnálom, mert a Predator az egyik kedvenc sci-fi filmem és magát a karaktert is nagyon bírom. Gondoltam, csak összeraknak belőle egy tűrhető mozit. De nem sikerült. Nincsenek nagy elvárásaim, az ilyesmiről már sok éve lemondtam, de ennyire elcseszett forgatókönyvet még én sem vártam. Tele baromságokkal, logikátlansággal és klisékkel. E mellett felértékelődik az AvP két része is, mert ami a sztorit illeti, jobban össze voltak rakva, mint ez. Az Antal Nimród féle Predators meg mérföldekkel veri.
A sztorin kívül az erőltetett poénkodás is lehúzza. Túl volt tolva. Eleve egy ilyen filmben nem a végére úgyis elfogyó emberi karakterekre kíváncsi az ember, hanem a ragadozóra. Az ő szemszögéből viszont alig volt jelenet.
Az akciójelenetek között voltak jók, de a CGI sok helyen a kilencvenes évek színvonalán volt. A nagy dög mozgása helyenként az igazi gagyi filmeket idézte.
Volt néhány utalás az eredeti mozira, ezekért jár pluszpont.
Nem értem, miért kellett ez a kavarás a sztorival. Kb. itt is újraértelmezték az egész Predator univerzum lényegét, a vadászatot. Ezzel lenullázva a korábbi történeteket, könyveket, képregényeket, játékokat. De még ez sem lett volna baj, ha nincs az egész összecsapva. Ennyire blőd sztorit már rég láttam. És a folytatás adná magát a végén, de nem tudom, lesz-e belőle valami. Talán nem is baj, ha nem.
A főszereplők közül sem volt egy sem, akit komolyabban meg lehetett volna kedvelni. Nem voltak vészesek, csak olyan semmilyenek.
A zene ott volt jó, ahol a régi dallamokat lehetett hallani. Az még mindig üt. A többi viszont kifejezetten nem illett a filmhez.

Nem tudom, hány pontot adjak erre. Az AvP Requiemre kettőt adtam, így erre sem lenne szabad többet adnom. 1 pont viszont túlzás lenne, mert azért voltak benne értékelhető momentumok. Inkább nem pontozom.

Egyszer meg lehet nézni, de ha a franchise rajongója vagy, akkor készülj fel rá, hogy akár nagyon dühös is lehetsz a végére. Ha viszont csak egy agyatlan akciófilmet vársz, akkor akár lehet a te filmed. Kb. mint egy tévébe szánt olcsó B mozi.
1/10
Nico71 2018 nov. 30. - 23:15:26 1/10
(36/91)
:-) :-D
Egy jó paródiával többet értek volna!
beubhd 2018 nov. 30. - 08:33:58
(35/91)
Nekem tetszett! Alapból nem várok sokat ezektől a filmektől és ennek sem sikerült a többit alulmúlni. A maga kategóriájában tökéletes... természetesen csak a maga kategóriájában.
1/10
kobax 2018 nov. 22. - 21:48:06 1/10
(34/91)
Ezzel a filmmel az az alapvető probléma, hogy elkészült.
A második meg az, hogy megnéztem...

Értelmezhetetlen, követhetetlen, teljes káosz.
Nulla színészi játék, még kevesebb dramaturgia.
Jó, nem irodalmi magasságokat vár az ember egy Ragadozó filmtől, de ez minden létező szintet alulmúlt. Az, hogy ZS kategóriás, már egyenesen hízelgés.
1/10, de csak mert 0-t nem lehet adni!
5/10
tonijani@gmail.hu 2018 nov. 13. - 09:05:04 5/10
(33/91)
Volt itt minden, ami az ilyen "amerikasz@rság"-moslékhoz kell: káromkodás, gagyi viccek, kisgyerek (mellesleg autista.... ), kutyuli, jó és gonosz néger bácsi, hős AMERIKAI katona stb...
A végéről hiányoltam a lobogó zászlót, amcsi himnuszt meg mondjuk egy éneklő-táncoló spánielt.
Ha esetleg eljut arra a szintre az ember, hogy paródiaként kezeli, akkor nyújthat némi minimális élvezetet.
Nagy jóindulattal, a régi predator miatt: 5/10
2/10
NorbiB 2018 nov. 10. - 23:09:39 2/10
(32/91)
Az enyhe humor miatt kaphat pontot, mert amúgy gyengus.
2/10