zuzuzu777 2021 jún. 05. - 19:26:01
(18/898)
NO COMMENT !!!
Csak szólok, hogy most megy a 4. évad 111. bölüm.
(1 bölüm az 135-165 perc)
kisbalaton 2021 jún. 05. - 11:15:58
(17/898)
Szép kis holtodiglan-holtomiglan! Alihan és Ender házassága éppúgy, mint Yildiz és Halit házassága.Igaz,hogy eleve nem 50 évre tervezik őket.
Érdekes,hogy Yildiz a terhességével éppúgy sakkban tudta tartani a háza népét, ahogyan a vetélésével.És az a nyílt lealázása Zehrának Halit előtt,- rémes. Yildizről az a közvélemény,hogy buta,-pedig aki ennyi hazugságot így tud koordinálni, az nem lehet buta.
10/10
Helena25 2021 jún. 04. - 14:32:42 10/10 Előzmény kisbalaton
(16/898)
Nem is egy török sorozatban öltek. Pl. Sorsok útvesztője, Piszkos pénz, tiszta szerelem, Az idő sodrásában, Anya, Fatmagül- most hirtelen ennyi jutott eszembe, bár nem láttam minden török sorozatot, lehetetlen, annyi van, több csatornán is futnak. Ezek a kis áskálódások még beleférnek, de ez tegnapi dolog, hogy Alihan megnősült, ez nagyon durva húzás volt, szegény kis csaj. Bár, nem értem miért kellett elvennie Ednart, a nő el is adhatta volna az 5 % részvényét, amúgy sincs pénze. De, hogy feláldozza szerelmét az apja miatt, ami pláne régi eset, ezt nem kellett volna. Gondolom a filmkészítők így akarták érdekessé tenni, de közben szinte még a nézőknek is fájt ez a húzás, nekem legalább is fájt, a szívem facsarodott össze. Ednar kegyetlen, remélem visszakapja ezt. A sorozat végén összejönnek-e Zeynap és Alihan, nem tudom, de én szóba nem állnék vele, ilyenre nincs mentség, másképp is bosszút lehet állni, Alihan miért választotta ezt az utat?
alanis 2021 jún. 04. - 14:11:48
(15/898)
Alihant valahogy nem tudom elítélni és sajnálom is. Egy érzelmileg labilis ember, aki gyerekkori sérelmein sosem tudta túltenni magát, felnőtt korában is csak görgeti. Azon lehet vitatkozni, hogy a bosszú miatt beáldozza saját szerelmét is és hogy ezt valaha meg lehet-e bocsátani.
Bár náluk a családban kell hogy legyen ilyen pszichés probléma, amit örököltek a testvérével, mert Zerrin se egy kiegyensúlyozott valaki. Elég ideggyenge egy nő.
Halit egy igazi despota, ellentmondást nem tűrő valaki, aki iszonyat mód uralkodik mindenki felett a környezetében. Burkoltan a leginkább imádott fiát is sakkban tartja, csak az még gyerek, így nem veszi észre. Nekem első perctől nem volt szimpatikus, úh. nem is tudom sajnálni, hogy Yildiz és Endar hülyét csinálnak belőle.
Zeynep aranyos lány, bár ahogy fel tud paprikázódni és perlekedik állandóan mindenkivel... na ez kezd már idegesítő lenni sokszor.
kisbalaton 2021 jún. 04. - 11:24:50 Előzmény Helena25
(14/898)
Szerintem,ha a negatív szereplők ennél is negatívabbak lennének (azaz ölnének,ahogy mondod),akkor az már krimi lenne.
Most akkor Alihan is belépett a negatív szereplők közé? Mert eddig csak a határmezsgyén mozgott.
kisbalaton 2021 jún. 04. - 06:18:27
(13/898)
Bravó Alihan! Ez szép volt!
Ez aztán fordulatos cselekmény! És ahogyan Endar előadta! Oscar díjas időzítés!
10/10
Helena25 2021 jún. 03. - 20:36:14 10/10 Előzmény kisbalaton
(12/898)
Pozitív szereplők még Zeynepen és Hakanon kívül: Emir, Lila, Irim. A negatív szereplők annyira nem gonoszak, szerintem, pl. nem ölnek, mint más sorozatokban, aztán lehet, hogy később lesz. Ednart csak a pénz hajtja, rosszindulatú nagyon, olyan gonosznak én nem mondanám. Odaszurogatások vannak rendesen. Maga a történet szerintem jó, a párbeszédek is, főleg amikor Yildiz és Zera beszélget. A szinkron is jó, jó a hangsúly.
Engem inkább az ilyen dolgok zavarnak:
Isztambul egy 15 milliós világváros, és a két lány olyan férfiak mellett kötnek ki, akik (a film szerint) rokonságban van, nekem fura, ilyen véletlen nincs. Ezt másképp is megoldhatták volna. Yildiz egy egyszerű, szegény lány, aki felszolgálóként dolgozik egy étteremben, de már tudja hogyan kell megvesztegetni alkalmazottakat, ékszert hamisítani, terhességet hazudni; a Hakant játszó színészt lecserélték, ez is olyan zavaró, akkor inkább "halt volna meg valahogy, vagy megnősül és elköltözik egy másik városba" stb. Belép egy másik színész és úgy folytatódik a sorozat, mintha semmi nem történt volna.
Ednart én nem ítélem el, mert Halit sem jó ember, nagyon is megérdemli, amit tesz vele a két nő. Érdekes, hogy a házaspár egyik tagja sem pozitív karakter, ahogy a többi sorozatban, az egyik mindig jó, vagy mindkettő jó, dehogy mindketten negatív figurák, én nem emlékszem ilyen sorozatra, amiket eddig láttam.
Szerintem fordulatos maga a történet, idáig még nem éreztem, hogy leült volna.
Kíváncsi vagyok, mit hoznak ki belőle a végére.
kisbalaton 2021 jún. 03. - 19:20:22 Előzmény Helena25
(11/898)
Egyetértek veled abban,hogy jó megismerni (és erre a sorozatok nagyon alkalmasak) a tőlünk eltérő török kultúrát,életvitelt,szokásokat.Nagyon-nagyon tetszik nekem a török építészet,és győnyőrű az egész ország,a tájaik,városaik,műemlékeik.Az is tetszik,hogy gyakran esznek,méghozzá együtt,sokan,mert ugye több generáció él együtt.Nekem a török zene is tetszik.
Most azonban úgy találtam,hogy nincs egyensúlyban a pozitív és negatív szereplők száma.
Az eddig látott sorozatokban is voltak ármánykodások,meg kis piszkoskodások,-de volt több jó ember,és 1-2 alávaló . Szerintem most nagyon elbillent a mérleg a rosszak felé.
Zeynepen kívül van még igazán pozitív szereplő? Talán csak Alihan barátja.
Halit,Endar,Yildiz,Zehra és most már Alihan is játsszák a piszkos kis játékaikat.Trükköznek.Iszonyú a légkör Halit házában.Hogy lehet így élni?Halit fenyegetőzik,-a nők acsarkodnak.
Aztán ott van Kemál.Egy rejtély.De ő legalább nem árt senkinek.Egyelőre.
A negatív szereplők közül talán csak Endar lóg ki.Ő egy kígyó,--de legalább nyiltan felvállalja a kígyóságát.
10/10
Helena25 2021 jún. 03. - 09:34:31 10/10
(10/898)
Nekem továbbra is tetszik a sorozat, itt-ott bugyuta, de bírom, mert néha jó duma van benne. Ha nincs benne cselszövés, fondokodás, akkor unalmas lenne, ez így jó, ahogy van, ha zajlanak az események. Sajnos, bunkóságok a való életben is vannak. Ami a filmben van, az egy más világ, jó belátni egy másik kultúrába, életbe, mert azért hasonlóságok is vannak, el kell ismerni, meg persze különbségek. Milyen szép házak vannak a vízparton, Kemal háza meg egszerűen gyönyörű. Ednar kertjében az a hatalmas pálmafa. Én szeretem nézni, az utcák, hogy élnek a törökök. Halit akárhogy is nézem, egy bunkó ember, ahogy viselkedik, beszél, a kinézete se egy valami macsó. Magyar hangjától kiráz a hideg. Yildiz viselkedése, ennyire dörzsölt lenne egy fiatal lány, szokatlan. Nagyon átetsző volt a viselkedése az ékszerek vizsgálatánál, nem tűnt fel Halitnak? Épp hogy bekerült a családba, elég bátor, hihetetlen. Házastársak, de puszival köszöntik egymást, fura. Zera jó pofa, bírom a grimaszait, de hogy állandóan a nappaliban ül, nincs saját szobája? Szerintem jó a kavarás, így izgalmas, váratlan fordulatok. Cennar, Emir is jó pofa. Csak azt sajnálom, hogy ismétléssel kezdik esténként.
kisbalaton 2021 jún. 02. - 23:02:32
(9/898)
Azt hittem,hogy majd jókat dumálunk,esetleg vitatkozunk erről a sorozatról is,de ennyi mesterkedés,cselszövés,fondorkodás,hazudozás már sok nekem.Elnézést kérek azoktól,akiknek más a véleménye erről,-de ez a cselekmény már nem szórakoztató,-sokkal inkább mérgezi a lelket.
offtopic
Apulaci 2021 máj. 31. - 21:36:19
(8/898)
A 4es szintet is alig üti meg. Szinte az összes ilyen sorozat idétlen párbeszédekkel van kibélelve, kínos lassításokkal végtelenített "cselekmény" sokkolja a gyanútlan nézőt. Na, a background pedig siralmasan ócska "zene".
Talán az Isztambuli menyasszony az, ami esetenként megközelíti az amúgy nem túl magasra tett lécet.
kisbalaton 2021 máj. 26. - 23:18:31
(7/898)
Minden alkalommal felháborít,ahogyan Halit bánik Zehrával.Olyan goromba és szeretetlen vele,hogy szerencsétlen lány hibát hibára halmoz az apja kegyeinek keresése közben.Nem mondom,hogy Zehra egy aranyos kis teremtés,- na de milyen legyen egy olyan apa mellett,aki csak megfélemlíti és megalázza?Aki olyan légkört teremt a házában,hogy engem kiráz a hideg tőle.
Aztán ott van Yildiz meg az anyja. Rémes. Valósággal örültem,hogy idő előtt vége lett ennek a terhességnek. Yildiz annyira túltolta a dolgot,hogy az egész már nagyon-nagyon kellemetlen volt.

10/10
Helena25 2021 máj. 24. - 09:39:41 10/10
(6/898)
Igen, sorozatok jönnek-mennek, nem kell egymáshoz hasonlítani, minden filmbe bele lehet kötni. Nekem tetszik, az alapsztori nagyon jó, a megvalósítással vannak néha gondok. Sok életszerűtlen helyzet, akár az áruházi jelenet, a kartoncsere stb. Yildiz és Ednar között meg az adok-kapok, harcolnak Halitért, de hát Ednar elvált tőle, most meg visszaakarja kapni?
Zera olyan pofákat vág, grimaszol, nagyon jó, jól játssza szerepét. Nem úgy mint a kissrác, Hirim, olyan életunt, de lehet ez van neki előírva, nem egy vagány csávó.
Hova tűnt az a férfi, akit rendőrökkel vitetett el a két nő, Yildiz és a barátnője? Hol van?
Viszont ez a Kemal-sztori nagyon jó, sofőrnek adta ki magát, aztán közben dúsgazdag, ez is tetszik, nem sablonos, eredeti.
Kár, hogy esténként ismétléssel indul, olyan jó volt, hogy dupla részeket adtak, felgyorsultak az események, ha jól tudom három évad van ebből a sorozatból.
kisbalaton 2021 máj. 21. - 16:04:48
(5/898)
Persze,hogy volt! Sőt, mindig jön egy,ami a jobbnál is jobb.Vagy a rosszabbnál is rosszabb. De mi itt most a "Tiltott gyümölcs" című sorozatról beszélgetünk.
Én pl határozottan várom,hogy Yildiz és Ender (sokszor nemtelen eszközökkel vívott) csatájában,ki lesz a győztes,és mi lesz a győztes jutalma.Mert Halitot nem mondanám jutalomnak.(Bár ki tudja,kinek mi a jutalom.)
10/10
Helena25 2021 máj. 20. - 19:18:42 10/10
(4/898)
Jó sorozat, főleg a duma némelyik szereplőnél. Ednar testvéréé, Zeraé, behalok tőlük. Mennyi sok szép török nő van, feltűnő! Zeynep, Zera, Lila, Yildiz is, de kissé tokás. Halit borzasztóan néz ki a barna bőrével és az ősz hajával. Egyébként azt hittem teljesen másfelé megy majd a történet. Yildiz és Halit között nincs szerelem. Yildizt nem is érdekli megcsalta Halit, kicsit fura. Alihanhoz nem találtak magasságban megfelelő lányt, nagyon furán néznek ki egymás mellett.
Magenta99 2021 máj. 20. - 10:37:11 Előzmény kisbalaton
(3/898)
Halit szerintem végtelenül ostoba ember.
Mind a lányai, mind a jelenlegi és volt neje az orránál fogva vezeti. Endart már nagyon jól ismeri, mégis, első szóra elhiszi neki, akármit mond. Meg sem próbál semminek utána járni, bárkinek azonnal nekitámad bizonyítékok nélkül - mert Endar mondta (most lényegtelen, hogy amit mond, igaz-e vagy sem).
Yildiz is ostobácska, nem használja ki a kezében levő bizonyítékokat, pl. megmutathatta volna Halitnak, milyen képet és milyen szöveggel küldött neki Endar a kettejük "románcáról" - így talán megingathatta volna Halit hitét Endar fene nagy igazmondásában.
Ráadásul, a házassági szerződés Yildiz javára rendelkezik, ha Halit megcsalná őt. Ezt a ziccert is kihagyta, pedig ezzel bezsarolhatta volna Halitot - akinek a legfőbb problémája a jó "hírneve".

kisbalaton 2021 máj. 19. - 22:23:54
(2/898)
Nézzük. Valószínű,hogy jó sokan.
Borzasztó az a légkör,ami Halit házában uralkodik. És talán még a szokásosnál is több az ármánykodás ,úgy tűnik,a törökök ebben világelsők. Már ha a való életben is úgy van,mint a sorozatokban.
Magenta99 2021 máj. 18. - 10:48:57
(1/898)
Nem nézi senki ezt a török sorozatot?
Eddig dupla résszel adták, tegnaptól viszont - természetesen, minden előzetes értesítés nélkül - a két részből az egyik az előző napi ismétlése.