6/10
FilmExpert jan. 17. 19:12:17 6/10
(6/6)
Kár, hogy nem mert Joel Coen hozzányúlni az eredeti darabhoz, ez így egy sokadik Macbeth feldolgozás, szinte semmilyen eredetiséggel. Amit dicsérni lehet az a színészi játék és az operatőri munka, az valóban zseniális.

6/10.
offtopic
Edmond Dantes jan. 17. 09:46:48 Előzmény Ferkant
(5/6)
"Az emberek mar felhaborodni sem fognak rajta" Óóó, dehogynem. Pl.ön. Az máris egy. Anropológia és művészet pedig két különböző sportág. Anatómia vizsga is elég ritkán van filmekben. Az is más.
Garott jan. 09. 17:11:21
(4/6)
A Macbeth elég híres és régi ahhoz, hogy mindenféle feldolgozása legyen. 1957-ben a Véres trón már japánoknál is feldolgozta a történetet, így nem igazán látom, hogy mi ezzel a probléma. mÉg mindig fiktív történetről beszélünk.
Leslie_sopianae 2021 dec. 25. - 07:56:04 Előzmény Ferkant
(3/6)
Machbeth egy fiktív történet, fiktív személyekkel. Nem tud sem fekete sem fehér lenni, hiszen nem létezett. Egyszerűen csak Denzel Washington játssza el. De nagy határozottsággal állítasz butaságot és szólsz be másoknak. Javaslom, hogy a szemellenződet néha vedd is le, a valóság nem mindig olyan rossz. Az legyen a legnagyobb baj egy filmmel, hogy egy FIKTÍV karaktert megváltoztattak. Gondolom amúgy is rengeteg Shakespearet olvasnak manapság az emberek. Legalább, ha nem ebben a stílusban írtál volna el lehetne fogadni a véleményed, miszerint téged zavar, ha megváltoztatnak egy karaktert. De egyelőre nem Széchenyit vagy Radnótit ábrázolják feketeként.
Ferkant 2021 dec. 03. - 21:44:41 Előzmény Edmond Dantes
(2/6)
Az lenne a furcsa ha nem lenne,mármint mégis miert sétálnának el az emberek szo nelkul egy ekkora baromsag mellett?Mondjuk az,hogy neked komoly antropologiai tudas kell ahhoz,hogy ugy gondod macbeth nem fekete az mar a te szellemi szintedet tükrözi.De nagy csihi puhi nem lesz.Megy ez is a tobbi futoszalagon gyartott woke trash roncatelepre mint a tobbi es majd jon a kovetkezo tortenelem/irodalom mosas.Az emberek mar felhaborodni sem fognak rajta,komolytalan.
Edmond Dantes 2021 jún. 06. - 10:19:29
(1/6)
Ihaj, lesz majd itt is nagy rumli, csihi-puhi: afro-amerikai Macbeth! Ha Bridgertonék lektűrjében törtek-zúztak "történész-antropológus" fórumtársaink, akkor itt, Shakespeare világában még inkább csillogtathatják széleskörű ismereteiket. A film vélhetően McDormand újabb jutalomjátéka lesz, Coenék szíves közreműködésével.