6/10
Vrahno 2012 jan. 12. - 13:54:19 6/10 Előzmény Ziegel333
(6/26)
Szerintem a tegnapi rész már mérföldekkel jobbra sikerült. A nevek kiejtése még gázos, de egyre többen és jobban élik bele magukat a dologba. Az a sejtésem, eleinte tényleg nem álltak túl komolyan hozzá, mondván "Ez csak egy gyerek-rajzfilm", de azóta javult a dolog. A korábbi szinkronos Transformers rajzfilmek elég pocsékak voltak, így a szinkronjukon is megmutatkozott ez, de a TF: Prime azokhoz képest kincset érõ mestermû, és remélem, a szinkron is ehhez igazodik majd. Sajnos a hangkeverés terén megmutatkoztak hiányosságok -- amikor Megatron a kanyonnál bömbölt, nem volt visszhang.

De azért javul a szinkron, már az elsõ epizód okozta csalódáshoz viszonyítva. Persze, ha én lennék a góré, nyilván felvenném elölrõl az egészet, a képregényes nevekkel és pár hangcserével. De nem én vagyok.
8/10
Ziegel333 2012 jan. 11. - 21:52:44 8/10 Előzmény Vrahno
(5/26)
Sajnos, minden igaz.

A legfõbb problémát a rajzfilmben azt találom, hogy a szinkron-színészek se élik magukat igazán bele a karaktereikbe, csak elhabogják a szöveget mint egy rossz versmondásnál..
Megatron és Optimusz esetében ez kicsit vissza is hat, náluk jobban érezhetõ a karakterhez szokás, mégha az sem mutatkozik 100%-osnak itt.
6/10
Vrahno 2012 jan. 09. - 21:41:03 6/10
(4/26)
Ugyanazok az észrevételeim. De nekem összességében nagy csalódás a szinkron.

Örülök, hogy a Decepticon-ok végre Álcák, nem Robotikák vagy Diszeptikonok... pláne nem Varangyok! Aztán annak is, hogy Optimusznak a filmes hangját használták. Féltem, hogy Cullen-hez nem sikerül megfelelõ színészt találniuk, de ezt eltalálták, szerintem. Megatron, hát... végül is jó hozzá ez a hang. Illetve jobban passzol hozzá, mint Hugo Weaving filmbéli Megatron alakításához. Aztán Arcee is remek. Starscream meg Bulkhead is biztos jók, csak annyira erõltették a mély hangot, hogy olyan volt, mintha kábeleznének.

No de a többi hang mind felért egy-egy pofonnal. Ratchet-et eleve a hangja tette rajongói kedvenccé. Az a mélyebb, kissé öreges, zsémbes és gondterhelt hang, meg ahogy állandóan megnyomja a "H" hangot, hogy minden szövege drámai legyen, ebbõl semmi se maradt magyarul. Jack hangját Raf-nak adnám. Miko meg, nos, az övé nem olyan rossz, de tudnék én passzolóbb magyarhangot néki. Rafael-é se túl rossz, ha jobban átgondolom, sõt talán át is raknám a jó kategóriába. Csak Jack-ké szerintem inkább illik hozzá.

De ez a The Rock - Szokol Péter párosítás... ember, ez helytelen. Ilyet nem illik.


És értem, hogy a játékokat jobban el lehet adni, ha ugyanazok a szereplõk nevei, mint amik a csomagolásokon vannak, de ha már a filmek a jó régi Marvel képregényes neveket használták, meg a közönség amúgy is azokhoz szokott hozzá, akkor miért nem jó azokhoz ragaszkodni? Fõleg, ha az angol kiejtés ilyen döcögõs lett.



Ez a szinkron nem gyalázatos. Nem olyan, mint a TF: Armada vagy TF: Cybertron szinkronok, vagy a régi film szinkronjai. Na, AZOK katasztrofálisak. De ettõl még gáz. Nem éltem bele magam a rajzfilmbe, hanem állandóan azon paráztam, mi lesz a következõ melléfogás. És ezek összeadódtak.
8/10
Ziegel333 2012 jan. 09. - 20:17:43 8/10 Előzmény Ziegel333
(3/26)
Elsõ Epizód és annak felülvizsgálása, az eredeti angolhoz képest:

A szinkron olyan mint volt mindig is az ilyenfajta sorozatoknál, néha eltér az eredetitõl a szöveg idõbeli kiférése érdekében, néha pedig érdekes megoldással az eredeti szöveget kapjuk vissza.
A nevek az eredeti angol nevek, a már régismert karaktereknél is, akiknél már létezik magyar fordított változat is.
Megatron és Optimusz hangja a jólismert filmes szinkronhangok, mint ahogy az angol változatnál is a két fõ ember, akik 25 évvel ezelött is, és a 3 filmnél is a szinkronhangok voltak.
Starscream (Üstökös) hangja egy kicsit rozsdás, jobban hasonlítható egy, a Bionicle 2-bõl származó fõgonosz hangjához, de nagyon is illik a sunyi de erõs karakteréhez.
Raf, a kisfiú karakter egy kicsit kisfiúsabb, Arcee (Arszi/Szélvész) felkapott egy kis kort, míg Ratchet (Racsni) ennek ellenkezõjénél kötött ki.
A részbõl le lett vágva egy bizonyos, energonos/véres rész, ami nem probléma, mutatja is hogy mennyire odafigyelünk arra, mit is néznek a kisebbek.

Egy az egyben, egy várt, és néhány dologban meglepõ részt kaptunk.

Köszönöm az eddigi visszajelzéseket, további jó estét kívánok!
8/10
Ziegel333 2012 jan. 05. - 21:46:54 8/10
(2/26)
Az elsõ öt epizód egy majdnem egész képet ad a fõszereplõ Alakváltók helyzetérõl, megismerkedünk az emberi fõhöseinkel, és a történettel egybõl a világ megmentésébe is vágunk.
A szezon többi része néha unalmasnak tünik, de érdemes azokat is megnézni, mert sokszor visszatekintést kapunk, és így az okot is tudni fogjuk az éppen adódó eseményhez.
A szezon végére az események felpörögnek, többet megtudunk Fõvezér és kis csapata múltjáról, ráadásul utalásokat kapunk az Alakváltók eddigi történeteibõl is: a Marvel által kiadott képregénytõl egészen az új videójátékig, a War for Cybertron-ig.

Régebbi fanoknak, nagyoknak és kicsiknek (bár nekik nem annyira) ajánlom.
6/10
Vrahno 2011 dec. 14. - 19:28:29 6/10
(1/26)
Nem tudom, mit véljek errõl a sorozatról az elsõ évada alapján.

Egyfelõl jó, de nem olyan "hú-basszus-de-meg-kell-nézni"-féle, hanem csak simán "emlegy". Egyszerre formabontó és sablonos. A jellemábrázolások zöme tûrhetõ, de a jellemfejlõdés nyögvenyelõs vagy nincs is. Az akció fergeteges és remekül koreografált, de néha csak idõhúzás jellegû. Van benne gyereknek nem való erõszak és mély témák, ugyanakkor kimondottan gyermeteg idétlenségek is. A grafika szép és részletgazdag, de a világ üres és unalmas. A történet többszálú, de gyatrán felépített. Minden második jól megírt jelenetre jön egy összebarmolt, logikátlan rész. Az epizódok fele felejthetõ vagy teljességgel elhagyható.

Így is a legjobb TF sorozatok közé való, de hát ettõl még csalódást keltõen unalmasnak tartom.