10/10
Helena25 2021 aug. 06. - 11:27:02 10/10 Előzmény zuzuzu777
(78/898)
Oksa
zuzuzu777 2021 aug. 05. - 22:26:39 Előzmény Helena25
(77/898)
Majd utána "beszélünk", mert tényleg nem emlékszem lehet, hogy kétszer volt viszonyuk? Ki érti a török fkírói észjárást?
10/10
Helena25 2021 aug. 05. - 19:50:36 10/10 Előzmény zuzuzu777
(76/898)
Ja, saját háza nincs, csak egymillió ruhája, mindennap másikban flangál, és még csak nem is olcsó göncök, partikra, estélyikre való ruhák tonnaszám. Ezek ilyen egyedi tervezésű ruhák. Házhoz meg így jut. Az a házasság se tiszta, mire volt jó, semmire, na mindegy.
10/10
Helena25 2021 aug. 05. - 19:45:58 10/10 Előzmény zuzuzu777
(75/898)
Nem baj, jó ez így, "másképp" nézem, és még kíváncsibb lettem. Köszönöm szépen!!!!!
zuzuzu777 2021 aug. 05. - 19:41:50 Előzmény Helena25
(74/898)
Ismét ott tartunk, hogy sajnos azóta már sok víz folyt le a Dunán és olyan "apróságok" hogy lánykérés, meg a gyilkos apjuk elfelejtődött, de az megvan, hogy Endernek nem volt háza, mert kizsarolta Halittól azt, ahol lakott a kicsi fiával, aki elment Londonba, Ender meg "férjhez ment" Góliáthoz és valami olyasmi ugrik be, hogy Halit kidobta őt onnan, nem volt hova mennie és azért hagyta rá Góliát az övét.
Abban teljesen igazad van, hogy a cselekményt biztos a nézők kívánságára írták, azért van ez a nagy össze-visszaság és azért van az, hogy ABBAHAGYHATATLAN!
Közeledik szeptember és jön a 111. bölüm!
zuzuzu777 2021 aug. 05. - 19:30:59 Előzmény Helena25
(73/898)
Csak azért vannak fenntartásaim, mert több mint két és fél éve láttam és esetleg valamire nem jól emlékszem

Mint már írtam, kiderül, hogy Endernek van egy fia huszon éves egyetemista, akit a nagyanyja (Ender anyja?)nevel. A fiú megtudja, hogy Ender az anyja és felkutatja inkognitóban.
A gubanc: Ender tizen hat éves volt, amikor szült Kayatól, 21-22 éve, de miért hinti el Kaya előtt a lehetőséget, hogy a 15 éves Erim esetleg az ő fia. Kaya titokban DNS-t csináltat! Most ki a "hülye" a fkírók, hogy a nézőket nézik annak, vagy Kaya, aki nem tud számolni, vagy Ender, aki pénzes pasit akar fogni, vagy, vagy, vagy......
Ezért akartam, hogy először nézd meg és utána beszélgessünk róla.


10/10
Helena25 2021 aug. 05. - 15:25:22 10/10 Előzmény zuzuzu777
(72/898)
Ja, közben leesett, Endernek van egy másik gyermeke is, korábban írtad. Ha megírod, én elolvasnám, attól még nekem újdonság lesz, mivel még nem láttam a sorozatot. Előre is köszönöm:)
zuzuzu777 2021 aug. 05. - 15:15:52 Előzmény Helena25
(71/898)

Úgy látszik, megint előre szaladtam!

[spoiler Tehát Ender! A filmbeli éveit számoltam. Nem akartam annyira előre menni, de kb. 2 hét múlva visszatérünk erre, mert fontos, ill. nagyon furcsa. Amennyiben kíváncsiságod nagyon-nagyon furdal - megírhatom, de jobb ha először látod és utána tárgyaljuk meg!

Folyt. köv. a hozzászólásodhoz![/spoiler]
10/10
Helena25 2021 aug. 05. - 13:41:43 10/10 Előzmény zuzuzu777
(70/898)
Nem csodálom, hogy kritizálják őket. Több életszerűség kellene, a főszereplők túl vannak öltöztetve, most akkor, ahány rész, annyiféle ruhaköltemény, nem vesznek fel egy ruhát kétszer? Ha azt vesszük egy családi történet, magándolgokkal foglalkoznak főleg, nem az üzlet körül forog, családi dráma úgy ahogyvan, ezért egyszerű dolgokat is bele kellene vinni és nem blamázs levenni a cipőt. Így kirittyentve egész nap. Inkább az a furcsa, hogy a hálószobában utcai cipőben vannak. Ez a túlflancolás szerintem a film kárára van nézhetőség szempontból. Talán Cennar öltözéke a legélethűbb, odavaló és többször látom pólóban, talán ugyanaz a póló. Ender 1973-as születésű, tehát 2018-ban amikor kezdődött a sorozat, ha jól tudom, 44-45 éves, a fia, 2004-es születésű, tehát 31 évesen "szülte", annyira már nem fiatalon. Én annyira nem tartom okosnak Endert, Yildiz többször átvágta, viszont merő rosszindulat, ez igaz. Beteg a lelke nagyon. Yildiz ravasz, nagyon ravasz, de amit Zehra-val művelt, túl ment minden határon. Nekem Törpillal kezdetben szimpatikus volt, ez az esküvő -dolog óta nem bírom. Na, az ő frizurája a legrosszabb az összes szereplő közül. Szerelmi cívódása Alihannal inkább bosszantó, mint érzelmes. Az is érdekes volt, hogy Dündar apja Zeynep kezét Halittól kérte meg, miért? Amikor bevonult az egész család Halit házába. Nem Zeynep apja, hanem sógora. Amikor Zeynepet kiszabadították, akkor is úgy beszél Halittal, mintha ő lenne Zeynep apja. Miért kommunikálnak ebben az ügyben?
Alihan hogy otthagyta a házát Enderre, mire volt jó, neki is volt háza, azzal mi lett?
Ami jó, hogy nem vontatott a sorozat, sok benne a fordulat, rengeteg cselekmény, végig nem vitt dolgokkal, amiről úgy elfeledkeznek. Lehet a nézői kívánságműsor hatása.
zuzuzu777 2021 aug. 05. - 13:08:53
(69/898)
Pici segítség:
Most kb. a 40. bölüm közepénél vagytok!
A második évad vége: 47. bölüm. Már csak szorozni, osztani kell!
1 bölüm kb. 140-150 perc.
Tőlem ennyi!
zuzuzu777 2021 aug. 05. - 00:11:54 Előzmény Helena25
(68/898)
Írod, hogy te nem estélyiben és tűsarkúban vagy otthon, ejnye-bejnye!
Igen, nemcsak a törököknél, hanem máshol is van fórum és igenis, nagyon-nagyon kritizálják őket.A legtöbbet vitatott kérdés az, hogy a fkírók általában miért állítják be a török nőket butáknak, büszkéknek és makacsoknak. Ez kb. igaz is.
Pl. egy érdekesség: ugye általában frissen 2-3 héttel az adás előtt forgatják a sorozat aktuális részét és a szerzők kérdezik a nézőktől, hogy szerintük milyen legyen a folytatás. Van 1,2,x mint a totóban és lehet választani. Állítólag úgy folytatódik a film, ahogy a nézők választottak. (ez is butaság, mert vannak mazochista, meg vannak szadista hajlamú nézők, egyikük több szerelmet, másikuk több gyilkolást akar.)
Ami Endert illeti, tessék számolni: nagyon fiatalon szült, a fia most 15-16, tehát nem lehetne több max. 35-nél. (a 110. bölümben még szerepel) Nagyon ravasz, jól vág az esze, de nagyon rosszindulatú (a sors nem kegyelmezett neki, dobálta jobbra-balra)
Yildiz is megéri a pénzét, butácska, de néha nagyon is észnél van, minden lében 2 kanál, de azt hiszi, hogy mindent el tud érni, pedig jaaaj! (a 110. bölümben még szerepel)
Törpilla (nagyon jól eltaláltad) bosszúból csinálta, mert Alihan ugye pont amikor meglepetés esküvőjük lett volna, akkor jelent meg Enderrel, hogy házasok. Nekem valahogy nem jött be ez a páros Törpi és Góliát! Eleve ellenszenves a nő, nemcsak külsőleg, hanem szerepileg is! (a fórumon is összehordtak kígyó-békát ellenük, sokallták ezt a 60 cm magasságbeli különbséget). A maffiózóval jobban összeillettek.
Személy szerint örülök, hogy kiírták őket.
Ebben a sorozatban az, hogy "fodrász" nem létezik? Borzalmas minden nőnek a haja!
A többi filmhez, amelyeket említettél nem tudok hozzászólni, mert nem láttam őket!
10/10
Helena25 2021 aug. 04. - 10:48:48 10/10 Előzmény zuzuzu777
(67/898)
Köszönöm. Sajnálom, ha nem lesz folytatása. Nem ez az első eset, hogy nem veszik meg a folytatást. Nézetm korábban (most is ismétlik) az Én kis családom címűt, jó sorozat és ennek sem vették meg a többi részét. Nem értem ennek mi értelme van. Ez az öltözködés azért itt a legdurvább. Más sorozatokban ennyire nem parádéznak, éjjel-nappal körömcipő, erős smink. Seherezádé-ban is gazdag családok voltak, de jóval szerényebben öltöztek, és levették a cipőjüket, ahogy beléptek a házba, és papucsban járkáltak, a Sorsok útvesztőjében is. Itt egyszerűen rossz nézni, hogy a drága (gondolom) szőnyegen utcai cipőben járkálnak. A hálószobában csizma (Yildizen). De, amikor abban a szerény lakásban élt Zeyneppel, levette a cipőjét, most már nem veszi le, úgy megy be, ahogy van. Én elhiszem, hogy nem lehet mindent mutatni, azt se mutatják, ha WC-éznek, persze ne is mutassák, de a cipő levételt se kell mutatni feltétlen, csak azt, hogy már papucsban van. Ez olyan nehéz? Irim is az egyik részben edzőcipőben van a szobájában. De most komolyan, tegye már fel a kezét az, aki otthon edzőcipőben ül az íróasztalnál! Nem tudom, hogy a törököknél létezik-e Port.hu-hoz hasonló fórum, ahol írogatnak a nézők, de gondolom a törökök is szóvá teszik ezt a dolgot. Olvasgattam a neten a török kultúráról és ez az egyik ami nagyon jellemző a törököknél, az a cipőlevétel. Nem mennek be a házba kinti cipővel. Szerintem rendezője válogatja, valaki ilyennel nem foglalkozik. Úgy gondolja, hogy ez így trendi, meg így néz ki jól. Szerintem meg nagyon vissszatetsző, erőltetett. Ez a ruhaarzenál, amit felvonultatnak eszméletlen, némelyik ruhakollekció nagyon kényelmetlen lehet. A Dallasban is volt ilyen, régen néztem, ott is volt olyan, hogy a kis Johnny szobájába megy be Samantha, Jockey is utca cipőben, azon isl edöbbentem. Viszont egyszerű ruhákban is mutatkoztak, az olajvállalkozók báljára rigyentették ki magukat, de itt mindennap, Ender, Yildiz is kezd, pedig neki egyszerűbb ruhái is voltak. Jobban nézett is ki benne. Ender-en azért meglepődtem, az első részekben kifejezetten csúnya nő benyomását keltette, (visszanéztem az első részt) most meg egy szépséget csináltak belőle (csak meg ne szólaljon, mert epét hány közben), elég közönséges sítlusban beszél, közönséges hangszín, de neki ez "áll jól". Sokat dob a frizura, most olyan fiatalos frizurát csiáltak neki, ami nagyon előnyös neki.
Törpillának a normális Cem (nem tudom hogy kell elírni), aki Amerikából jött és oda ment is vissza, ő nem kellett neki, ez a maffiozóval meg elment egészen a házassági jelenetig. Na, mindegy, ez is fura.
zuzuzu777 2021 aug. 04. - 00:15:42 Előzmény Helena25
(66/898)
Véletlenül néztem meg, akkor látom, hogy írtál, gondolom, hogy nekem.
Amikor kapok választ, akkor kapok e-mailt és jövök! Mindegy! Itt vagyok!
Azt hiszem, hogy rossz hírem van : az első évaddal vége is lesz, nem vették meg!
Így hallottam, de mérget nem vennék rá!
Végül is az első évad vége

kerek lesz, ill. Törpilla és Góliát a sok szenvedés után Yildiz közreműködésével összeházasodnak, itt hagyják ezt a korrupt, becstelen, aljas stb. világot és Amerikába költöznek. Ezzel a kettejük története lezárul teljesen.
A második és harmadik természetesen izgalmasabb lesz, mert Ender, Yildiz és Sahika (Kaya húga) lesznek a középpontban, akik a se veled se nélküled elv alapján hol szeretik, hol utálják egymást, de rendesen keverik a kakit! Ide írd a spoileres tartalmat

Ami minden török sorozatban megvan (nem sokat láttam, de eddig így volt) estélyi ruhákban járnak és tűsarkúban 0-24-ben. Most ennyi!
10/10
Helena25 2021 aug. 02. - 20:24:19 10/10
(65/898)
Ez az esküvőről való meglógás nem túl eredeti. Miért kellett eddig elmenni? Zeynepet értelmes lánynak tartottam. Így megalázni a másik felet a szülők, testvérek, a násznép előtt! Nem beszélve a beleölt pénzről, azt Zeynepnek és Alihannak illene kifizetni (megfizetni) Dündar családjának. De még csak fel se hozták. Dündar joggal dühös. Amúgy meg szerintem mindenki (mi nézők) tudta, hogy nem fognak összeházasodni. Semmi szükség nem volt erre. A kis törpillának úgy gratulálnak a haverjai, mintha hőstettet hajtott végre, pedig csak szégyellheti magát. Így játszani, kihasználni valakit, csak hogy bosszút álljon, nagyon csúnya dolog. Eredeti ötletek jobbak lennének. Kemal-féle csavar tetszett, meg amikor Yildiz és Halit elválnak, s kifelé jövet Halit emberei elrabolták Yildizt, és összetépte a válási papírokat, ez jó volt.
Muris amikor Törpilla lábbal is rásegít, hogy kinyissa a bejárati ajtót, nem sokkal később az anyja simán kinyitja. Olyan rövid szoknyákban flangál mostanában Zeynep, épp hogy takarja a fenekét, attól ő még nem lesz magasabb.
10/10
Helena25 2021 aug. 02. - 19:31:34 10/10
(64/898)
Köszönöm az infókat. Ha bármi további kulisszatitkot tudsz, nekem jöhet. Eredetiben ezerszer jobb, elhiszem, de egyszerű földi halandóknak marad a szinkron. Jó hosszú lesz a sorozat, nem baj, csak ne csesszék el. Nagyon kíáncsi vagyok mi lesz ennek az egésznek a vége, hogyan zárják le. Nézem a gyönyörű házakat, figyelem a ruhákat, bútorokat, mindent.
zuzuzu777 2021 aug. 01. - 18:10:19 Előzmény Helena25
(63/898)
Különösebben nem tudok a szinkron hangokhoz hozzászólni, mert általában eredetiben v. feliratozva nézem, nem vagyok egy nagy TV rajongó, mert nem csinálhatom azt, amit én akarok, le kell ülni elé és nézni.
A gúnynevem: perpetum mobile.
Ami a celeb műsorokat illeti teljesen egy véleményen vagyunk! Azért vannak közöttük értelmes emberkék is, nem tudom hogy adhatják a nevüket az ilyen nem a legszerencsésebben lekopírozott műsorokhoz.
A Sztárban sztár és az Álarcos énekes néha odacsábított fél-egy órára, de olyanok, mint az ÉNBp. hááát. Persze a nézők a hibásak, mert annyira sztárolják őket, ők meg beveszik, hogy SZTÁR-ok.
Ami Kayat illeti, igenis egy nagyon meghatározó szerepe lesz a sorozatban. Mondhatnám azt is, hogy néhány bölüm erejéig ő lesz a főszereplő.
SPOILER: az ő húga lesz a főboszi, aljas, gyilkos, szemérmetlen, férfifaló, stb. SPOILER VÉGE
CSAK ÉRDEKESSÉGKÉNT: 2018, nem tévedés 2018 márciusa óta nézem, három évad, 110 bölüm, kb. 150 percesek. (voltak 2-3 hónapos szünetek is, mint most)
AMI A LEGFONTOSABB: ősszel folytatják a 4. évaddal.
Bevallom, amikor ilyen hosszú szüneteket csinálnak, akkor általában az utolsót visszanézem, mert emberből vagyok, de ABBAHAGYHATATLAN!
Sok szereplőt kiírtak, de jöttek újak is! Nagy az érdeklődés és folytatják!
Kb. 5-7-9 szereplő az, aki megvan az elejétől.
Allah, Allah, már megint szómenésem volt?
10/10
Helena25 2021 aug. 01. - 10:10:16 10/10 Előzmény zuzuzu777
(62/898)
Nem értem miért kellett a titokzatosság Kaya személyét illetően, mert mi nézők nem ismertük még, ezért teljesen felesleges volt. Csak Ender-t illetően volt érdekes, nekünk nem. Ha mondjuk egy korábbi szereplőt visszahoznak, akkor lett volna alapja, jaj, ki ez, miért csak a tarkóját látom stb. Pl. Sinan-t hozták volna vissza. Szerintem a szinkronokra azért odafigyelnek, az lehet a gond, hogy sok a sorozat, egymás után hozzák be ezeket. Jó, ha vannak új hangok, csak nem mindenki tud úgy beszélni, ahogy a színész. Régen hivatásos színészek szinkronizáltak, most meg vannak csak szinkronszínészek, elvégeznek egy képzőt és annyi. Nem nézek minden sorozatot, így este érek rá, kikapcsolódásként, nem tartom magam igénytelenek, néha jó egy-két történetet megnézni. Azok a celebműsorok, ahol majomkodnak, azt tartom igénytelennek, pl. most a Szerencsekerék, csak a reklámjától is rosszul vagyok. Sztárban sztár, Álarcos énekes, meg már az X-faktor is olyan alacsony színvonalú és csak a majomkodás megy ezekben a műsorokban. Vihorásznak ész nélkül. Ezekben a török sorozatokban pár színésznek utánanéztem, képzett színészek, egyetemet végzettek, nem olyan Éjjel Nappal Budapest színt, mert az förtelem.
Nekem Zehra fájdalma "átjön", jól játssza, alkoholista volta is látszik rajta, nagyon szép nő, mégis látszik rajta a megkeseredettség.
Még Yildiz is nagyon jó, magyar hangja is jól artikulál.
zuzuzu777 2021 júl. 31. - 23:34:01 Előzmény Helena25
(61/898)
Igazad van, de én eredeti török hangon néztem és elmennek egymás mellett a magyar hangokkal.
Néha bele-bele nézek, hogy hol tartanak, azért, hogy megnézzem az utolsó bölümöt az első évadból magyarul.
Nem azt mondom, hogy nem jó Zehra magyar hangja, hanem azt, hogy teljesen más, nem adja vissza a fájdalmát, mondjam, hogy "kitaszítottságát"? Szerencsétlenségét?
Azt hiszem te kérdezted, hogy mi van az anyjával: semmit nem fogunk megtudni róla azon kívül, hogy Halit első felesége.
Már írtam, hogy Ender a legjobb, Erim pedig az eredetiben se egy jaj de jó!
Úgy tudom, azért vannak a szinkron rendezők, hogy meghallgassák az eredeti hangot és keressenek egy hozzá illő magyart, de neeem. Lehet, úgy gondolják, hogy akik nézik ezeket a török sorozatokat, azok igénytelenek?
Közben ugye rájöttél, hogy miért rejtegették Kayát, miért volt olyan titokzatos?
10/10
Helena25 2021 júl. 31. - 21:25:38 10/10 Előzmény zuzuzu777
(60/898)
Hát nem tudom, nekem Zehra szinkronhangja tetszik (nem tudom ki ő), és Ender-é a legjobb, Bertalan Ágnes nagyon jól hozza a gonoszkodó, gunyoros formát, amit a hanghordozásával csak hozzátesz. Ami engem nagyon zavar, az Halité, mély búgó férfihang, egyszerűen rosszul vagyok tőle, nem tehetek róla. Gáti Oszkár hangja a legjobb az összes magyar férfi hang közül, szerintem, ő jobb lett volna neki. Halit egy gazdag, határozott, öntörvényű üzletembert alakít ebben a sorozatban, ez a búgó hang nem illik hozzá. Meg kellene hallgatni, hogy valójában milyen hangja van ennek a színésznek.
A másik a kissrácé, Irim, vagy Erim, olyan mintha fájna a torka, erőltetve beszél, szörnyű. Mindig mondom magamban, amikor őt mutatja a kamera, krákogjál már egy jó nagyot. Olyan elfúló hangon beszél, olyan mintha a szinkronhang "lejönne róla".
zuzuzu777 2021 júl. 31. - 11:38:10 Előzmény alanis
(59/898)
Fordítás - ferdítés! Nem törökből fordítják, hanem török-angol-magyar!
Igen sok helyen az eredeti török és a ferdített magyarnak semmi köze egymáshoz.
Annyi fáradtságot vehettek volna, hogy legalább a neveket ejtenék ki helyesen!
A szinkronhangok pedig egyenesen fülsértőek, legfőképp Zehráé, mert a színésznőnek nagyon karakteres a hangja.
Ender hangja még a legjobb!