Téma: Turandot

darmol 2010 febr. 22. - 13:21:50 Előzmény kardamom
(2/2)
A darab egész jó volt, bár messze nem vagyok annyira elragadtatva, mint Herr Kardamom.

Eddig számomra ez volt a színi direktor úr elsõ olyan rendezése, ami tetszett...

Nekem a jelmezek és a díszlet nem volt szimpatikus, inkább mûholdvevõre emlékeztetett a sok fejdísz, mint a korhû stilizált átértelmezésére. Ezáltal állandóan komikus gondolataim támadtak és összetört a drámainak szánt hatás. (nini, jõ egy pék, és mindjárt közvetíti a téli olimpiát... mûholdvevõje van hozzá)A plexi díszleteket sem éreztem telitalálatnak, noha kétség kívül funkcionálisak.

A második felvonás ellaposodott, kifulladt,de szerencsére a harmadik felvonásra maradt még puskapor. A finálé kimondottan ügyes volt, a sok csöpp (tündéri) statiszta nagyon bájos "húzás" a rendezõ részérõl.

A nem túl "gyakorlott" operabarátoknak is ismerõs lehetett a muzsika a you tube-on ismertté vált Paul Potts elõadása miatt. Nem linkelem, akit érdekel úgyis beírja a keresõbe a nevet.
kardamom 2009 jún. 05. - 20:35:32
(1/2)
Az utóbbi 35 év legnagyobb debreceni opera-sikere. Nemzetközi színvonalú szereposztás,látványos rendezés és 8-12 perces tomboló tapsok. Eddig ötször láttam. Szerencsére jövõre is lesz! Ayusheeva artisztikusan és gyönyörûen énekel, Rálik Szilvia ellenállhatatlan,lenyûgöz az ereje. Tae Sung Jung illúzió-keltõ,Cselóczki lírai. Annalisa carbonara átütõ erejû, Létay Kiss Gabriella pedig éteri. A többi szereplõ is teli találat. Meg kell nézni mindenkinek!