10/10
JCWH 2019 aug. 11. - 09:37:30 10/10
(2/2)
És íme William Holden, amint a produceri munkáit végzi. Egyébként nem igazán jött be Holden-nek a producerkedés és az ezzel járó sok irodai munka, egy év múlva meg is szüntette a Toluca Productions-t. Jobban szerette Holden a filmkészítéssel járó utazgatást.
10/10
JCWH 2019 aug. 11. - 09:32:18 10/10
(1/2)
Nagyon érdekes, és akkoriban újszerűnek is számíthatott a film témája. Az USA és a Szovjetunió közötti űrverseny még ki sem bontakozott, amikor ez a film mozikba került. Gondolom akkoriban extrém izgalmas lehetett látni hogyan próbálják meg tesztpilóták elérni a világűr határát és ráadásul megtörtént eseményeket dolgoztak fel. A történethez nagyon erős látványvilág társul, ami bizonyítja hogy CGI nélkül is lehet(ett) igazán látványos filmet készíteni.
A film különleges helyet foglal el William Holden filmográfiájában, ugyanis a Holden által létrehozott Toluca Productions finanszírozta a filmet és a téma kiválasztása is biztos szorosan fűződött Holden nevéhez. A színész ennek rendje szerint minden beletett a filmbe és ragyogó alakítást tett le (ismét) az asztalra. Egyébként Holden 1956-ban az "Év sztárja" díjat kapott Amerikában, ami miatt is sokan váltottak jegyet a filmre. Holden mellett Virginia Leith, Lloyd Nolan és az elsőfilmes James Garner is kitűnően alakít. Persze, mivel Bill Holden-ről van szó, ezért egy kis romantika se maradhatott ki a történetből, így nem csak egy tömény technikai filmről van szó.
A filmhez készítettem magyar feliratot.