Téma: Turandot

10/10
fallenangel1 2009 ápr. 05. - 19:21:34 10/10 Előzmény tettingerr
(3/3)
Én is voltam és szintén a Farkasréti Mária-félét láttam. Engem lenyûgözött, szép volt a díszlet, gyönyörûen énekeltek, nagyszerûen játszottak, és természetesen telt ház volt. Farkasréti M. hangja elképesztõ, Kiss B. Attiláé úgyszintén, utóbbi arcjátéka is dobott a darabon. Ha valaki nekem így vallana szerelmet, nem sokat haboznék. :-) A második szünetre már annyira beleéltük magunkat, hogy szorítottunk, hogy Happy End legyen (mintha nem lett volna elõre megírva). Azok a próbababafejek valóban zavarók voltak, de a mûsor így is teljes egészében élvezhetõ volt. A statiszták nagyszerûen mozogtak.
Már alig várom, hogy lehetõségem nyíljon Farkasréti Máriát új darabban (új szerepben) ismét látni, hallani. Nagy élmény volt, mindenkinek csak ajánlani tudom, a történet szép, az énekesek remekül játszottak.
1/10
tettingerr 2009 márc. 29. - 13:18:32 1/10
(2/3)
Nem ezt a szereposztást láttam: a Farkasréti-félét. A rendezés egy röhej: mintha a színjátszás kõkorszakát élnénk. A kórus "Heil Császár!"-okat mutogat, a statisztéria rohangál, nyíltszíni lefejezés és próbabab-fejek a póznákon... Császárok lifteznek fel s alá, a színvonal inkább csak az utóbbi irányba. Értelmetlen unalomba fullad a három miniszter "komikus" jelenete, ordibál a drámai/atlan/ szoprán, eszelõs vibrátókkal erõlködik a hajdani világnagyság Liu. Puccini zenéje, különösen orientális és jazzes színeivel még így is él, az énekesek közül egyedül az igen muzikális Kiss B.Attila. /Kár, hogy nincs egy kicsit nagyobb volumene/. Két felvonást bírtam fogcsikorgatva, soha többet!, - még Sümegi Eszter-ért sem. Pedig Õ biztos jó lesz!!!
Zac91 2009 márc. 11. - 10:55:46
(1/3)
Az egyik legjobb szerintem. Nyáron is lesz Szegeden.Jegy a nyáriakra:
http://musicalinfo.jegy.hu/search.php?s_name=Turandot