kisbalaton jún. 23. 08:51:49
(27/67)
Szerintem túlságosan elmentek a sorozat készítői Cennar és Emir humorosnak szánt jelenetei felé.
A fő vonal így elsikkad, szinte jelentéktelenné válik. Komolytalannak érzem.
kisbalaton jún. 18. 23:06:26
(26/67)
Kiderült,hogy Endar is ember,-nemcsak egy gúnyos intrikus.
alanis jún. 18. 14:14:32 Előzmény Helena25
(25/67)
Személy szerint én sajnálom Erimet. És egy cseppet sem csodálkozom, hogy ebben a családban ilyen lett a fiú. Erim egy bizonytalan, szeretetre éhes, érzelmileg labilis kamasz, lassan kis-felnőtt, aki látva a szüleit, egy eléggé háborús családban nőtt föl, ami nem kedvez egy gyermek normális személyiségfejlődésének. Otthon az apja dirigál, irányít mindenkit, ellenmondást nem tűr. Senki még levegőt sem vehet az ő engedélye nélkül. Anyukát is leginkább az apukával folytatott ádáz küzdelem, a pénz, a társadalmi helye érdekli, mint őszinte aggódás a fia iránt. Ez a gyerek csak eszköz a szülők számára, hogy ártsanak a másiknak. Annyira meg már értelmes a kölyök, hogy ezt látja is. Nem csoda, hogy oda csapódik, ahol valamit érez irányába, még ha ki is használják. Rajta így csapódik le az otthoni légkör, ahogy a többi testvérre is, csak más formában nyilvánul meg. Lila azzal lázad, hogy egy teljesen más osztályból jövő fiúval jár, Emirrel, amit persze titkol is, mert tudja az apja leszedné a fejét. És teszi ezt úgy, hogy 22 éves, tehát nagykorú. Zehra leginkább az apja kegyeiért küzd. Kemallal a házasság nem szerelem egyik részről sem szerintem, csak gazdag, jómódú, apukának is megfelel. Apuka meg áldását adta az egészre, mert hasznot húzhat leendő vejéből. Ennek meg csak ez számít, nem a lánya boldogsága.
Egyedül Alihan beszélt Erimmel normálisan, aki partnerként is kezelte, nem pedig egy irányítandó bábként, ahogy az apja teszi.
10/10
Helena25 jún. 17. 19:54:35 10/10
(24/67)
Nem is tudtam, hogy a muszlimok karácsonyfát díszítenek, és Mikulás is van náluk. Amúgy nem tudni soha, hogy milyen évszak, esetleg hónap van a filmben. Nem említik a karácsonyt sem. Ez az Irim gyerek nagyon idegesítő. A viselkedése, az erőlködése, a barátai, akiket akkor ismert meg, ennyire buta legyen egy jómódban élő gyerek? Eleve tudnia kellene, hogy ilyen alakokkal nem barátkozunk. Mindenre rávehető, irányítható, egyszerűen semmi élet nincs abban a gyerekben. Szerintem nagyon rossz szerepet adtak neki, az életszerűségtől messze van. A női szereplők divatbemutatót tartanak, szép ruhák, nekem nagyon tetszenek, de, hogy este, otthon körömcipőben, kiöltözve, talpig sminkben tartózkodnak, nagyon furcsa. Pl. Ednar esténként. Zeynep hogy nem fogadta el a felajánlott lakást, inkább ott marad azon a rossz környéken, az ilyen visszatetsző, nem értem ez mire jó. Halit és Yildiz házassága semmilyen, valahogy nincs kidolgozva, érzelemmentes, úgy élnek egymás mellett, mintha legalább húsz éve együtt élnének. Végül is nem tudni mit éreznek egymás iránt, szerelmet nem, miért házasodtak össze? A film miatt, így született a sztori. Sokszor olyan csavart tesznek bele, ami nagyon jó, pl. amikor Yildiz megy Kemalhoz és esküvő fogadja. Ezek olyan eredeti ötletek, szerintem nagyon jók.
kisbalaton jún. 12. 16:07:17
(23/67)
Úgy tűnik,hogy Cennar és Emir képviselik a bohózatot.
alanis jún. 10. 11:00:00 Előzmény Helena25
(22/67)
Az elején furcsa volt ez a nagy magasság különbség a két színész között, de hamar megszoktam. Aranyosan mutatnak együtt. Védelmező énje egy pasinak be tud indulni ilyen esetben. Ami itt is előjön néhanapján.
Mondjuk azon még mindig szoktam mosolyogni, amikor közelebb lép Zeynep Alihanhoz és láthatóan valamire rááll, hogy magasságban közelebb kerüljenek egymáshoz és ezáltal a kamera is jobban tudja őket együtt venni.
10/10
Helena25 jún. 09. 18:03:51 10/10
(21/67)
Így jó, ha fordulatos, zajlanak az események. Azért az olyan szép, hogy Yildiz szereti a testvérét, az ilyen is ritka. De én még mindig ott tartok, hogy Alihan és Zeynep között ilyen nagy magasságkülönbség van. Olyan muris, amikor egymás mellett vagy szembe vannak. Tudom, az életben alakulhat így, de most két színészt párosítottak össze, azért kereshettek volna magasabb lányt vagy alacsonyabb férfit. Iirim magyar hangja is borzasztó. Cennar kellemes meglepetés, mégsem olyan megátalkodott, mint a nővére, Ednar. Emirrel együtt nagyon jó pofák.
kisbalaton jún. 09. 09:08:37
(20/67)
Atyavilág! Milyen csavaros eszű ember talál ki ilyen történéseket? Le a kalappal előtte!
( Megjegyzem,-az ÉLET-nél csavarosabb rendező aligha létezik!)
10/10
Helena25 jún. 07. 09:40:50 10/10
(19/67)
Ha ilyen hosszú, nem baj, csak legyen fordulatos, ne üljön le. Végül is mindegy milyen hosszú egy sorozat, ha véget ér, úgy is kezdődik egy másik, most már sorozat az életünk, szinte. Egész évben jönnek-mennek. Nekem továbbra is tetszik ez a sorozat, a város, a bútorok, a ruhák, mindent alaposan szemügyre veszek. Jó a szöveg is.
zuzuzu777 jún. 05. 19:26:01
(18/67)
NO COMMENT !!!
Csak szólok, hogy most megy a 4. évad 111. bölüm.
(1 bölüm az 135-165 perc)
kisbalaton jún. 05. 11:15:58
(17/67)
Szép kis holtodiglan-holtomiglan! Alihan és Ender házassága éppúgy, mint Yildiz és Halit házassága.Igaz,hogy eleve nem 50 évre tervezik őket.
Érdekes,hogy Yildiz a terhességével éppúgy sakkban tudta tartani a háza népét, ahogyan a vetélésével.És az a nyílt lealázása Zehrának Halit előtt,- rémes. Yildizről az a közvélemény,hogy buta,-pedig aki ennyi hazugságot így tud koordinálni, az nem lehet buta.
10/10
Helena25 jún. 04. 14:32:42 10/10 Előzmény kisbalaton
(16/67)
Nem is egy török sorozatban öltek. Pl. Sorsok útvesztője, Piszkos pénz, tiszta szerelem, Az idő sodrásában, Anya, Fatmagül- most hirtelen ennyi jutott eszembe, bár nem láttam minden török sorozatot, lehetetlen, annyi van, több csatornán is futnak. Ezek a kis áskálódások még beleférnek, de ez tegnapi dolog, hogy Alihan megnősült, ez nagyon durva húzás volt, szegény kis csaj. Bár, nem értem miért kellett elvennie Ednart, a nő el is adhatta volna az 5 % részvényét, amúgy sincs pénze. De, hogy feláldozza szerelmét az apja miatt, ami pláne régi eset, ezt nem kellett volna. Gondolom a filmkészítők így akarták érdekessé tenni, de közben szinte még a nézőknek is fájt ez a húzás, nekem legalább is fájt, a szívem facsarodott össze. Ednar kegyetlen, remélem visszakapja ezt. A sorozat végén összejönnek-e Zeynap és Alihan, nem tudom, de én szóba nem állnék vele, ilyenre nincs mentség, másképp is bosszút lehet állni, Alihan miért választotta ezt az utat?
alanis jún. 04. 14:11:48
(15/67)
Alihant valahogy nem tudom elítélni és sajnálom is. Egy érzelmileg labilis ember, aki gyerekkori sérelmein sosem tudta túltenni magát, felnőtt korában is csak görgeti. Azon lehet vitatkozni, hogy a bosszú miatt beáldozza saját szerelmét is és hogy ezt valaha meg lehet-e bocsátani.
Bár náluk a családban kell hogy legyen ilyen pszichés probléma, amit örököltek a testvérével, mert Zerrin se egy kiegyensúlyozott valaki. Elég ideggyenge egy nő.
Halit egy igazi despota, ellentmondást nem tűrő valaki, aki iszonyat mód uralkodik mindenki felett a környezetében. Burkoltan a leginkább imádott fiát is sakkban tartja, csak az még gyerek, így nem veszi észre. Nekem első perctől nem volt szimpatikus, úh. nem is tudom sajnálni, hogy Yildiz és Endar hülyét csinálnak belőle.
Zeynep aranyos lány, bár ahogy fel tud paprikázódni és perlekedik állandóan mindenkivel... na ez kezd már idegesítő lenni sokszor.
kisbalaton jún. 04. 11:24:50 Előzmény Helena25
(14/67)
Szerintem,ha a negatív szereplők ennél is negatívabbak lennének (azaz ölnének,ahogy mondod),akkor az már krimi lenne.
Most akkor Alihan is belépett a negatív szereplők közé? Mert eddig csak a határmezsgyén mozgott.
kisbalaton jún. 04. 06:18:27
(13/67)
Bravó Alihan! Ez szép volt!
Ez aztán fordulatos cselekmény! És ahogyan Endar előadta! Oscar díjas időzítés!
10/10
Helena25 jún. 03. 20:36:14 10/10 Előzmény kisbalaton
(12/67)
Pozitív szereplők még Zeynepen és Hakanon kívül: Emir, Lila, Irim. A negatív szereplők annyira nem gonoszak, szerintem, pl. nem ölnek, mint más sorozatokban, aztán lehet, hogy később lesz. Ednart csak a pénz hajtja, rosszindulatú nagyon, olyan gonosznak én nem mondanám. Odaszurogatások vannak rendesen. Maga a történet szerintem jó, a párbeszédek is, főleg amikor Yildiz és Zera beszélget. A szinkron is jó, jó a hangsúly.
Engem inkább az ilyen dolgok zavarnak:
Isztambul egy 15 milliós világváros, és a két lány olyan férfiak mellett kötnek ki, akik (a film szerint) rokonságban van, nekem fura, ilyen véletlen nincs. Ezt másképp is megoldhatták volna. Yildiz egy egyszerű, szegény lány, aki felszolgálóként dolgozik egy étteremben, de már tudja hogyan kell megvesztegetni alkalmazottakat, ékszert hamisítani, terhességet hazudni; a Hakant játszó színészt lecserélték, ez is olyan zavaró, akkor inkább "halt volna meg valahogy, vagy megnősül és elköltözik egy másik városba" stb. Belép egy másik színész és úgy folytatódik a sorozat, mintha semmi nem történt volna.
Ednart én nem ítélem el, mert Halit sem jó ember, nagyon is megérdemli, amit tesz vele a két nő. Érdekes, hogy a házaspár egyik tagja sem pozitív karakter, ahogy a többi sorozatban, az egyik mindig jó, vagy mindkettő jó, dehogy mindketten negatív figurák, én nem emlékszem ilyen sorozatra, amiket eddig láttam.
Szerintem fordulatos maga a történet, idáig még nem éreztem, hogy leült volna.
Kíváncsi vagyok, mit hoznak ki belőle a végére.
kisbalaton jún. 03. 19:20:22 Előzmény Helena25
(11/67)
Egyetértek veled abban,hogy jó megismerni (és erre a sorozatok nagyon alkalmasak) a tőlünk eltérő török kultúrát,életvitelt,szokásokat.Nagyon-nagyon tetszik nekem a török építészet,és győnyőrű az egész ország,a tájaik,városaik,műemlékeik.Az is tetszik,hogy gyakran esznek,méghozzá együtt,sokan,mert ugye több generáció él együtt.Nekem a török zene is tetszik.
Most azonban úgy találtam,hogy nincs egyensúlyban a pozitív és negatív szereplők száma.
Az eddig látott sorozatokban is voltak ármánykodások,meg kis piszkoskodások,-de volt több jó ember,és 1-2 alávaló . Szerintem most nagyon elbillent a mérleg a rosszak felé.
Zeynepen kívül van még igazán pozitív szereplő? Talán csak Alihan barátja.
Halit,Endar,Yildiz,Zehra és most már Alihan is játsszák a piszkos kis játékaikat.Trükköznek.Iszonyú a légkör Halit házában.Hogy lehet így élni?Halit fenyegetőzik,-a nők acsarkodnak.
Aztán ott van Kemál.Egy rejtély.De ő legalább nem árt senkinek.Egyelőre.
A negatív szereplők közül talán csak Endar lóg ki.Ő egy kígyó,--de legalább nyiltan felvállalja a kígyóságát.
10/10
Helena25 jún. 03. 09:34:31 10/10
(10/67)
Nekem továbbra is tetszik a sorozat, itt-ott bugyuta, de bírom, mert néha jó duma van benne. Ha nincs benne cselszövés, fondokodás, akkor unalmas lenne, ez így jó, ahogy van, ha zajlanak az események. Sajnos, bunkóságok a való életben is vannak. Ami a filmben van, az egy más világ, jó belátni egy másik kultúrába, életbe, mert azért hasonlóságok is vannak, el kell ismerni, meg persze különbségek. Milyen szép házak vannak a vízparton, Kemal háza meg egszerűen gyönyörű. Ednar kertjében az a hatalmas pálmafa. Én szeretem nézni, az utcák, hogy élnek a törökök. Halit akárhogy is nézem, egy bunkó ember, ahogy viselkedik, beszél, a kinézete se egy valami macsó. Magyar hangjától kiráz a hideg. Yildiz viselkedése, ennyire dörzsölt lenne egy fiatal lány, szokatlan. Nagyon átetsző volt a viselkedése az ékszerek vizsgálatánál, nem tűnt fel Halitnak? Épp hogy bekerült a családba, elég bátor, hihetetlen. Házastársak, de puszival köszöntik egymást, fura. Zera jó pofa, bírom a grimaszait, de hogy állandóan a nappaliban ül, nincs saját szobája? Szerintem jó a kavarás, így izgalmas, váratlan fordulatok. Cennar, Emir is jó pofa. Csak azt sajnálom, hogy ismétléssel kezdik esténként.
kisbalaton jún. 02. 23:02:32
(9/67)
Azt hittem,hogy majd jókat dumálunk,esetleg vitatkozunk erről a sorozatról is,de ennyi mesterkedés,cselszövés,fondorkodás,hazudozás már sok nekem.Elnézést kérek azoktól,akiknek más a véleménye erről,-de ez a cselekmény már nem szórakoztató,-sokkal inkább mérgezi a lelket.
offtopic
Apulaci máj. 31. 21:36:19
(8/67)
A 4es szintet is alig üti meg. Szinte az összes ilyen sorozat idétlen párbeszédekkel van kibélelve, kínos lassításokkal végtelenített "cselekmény" sokkolja a gyanútlan nézőt. Na, a background pedig siralmasan ócska "zene".
Talán az Isztambuli menyasszony az, ami esetenként megközelíti az amúgy nem túl magasra tett lécet.