Téma: Togo

9/10
sexykex 2023 dec. 29. - 00:22:09 9/10
(4/4)
Ez a film olyan, amilyennek egy kalandfilmnek, sőt a FILM-nek lennie kellene. A téma nem teljesen légből kapott tartalmaz igazságokat. Próbál feszültséget teremteni, de nem ragad le ennél, mert a nézőnek szüksége van vidámságra és érzelmekre is. (Mondom ezt én, akit nem könnyű megnevettetni és még nehezebb megríkatni, de itt még ez utóbbi is majdnem sikerült.)
Ezt a filmet mindenkinek látnia kellene, akár kutyabarát, akár nem. Ehelyett az embereket Marvellel, meg Barbieval tömik, aztán csodálkoznak hogyan pontoznak a Porton.
drkotasz 2022 ápr. 17. - 19:29:28 Előzmény vympel6
(3/4)
Köszönöm!
7/10
pihes 2022 ápr. 15. - 14:45:20 7/10
(2/4)
7/10
10/10
vympel6 2020 júl. 03. - 20:00:19 10/10
(1/4)
igaz történet minden szempontból.a film szinte mindent ábrázol.végre igazi Disney film.nem vettek el és nem adtak hozzá semmit a nyers valóságon kivül.ráadásul, a történelmi hűség kedvéért (werkanyag a filmről) nenana városában és környékén forgatták le szinte az egesz filmet.
..a sztori és a film:
"A híres Iditarod útvonal azonban rettentően veszélyes és hosszú, ám a Nenana-ból Nome-ba tartó 1085 km-es távot a kutyászános csapatok a megszokott 30 nap helyett mindössze 5 és fél nap alatt teljesítették. A "Szérumfutás" nevet viselő embert és kutyát próbáló esemény résztvevői az idő szorításában erejüket megfeszítve hajtották a kutyákat, hiszen százak élete múlott azon, mikorra érnek oda a szérummal.
A felbecsülhetetlen értékű csomagot kutyaszánról kutyaszánra adták, ahogy a mérföldek peregtek. Az utazás legveszélyesebb szakaszát a híres Leonhard Seppala tette meg hihetetlen szánhúzókutya-falkájával, élükön a rettenthetetlen Togoval. Hatalmas viharokon és úszó jégtáblákon át haladtak elképesztő sebességgel, ahol az átkelés gyakran életveszélyesnek bizonyul. ebben az idóben a 40 mérföldes táv volt a megszokott a kutyashajtók közt,...viszont egy csapat 300 mérföldet tett meg...erről szól a film.
Leonardh Seppala TOGO kutyájáról(visszaemlékezés)a film záró sorai.".hiba volt azt hinnem hogy TOGOT bezárhatom valaha is.mindig azt hittem hogy a szánhuzásért élt.tévedtem!akiért élt az én voltam....mint ahogy mindig Contance(feleség)volt igaza,TOGO-nak túlélő szive volt.sem az évszazad vihara,sem a szívfacsaró szérumfutás nem tudta megtörni.aranyéveit uj foglalkozásában töltötte...Apaként!..két évig nemzett kölyköket.amig az alaszkán kivüliek,Baltót ünnepelték,addig a szánhajtók, a világ mindentájáról TOGO kölykeit akarták.egy faj aminek intellingenciája,kitartása és az emberekhez való feltétlen szeretete,odaadása tette oly értékessé hogy azt szóval,betűvel elmondani nem lehet....az egyik csütörtökön hagyott itt minket,decemberben.(16évesen)
Contance és én továbbra is kutyákkal foglalkozunk,mert ha elég hosszú ideig foglalkozol velük,hajlamossak teljessen magukkal ragadni.ha pedig nagyon szerencsés vagy,hogy egy nagyszerű kutyát magadénak tudj,akkor valójában sose mennek el.örökkre veled maradnak.szívedhez láncolva,odaadva mindenüket amit csak tudnak adni...örökre és mindig..."