pingvincorpse 2008 nov. 10. - 15:06:26
(1/1)
Nagyon szeretem ezt az embert, illetve amit létrehozott. Ez az ember hihetetlenül intelligens, inkább bölcs. A Teremtés 8. napját évente el kéne olvastatni az emberekkel. Az összes könyve megvan egy kivételével, és hasonló arányban olvastam is õket és láttam is filmeket, színdarabokat.
Az az idõsík amit létrehozott az ide odaugrálás, egy két percet elvenni az elejébõl aminek a végén csak annyi jelentõsége lesz, hogy mindenrõl ami kiderült a filmbõl, könyvbõl az a 4-5 perc a végén kiderül és minden megváltozik, mindenrõl, mindenkirõl a véleményed.

Egy isten.
A legnagyobb amerikai Európai író.

Legismertebb mûve a Szent Lajos Király Hídja. A történet hogy öt, látszólag egymással semmilyen kapcsolatban nem álló utazó élete kapcsolódik össze egy tragédiában.
Útjuk Peruban, a Szent Lajos király-hídon keresztezi egymást a végzetes napon, 1714. augusztus 20-án. A híd hirtelen összeomlik és õk mindannyian a mély szurdokba zuhanva lelik halálukat.
Baleset volt? Vagy esetleg volt valamilyen közös kapocs, ami halálukat okozhatta? A filmben egy pap utazása során arra a megdöbbentõ feltevésre jut, hogy esetleg a véres tragédia hátterében isteni akarat volt-e?

Nagyon velõtrázó és annyira kiélesített elmére valló kifejtések hogy az emberben megáll az ütõ.

Egy kicsit nevetséges hogy a port.hu odaírta a filmhez hogy forgatókönyvíró 2004-ben mikor már a 80'as években elhunyt.