Téma: Toni Erdmann

3/10
pihes 2017 szept. 28. - 14:44:53 3/10
(13/33)
Erre a filmre, idõt fordítottam. 90 percet. E közben, csak a szemem ragadt le többször. Ilyen izgalmas volt.
Apa-lánya kapcsolat lehet a téma, de ennek a kibontakozása, nagyon lassú, fordulatokban sem gazdag.

3/10
5/10
offtopic
Attila Gacsályi 2017 ápr. 06. - 09:59:06 5/10
(12/33)
Attól, hogy valakinek nincs semmi lelki baja, még nem tökéletes.
elemes 2017 ápr. 05. - 10:25:49
(11/33)
Meglehet, csak olyan ember meg nincsen :-)

Legfeljebb olyan pökhendi, hogy önmagát tökéletesnek tartja (és mindenki más hülye).
5/10
Attila Gacsályi 2017 ápr. 05. - 07:11:56 5/10 Előzmény elemes
(10/33)
Akinek nincs semmi baja, annak se.
5/10
Attila Gacsályi 2017 ápr. 05. - 07:11:15 5/10 Előzmény yoolie
(9/33)
Talán, ha megcsináltatná a mellét boldogabb lehetne.
5/10
Attila Gacsályi 2017 ápr. 05. - 07:09:08 5/10 Előzmény G Nagy
(8/33)
Én veled értek egyet. Úgy a feléig bírtam. 5 pont.
elemes 2016 dec. 29. - 10:56:05 Előzmény támadómókus
(7/33)
off

azoknak tetszik a film, akik hasonló lelki görcsökkel küzdenek, de már eljutottak oda, hogy nem félnek ezeket felismerni (legalább másokban)
akik még ott tartanak, hogy rettegnek a saját sebzettségüktõl, sebezhetõségüktõl, azoknak nem tetszik.
akiknek egész más bajuk van, azoknak sem tetszik
10/10
támadómókus 2016 nov. 19. - 13:11:53 10/10
(6/33)
SPOILER IS VAN BENNE:
Tegnap láttam a moziban, és yoolieval értek egyet! Nagyon jó volt, és engem is végig lekötött, 3 óra csak úgy elröppent!
Elhûltem, hogy a többi hozzászóló milyen gyenge pszichológiai érzékkel van megáldva, meg hogy egyáltalán melyik bolygón élnek. Igen...vannak ilyen apák is, sõt, még sokkal kínosabbak is! Ettõl függetlenül az embernek az apja az apja marad, és nyilván a nõnek is volt egy hiányérzete az életét illetõen, és talán ezért sem küldte haza az idióta apját (plusz a fickó teljesen magára maradt, hogy meghalt a kutyája is). Ja, és valaki írta, hogy mindkét fõszereplõnek pszichiáterre lett volna szüksége...igen, mert te olyan normális vagy...persze. Inkább az számít ritkaságnak, ha valakinek nincsenek lelki problémái. Sõt, aki azt állítja magáról, hogy õ "normális", és leszól mindenféle "furcsa" viselkedésmintát, általában neki vannak a legnagyobb önértékelési problémái, és gõzerõvel próbálja kiirtani magából mindazt, ami a társadalomnak szemet szúrna. Az ilyen emberekrõl azt gondolom, hogy feladják az egyéniségüket, hogy egy igencsak kifogásolható értékrenddel bíró társadalomnak feleljenek meg. Mi sem mutat rá erre jobban, mint a meztelenségre való ágálás. A nyafogás, hogy "jaj, mi szükség volt a meztelenségre?", ez csak azt jelzi, hogy nagyon nem figyelt oda az illetõ a filmre. Szerintem teljesen egyértelmû volt, hogy a nõ ki van készülve érzelmileg, túlhajtotta magát, nehezen kötõdik az emberekhez...stb. Igen, ez bárkivel megeshet! Az, hogy pszichiáterre lenne szüksége valakinek, nem kéne pejoratív értelmû legyen! Ja, egyébként akkor már inkább pszichológusra, ugyanis a pszichiáterek csak leszedálják gyógyszerekkel az embereket, és azt hiszik, attól gyógyulnak majd meg. Na, miután minderre az apja felhívta a figyelmét, hogy nem jó, amit a nõ csinál, leomlott mindaz, ami egyben tartotta mindezt a túlhajszolt életmódot. És ha ezt valaki felismerte, abból már józan paraszti ésszel kikövetkeztethetõ, hogy a "leomlás"-ból simán következhet az, hogy egyszer csak tele lesz a hócipõje mindennel. Ez kb. akkor következett be, amikor azt a nyamvadt ruhát alig bírta felvenni, aztán meg nem tudta levenni, és végül az pattant ki a fejébõl, hogy elege van ebbõl az állandó öltözködésbõl, hogy másoknak megfeleljen, és úgy döntött, hogy fene a ruhákba, õ bizony meztelen lesz.
De most inkább nem szeretném tovább magyarázni a film lélektanát. Aki nem tudta megérteni, azt csak sajnálni tudom. Bocsánat, ha gúnyos hangnemben írtam, de mondom, ledöbbentem, hogy ilyen finnyás reakciók is lesznek egy ilyen – engem nagyon megható – filmre.
10/10
yoolie 2016 nov. 19. - 00:45:38 10/10
(5/33)
Nagyon jó film,az,hogy van aki nem fogta fel az üzenetét nem a film hibája! Vannak ugyan benne jelenetek amik csöppet sem hiányoznának belõle és azt sem értem miért hiszik a rendezõk,hogy a meztelenkedés már muszáj hogy benne legyen egy mai filmben,ezek nélkül remek mozi lenne. A csajszi remekül játssza a megkeseredett fiatalt,az apa meg remekül játssza azt aki megmutatja neki,hogy nem csak ebbõl áll a világ,vannak még értékes dolgok. A végén nagyon azaonosulni tudtam a lánnyal,amikor rájön a dolgok lényegére.
10/10
hozzászólás 2016 okt. 21. - 17:33:43 10/10
(4/33)
Szenzációs film. Valószínûleg azért láthatom másképp ezt a filmet, mint az elõttem szólók, mert benne voltam, átéltem. Teljes egészében azonosulni tudtam Ines figurájával. Tökéletesen bemutatja a tanácsadó fiatalok munkáját, problémáit, mindennapjait ... nem sorolom. Nekem azzal sincs bajom, ha nyitva marad egy film vége, ahogy ezé is.
Nem éreztem hosszúnak sem. Egy percig sem unatkoztam. Remekül választották ki a szereplõket, különösen Ines telitalálat. Nagyon jól szórakoztam, néhol sírásig röhögtem. Megértettem az üzenetét.
Nem fog mindenkinek tetszeni, de lesz egy réteg, akik viszont nagyon is érteni fogják és szeretni ezt a filmet.
G Nagy 2016 okt. 14. - 08:04:01
(3/33)
A filmbeli fõszereplõk mindketten pszichiáter segítségére szorulnának. Megnéztem a filmet mert mindenhol csak áradoztak róla, de nagy csalódás volt. Aki elmegy vegye figyelembe, hogy egy 2 óránál hosszabb mozira ül be és a közepe felé már igencsak vártam végét.

Az apa egy nyugdíjas? zongoratanár és bárkit megviselne ha ilyen apával verné meg a sors. Lehet valaki vicces, vidám jópofa és humoros anélkül, hogy dumb&dumber típusú "viccekkel" szórakoztatná a gyerekeit. Az is teljesen furcsa, hogy egy ilyen apa mellett, hogy tudott egy ekkor fapics@ lány felnõni aki a másik klinikai eset. Az egész életét a multikulti kremlinológia köti le.

Egy hosszúra nyúlt értelmetlen mozi ami mit is akar mondani? Hogy soha ne vedd túl komolyan magad? Soha ne veszítsd el a humorod? Ezt el lehetett volna mondani elmebeteg szereplõk bevonása nélkül is.

Nincs mit csodálkozni, hogy semmilyen díjat nem nyert. Mire? Arra az elcseszett 2 órára amit a moziban töltesz? Jobban jársz ha veszel egy kávét és bámulod az embereket a plázában inkább ha van 2 órád a szórakozásra.
lenus 2016 szept. 26. - 23:05:52
(2/33)
Vegyes érzelmeim vannak. Az életrõl, a boldogságról, az eltékozolt idõrõl próbál szólni. Vannak benne humoros jelenetek, amin ugyan tudtam nevetni, de azért többször csak néztem bután és nem értettem, hogy a egyesek min nevetnek annyira.
Viszont elég sok hibát találtam benne. Ami elsõre feltûnt, az a vágás. Nem volt átvezetés a jelenetek között. Sokszor nem tudtam, hogy melyik országban vagyunk, hogy mennyi idõ telt el.
A másik gondom a hõsnõ motivációja. Nem igazán tudom, hogy sokszor miért nem küldte el az apját a fenébe? Miért ment bele a játékaiba? Miért vitte magával olyan üzleti tárgyalásra, ami fontos volt neki? A meztelenkedést sem értem. Látszott, hogy kínos neki. De akkor miért csinálta? Igaz, ez a jelenet volt számomra a leghumorosabb, de a motivációt akkor sem értem. Ezen kívül elmaradt a katarzis. Ugyan Inez mutatott némi jellemfejlõdést. Látszott, hogy szereti az apját. Elfogadja a különcségét. Sõt! A záró jelenetben megcsillant ugyan valami kis vidámság a részérõl, de végül visszatért a komorsága. Nyitva marad a kérdés: Az apja elérte a célját? Sikerült a lányát megváltoztatnia?
Összességében nem bántam meg, hogy megnéztem. Nevettem is, el is gondolkodtatott, de nem nézném meg újra.
user11 2016 szept. 04. - 09:08:49
(1/33)
Német vígjáték, német nyelvû trailer: https://www.youtube.com/watch?v=MF4i7qyUysA