10/10
Kertesdottir jún. 19. 21:26:29 10/10
(92/92)
Meglepődte, amikor rákerestem erre a filmre, h itt a Porton mennyire rossz értékelést kapott ez a film. Nekem nagyon tetszett. Lehetett nevetni, kikapcsolódni. Nem csak az agyalós filmek a jók.
10/10
kevin1969 máj. 11. 21:06:55 10/10 Előzmény ligetiz51
(91/92)
Te fogalmaztad meg a legjobban,egy könnyed,szórakoztató film,sokan belekötnek mindenbe,de Julia Roberts is nagyot alakított a szövegeivel.
5/10
offtopic
sexykex febr. 21. 22:03:04 5/10 Előzmény DcsabaS
(90/92)
Na, jó! Eddig és ne tovább! Felállítottál egy elméletet, mert belezúgtál egy fiatal színésznőbe. Ez az elmélet nincs semmivel kellőképpen alátámasztva. Lily Collinsról csak magyar nyelven több mint száz cikk található a neten, angolul nyilván sokkal több. Keress egy olyat, ahol ő arról beszél, hogy a saját kezébe tudta venni a sorsát, válogathat az ajánlatok közül, sőt külön neki írják a szerepeket.
Felhívtad a figyelmemet egy sorozatra, aminek Lily a producere. Most én is felhívnám a figyelmedet egy apróságra: az interneten mindent több helyen kell ellenőrizni. Ennek a sorozatnak az IMDb szerint 4 executive producere, 6 producere, 2 supervising producere, 3 consulting producere és egy co-executive producere van. A tetszési index 16 szavazó esetében nem releváns, az IMDb 7,1 pontja annál inkább. De mit jelent ez vajon, amikor Darren Star munkáját 10 író és 3 rendező segítette és a sztárok (Lily Collins, Philippine Leroy-Beaulieu, Ashley Park) mellett több mint 50 színész kapott szerepet az első évadban. Had súgjam meg neked, hogy nem túl sokat. Lily Collins valóban sztár, de a Tükröm, tükröm forgatásakor még nem volt az. Egyszerűen csak szerencséje volt és ezt el is mondta:
„Ez nagyon furcsa. Még csak most tudtam meg, hogy én leszek Hófehérke. Amikor ma reggel felébredtem, még mindig meg kellett kérdeznem magamtól, hogy ez tényleg igaz? Tényleg én leszek Hófehérke? Ez egy álom beteljesülése. Ez egy klasszikus mese, amit modern köntösben mesélünk újra. De megtartjuk a jellemzőit, nem forgatjuk ki teljesen az egészet. Tarsemizáljuk. Egy teljesen új világot teremtünk az ő fantáziájából. A Hófehérke nekem mindig is az egyik kedvenc mesém volt, és szerintem mindenki szereti az ilyen meséket. Nagy megtiszteltetés, hogy játszhatok majd benne” Szóval ideje lenne abbahagyni az áradozást, vagy egy valódi bizonyítékkal előállni. Addig én, ha megengeded, inkább magamnak hiszek.
10/10
DcsabaS febr. 19. 22:01:47 10/10 Előzmény sexykex
(89/92)
Az igényesebb nézők egyik feladata ÉPPEN AZ, hogy észrevegyék azt a jelenséget, amikor egy színész/színésznő igyekszik a SAJÁT KEZÉBE VENNI a sorsának alakítását, hogy milyen szerepeket is alakítson, hogy ne szolgáltassa ki magát más filmalkotóknak. Lily Collins pontosan ez a kategória. Vess csak egy pillantást az Emily Párizsban c. sorozatra, annak Lily a producere, és aztán nézd meg a tetszési indexét: http://port.hu/adatlap/film/mozi/emily-parizsban-emily-in-paris/movie-222116
Azt nem vitatom, hogy Lily Collins (Phil Collins lányaként) eleve sokkal jobb tárgyalási pozícióban volt és maradt, de az itt a lényeg, hogy bőven megvan a magához való esze, szóval távolról sem egy üresfejű szépség. Színészként a saját magára szabott szerepeket tudja jól hozni, de szemlátomást egyre inkább meg is tudta oldani, hogy saját maga szabhassa magára a szerepeit. Jobban, mint mások tennék.
Aki tehetséges színészként a "casting directorok" skatulyázásaira bízza magát, az külföldön és belföldön is rossz nyomot követ, mert hiszen a tehetségét alárendeli többnyire MÁSODRENDŰ tehetségek megítélésének.
5/10
offtopic
sexykex febr. 03. 11:52:55 5/10 Előzmény DcsabaS
(88/92)
Bántó szándék nélkül: találkoztam egy Lily Collins rajongóval, ami nem baj, nekem is szimpatikus a lány. Viszont nem biztos, hogy amit mi egy színész különleges képességének gondolunk, az nem a gonosz casting directorok skatulyázásaiból ered.
10/10
DcsabaS febr. 02. 02:06:06 10/10 Előzmény sexykex
(87/92)
Igen, Lily Collins meseszép, és ráadásul nem az "unalmasan szabályosan szépség" kategória, hanem egyedi, különleges, magnetikus, és minderre nagyon rá tud erősíteni a személyisége - MÁR HA A FILM ALKOTÓI KIHASZNÁLJÁK. Feltevésem szerint azért válhatott ilyen érdekes, vibráló, elragadó személyiséggé, mert híres szülő gyermekeként mondhatni az anyatejjel szívta magába, hogy extrém körülmények között is önbizalommal telve és természetesen viselkedjen, ugyanakkor nagy művészi érzékenységgel is. De olyan értelemben nem színész alkat, hogy a személyiségétől független karaktereket aligha tudna hitelesen hozni. Szóval muszáj rá való szerepeket adni neki, és akkor mindnyájan elégedettek lehetünk.
Amúgy férfi színészek között is számtalan hasonló van, akik nem tudnak "bármit" eljátszani, de létezik olyan karakter (a filmekben gyakran alkalmazott), amit viszont tökéletesen. Ilyen pl. Tommy Lee Jones is, aki nem egy bonviván alkat, de olyan hitelesen tudja hozni "bűnöst üldöző kopót", hogy már a nevét látva is elkezdjük a "jóízű rettegést" LOL. Csomó más tipikus karakter is van, amelyek a filmekben rendszeresen előfordulnak, és az alkotóknak jól kell ismerniük (és emlékezniük) a színészekre, hogy melyik szerepet melyikük tudná hozni igazán.
Visszatérve Lily-re, sajnos ő is már 31 éves, szóval a filmkészítőknek igyekezniük kell(ene) kihasználni, hogy még pár évig rábízhatnak hasonló jellegű szerepeket. Ilyen szempontból is nagyon rosszkor jött ez a COVID-19 világjárvány.
5/10
offtopic
sexykex jan. 30. 11:25:25 5/10 Előzmény DcsabaS
(86/92)
Roppant érdekes gondolat, ami egy adott korban igaz is lehetett. Az operaénekesekről nincsenek ismereteim, de a színészekkel kapcsolatban teljesen kizártnak tartom, hogy a mai merítési lehetőségek és adatbázisok mellett létezne szerep, amire nem találnak megfelelő embert.
Azzal egyetértek, hogy Phil Collins lánya meseszép. Róla írta a Tükröm, tükröm című filmmel kapcsolatban a The Telegraph: „Imádnivaló, szenzációs, szinte tökéletes arca van a mozihoz; olyan mint Audrey Hepburn, csak éppen Liam Gallagher szemöldökével. Mosolya a szemtelenség platóni ideálja.”
10/10
DcsabaS jan. 29. 20:37:04 10/10 Előzmény sexykex
(85/92)
Teljesen egyértelmű, hogy a film megalkotását az motiválta, hogy feltűnt a színen egy szinte tökéletesen "Hófehérke" alkatú ifjú színésznő (Lily Collins), akinek nem játszania kell a karakter, hanem elég önmagát hoznia. (És már az ősi színházi időkben is úgy volt, hogy AKKOR vitték színre a "Rómeó és Júliát", ha akadt ifjú színésznő, aki eléggé elragadó volt Júliának, és AKKOR vitték színre "Szentivánéji álom" operát, ha akadt énekesnő az "Éj királynőjének", ÉS EGYÚTTAL énekes "Sarastrónak" - mert egyébként lehetetlen vállalkozás lett volna. Másszóval bizonyos darabokat újra-és-újra színre/színpadra/filmre visznek, amikor megjelenik egy megfelelő színész, illetve színésznő.
5/10
sexykex jan. 03. 09:11:17 5/10
(84/92)
Csak tudnám kinek barkácsolják ezeket a feldolgozásokat. Gyermeki lelkemmel úgy érzem ez már nem vagy még nem nekem való. Felnőttként viszont egyedül az álnok mostoha tetszett és a kutyává változtatott herceg. Most még az indiai Tarsem Singh képei sem nyűgöztek le, bár vitathatatlanul ő is kellett ahhoz, hogy ez a film nézhető maradjon több korosztály számára is.
Roberto DiCapribogyó 2020 aug. 19. - 09:29:49
(83/92)
Valahogy elkerült idáig ez a film, nagyon kellemes meglepetés! Egy kifejezetten lélekkel bíró, bohókás, kicsit paródisztikus vígjáték, ami nem igazán veszi komolyan magát. Nekem ez a fajta megközelítés nagyon bejött.

A színészeket kiemelném, Lilly Collins (Phil Collins lánya!!, a névazonosság ellenére ki gondolná:-) ) ennivalóan hozta a jószívű, széplelkű szépséget-nem csodálom, hogy az egyik kisember végig nyomult rá:) ; a törpék viccesek voltak, Julia Roberts meg talán még Collinsnál is jobb volt a végtelenül hiú, gonosz, de humorosan esendő mostoha szerepében.

A herceget játszó színészre, Armie Hammer-re én a Közösségi hálóban figyeltem fel, ahol a szőke evezős ikreket alakította (teljesen ledöbbentem amikor megtudtam, hogy az a két ember egy színész volt...); itt is remek volt.

Egyedül a látvánnyal kapcsolatban volt egy kis hiányérzetem, egy-két trükk gyenge volt, ill. habár ha jól meg van csinálva, akkor nem zavar, ha stúdióban, díszletek közt vesznek fel mondjuk egy erdei jelentet, de itt többször eléggé kilógott a lóláb.

De összességében ez csak apróság; az egyedi megközelítése,humora, kedvessége miatt nagyon megfogott ez az adaptáció!
10/10
ligetiz51 2020 ápr. 08. - 20:11:33 10/10
(82/92)
Látványos, remek film. Tele van mai korra is jellemző poénokkal, kikacsintásokkal. Hófehérke szinkron hangja Tompos Kátya....Ő a filmben jobb lenne mint (egyébként nem rossz) Lily Collins.
7/10
Judga 2020 febr. 17. - 19:46:01 7/10
(81/92)
Az ismert mese kicsit abszurd, korunkhoz hű, vicces feldolgozása - nekem tetszett! Julia Roberts sokoldalúságát mutatja, hogy egyszer egy negatív hőst is ilyen jól alakít. Sean Beant kár, hogy keveset látjuk. nem tudtam eldönteni, felnőtteknek szól-e vagy gyerekeknek. utóbbiaknak talán kicsit illúzióromboló.
10/10
karsaymarta 2019 júl. 18. - 11:28:57 10/10
(80/92)
Unokák, nagyszülők, nagyon jól szórakoztunk a filmen. Végre nem a borzasztó harcos-sötét erős-öldöklést kellett a gyerekekkel nézni. Felüdülés a sok cukros, giccses, unalmas Hamupipőke, Csipkerózsika, stb. feldolgozás után.
8/10
szepipiktor 2019 máj. 23. - 17:37:00 8/10
(79/92)
Érdekes véleményeket olvastam itt, mondjuk a trollkodókkal nem érdemes foglalkozni.
Nincs ezzel a filmmel semmi baj, hasonló koncepció, mint Terry Gilliam Grimmje Heath Ledger-rel, Matt Damonnal, Monica Belluccival. Csak az egy kicsik durvább, ez inkább vigjátékosabb.
Nem hétköznapi meseként kell nézni, hanem South Parkosan, Modern Családosan, Kevin Smith-esen.
Lily meg bájos , mint mindig.
2/10
Xxy92 2019 febr. 14. - 20:43:40 2/10
(78/92)
2019. február 14. (csütörtök)
21:00
Filmcafe
Érdekes, hogy ma este két azonos című, ám teljesen különböző film egyszerre megy majd a tévében:

(https://port.hu/adatlap/film/tv/tukrom-tukrom-mirror-mirror/movie-126167)
2019. február 14. (csütörtök)
22:21
DUNA Televízió
4/10
nikato 2018 szept. 17. - 15:44:34 4/10 Előzmény nekemvanigazam
(77/92)
Úgy úgy! Egyetértek! Bár Julia megint megnyerte a Világ legszebb nője címet a People magazin szerint, és állítják, hogy nem volt még beavatkozáson. Bár nem tudom a botox is beleszámít-e, vagy csak a kés.
Nekem akkor elment az egész filmtől a kedvem, mikor megjelentek azokon a rugós lábakon a törpék... jujj!
nekemvanigazam 2018 szept. 17. - 05:29:24
(76/92)
Megnéztem a youtube-on, egyszer elviselhető volt, hogy megy a háttérben, de még egyszer nem nézem meg, az tuti.
Az első pillanatban, amikor megláttam hófehérke szemöldökét, azt hittem, hogy valami paródiát látok, ami végül is igaz, de a kiscsaj szemöldöke nem viccből volt ilyen...azóta már divattá vált az ilyen szemöldök, de ettől függetlenül borzadály. pedig ezt leszámítva Lily Collins egy gyönyörű nő.
Julia Roberts elég szarul néz ki, túltolták neki a botoxot elég rendesen. A színészi teljesítménye egy nulla volt, szánalmas ripacskodás csak. Látszik, hogy leszarta a filmet és csak a pénz érdekelte amit kapott érte.
Judit H. 2017 jún. 30. - 05:14:16 Előzmény Léna56
(75/92)
Meglepodtem, hogy annyian lehuzzatok a filmet a beka feneke ala, de szerintem pontosan az, amit iger a bemutato alapjan: egy szurrealis, konnyed es mokas darabot. Nekem tetszett a helyenkenti izlestelen poenok dacara. (A madarkaka azert egy kicsit eros volt.) A szineszek viszomt kitettek magukert. Teljesen rendben volt a jatek, bar Julia Roberts-hez meg mindig sokkal jobban illenek a dramai figurak es forgatokonyvek.

Nem kell sokat varni a filmtol, nem epp quantumfizika szintu a tortenet.

Teljesen rendben volt, kis kacagas, hangulatjavitas. :) 6.5/10
offtopic
Judit H. 2017 jún. 30. - 05:14:14 Előzmény Léna56
(74/92)
Meglepodtem, hogy annyian lehuzzatok a filmet a beka feneke ala, de szerintem pontosan az, amit iger a bemutato alapjan: egy szurrealis, konnyed es mokas darabot. Nekem tetszett a helyenkenti izlestelen poenok dacara. (A madarkaka azert egy kicsit eros volt.) A szineszek viszomt kitettek magukert. Teljesen rendben volt a jatek, bar Julia Roberts-hez meg mindig sokkal jobban illenek a dramai figurak es forgatokonyvek.

Nem kell sokat varni a filmtol, nem epp quantumfizika szintu a tortenet.

Teljesen rendben volt, kis kacagas, hangulatjavitas. :) 6.5/10
10/10
Léna56 2014 dec. 26. - 17:22:04 10/10
(73/92)
Humoros, kedves film. Julia Roberts gyönyörû, humoros, szinkron hangja pedig telitalálat. A rendezés újszerû, aki a "valódi mesét" keresi, az csalódni fog.