Téma: Tojáséj

kolbászkarika 2014 ápr. 24. - 16:51:55 Előzmény kolbászkarika
(3/3)
Balázs Zoltán rendezõ a darabról: "Tojáséj a Leonce és Léna továbbgondolása, úgy, hogy a szöveg és zene helyén mozgás és zene áll. Tekinthetõ kísérletnek is, mivel nincsen rá recept, senki nem csinált még ilyet, de tréning is, ami attól függõen válik mindig elõadássá, hogy aznap este hogyan áll össze. A színész nem tudja, hogy mi fog történni a következõ pillanatban, de ha jól felkészültünk, akkor tökéletes koncentrációval tud majd reagálni. Úgy tûnik, mintha egy koreográfia mentén mozognának a színészek, azonban ilyen koreográfia nincsen. Eleinte nem is mondtam el a nézõknek, hogy ez improvizáció, hiába kértek a színészek. Vannak szabályok, és eszközök, minden más rájuk van bízva. Az egyik alapszabály, hogy kétszer ugyanazt nem ismételhetik meg. A kereteken belül teljes a játszók szabadsága, ahogy az egymásrautaltságuk is. Hol tapasztalhatod máshol ezt a dominó elvet színházban? Nincs ennél szebb, mint együtt gondolkodni önállóan gondolkodó emberekkel."
kolbászkarika 2014 jan. 11. - 20:45:40 Előzmény user11
(2/3)
„A konkrét történetek nélkül is tartalmasan epikus, magatartás- és kapcsolat-õsmintákat közlõ jelenetek füzére, koreográfiája lágy, álombeli mézektõl ittas rendezõ, a remeklõ Balázs Zoltán fejében, akaratában, idegeiben született meg, hogy a Maladype tagjai éljék, forogják, zuhanják, csússzák sárrá, arannyá, sárarannyá.” Tarján Tamás: Nyolvanperces etûd.

"Titkos. Õsi. Modern. Ódon. Gyermekin ártatlan. Ravaszdin fortélyos. Magától értetõdõn egyszerû. Bonyolult, mint egy kínai fejtörõ. Nem érteni, holott világos, mint a kelõ hajnal a patak partján."MGP
user11 2013 febr. 25. - 00:26:04
(1/3)
A PORT szövege számomra azt ígérte, hogy Weöres szövegekbõl épül fel a darab( Iró: Weöres Sándor), nos, egy büdös szót nem szólnak benne, "csak" mozognak, Ravel zene helyett mindenféle gagyi sláger szólt, a szereplõk is már 5 fõre fogytak, oké, a fényképen látható madarak még voltak dögivel. Egy óra alatt lenyomták az egészet, látványos, változatos, mozognak rengeteget, állítólag az egész impró. Nem azt kaptam, amit vártam.